Keresés

Részletes keresés

flugi Creative Commons License 2007.09.03 0 0 5
á. És a DVD-RW? Vagy itt nincs különbség a + és a - között?
flugi Creative Commons License 2007.09.01 0 0 3
esetleg nincs lezárva? Nem láttam még direkt DVD-re felvevő kamerát, lehet, hogy van olyan menüpont, hogy lemez lezárása..
Előzmény: Törölt nick (-)
Magyar Királyi Ész Creative Commons License 2007.09.01 0 0 2
Ahelyett, hogy először kérdeznél...

A DVD-R és DVD+R jelzésűek egyszer írhatóak, olcsók és Szvsz ezt érdemes használni. Az RW jelzésűek a többször írhatók, valamivel drágábbak. De több vele a macera és úgyis elő fog fordulni, hogy tévedésből valami fontosat törölsz le és egy mozdulattal elbuktad az eddigi spórolást.

Én a MiniDV kazettás kamerámban nem törölgettem hanem mindig új kazettát vettem, ugyanis olyan sok anyag ráfér, mindezért a 2-300 forintos lemezárak mellett egyszerűen nem tartom tételnek, hogy érdemes lenne RW-t használni.

A +/- kérdés csak annyi, hogy kétféle szabvány van, ha nem játsza le a meghajtód a másik fajtát akkor vegyél új meghajtót, mert pár éve csak +/- -os meghajtók vannak. Önmagában egyforma értékű mindkettő, csak az adattárolás módja kicsit más.
Előzmény: Törölt nick (-)
gagrin Creative Commons License 2007.09.01 0 0 1

Ha régi a DVD meghajtód, akkor simán lehet, hogy csak 1 féle DVD-t eszik meg.

Enyém 5 éves, és pl csak 1 rétegű DVD-R -t szereti. Mást nem ismer fel.

 

nem tudom pontosan mikor jöttek ki a mindent olvasó DVD meghajtók, de lehet, hogy egy újat kéne venned.

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.01 0 0 topiknyitó
Tíz napja van kamerám. Nem értek még hozzá. Pl. nem tudtam, hogy milyen dvd-t tegyek bele. A használati utasítás szerint lehet DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW. Nem tudtam, hogy melyik a legjobb, vettem hát próbára mindegyikből egy-egy darabot. Időközben persze szembesültem azzal, hogy -R és +R nem jó, mert egyszer használható csak, azaz költséges megoldás. Tehát DVD+R vagy DVD-R. Na de most jött a gond: rájöttem, hogy a legjobb a DVD-RW nekem, azonban közben éppen egy fontos anyagot DVD+RW-re vettem fel! S a probléma: a számítógépem nem hajlandó visszajátszani a DVD+RW lemezt, hibát jelez. Mit csináljak? Mi a teendő?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!