Keresés

Részletes keresés

**BPO-700** Creative Commons License 2006.11.28 0 0 32
A Kiscelli utcai új buszmegállót mikortól használhatják az utasok?
kallayt Creative Commons License 2004.08.10 0 0 31
Sziasztok! Tegnap kaptam a BRFK tól egy levelet miszerint a Rákóczi úton a szövetség utcánál használtam a buszsávot! Kb 40m t tettem meg majd lekanyarodtam, mivel siettem és mindkét sávban álltak. Szerintetek mire számíthatok, mert ők vmilyen szabálysértést emlegettek meg , hogy küldjem vissza , hogy ki vezette a kocsit stb… Mennyibe gog sztetek ez kerülni? / biztos,hogy fellebezek mert nem szoktam a bsávot használni, meg amúgy is lekanyarodtam. Üdv:KT
BPO-700 Creative Commons License 2004.06.25 0 0 30
...szinte megelőzik a 7gy-t is!
Előzmény: BPO-700 (29)
BPO-700 Creative Commons License 2004.06.25 0 0 29
Szerintem jól megcsinálták a M2-pótlónak...
Előzmény: radio100jozsi (28)
radio100jozsi Creative Commons License 2003.12.24 0 0 28
A Rákóczi úti busz-sáv mennyire tudja megkönnyíteni az arra járó autóbuszok menetidejét, mióta bevezették a tilalmat?

Nagyon!
A 7-es gyors családdal megyek munka után (15 óra) a Hungária-Thököly-től a Nyugatiba Blahai 4-6-os átszállással, és ez 20 perc alatt megjárható munkanap.
Pár napja délután 16-körül munkanap pedig 18 perc alatt értem át a Móricra.
De bármikor megyek a viszonylatban, gyorsan beérek a Keletibe 6-7 perc, Blahára 9-10 perc,Ferenciek terére 13-14 perc.
A kollegámék kocsival vágtak neki, én később indultam, a keletinél utolértem őket a 7-essel, majd a 6-os villamosból integettem a nyugati felé a Rákóczi úton áthaladva, amikor ők még a lámpánál álltak.

Előzmény: BPO-700 (26)
BPO-700 Creative Commons License 2003.12.24 0 0 27
Minden kedves topic olvasónak!

Szeretetteljes, boldog és békés karácsonyi ünnepeket,
és a 2004. évre kívánok boldogabb és sikeresebb évet, mint amilyen 2003-as év volt!

BPO-700

BPO-700 Creative Commons License 2003.12.11 0 0 26
A Rákóczi úti busz-sáv mennyire tudja megkönnyíteni az arra járó autóbuszok menetidejét, mióta bevezették a tilalmat?
Bonobo Creative Commons License 1999.07.15 0 0 25

Nem fobenjáró bun egyedileg, de ha valamelyest elnézo vagy, két megoldás van: vagy azt mondjuk hogy teljesen elfogadható dolog ez mert különben megbénul a közlekedés (Blasius), és akkor igazából azt mondjuk hogy tkp. ne legyen BUSZ sáv (ez egy korrekt álláspont, csak nem értek vele egyet), vagy azt hogy nem, nem igazán elfogadható csak egy kicsit, ezzel igazoljuk hogy a nép 5% leggátlástalanabbja, az hadd járjon jól. Nekem egyik se tetszik.

B

Előzmény: CaMeL (22)
Bonobo Creative Commons License 1999.07.15 0 0 24

vomit: Köszi a pointert.

Valóban, ez azt jelenti, hogy ha átmész a BUSZ lámpán a BUSZ sávból, akkor nem büntethetnek piroson való áthaladásért -- a jogi megfogalmazás miatt -- "csak" azért, mert szabálytalan vagy mert ráhajtottál (ugye, ha csak nem fordulsz be).

Ráadásul az se tetszik ahogy a $36/8 megfogalmazza azt hogy kanyarodásnál mikor hajthatsz rá:
. Más jármu erre a forgalmi sávra, a sáv keresztezését és bekanyarodásra felkészülést kivéve, nem hajthat rá.

Mi az hogy bekanyarodásra felkészülés??? Mi van ha nekem 8 kilométer felkészülés kell??

De a gyakorlatban nem ez a lényeg és ezt ti is tudjátok: példának az M7-es leállósávját, vagy a Tasztalon népszeru Hungária körút villamossínét is mondhattam volna, ott egyértelmubb a helyzet; én azoknak a világképére vagyok kíváncsi, akik haladási elonybol szabálytalanul elhúznak.

