Keresés

Részletes keresés

petike23 Creative Commons License 2005.08.03 0 0 146
Sikerült..? :)
Előzmény: Gróf Úr (145)
Gróf Úr Creative Commons License 1999.11.29 0 0 145
Köszönöm, hogy szóltál, igyekszem észbentartani :-)))
Előzmény: Brumimackó (144)
Brumimackó Creative Commons License 1999.11.29 0 0 144
Én már csak úgy finomítanám: kulturáltan.
Nem olyan nagy hiba, csak sokszor látom.
Előzmény: Gróf Úr (142)
freeze flash Creative Commons License 1999.11.29 0 0 143
Szép a megfogalmazás, és árnyalt. Tetszik! ;-))))))
Előzmény: Gróf Úr (142)
Gróf Úr Creative Commons License 1999.11.28 0 0 142
Milyen igazad van! Esetleg úgy módosítanám, hogy a kultúráltan szórakozó vendégért...
Előzmény: alainx (141)
alainx Creative Commons License 1999.11.23 0 0 141
T.Biztonsagisok!
Egyet ne felejtsetek el. Ti vagytok a vendegert es nem forditva! Ezt minden egyes mozdulatotokkal,
megszolalasotokkal erezteni kell! Amig a vendegek az ellenkezojet erzik, ne varjatok nagy megbecsulest!
Kei-Satu Creative Commons License 1999.11.23 0 0 140
Egy példa a jövő értelmiségének jeles cselekedeteiről.

Kecskeméti Tanítóképző Főiskola. Buli a díszteremben. Nincs semmi probléma, mindenki csinál, amit akar, elvégre demokrácia van. Másnap bemennek a takarítónők, s tíz sec. múlva kijönnek, majd sztrájkolni kezdenek, mert ami moslék benn volt, az minden képzeletet felülmúl. 15rókázás/m2; eldobott sörösüvegek, poharak, használt gumik(!). A legjobb a teleokádott zongora volt (vajon mennyibe került az újrahangolása). Főigazgató elképed, szóhoz sem jut, a szennyet hosszas rábeszélés után takarítják fel. Felelősségrevonás nincs. Ennyi.

És ilyenek kezébe gyerekek kerülnek a későbbiekben. Elfogadhatatlan, és szomorú, hogy a Csucsuékat kéne beállítani rendfenntartás végett egy ilyen helyre.

Robzon Creative Commons License 1999.11.23 0 0 139
Eomer!
Van valami kamarájuk ezeknek is, de nem hiszem, hogy a szakma megtisztulását tudná szolgálni, mert a nagyobb cégek úgy bent vannak a bevédésekben, gengszterkedésben, mint annak a rendje. Akárcsak a „jó nevű” autókereskedő-kölcsönző cégek amik a legnagyobb autótolvajok/elosztók. Á, gáz az egész. És én se értem, hogy a fenébe történhetnek ezek a dolgok, mert nem sok logika van benne, de tényleg az a helyzet, amit te mondtál: oda sz#rnak ahol esznek, és lerohasztják az összes jobb helyet. Valahogy olyan mintha nem érdekelné őket, hogy megy-e a gondjaikba vett hely, vagy nem. Az egyik ismerősöm mondta, hogy az egyik menő balatoni diszkó hétvégi bevétele 30-40 milkó körül van. Ebből vígan telne biztonságra, ha akarnák. Meg ez ilyen szinten nem is pénz, csak elhatározás kérdése kellene, hogy legyen. Tehát nem akarják… Érthetetlen. Pedig – szerintem – tök észrevehető a hanyatlás, és a közönség is egyre olyanabb. De lehet, hogy csak én öregszem… :)

Leha!
Ja, az egyetemisták - úgy általában -, tényleg elég ergya vendégek (lopás, rongálás, gizdáskodás), de a prímet a színészek viszik szerintem, az egyik helyen, ahol dolgoztam, rendszeresen megfordultak. Náluk nagyobb parasztokat tényleg nehéz elképzelni. Persze vannak kivételek, van közöttük is igazi úriember, főként a régebbi gárdából. De a feltörekvő, egy tévészerepes fiatalok rém rúgnivalók tudnak lenni.

leha Creative Commons License 1999.11.22 0 0 138
ja! azért csak rossz történetek vannak, mert a jó biztonságist nem is nagyon lehet látni
leha Creative Commons License 1999.11.22 0 0 137
Sziasztok!
Sajnos nem volt időm és türelmem végigolvasni a topikot : (
De! Én is ott voltam a rendezvényen (99.11.11. a BME gólyabálján)

Néhány adalék a másik oldalról (közelről ismerem a szervezőgárdát)
A biztonságiemberek egyetemisták voltak (majdnem mind, mert volt már, aki diplomázott). Könnyen előfordulhat, hogy túllépték a hatáskörüket, de ne feledjük, hogy ők is emberek és a vendégek is tettek azért, hogy felhúzzák őket!

