Keresés

Részletes keresés

Coraxis Creative Commons License 2007.07.17 0 0 20
Meg fogok őrülni! Ma délután óta svchost.exe folyton host-olna valahova.. a Kerio mindíg jelzi de a Kerio-t nem akarom ki kapcsolni. És Bizonyos időközönként megnyitja IE-vel(FF2-t használok) a http://searchportal.information.com oldalt. Mint egy hülye trójai. De már le futattam a Spybot-ot valami IE pop-up ki is irtott. De még mindig. :=/

Pls help me!
Addamsx Creative Commons License 2005.12.10 0 0 19
Úgy néz ki. hogy a blaster egy újabb fajzata okozza. Csakhogy rendszerszinten megy, úgyhogy a microsoft ezt nagyon elszúrta, vagy direkt akar titokban tűzfalon kívül adatokat küldözgetni. Érdekes, hogy vannak akik teljesen megúszák, míg máshol bekapnak egy ilyet és rakhatják újra a rendszert. Van ahol, meg elő sem jön, Mindenesetre a kerio az elvileg megoldja a problémát.
Előzmény: Addamsx (18)
Addamsx Creative Commons License 2005.08.11 0 0 18
No az svchost úgy rossz ahogy van 2000-alatt. Írtunk direkt miatta egy programot, amivel be lehet fagyasztani és ki lehet olvasztani bármilyen processzt, de ezt úgytűnik olymódon futtatja a kernel vagy valami, hogy egyszerűen nem lehet befagyaztani. A baj, hogy mindig 100%-on használja a procit netkapcsolat esetén. A fájlt lecserélni nem lehet, mert a hü_ye windows törlés után azonnal újrarakja. Két megoldás létezik.

Az egyik ideiglenes, de legalább 2GB-tal több helyünk marad, talán még a rendszerünk is stabilabb marad. Drukkoljunk, hogy lehetőleg minél később kapcsoljon be a hülyesége az svchost-nak a hálózati kapcsolatkor, rakjuk fel a prcview nevű progit, azután ha megőrül az svchost állítsuk be a megfllelő ID (pid)-ű szálát ezt a ctrl+alt+del -es feladatkezelőben megtudjuk nézni, ha az oszlpot a cpu-használata szerint rendezzük, és ha akarjuk még a kapcsolatot használni állitsuk be prcview-val az svchost prioritását "below normal"-ra, (sajnos az "idle" nem működik általában) ezáltal elérjük, hogy bár a proci továbbra is 100%-kon megy, legalább a többi programot "normálisan" használhatjuk, majd ha elvégeztük a feladatainkat, lehetőleg a hálózati kapcsolat bontása után válasszuk ki a "kill" opciót az svchost ezen szálára, és kész.

Sajnos a hü_ye microsoft úgy csinálta meg, hogy ez az exe nem indul alapból újra (nem úgy mint linuxon ahol enyhén ezerszer jobb maga a kernel). És persze ha nincs többé ezen szála az svchostnak, akkor egy csomó dolgot amit enélkül is alapból meglehetne tenni nem tudunk megtenni. Pl.: nem működik a fogd és vidd módszer, nem tudjuk az ikonokat pakolni, nem működik rendesen a copy paste, ha elmentünk valamit egy microsoftos programmal (pl. painttel) közli, hogy már meg van nyitva (de azért mégis elmenti). Szóval ezek a bosszantó dolgok megjelennek, de túl lehet élni, leszámítva, hogyha újra hálózati kapcsolatot akarunk akkor újra kell indítani a gépet (de ugye mi mást is várhatunk a microsofttól)...

Kicsit feljebb írtam, hogy drukkolni kell el ne induljon, nos ha valaki egy hónapon át nem használ hálózati kapcsolatot, és száműzi az IE-vel vagy intézővel megnyitott url-eket, és mondjuk Operát, Netscapet, vagy Mozillát használ IE-helyett (én az Operára szavazok) akkor nagy esély van rá, hogy egyáltalán nem fog előjönni ez a jelenség. Viszont az is tény, hogy hiába rakjuk újra a rendszert, egy idő után újra előjön ez a probléma.


A másik megoldás az ha 1-től 6-ig felrakjuk az összes service-pack-et ezzel állítólag megszűnik a probléma. Viszont oda lesz egy csomó szabad hely, és valszeg lesz egy halom újabb probléma, pl. filmnézés közben spontán lefagy a gép, védelmi hibák tömegei, stb. de ez már nem ide tartozik.