Eddig egy igazi elhúzó (Blasius) véleményét hallottam... Lehet hogy a többi Tasztal tag között nincsenek elhúzók, vagy ok nem ideologizálják meg hogy miért is van tkp. ilyenkor igazuk??

B

Előzmény: vomit (23)
vomit Creative Commons License 1999.07.14 0 0 23
Bonobo: erre kíváncsi lennék hogy pontosan hogy szól
akkor parancsojj

9. § (A járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek)
(6) bekezdése: Ha az (1) bekezdés a) pontjában említett fényjelző készülék mellett elhelyezett kiegészítő lámpa "BUSZ" feliratú fehér fényjelzést ad – a fényjelző készülék más fényjelzésétől függetlenül –, az autóbusz-forgalmi sávban közlekedőknek tovább szabad haladni.

itt a többi cucc, jó csemegézést

Előzmény: Bonobo (20)
CaMeL Creative Commons License 1999.07.14 0 0 22
Eddig eccer csináltam ilyet... nem tudom miért, amúgy a gyorshajtáson nem nagyon szoktam szabálytalankodni. De olyan érdekes érzés volt, hogy ott áll mindkét sávban 10-10 autó, én meg jobbról el... Ez olyan főbenjáró bűn?
Viszont buszsávban soha nem megyek folyamatosan ;-)
CML
gabek Creative Commons License 1999.07.14 0 0 21
Bocs, ha egy kicsit OFF-ra sikerül:

Az M7-en, a leállósávon haladók ellen sikerült kikísérletezniük a cimboráimnak egy módszert. Egyik vasárnap araszoltak az M7-en, hazafele az alsóörsi VW találkozóról. Valami golyófejű gyerek jön ezerrel a leállósávon valami Suzukival, üvölt belőle a tucc-tucc. Erre Transporter kiáll a leállósávba, elakadásjelző ki. Srác utoléri. Balról két bogárral mellé. Lassítana, hogy lemarad és majd visszaáll a sorba. Ekkor egy másik Transporter mögé és kezdődhet a kísérgetés km-eken keresztül. A srác végül megadta magát és nem küzdött a szabadulásért. Ezt több próbálkozóval is eljátszották. Szerintem hatásos. És még letölni sem érdemes a "feltartót", ha vonóhorog van rajta. :-)

GABEK

Bonobo Creative Commons License 1999.07.14 0 0 20
a kresz valamelyik valtozasakor bele lett fogalmazva, hogy a buszsavban allok mind elindulhatnak a BUSZ felirat kigyulladasakor. jobbra elfordulni pedig soxor nem lehet, mert nincs is utca...

erre kíváncsi lennék hogy pontosan hogy szól. Ha a keresztezodésben nem lehet jobbra fordulni, nem is lehetsz a sávban. Csak a jobbrakanyarodás ELOTT a kanyarodáshoz hajthatsz rá tudtommal, paragrafusszámot és mutatót kérek ha nem így van.

A bajom egyébként nem jogi, hanem elvi; egyrészt a buszsáv nem a "jaj nem is ennél hanem a következonél" fordulókkal, hanem hamarabb odaérni akarókkal van tele. Az egész busz (leálló, villamos, stb.) sávban elhúzás csak addig mukszik, mig az autosoknak csak 1%-a nézi hülyének a másik 99%-ot. Ha már 10% bemegy, akkor már a sáv nem tölti be a funkcióját, akkor meg minek leállósáv, buszsáv. (ez is lehet persze érv)

B

Előzmény: vomit (17)
robicsek Creative Commons License 1999.07.14 0 0 19
bagojj,
Elég lenne két rendőr, egy hétig beállnának a Kossuth Lajos utca két oldalára és fényképeznének ezerrel. Azt hiszem, rend lenne egyhamar. ez lehet. De az meg biztos, hogy igy a dugó nem az Erzsébet híd végéig érna, hanem Budaörsig.
Ezt a két rendort inkább a BAH csomóponthoz kéne küldeni, bár lehet, hogy ok is csak nézelodnének a kocsikban, ahelyett hogy próbálnának valamit tenni. Mert ami ott van, az a kataszrófa, és nem a buszsáv szvsz.
Előzmény: Törölt nick (11)
Bonobo Creative Commons License 1999.07.14 0 0 18
Na végre egy buszsávos ember vallomása!!

Néha viszont kénytelen az ember a buszsávban menni, mert akkor még nagyobb lenne a dugó, ha mindenki mondjuk két sávban araszolna, amikor a buszsávon öt percenként megy el egy busz.

