Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.15 0 0 6
az intelligencia tényleg nem csak az iskolázottságon múlik és nem csak azt a fajta tudást foglalja magába,hanem rengeteg dolgot,de nem csak veleszületett,hanem függ a környezettől is,főleg a gyerekkoritól.
a pszichológia meg nem csak arról és azokról szól,amiket és akiket úgy általában ismernek,nagyonnagyon nem,de nem értem hogy lehetne vmi ilyesmi(vagy más) mondjuk intelligencia,de azért így sem vélekednék róla...
Előzmény: omrami (5)
omrami Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5
Az intelligencia szerintem nem az iskolázottságtól függ. Ez inkább veleszületett adottság. Sok kisgyereket ismerek, akik úgy fejezik ki magukat ,akár a bölcsek.
sokkal többet tudnak a mélyebb dolgokról, és olyan kifejezéseket használnak,hogy az elképesztő.Vagy vannak olyan jskolázatlan emberek,akiktől sok bölcsességet tanulhatunk.Ilyen Edgar Cayce, az alvó próféta.
Sok diplomás ember van, aki viszont elszáll magától.Átgázol másokon,semmi tolerancia,semmi érzés nem szorult beléjük.
A pszihológia tényleg nem sokat tud. Jungot azért el kell ismerni sőt ki kell emelni.
Igaz ,hogy ő egy BÖLCS volt, több volt mint pszihológus.
Előzmény: vacuola (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4
és még rengeteg minden más,amit nem is gondolna az,aki nincs ott,olyasmik,amikkel mindenki ott szembesül és olyasmik,amik ott ragadnak rád nem is tudatosan.

ja,és nem vagyok pénzes sok csoporttársammal együtt(persze nálunk is vannak "pénzesek" de nem többen,mint másutt)és mégis ezt tanulhatjuk.
Előzmény: posszencs-666 (3)
posszencs-666 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 3
Üdv mindenkinek!

Azért érdekes, hogy ezt a topikot nem látogatják olyan sokan, mint pl. a "Gondoltál-e már az öngyilkosságra" címűt. Mi lehet az oka? Talán félnek, hogy itt csak olyan elvont gondolkodású emberek vannak? Szerintem a pszichológiát tanulni kell, de kell hozzá megfelelő intelligenciaszint, szorgalom, és mindenekelőtt jó empatikus képességek. Ez az a szakma amit szívvel lehet csak csinálni.

egy vágyálmom nekem is, hogy egyszer majd - ha nem csak a pénzesek mehetnek pszichológia szakra- én is tanulhassam....
vacuola Creative Commons License 2005.11.19 0 0 2
12
zalagyöngye2 Creative Commons License 2005.11.12 0 0 1
1ntell1genc1a
zalagyöngye2 Creative Commons License 2005.11.12 0 0 0
pszich0l0gia
vacuola Creative Commons License 2005.11.12 0 0 topiknyitó
Szerény megfigyelésem szerint, az intelligensebbnek tartott emberek (furcsa kifejezés) a hétköznapokban csípőből átlátnak emberi kapcsolatokat, egyes emberek lelki történéseit. Talán ha némi agyat kaptunk at égtől, kisujjunkban van az, amit az ELTE-n évekig tanulnak? Ez nyílván nincs így, de ki tudja, lehet hogy tényleg mondvacsinált tudomány a pszichológia, az élettapasztalat, az intelligencia jobban vizsgázik az általa fölvetett kérdésekben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!