Keresés

Részletes keresés

Magyar íródeák Creative Commons License 2024.06.01 0 0 10

Érdekes így vissza olvasni. Mintha egy időutazás lett volna. 

protonpump Creative Commons License 2006.05.24 0 0 9
Szia,

Én milliókkal járulok plusszban hozzá a bank profitjához, a változtatás következményeként. Érdekelne valami jogi lépés ellenük. Mondjuk az erőfölényükkel visszaélve érvényesített emelés mértékét és az ellenszolgáltatáshoz viszonyított aránytalanságát lehetne vitatni. Az áldozatoknak közösen kellene fellépniük.

 

Előzmény: ivk (8)
ivk Creative Commons License 2006.05.23 0 0 8

Sziasztok! Attól, hogy a szerződésben az van, hogy bármikor jogosult a bank egyoldalúan megváltoztatni a szerződés felvételeit, még mondhatja azt a gvh, hogy ez erőfölénnyel való visszaélés. Szerintem.

A szerződés egyoldalú megváltoztathatósága viszonylag logikus elvárás a Bank részéről mondjuk számlavezetésnél, ahol nem lehetne koordinálni, hogy újraszerződjenek 5 millió ügyféllel, és akinek nem tetszik az új konstrukció, az viszonylag könnyen átmehet egy másik bankhoz. De lakáshitelek esetében lehetetlen átmenni másik Bankhoz, 20 évre oda vagy kötve az OTP-hez. 

Szerintem van esélye egy vizsgálatnak a GVH-nál. Én személy szerint fogok írni nekik, mert én is hasonló cipőben járok. Kiszámoltam, kb 800 ezer forinttal szed be többet rajtam a bank így, mint a korábbi variációval. Ha valakinek van ismerőse, esetleg segíthetne.

 

durbints Creative Commons License 2006.04.06 0 0 7
Már megint ez a meghunyászkodó hangnem. Miért kell az OTP szempontjából nézni elsősorban a kérdést. Nézd a saját érdekeid. Rögtön máshogy fogod látni a világot. Bocs, de nem birka módjára kellene lenyelni
az intézményesített meglopásunkat. Csak megsúgnám, hogy ez csak a kezdet. Most tesztelik a piacot. Ha ezt most simán lenyeljük, jön a következő emelés. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem szeretnék melózni a banknak. Most pontosan egy ADSL előfizetést nyeltek le tőlem.
Így azt se fogok előfizetni még egy ideig. Na de maradjon ez az én szociális problémám.
Előzmény: ehead (6)
ehead Creative Commons License 2006.04.05 0 0 6

Szerintem van annyira dörzsölt az OTP, hogy nem hagyott rést, így jogi szempontból  nem hiszem, hogy sarokba lehetne őket szorítani.
Amúgy csak a piaci mozgást próbálják követni.

Csak egy példa. Az előtörlesztés eleinte ingyenes volt. Most már nem, mert a többi banknál sem az. Miért adnának sokkal jobb feltételeket, mint a többiek?

Amúgy én sem vagyok OTP párti!

Csak a hitel miatt vagyok kénytelen folyószámlát vezetni náluk, de pénzt csak akkor és annyit tartok rajta, amennyi feltétlenül szükséges.

Amúgy nem tudom, hogy mekkora érvágás lenne az OTP-nek, ha a forráshitelesek átraknák a megtakarításaikat máshová.

Spec. én is hitelt vennem fel és azóta meg kell mondjam, hogy a törlesztés miatt a havi és egyéb megtakarításaim jelentősem lecsökkentek.

 

Előzmény: durbints (4)
mallecka Creative Commons License 2006.03.20 0 0 5
Neked szurkolok, nem az Otp-nek. (-;

Csak azt mondom, hogy ha jogilag megfelelően járt el az emelést illetően, akkor nem nagyon lehet hova fordulni.

Egyébként nem vagyok az a beletörődős típus, mert nyomtam én már fel az internetszolgálatómat is a NHH-nál. 0 sikerrel ugyan, de legalább megpróbáltam.
Előzmény: durbints (4)
durbints Creative Commons License 2006.03.20 0 0 4
Kedves Mallecka!