Akkor ha jól értem, ebbol az következik, hogy a buszsávnak akkor nincs értelme, mert csak elveszi a harmadik (n-dik) sávot, és aki oda bemegy az tkp. jó ember mert a dugót csökkenti? Vagy van értelme a sávnak, mert amíg csak az emberek kis százaléka megy be a buszsávba (még nem döntöttük el milyen alapon választjuk ki oket), és azok átmennek a buszlámpán, azok igazán nem is tartják fel a buszokat?

B

Előzmény: I. Blasius (16)
vomit Creative Commons License 1999.07.14 0 0 17
a kresz valamelyik valtozasakor bele lett fogalmazva, hogy a buszsavban allok mind elindulhatnak a BUSZ felirat kigyulladasakor. jobbra elfordulni pedig soxor nem lehet, mert nincs is utca...
amikor csak egyenes minden, szok lenni a buszsav mellett zarovonal, a balrol nagyivben bekanyarodok kizarasara. vagy ha ugy tetszik a buszsav vedelmere, hogy huzhasson, aki epp ott all.

Bonobo, szerinted meg kellene mindenkit olni, aki ket sarokkal a lekanyarodas elott atvalt a buszsavba? vagy eppen meggondolja magat es visszajon?

Előzmény: I. Blasius (16)
I. Blasius Creative Commons License 1999.07.14 0 0 16

Sokszor azért lassul le a buszsávon a forgalom, mert a buszsávban álló személyautók nem mernek elindulni a "busz" felirat felvillanásakor, pl. a Nagyenyed utcában. Néha viszont kénytelen az ember a buszsávban menni, mert akkor még nagyobb lenne a dugó, ha mindenki mondjuk két sávban araszolna, amikor a buszsávon öt percenként megy el egy busz.
A szabályok betartásáról pedig annyit, hogy Rómában mondták, hogy ha az autósok betartanák szigorúan a szabályokat, lebénulna a város közlekedése. Nálunk hasonló a helyzet. Pl. mi lenne, ha mindenki 50- el araszolna a városban?
nulla Creative Commons License 1999.07.14 0 0 15
Én sem úgy értettem, hogy ténylegesen mindenkinek sürgős dolga van. De a mai rohanó világban, valahogy felborult az értékítélet, ezért gondolja mindig mindenki, hogy neki most aztán tényleg nagyon sürgős. Ha ezen el tudnának gondolkodni, talán nem vennék igénybe szabálytalanul a tömegközlekedési járatok kijelölt pályáját.
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.14 0 0 14
Legtöbbjüknek nincs is annyira sürgős dolga, csak éppen "ki ha én nem" alapon használja a kocsiját. Ráadásul kevesen ülnek egy autóban.

OFF
Yv:
Nem volt egyszerű eset, 6 órába tellett, hogy befutottunk a Keletibe. Tudnék mesélni róla, de nem ide.
ON

Előzmény: nulla (13)
nulla Creative Commons License 1999.07.14 0 0 13
Hát igen, így sosem lesz jó Budapest tömegközlekedése. Sőt! Nem, hogy nem lesz jó, de egyre rosszabb a helyzet.

Egyébként ez a város sajnos nem bír el ennyi járművet, úgyhogy tényleg valami jó megoldást kellene kitalálni, hogy ne kerüljenek hátrányba azok az emberek, akik nem saját járművel közlekednek. Mondjuk azt aláírom, hogy néha az autósoknak sem könnyű. De legalább ők szabadon választhatnak, hogy az igazán forgalmas útvonalakat elkerülik. Kár, hogy ez sosem történik meg, mert mindig mindenkinek sürgős dolga van.

Előzmény: Törölt nick (11)
Yv Creative Commons License 1999.07.14 0 0 12
OFF
Bagojj:)))))) Hát Te felkerültél Miskolcról? Már azt hittem ott ragadtál az esőzések miatt:)
ON
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.14 0 0 11
Ez tud felhúzni engem is rendesen. És akkor azzal jönnek, hogy nem jó a tömegközlekedés, merthogy lassan érnek oda vele. Bravúros. Sajnos, nappal sem veszik ezt szigorúan. Elég lenne két rendőr, egy hétig beállnának a Kossuth Lajos utca két oldalára és fényképeznének ezerrel. Azt hiszem, rend lenne egyhamar.
Előzmény: nulla (7)
Bonobo Creative Commons License 1999.07.14 0 0 10

Ja, szerintem aki a buszsávban áll, az vagy forduljon jobbra, vagy vegye fel a megállóban az utasokat :-))

