Keresés

Részletes keresés

Híd Creative Commons License 2008.07.03 0 0 33
Kettő halad, a többi nem. Válassz a kettő haladó közül addig, amíg a többi bénázik.
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.03 0 0 32
Meg az összes nyugat-európai banknak, de olyan szinten, hogy pl. Ausztriában egyre nehezebb hagyományos kártyával fizetni.
Persze tudom én, hogy a chipes kártya bevezetése majdenem ugyanakkora feladat a pénzintézetnek, mint a kártyakibocsátás elindítása nulláról, de muszáj lesz haladni a korral, mert a Visa és a MC is nagyon nyomja.
Előzmény: Híd (31)
Híd Creative Commons License 2008.07.03 0 0 31
Még szép, hogy nincs rajta. Chipes kártyája csak az OTP-nek meg a KH-nak van.
Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.02 0 0 30
Emberek, a világ a chip&pin azonosítás felé halad, az egy balkáni fejlemény, hogy itthon újabban összevont szemöldökkel néznek a pinkódos vásárlóra. Kicsit nyugatabbra ki van rakva a kedves vásárló számára a chipes olvasó, saját maga tolja be a kártyát, okézza az összeget, üti a pint, veszi ki a kártyát. Gyorsabb a kp fizetésnél.

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.02 0 0 29
Keresem álmaim hitelkártyáját. Aki felismeri a személyleírás alapján, kérem, értesítsen!:)

Formai követelmények
Kötelező:
*Chip&PIN
Ajánlott:
*Dombornyomás
Bónusz:
*Fénykép

Tartalmi követelmények:
Kötelező:
*Hónap első napjától min 45 nap kamatmentes periódus
*Min 500e ft keret (okéspersze hitelbírálat függvényében)
*Csoportos beszedési megbízás 0 ft díjért kiadható és vásárlásnak minősül
*Loyalty (pl. 1% visszatérítés vásárlásonként, de beérem bónuszpontokkal is)
*Éves szinten az "elkerülhetetlen" költsége (kivonat díj+kártya éves díja) 10e ft alatt marad.
* Netbank elérés
Bónusz:
* Külföldi utasbiztosítás

Már majdnem rákattantam a citibank shell kártyájára (pénzügyileg hozza az elvárást), de nincs rajta chip:(
procaliber Creative Commons License 2006.03.10 0 0 28

Minden bank maga mérlegeli a hitelképességed. De igen lehet akár az összes banknál hitelkártyád csak győzd utána fizetni a költségeket.

Ha nem vagy rajta a BAR listán és nem árulod el a banknak van máshol hiteled akkor nem nagyon fogja tudni egyik bank a másikról.

Előzmény: ninja76 (26)
procaliber Creative Commons License 2006.03.10 0 0 27
0 hitel
ninja76 Creative Commons License 2006.03.10 0 0 26
Sziasztok!
infó kéne hitelkártyákkal kapcsolatban.
az érdekelne hogy van e kontroll a különböző kártyatípusok között.
pl.
ha a hitelképességem 400 000 ft-os hitelkeretet enged, akkor és van mondjuk egy banknál ekkora összegben Visa kártyám, másik banknál lehet e emellett MasterCardom hasonló hitelkerettel?
esetleg még Amex vagy Dieners?
szóval lehetséges e? hogy akár 1.600.000,- Ft-os hitelkeretet hozzak így össze a négy különböző kártya szolgnál?
Tudja vki?
Pueblo Creative Commons License 2006.01.02 0 0 25
Moderátor!

Dobjátok ki! :(
Előzmény: n-f-s (24)
kuutamolla Creative Commons License 2005.12.30 0 0 23

Ááá.

Az amexet hataridore teljesen vissza kell fizetni, jelentosen kevesebb helyen fogadjak el, most a kollegaimnak a visszafizetesert is 2e Ft-ot kell fizetniuk, amit a ceg nem szamol el (nekem ilyen az elozo mhelyen nem volt, de az mas konstrukcio lehetett); az elozo mhelyemen a ceghez postaztak a kivonatot amit esetleg napokig hetekig nem kaptam meg, es beterheltek kesedelmi dijjal; mar onnan egy eve eljottem, de egy fel evig pl tuti nyomtak ram havonta (ertsd a cegem meg sem szuntette a kartyat, pedig vagy 10x szoltam nekik, azota nem erdekel), ja es egyebkent is a koltesrol a cegem is kap kivonatot, ami bar nem lenyeges de engem zavar.

Szoval eljen a normalis valodi hitelkartya, ami tok jo ha visszafizetsz mindent, vagy nem baj ha nem fizetsz vissza mindent, akkor terhelnek rendesen de hat ezert hitel.