Könnyű neked beletörődni a megváltoztathatatlanba, mivel nem vagy OTP függő. De kb. 100-200 ezer ügyfél más véleményen van (lesz).
Szerintem ha legalább 100 000 forráshiteles ügyfél fogja a kis lekötött pénzét, és áttetszi más bankokba (vannak jó tippek, hogy hova), akkor nagyot fog szívni az OTP, ui. ha pl. 100000 ügyfél átviszi mondjuk átlag 1 millióját máshova, az azért 100 Mrd tőkekivonást jelent a bank számára. Tudtommal az OTP éves nyeresége ebben a nagyságrendben van valahol. Szóval meg lehet szivatni a bankot egy valamelyest összehangolt akcióval.
Erre ugyan én nem biztatok senkit ugye, mert nincs kedvem pereskedni a bannkal, de azért jó lenne valami ilyesmit összehozni....
Jó lenne beszélni jogászokkal, hogy milyen jogi keretek között lehetne ezt megvalósítani. Esetleg hozzászóló ebben az ügyben?
mallecka Creative Commons License 2006.03.20 0 0 3
Ha az szerepel az Üzletszabályzatban, hogy az OTP jogosult bármikor egyoldalúan módosítani a kondíciókat és ezt x nappal előtte Hirdetményben is közzétette, akkor nem sokat lehet tenni. De ezt csak én gondolom így, nem biztos, hogy valóban ez a helyzet.

Az OTP esetében tutira az van, amit már sokszor mondtam: látják, hogy a különféle emelések ellenére az ügyfelek nem mennek át más bankokhoz, ezért aztán bátran - mondhatni pofátlanul - folytatják is ezt a stratégiát. Ha mindent jogszerűen csinálnak, akkor semmi más nem fogja őket rákényszeríteni az ügyfelek szemszögéből nézve normálisabb üzletpolitikára, csak az, ha nagy tömegben hagyják ott őket az emberek.

Elméletileg senki nincs rákényszerítve, hogy az OTP-t válassza, mert rajta kívül van elég sok más bank. Így aztán nem is fogja azt mondani nekik egyetlen hivatalos felügyelő szerv sem, hogy "Ejnye má' ne emeljétek annyira az ügyfelektől lenyúlt díjakat!"

Persze könnyen ugatok, mert amikor otthagytam őket, nekem nem volt nálunk hitelem, amit fizetnem kellett így aztán nem is volt túlságosan bonyolult a váltás.
Előzmény: durbints (2)
durbints Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2
Hasonló cipőben járok. 9000-ről 15000-re emelkedett a kezelési ktsg.
Ez brutális, legalábbis nekünk. Én személy szerint erre azzal fogok reagálni,
hogy átteszem minden pénzem az OTP számláról más bankhoz. Csak annyit hagyok rajta, amennyi szükséges. Ezzel együtt még kellene további lépéseken is gondolkozni. Fogyasztóvédelemhez is érdemes persze fordulni
(én már küldtem nekik emilt). A PSZÁF-nak is írni kellene. Ne adjuk fel könnyen! Túl nagyra nőtte ki magát az OTP, és azt gondolja, hogy bármit megtehet. Ez csak rosszabb lehet a jövőben. Most isszuk a levét a túlságosan lemerevedett bankrendszenek, a túl alacsony szintű bankközi mobilitásnak. Van valakinek esetleg más ötletet?

Durbints
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1
Nekem pont most van egy ilyen ügyem megint. Elmentem egy régi ügyfelemhez, hitelt vett fel anno a 2,5+2%-ost. Kérdezem a törlesztőt, mondja, hogy mennyi, mondom
meg kéne kérdezni, mert ennek többnek kéne lennie. Azt mondja, már emelkedett tavaly. Mondom, az még mindig nem annyi, amennyinek lennie kéne, menjünk be, úgyis kell még neki hitel megint, kérdezzük meg.

Ez volt tegnap. Ma hívott, hogy pont jött a papír, hogy emelkedik, és így kevesebbet tudnak felvenni, mint tervezték.

Egyébként korábban is 2% volt, legfeljebb 9 ezer per hó. Ezt a legfeljebbet törölték el
tavaly ( tavaly előtt? ).

Nem tudsz ellen tenni semmit, mert annak is emelkedett, aki fix ( 5 éves ) kamatperiódussal vette fel. A kamat maradt, de a max. 9e/hó nem.
Előzmény: Híd (-)
bindera Creative Commons License 2006.03.16 0 0 0
nem 0
Híd Creative Commons License 2006.03.16 0 0 topiknyitó
Sziasztok! Az OTP megint szemétkedik. Korábban 9000 forint volt a maximális kezelési ktg. a Forrás lakáshitelen, most már 2%. Aki sokat vett fel, mint a tesóm, most megszívja, mert 8,5 ezerrel emelkedett a törlesztőrészlete. Jár még valaki hasonló cipőben? Lehet ez ellen valahogy fellépni? GVH pl.?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!