B

Előzmény: barbidu (6)
nulla Creative Commons License 1999.07.14 0 0 7
Engem akkor zavar rettenetesen, ha az autósok a villamospályát, a buszsávot veszik igénybe, ha éppen akkora a forgalom, hogy a busz, illetve villamos közlekedése ezáltal lehetetlenné válik. Amikor éppen sietek valahová és az autósok szabálytalansága miatt nem érek oda, akkor nagyon tud zavarni. Főleg, hogy az autósnak nem muszáj arra mennie, a villamosnak, trolibusznak meg kötött a pályája, úgyhogy még ki sem tudja kerülni ilyenkor a forgalmas és bedugult helyeket.
Egyébként éjszaka, vagy amikor nincs forgalom, én nem venném olyan szigorúra a figurát.

A piros jelzésen való áthaladásnál, amennyiben szabálysértési eljárás lesz a rendőr feljelentéséből; a vezetői engedély visszavonható. Ez vonatkozik még az ittas vezetésre (pontos százalékot nem tudok), valamint a sebességkorlátozás jelentős túllépésére. Ha például a megengedett 50 helyett valaki 60-nal hajt, az még csak közúti közlekedési szabályok kisebbfokú megsértése, tehát a vezetői engedély nem vonható be. Valamint a vasúti átjáró tilos jelzésén való áthaladás is büntethető a vezetői engedély visszavonásával.

barbidu Creative Commons License 1999.07.14 0 0 6
Mindig vannak olyanok, akik nem torodnek a szabalyokkal. En busszal kozlekedokent a Rakoczi uton szoktam ideges lenni, mikor a busz azert nem tud haladni, mert az autosok is busznak erzik magukat (persze csak bizonyos szempontbol).
Bonobo Creative Commons License 1999.07.14 0 0 5

Igen, én is így értelmezem a Kreszt...

Kresz ide, vagy oda, a busz sávban (villamossínen, kanyarodósávban, leállósávban stb) elhúzók hülyének nézik a szabályokat betartókat, és ez a fo bajom.

B

Előzmény: X polgártárs (4)
X polgártárs Creative Commons License 1999.07.14 0 0 4
Ha jól emléxem, az első kereszteződésig lehet buszsávban ténferegni, utána kanyarodni kell(ene), úgyhogy ha kanyarodsz, teljesen jogos. Piroson áthajtás: feljelentés, utána jogsi.
xpt
Előzmény: pancho (3)
pancho Creative Commons License 1999.07.14 0 0 3
Nem, a Busz jelzés kigyulladása a buszsávban állóknak zöldet jelent. Ha épp te állsz ott, neked is. Azért viszont megbüntethetnek, mert nem haladhatsz tartósan a buszsávban (kivétel: busz, taxi). De hogy a tartósn mit jelent, az már érdekes vita témája lenne. Amúgy engem is zavar, hogy sokan ezt csinálják, én nem szoktam (max. akkor, ha nem tudom pontosan, hol kéne elkanyarodnom, és ezért megyek ki a buszsávba).
Az ittas vezetés csak 0,8 ezrelék véralkoholtartalom fölött (ami már elég jelentős részegség) kerül a jogsiba, addig feljelentés + pénzbírság. A gyorshajtás a megengedett sebesség %-ában van szankcionálva, + 10% még nem jár semmi következménnyel, ennyit csalhat a kilométeróra, aztán feljelentés + pénzbírság sokáig, és kb. 40%-nál ugrik a jogsi (persze aki 120-szal megy a városban, még ahol 70 is a megengedett, annak ez már benne van. De ott jogos is, mert az már veszélyeztetés - tkp. potenciális gyilkosról van szó.).
Ha jól mlékszem, a piroson áthajtás is csak feljelentéses dolog, nem jogsis.
Bonobo Creative Commons License 1999.07.14 0 0 2

Szerintem neked csak azt jelenti, hogy mehetsz jobbra. Ha egyenesen mész, az pont olyan mintha "telepiroson", jobbra kiegészíto zöldben mennél át egyenesen -- ráadásul a fordulósávból.

B

Előzmény: Gabó (0)
Sothy Creative Commons License 1999.07.14 0 0 1
Csak úgy megemlítem, hogy a piroson áthaladás a jogsiba is kerül(het), ha a rendor úgy dönt. Ugyanis a piroson áthajtás, gyorshajtás, ittas vezetés mind mind jogiselvonási tünetet eredményezhet.

Tény hogy én is rühellem ha valaki megszegi a szabályokat, pláne ha direkt teszi. Végül is ezzel másokokat veszélyeztet! Ti hogy vagytok ezzel?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!