 

Előzmény: Pueblo (22)
Pueblo Creative Commons License 2005.12.28 0 0 22
Na ezt tudja a hitelkártya is! ;)

Az én AMEX-emet, amikor külföldön a recepción meglátták, egyből összeomlottak és könyörögtek, hogy adjak már egy "normális" kártyát. Odaadtam a saját hitelkártyámat és morogtam valamit, amit most nem írnék le.

Szvsz ez az amex az amerikaiak "bosszú"-ja az európaiaknak. Abban biztam, hogy talán meglepsz valami extra dologgal, amitől felcsillanna a szemem, és rohannék amexelni. Ezexerint nincsenek csodák?
Előzmény: kuutamolla (21)
kuutamolla Creative Commons License 2005.12.28 0 0 21

Nem sok jo van benne, ugyanannyiert normalis hitelkartyad is lehet, de 1-2 esetben kisegithet.

Pl, ha a munkahelyeden nem utalnak elore neked penzt ha utazol/uzleti vacsorara hivsz vkit, hanem csak utolagos elszamolast vallalnak. Ekkor jol jon, ha van egy egy ilyen kartyad, amirol koltod a ceges ktgeidet, majd mondjuk 20-an zarnak es 10-e korul jon meg az egyenleged es akkor lesz fizetesi kotelezettseged. Van jopar napod, hogy a cegeddel rendezd a penzugyet, es vissza tudod utalni mondjuk az amexre a koltott penzt. Es ilyenkor a sajat penzedet nem vontad be a korbe.

 

Az aranynal szepen emelik a hitelkeretet, legutobb meg azt irtam hogy max az 1/3-at hasznaltuk el, de pl koltozes utan hirtelen sok mindent kellett venni es el is ment az egesz. Az osszeg addig lekotve nalam kamatozott, kb 7e Ft-ot..

Előzmény: Pueblo (20)
Pueblo Creative Commons License 2005.12.28 0 0 20
Es azok miert is jok? :) Nem igazan ertem a raciot bennuk.
Előzmény: Bering de la Cruz (19)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.12.28 0 0 19
Nekem csak 2 darab van bár azok "charge" kártyák csúnyán forditva Magyarra terhelési kártyák, tehát a számlázási periodus után az igénybe vett hitelketret teljes összegét visszakell fizetni. AMERICANEXPRESS, DINER'S CLUB..
Előzmény: Pueblo (18)
Pueblo Creative Commons License 2005.12.27 0 0 18

Nekem van arany kártyám (is) és kb. 2* magasabb hitelkeret jár hozzá, mint a normálhoz. Emellett élet- és balesetbiztositás is jár hozzá. Én nagyon szeretem. Ha elvesztettem, és le kellett tiltani (többször előfordult) 3-4 nappal később ingyen érkezett a pótlás. AS sima hitelkártyánál kizárt szvsz, hogy legyen ilyen.

 

Ezenfelül van még másik hitelkártyám is, ami szintén igen hasznos, főleg, ha abba a kedvezőtlen hwlyzetbe kerülsz, hogy nem tudod a teljes összeget visszafizetni.

 

 

Előzmény: Bering de la Cruz (17)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.12.26 0 0 17
Mondjuk 1M -TÓL bár az is csak cca. 4.000,-5000,-USD..
Előzmény: spooler (16)
spooler Creative Commons License 2005.12.19 0 0 16
A presztízs-érték az hány forint?
.
Az a helyzet, hogy tojnak a színes-szagos kártyákra, PÉNZ legyen a számlán mögötte, és kész.
Lehúzzák, és egyből kiderül, hogy naggggggyon vékony az az aranyréteg.

Régen, mikor az offline fizetési mód volt az elterjedtebb, és csak domború kártyák voltak, akkor még nyugodtabb szívvel tett be a vasalóba a kereskedő egy arany kártyát, de most már minden elektronikusan megy...
Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.31 0 0 15
Van az aranynak presztizsértéke, de nem mindenhol. Bevásárlásnál pl. tökmindegy, autókölcsönzésnél, szállodában (főleg külföldön) előnyös lehet.

Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.07.29 0 0 14
Több kártyát is használok nem céges hitelkártyák. VISA gold illetve DINERS CLUB.
A VISA-nál semmi előnyét nem látom annak hogy "gold" csak annyit hogy ingyenesen 1 éves balesetbiztositást tartalmaz külfőldi utazások alkalmával. a DINERS CLUB jobb ilyen szempontból bár igaz hogy ez egy "charge card" Magyarra terhelési kártyaként forditják..de ezzel senkit sem akarok untatni. Szóval ingyenesen vehetem igénybe a kártya felmutatásával a világ összes repterén a VIP várot. Több légitársaság jelentős kedvezményt ad a repülőjegyek áraiból, szintén ingyenes az éves utasbiztositás amelyet a kártya mellé nyújtanak....
kuutamolla Creative Commons License 2005.06.01 0 0 13

Igen arany van mar 3-4 eve. Volt HVB-s es Citis(ceges), illetve most mar csak Citi (kozben a ceg kiszallt mogule).