Úgyhogy ojvé okos microsoft az egyetlen jó rendszerüket az NT4-et hagyták a francba, a 2000-et eleve rosszul csinálták meg, nembaj vedd meg az újat abba mégtöbb kémprogram van alapból, okos html-alapú csodagrafikus rendszerrel amihez csak az egérkurzor [hogy van] meg egy vacak analóg óra (jajj a longhorn) elvesz 300MB-ot a memóriából... :-P
drdoktor Creative Commons License 2003.09.05 0 0 17
igen
Előzmény: gyurmosz (16)
gyurmosz Creative Commons License 2003.09.04 0 0 16
Még egy lámer kérdés; az adataim ettől (mármint az update-től) még megmaradnak, igaz?
Előzmény: gyurmosz (15)
gyurmosz Creative Commons License 2003.09.04 0 0 15
Oké, köszi, ezt fogom tenni!
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.04 0 0 14
Az a helyzet, hogy ha egyszer megfertőzte a gépedet, akkor már hiába törlöd le például az msblast.exe-t, már késő. Szóval töltsd le az update-et, és egy jó víruskeresőt, mert eséllyel küldöd tovább ezerfele a vírust!
Előzmény: gyurmosz (13)
gyurmosz Creative Commons License 2003.09.03 0 0 13
Sziasztok!

Egy amatőr kérdés; mi van, ha kicsit állítgatunk a dátumon - ugyanis a leírásban azt olvastam, hogy a vírus 2004. jan. 1-én törli magát. Letöltögetni, javítgatni stb. nem akarok, mert hülye vagyok a számítógépekhez és még elcseszek vmit...

drdoktor Creative Commons License 2003.09.03 0 0 12
vírus(gyanú) esetén a legjobb a Csatabárd...-ban kérdezni.
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.03 0 0 11
Hát, sajna nincs ennyi időm, és mivel majd az összes ismerősnek ez volt a baja, a kereső nem talált semmit az svchost-ra keresve, gondoltam egy nagyot és nyitottam...aztán végül csak utánajárással találtam meg a dolgot. (De tényleg, sajnos már csak a kedvencekben levő 5-6 topicot futom át, másra nincs idő már.)

A másik topicon lényegében ugyanezt a megoldást találtam: vírust kell irtani, aztán az update-et letölteni. Közben úton van az új w2k service pack, most már felteszem ezt is, javaslom mindenkinek a service packok telepítgetését.

Előzmény: drdoktor (10)
drdoktor Creative Commons License 2003.09.03 0 0 10
sőőt, az első linknél már sokkal előbb, aug. 16-án megoldották!
3715-3724-ig olvasd el.
Előzmény: drdoktor (9)
drdoktor Creative Commons License 2003.09.03 0 0 9
Matiz,
érdemes néha technikai topikokon szétnézni.
szvsz sokkal előbb kaphatsz választ, mint önálló topikra.

ezt a gondot is 1 nap 10 perccel előbb megoldották, mint kérdezted volna, itt:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9000863&uq=3799
Ablakos indián 2003-08-23 12:17:40 (3732)

ajánlom még
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9012409&uq=38033
olvasgatását.

üdv,drdr

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.03 0 0 8
Üdv!

Igazából még csak egy napja telepítettem ezt a file-t, de azóta jó. Ha mondjuk egy hétig nem jön ez a hibaüzenet, akkor lesz biztos az eredmény :))

A netes kapcsolat nem bontható, ezt is ez a fránya kis izé okozza, megvolt nálam is ez a hiba.

Előzmény: Öcsibácsi (7)
Öcsibácsi Creative Commons License 2003.09.03 0 0 7
Szia Matiz!

Szomorú, hogy pont itt futunk össze! Minden esetre üdv!

Örülök a topicnak, nekem is ugyanaz a jelenség, internetezés indítása után 5-15 perccel megjelenik a tájékoztató ablak az svchost.exe-ről.

Tuti, hogy nekem is vírus csinálta, a Norton Antivirus kinyírta, de addigra már belepiszkált a gépbe.

