Keresés

Részletes keresés

Marc71 Creative Commons License 2006.07.17 0 0 4
A változó bitráta okozhat problémát. Néhány szoftver problémázik a VBR formátumú mp3-akkal, azaz akad, lefagy. Ez lehet a baj, nem maga a bitráta. Sokan használnak ilyen file-okat, gépen winamppal meg az elterjedt cuccokkal nem gond, de egy mp3lejátszó progija kiakadhat. Sok DVD sem szereti pl a váltzó bitrátát, akad, szaggat, stb. Ezt nézd meg, ilyen mp3-akat nem szerethed a thomsonod.
meecon Creative Commons License 2006.07.09 0 0 3

Nekem is ez volt a gyanúm. Oké, a haszn. útmutatóban le van írva, hogy mit preferál a cucc, de nem hinném, hogy ettől még a garancia ne lenne érvényes. Érdekes, hogy a szervizben "mindig szól" a lejátszó, nekem meg leáll a 3. szám után...

Many thanx!

 

Előzmény: Rigor mortis (2)
Rigor mortis Creative Commons License 2006.07.09 0 0 2
Megszokott eset: hülye vagy téged nézett hülyének a szervizes. :(
Nyilvánvaló, hogy egy mp3-lejátszónak az összes tömörítési rátát le kell játszania (ami szerepel a codecjében), még akkor sem fagyhat le, ha extrém magas (vagy alacsony) tömörítésű rátájú mp3-at akarnak vele lejátszatni, maximum nem játsza le...
Előzmény: meecon (-)
meecon Creative Commons License 2006.07.09 0 0 1
rendben, ha ez azt jelenti, hogy nem kéne lefagynia ettől :-)
Előzmény: Sacic (0)
meecon Creative Commons License 2006.07.09 0 0 topiknyitó

Sziasztok,

sok mp3-topik van, de nem találtam még erről a témáról köztük: volt-e olyan problémátok, hogy az mp3-lejátszótok lefagyott?

Elvittem garanciális javításra, ahol azt mondták, figyeljem, hogy mire tömörítem az mp3-at. Az én Thomson Lyrám a 320-as kbps-t "szereti" (ez a legjobb minőségű mp3-tömörítés), arra van optimalizálva.

Kérdésem az, hogy mennyire igaz az, hogy egy mp3-lejátszó lefagyhat, használhatatlanná válhat más tömörítésű mp3-fájloktól? Ugyanis sok mp3-at kapok ismerősöktől, de azok a legritkább esetben vannak 320 kbps-ra tömörítve, sokkal gyakoribbak a kisebb kbps-ú fájlok (nyilván azért, mert így kisebbek lesznek, még élvezhetők stb.).

Mennyire tehet tehát tönkre egy lejátszót az, ha más bitrátájú mp3-akkal használom? Nem kell tudniuk változó bitrátájú mp3-fájlokat is lejátszaniuk?

(Arról nem is szólva, hogy újratömöríteni kisebb bitrátájú mp3-fájlokat teljesen felesleges, monjduk egy 256-ost 320-asra, csak a zaj erősödik fel tőle.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!