A tul magas hitel azert idonkent ijeszto is: a hvb-sen volt asszem 46m Ft..Persze volt napi limit. A Citi evenkent emeli rendesen a keretet, de igy is max havi 3 kulfoldi ut (sok szalloda) eseten meritem ki az 1/3-at ..

Az utazas-biztositas merult fel lejjebb tobbszor: van az aranyhoz, van egy ceges altalanos, van a normal bankkartyahoz, es ki-ki szukseg eseten kot kulon pl nyaralashoz (ahogy nekem KELLETT pl ciprusi szallashoz)..

 

Előzmény: nyman (10)
RogerWilco Creative Commons License 2005.05.19 0 0 12
Szerintem jórészt parasztvakítás, főleg ami a "kedvesebben néz" kitételt illeti. Volt sima Visam, arany Visam, sima Eurocardom, arany Eurocardom, zöld Amexem, az arany Amexet amikor nyomatták ezerrel, na akkor elolvastam az apróbetüst részt is - semmi nagy durranás. Vannak bizonyos többletszolgáltatások - Amex esetében pl. a következők (az Amexnél nincs előre meghatározott hitelkeret, tehát abban pl. nincs különbség)

- valamivel szélesebbkörü utasbiztosítás
- ExpressCash a zöldnél 675€ a goldnál 1350€/21 nap
- MembershipRewards pontok zöldnél 1€=1 pont, goldnál 1€=1,5pont (ezeket aztán mindenféle repjegyre, hotelre, autókölcsönzésre stb, át lehet váltani)

Mindezért a Goldra évi 120€-vel többet kell kipengetni, kérdés megéri-e?
nyman Creative Commons License 2005.05.11 0 0 10

Ezek szerint neked aranykartyad van?

 

"egyszer egy 300e forint feletti tranzakcional csorgott a telefonom, a bankbol kerestek, hogy engedelyezem-e;-) "

Engem is mar hivtak. Az egyik esetben Bekescsaba es Bp-t kozott minden Shell kutnal megaltam, hogy vegyek par feltoltokartyat kulon kulon tranzakciokkal. Igaz masnap hivtak, hogy furcsa tranzakciok vannak, biztos, hogy en kovettem el.  Ekkor versenyben voltam egy dijert, lasd a 3,5 milla masfel honap alatt c. topikot. Vegul 250 ezer lett belole, de igy sem volt rossz eredmeny. :o)

 

Egyszer meg kulfoldon fizettem parszor egymas utan, es akkor hivtak fel. Azota szoktam szolni az ugyfelszolgalaton, ha utazok valamerre es allitolag ilyenkor tesznek vmi megjegyzest.

Előzmény: kuutamolla (5)
nyman Creative Commons License 2005.05.11 0 0 9

Az ezusthoz is es soxor debithez is lehet kerni utazasi biztositast, vagy az Erstes dombornyomothoz jar is. De soxor olyan alacsonyak az ertekhatarok, hogy szinte szart sem er. A CIBnel az alabbi van persze evi 3500 Ftert: http://www.cib.hu/services/lakossagi/kartya/biztositas/biztositas?isFlashCompliant=true&session_id=EkpHFSuxPbnzBhqupFmWXAdh&flashVersion=7&b=64&w=800&h=600 Ez szerintem turheto nagysagrendeket ad. Ezzel mar eszak-amerikaba es del-afrikaba is el mertem menni 3-4 hetre.

 

"A másik dolog pedig a hitelkeret mérete assziszem jóval nagyobb."

Igen. ;o) Nemtom ki mennyit kolt havonta, de nekem igen ritkan van a havi koltesem 200 e felett, az is olyankor, mikor vmi nagyobb dolgot, tuzhely, mosogep vagy hasonlot vettem. Mongyuk a lakasfelujitasomnal egyszer sikerult a kozel nullaig levinni, de a kovetkezo honap kozepeig ezt is vissza tudtam fizetni.