Nekem pl. nem engedi bontani a modemes kapcsolatomat a kis rohadék. Ha netezek, a végén egyszerűen ki kell húznom a telefonzsinórt. Na persze éppen a vírus miatt bekorlátoztam az otthoni netet, most meg telepítem az általad ajánlott file-t.

Öcsibácsi

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.03 0 0 6
Vagy nem érint senkit, vagy senki sem oldotta meg, én utánajártam, mégiscsak az "msblast" wormnak köszönhető a dolog?? A McAffe VirusScan nem vette észre, holott hetente update-elem. Ez valszeg annak köszönhető, hogy az egyik update előtt, amikor az msblast megjelent, ellenőriztem, hogy van-e ilyen file a gépen. Találtam, letöröltem, de gondolom akkor már belepiszkált ide-oda.

Ami megoldja a hibát (W2k használóknak):
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=c8b8a846-f541-4c15-8c9f-220354449117&displaylang=en

Service pack2 kell hozzá legalább. Nálam úgy néz ki, az installálás után rendben!!! A http://www.microsoft.com/downloads/search.aspx?displaylang=en
címen van XP meg mindenféle egyéb változata is, tessenek tölteni, installálni. Nem árt beszerezni a legújabb service packokat is az oprencerekhez.

Akinek van más megoldása, írjon mán', hogy hozta helyre. Ez tűnt a legegyszerűbbnek. A windows.net -en van a fórumokban még néhány tipp&trick, de a végigolvasásába belefárad az ember :)

Ja, és utána a regedittel nem árt végigböngészni, talál -e "msblast" kifejezést, ha találtunk, töröljük.

üdvicsek

Mad Scientist Creative Commons License 2003.08.28 0 0 5
Nem véletlenszerűen kerül elő, hanem a Netre konnektálás után 5-15 perccel. Ha nem netezek, csak offline dolgozom, akkor elő sem kerül (ilyet persze csak ritkán csinálok).
Előzmény: Törölt nick (-)
scsabi Creative Commons License 2003.08.24 0 0 4
Egyet semmiképp sem ajánlok:
Javítás v. újratelepítés telepítőlemezről. Azóta nincs működő windowsom. Ha sikerül az adatokat lementeni, jön a 0-ról történő újratelepítés. :-(((

cs

Előzmény: Törölt nick (-)
DJ. Bakter Creative Commons License 2003.08.24 0 0 3
Nekem is volt ilyen hibám, ugyanezekkel a jelenségekkel, és volt olyan gép, amin volt msblast, volt amelyiken nem, és mindegyik csinálja.
A megoldás, hogy frissíteni kell a Windowst, van erre egy patch, amit a windowsupdate automatikusan letölt, de csak akkor, ha fenn van a Win2k service Pack 2 vagy afeletti.
Előzmény: Törölt nick (-)
Yellopages Creative Commons License 2003.08.24 0 0 2
Sziasztok!

itt a link

Svchost is a generic host process that hosts services run from DLLs. During development, it's customary to separate new or changing services to increase the reliability and ease of troubleshooting; thus, on a beta OS version, you see more svchost processes running than on a release version.

Előzmény: Triumphator (1)
Triumphator Creative Commons License 2003.08.24 0 0 1
mondom itt: http://www.piksys.hu/vinfo/w32nachi.htm

Előzmény: Törölt nick (-)
Triumphator Creative Commons License 2003.08.24 0 0 0
háj!

talán van a megoldás

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.24 0 0 topiknyitó
Hali!

Az összes ismerősöm gépe összerogyott. Időnként, teljesen véletlenszerűen feljön egy ablakocska, miszerint az SVCHOST.EXE meghalt, kimúlt, elpusztult. Onnantól kezdve nem fut semmi javascript, nincs copy-paste, rengeteg program nem indul, nem működik, kiakad.

Mi okozza ezt? Vírusra gyanakodtunk, de többszöri keresésre sem talált semmit az amúgy is állandóan működő víruskeresőm. Természetesen friss, a hiba miatt naponta keresem a frissítéseket hozzá, és le is töltöm ami akad, de mégsem talál vírust. Nincs MSBLASTom sem. Letöltöttem egy másik víruskeresőt, az F-PROT-ot, sima DOS promptban lemezről bootolva átnézettem vele az egész gépet, az sem talált semmit. A vírusdefinícoói kb 2 naposak, a probléma meg már vagy két hete fennáll.

Ötlet?

üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!