Keresés

Részletes keresés

Modestinvs Creative Commons License 2007.05.30 0 0 11

Nem tudhatom, mire gondolsz.

De ha filmek, zenék letöltésére, akkor az nem jogsértő. A jogvédett programoké persze az. Ahogyan a tiltott pornográf felvételeké is.

 

A keyloggerrel nem sokra mész, hacsak nem használ minden egyes felhasználó saját, csak általa ismert jelszóval védett profilt. Szerintem egyszerűbb, ha csak a saját profilodnak adsz rendszergazdai jogokat, a többieket csak Vendégként engeded belépni, és beállítod nekik a legszigorúbb gyerekszűrőt: se szex, se erőszak, se programok letöltése.

Akinek nem tetszik, az előfizet magának.

Előzmény: ford.prefect (10)
ford.prefect Creative Commons License 2007.05.30 0 0 10
Sziasztok!

A következő kérdésem van: az otthoni PC-met elég sokan használják internetezésre (család + szomszédok), és mostanában találtam 1-2 illegális tevékenységre utaló nyomot a böngésző cache-ben. Már szóltam mindenkinek aki hozzáférhet a géphez, hogy ne csináljon ilyet, mert ebből baj lehet, de úgy tűnik hatástalan volt a figyelmeztetés. Most azt találtam ki, hogy telepítek egy keyloggert a gépre (hangsúlyozom, a saját gépemről van szó), az alkalmi felhasználókat figyelmeztetem, hogy minden amit leírnak, rögzítésre kerül, és döntsék el, hogy továbbra is akarják-e használni. Szerintetek ez legális?

Üdv,
Ford
tilsza Creative Commons License 2006.11.21 0 0 9
Sziasztok. Segítségért jöttem. Önkormányzati tulajdonú helyiséget kérnek tőlünk lan parti céljára. Mindenképp szükségesnek tartom a bérleti szerződésbe belefoglalni a használni kívánt szoftverek jogtisztaságát. Van ötletetek arra, hogy hol lehet utánanézni ennek a pontosítására?
HL7538 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 8

Sziasztok, nem biztos, hogy ez a megfelelő fórum, de nem akartam emiatt újat nyitni. A kérdésem a következő lenne:

Milyen kötelességeim vannak (elsősorban a vámot illetően, de bármi más érdekel, amire lehet, hogy nem is gondolnék), ha olyan szoftvert szeretnék Mo-on forgalmazni, ami:

- EU-n kívüli országból származik, és

- nem "megfogható", tehát nem CD-n, DVD-n szállítják, hanem a vevő letölti internetről, majd fizetés ellenében a fejlesztő cégtől (rajtam keresztül) licenszet vásárol

 

Néztem a www.jogiforum.hu-t, de ott nem találtam erről információt. Lehet, hogy nem is jó helyen kerestem, nem vagyok sem jogász, sem vámos.

Előre is köszi, ha valaki tud segíteni.

rados timike Creative Commons License 2005.12.21 0 0 7
A szerver feltörése önmagában bűncselekmény. A szoftveretek szerzői jogát senki nem ragadhatja magához törvényes módon. A szerzői jogról le sem lehet mondani. Szerintem ilyen esetben maximálisan mellettetek állna a törvény. Talán le lehet azt programozni, hogy a leszedet szerver oldali alkalmazás csak az anyagépen működjön. Pl. a csak ott megtalálható "hardverkulccsal". Ezt azért tettem idézőjelbe, mert nem pont az ilyen néven ismert hardver eszközre gondolok, de valami hasonlóra. Tehát valamit keressen a program, amit nem lehet leszedni. Na persze ha a forráskódot visszafejtik, akkor ezt is ki tudják lőni. Ha nagy értéket képvisel a munkátok, akkor még talán meg is éri vele bajlódni.
Előzmény: Daikini (6)
Daikini Creative Commons License 2005.12.21 0 0 6
Igazabol elsosorban a jogainkrol erdeklodtem. Tegyuk fel, valaki feltori valahogy a szervert, es leszedi az ott levo programot akkor mar szamit, hogy a tulajdonunkat kepezi-e a dolog, es hogy a torveny milyen szinten ved minket.
Előzmény: noway (5)
noway Creative Commons License 2005.12.21 0 0 5
Akkor meg minek a joggal bajlódni? Úgyis csak az kap adatot, aki előfizet.
Előzmény: Daikini (4)
Daikini Creative Commons License 2005.12.20 0 0 4
amit kiadunk, az csupan kliensprogram, a szerver szamitja ki az ertekeket, amiket a kliens feldolgozni kepes, de reprodukalni nem. De a mukodteteshez kell neki a szerver programja. Ami szinten a mi tulajdonunkban lesz. A ketto meg ha szorosan osszefuggo is lesz, de kulon program.
Előzmény: noway (3)
noway Creative Commons License 2005.12.20 0 0 3
Ha jól értem, gyakorlatilag nem a programért kell fizetni, hanem egy netes szolgáltatásért, akkor meg a jogállásnak nincs jelentősége, nem? Egyébként a copyright automatikus, nem kell semmit csinálni hozzá. Viszont valószínűleg nem véd meg attól, hogy visszafejtsék a protokollt, és más programmal használják.
Előzmény: Daikini (1)
Daikini Creative Commons License 2005.12.20 0 0 2
ja es koszi az eddig elhangzottakat :-)
Előzmény: rados timike (0)
Daikini Creative Commons License 2005.12.20 0 0 1
Na ugy nez ki a struktura, hogy maga a program resze (amit rendesen CD-n szoktak terjeszteni) az nalunk a netrol letoltheto, es az ember akkor fizet, ha hasznalja, a regisztracio utan 14 nappal, de meg az is lehet, hogy ingyenes lesz, reklamokkal, es azok leveteleert, plusz extra szolgaltatasokert fizet az illeto. A program a szerver nelkul nem hasznalhato.
Előzmény: rados timike (0)
rados timike Creative Commons License 2005.12.20 0 0 0
Én ezt most nem értem. A programrészét szabadon terjeszthetik. Milyen része van még? Kiegészítők pluginok, stb. Autóbbiak pénzbe lerülnek? Vagy utóbbiakat nem terjesztik? A használatáért fizetni kell. Tehát szabadon hozzájuthatok, de csak akkot használhatom, ha fizetek érte. Nem értem. Milyen szoftverről van szó? sareware, freeware, GNU?
A kérdésed második felére már valamivel egyszerűbb a válasz. A szoftver szellemi termék. Védett. A szerzői jog a szerző jogállásától függ. Ha önállóan készítette akkor az az ővé. Akkor is, ha megrendelésre tette. Ha alkalmazottként, munkaköri kötelsségként akkor részben vagy egészben a szoftverfejlesztő cég a szerző. Ebben a munkaszeződés az irányadó.
A szerzői jogról egyébként nem lehet lemondani.
Az utolsó mondatot kivéve a többire ne végy mérget. Én így tudom.
Előzmény: Daikini (-)
Daikini Creative Commons License 2005.12.20 0 0 topiknyitó
Üdv mindenkinek kellene egy kis tájékoztatás. Ha tegyük fel készitettünk egy játékprogramot, amelynek a programrészét szabadon terjeszthetik, de a használatért fizetni kell, akkor annak mi a jogállása? Szellemi termék? Le kell-e védeni? Vagy automatikusan szellemi tulajdonnak minősül?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!