 

A nagyobb hitelkeret mondjuk akkor jon jol, amikor az ember sokat utazgat es autoberlesnel, szallasfoglalasnal zarolnak valamekkora osszeget kartyan biztositeknak es kb ket het mire a feloldas utan ujra elerhetove valik. De mongyuk meg nem talalkoztam azzal a problemaval, hogy a zarolsasok miatt elfogyott volna a keretem. Egy embertol hallotam ilyet, aki rendszeresen utazik eszak-amerikaba.  A max zarolas az 180 e volt, ami mar akkor feloldodott, mielott visszavittem az autot. Nem is ertettem :o)

 

Szal igazabol a kerdesem meg mindig az, hogy megeri-e az aranykartya azt a plusz 10-15e Ft-os eves dijat, es kinek mi a tapasztalata ilyen seggnyalas teren, vagy csak parasztvakito markecingfogas az egesz. :o)

 

Honnan tudjak, amikor belepsz egy bankba, hogy neked aranykartyad van, mint ahogy az idiota cikk is utalt ra, hogy rogton hellyel kinalnak. Nem beszelve a platinarol.

 

 

Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.11 0 0 8

az arany kártyához jár bisztosítás asszisztencia. Ha valaki sokat utazik, annak jobban megéri, minthogy a hitelkártya mellé kiegészítő biztosítást köt. A másik dolog pedig a hitelkeret mérete assziszem jóval nagyobb.

 

Előzmény: nyman (-)
Moll Flanders Creative Commons License 2005.05.11 0 0 7
Ez így igaz, csak én nem akartam nevesíteni a bankot.
Előzmény: edk440 (6)
edk440 Creative Commons License 2005.05.11 0 0 6
Mo-on a zótépé kér PINt saját dombornyomott kártyáira az elfogadóhelyein. Ez a kártyabirtokosnak rossz, mert nő az esély, hogy meglesik, aztán ha a PINnel vásárolnak, nincs kártérítés. Míg ha csak az aláírást hamisítják, azt a bank leveri a kereskedőn, a károsult pedig visszakapja a pénzt.
Előzmény: Moll Flanders (4)
kuutamolla Creative Commons License 2005.05.11 0 0 5

Ketszer volt extra tapasztalatom;

egyszer egy 300e forint feletti tranzakcional csorgott a telefonom, a bankbol kerestek, hogy engedelyezem-e;-) Vicces volt, mondtam hogy igen, es ekkor az uzletben kijott a papir hogy oke. Pedig en nem kertem ilyen szolgaltatast.

Egy szlovak tescoban egy fiatal lany volt a penztaros, o mondta, hogy o meg ilyet sosem latott, de mondtak neki, hogy ha valaki ilyennel fizet, ahhoz nagyon kedvesnek kell lenni:-)

Egyebkent semmi anyagi, kezzelfoghato benefitet nem lattam belole.

Sot.  Utazasi irodas szallasfoglalasnal szerettem volna biztositast nem kerni, elvegre 1-2 bankkartyamhoz van utazas elet stb. De kellett kotnom. Ket het ket fore mar eleg jelentos felesleges kiadas..

Előzmény: nyman (-)
Moll Flanders Creative Commons License 2005.05.11 0 0 4

A dombornyomott kártyákhoz elvileg kereskedőknél nem kérnek PIN kódot, éépen azért mert egy magasabb szolgáltatást nyújtó kártya. A magasabb szolgáltatás attól magasabb, hogy nemcsak on-line környezetben fogadják el hanem off-line tranzakcióknál is ("vasaló"). Ha van olyan bank ami egyben kibocsátó és elfogadóbank is, megteheti, hogy a _saját_ kibocsátású dombornyomott kártyáira a _saját_ kereskedőnél úgy állítja be a POS-t, hogy dombornyomott kártyák esetében is kérjen PIN kódot.

Sztm ez feleslegesen lassítja a tranzakciót, de ez tényleg szigorúan magánvélemény.

Előzmény: Barlow (1)
Aureus1 Creative Commons License 2005.05.11 0 0 3
Státusszimbólum.. mutasd a kártyád, megmondom a társadalom melyik rétegébe tartozol.
Moll Flanders Creative Commons License 2005.05.11 0 0 2
Szerintem presztízs értéke igazából nálunk nincs az aranynak. Annyival tud többet, hogy a kibocsátóbank által kiválasztott plusz szolgáltatások tartoz(hat)nak hozzá. Pl. olyan plusz kártya ami autókölcsönzökben és bizonyos szállodákban kedvezményt nyújt a kártyabirtokosnak. Ezek helyét és a kedvezmény mértékét egy könyv tartalmazza. Persze nem az útszéli motelben van kedvezmény. Tartozhat hozzá bag- és keyguard ami annyit tud, hogyha elveszíted a poggyászt v. a kulcsodat elvielg megtalálhatnak az azonosító alapján. Hallottam már olyanról aki ismert olyat aki visszakapta így a cuccát :) Ezenkívül még különböző klubtagsági kártyák tartoznak hozzá. A színének igazából sokszor csak annka van jelentősége aki később csalni akar vele, de senki nem hajbókol már ha meglát egy aranykártyát.
Előzmény: nyman (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!