- a biztonsági embernek nem válaszolnia kell az erőszakra, hanem megelőzni azt! szerintem igenis az a jó, ha ő üt először, mert akkor a páciens maximum beteg lesz, de ha a vendég mozdul először és pisztoly van a kezében (ugye, erre is volt már példa)

- a vendég soxor azt hiszi, ő fingja a passzát szelet (ott voltam, láttam, amikor a tomboló tömegből valaki elkapta a srác nyakát hátulról csak úgy, pedig a biztonságis csak egy kóláért ment a büfé felé)

- az előző incidens valószínűleg azért volt, mert a vendég rettentően részeg volt, különben nem csinált volna ilyen kamikaze akciót ... és itt is vagyunk a következő pontnál! lehet, hogy egy okos, jószándékú ember VOLT, mielőtt jól berúgott, de azóta csak hányni, piszoárt összetörni, és kurvaanyázni tud : (
konklúzió: ki kell dobni (mivel kevés a biztonsági ember, nem hosszas rábeszéléssel)

- dacára annak, hogy a rendezvény mindenhol bálként van hirdetve, sokan próbálkoznak farmerben, pólóban! ad absurdum odabent átöltözik (lehet röhögni, de volt olyan, aki megjött öltnyben, bent átöltözött, lepakolt a ruhatárba, aztán csodálkozott, amikor kitették (nem csak a kapuban volt ellenőrzés))

- évek óta az ilyen rendezvények költségvetésében jelentős tétel a károkozás (ablakon kidobott poroltó, ami a Kertészeti Egyetem üvegházát törte össze /50eFt/, ellopott szponzor-zászló /mérettől függően több tízezer Ft/, levert világítótest /olyan helyen, hogy csak szándékos lehetett/, és a rókafogásért kifizetett takarítónői prémimról még nem beszéltem

nem tagadom, hogy itt-ott, akár az adott esetben is, túllépték a hatáskörüket, de mérlegeljétek ezt is

Ui.:volt hárm srác, úgy öltözve, ahogy én erdei túrára megyek. ezek, azon megsértődve, hogy nem engedtük be őket, autóablakot törtek a parkolóban, amely már nem tartozott a rendezvényhez ...
a biztonságiak, hatáskörüket túllépve, az utcán elkapták őket és rendőrt hívtak
(a rendőrök megkérdezték, miért nem ütöttek rajtuk néhányat, mielőtt megjöttek?)

eomer Creative Commons License 1999.11.22 0 0 136
Kedves Robzon!

Igazad lehet.. Talán tényleg ilyesmi volt a háttérben. Csak, tudod, az a fura, hogy az ilyenek "biztonsági őröknek" nevezik magukat. Cégük van, leszerződnek a vendéglátó helyekkel, stb. Ezek szerint odasz@rnak, ahonnan esznek? És az a baj, hogy az ember egyre-másra iolyen történeteket hall, vagy esik meg vele hasonló. Akkor viszont nincs mit csodálkozni, hogy a "normális" (nóóóóóórmáááális? :-))) honpolgárnak a security- kről az izomagyú agresszív állatok jutnak az eszébe. Nincs valami érdekvédelmi szövetségük ezeknek a cégeknek? Ahol fel tudnának lépni a mocskok ellen?

Álom, álom... Tudom én, hogy nem erről szól az élet. Viszont akkor is bosszant, amikor belémkötnek. És ehhez mentálisan sérült pszeudo-James Bondnak sem kell lennem...

Előzmény: Robzon (134)
ZöPö Creative Commons License 1999.11.22 0 0 135
Te nem tartod annak magad, én meg annak tartalak. Ennyi! :-))
Előzmény: Robzon (134)
Robzon Creative Commons License 1999.11.22 0 0 134
Public Enemy!
Tudod önmagunk megítélése valóban nem egyszerű feladat, de én nem tartom magam se primitívnek, se szadistának, még ha vétek is helyesírási, stilisztikai hibákat, illetve még azért sem, mert – ha ez volt a dolgom - erővel szereztem érvényt a megbízóm elvárásainak. Szerintem ez nem ilyen kevésen múlik. Bölcs Visual Java szakértőként azonban valami érvelést is előadhatnál néha, a „vitakultúrád” nem puszta helyesírási elemzésekben kellene, hogy kimerüljön. Személyeskedsz, lekezelő vagy és ennyi már elég is neked, hogy felsőbbrendűnek képzeld magad. Ez jó, amúgy? Van valami értelme ezen a szinten a kommunikációnak? Előbbre visz ez bárkit is, a probléma több nézőpontból való feltárásában? (Nem erről kellene szólnia a Tasztalnak?) Esetleg ez valami kompenzáció a számodra, - amíg olvasod a ledorongolásaidat - királynak érzheted magad, vagy mi? Az meg végképp mókás, hogy fennakadsz a „fingod sincs”-en… Emlékszel még te miket írtál, amikor – méltó vita partnereddel – Ragikával társalogtál? Vele olyan jól el tudtál beszélgetni, ne haragudj, de így ez engem nem érdekel. Persze lehet, hogy a többieket igen…?

Genialis!
Szerintem nem jó ötlet feltenni bármilyen kérdést. Te el tudod képzelni, hogy erre megrettenek az arcok, szépen felvilágosítást adnak, és mennek a dolgukra? :) Jajj, de édes…

Eomer!
A spann, az az azonos érdekcsoportban tevékenykedő embert, havert jelent. Öregem, te meg - valószínűleg – belefutottál valamilyen akcióba. Vagy valami adás-vétel ment volna a klotyón, vagy csak fel akartak valamit küldeni az agyukba. Idegesek voltak, (lehet, hogy az idő is szorította őket) és nem tudták hová tenni, hogy te mi a francot sasolgatsz ott. És tényleg jobban tetted, hogy nem mentél utána, ilyen van, jobban jársz, ha elfelejted. Most ezt nem neked, hanem általában: egy férfinak, ha valós alapokon nyugszik az önbecsülése, akkor azt egy saller nem ingatja meg. Aki meg sztárnak képzeli magát, az mentálisan összeroppan az első pofontól. Az ilyenek azokakik képtelenek feldolgozni, hogy nem James Bondok.

eomer Creative Commons License 1999.11.22 0 0 133
:-DDDDDDD
Előzmény: ZöPö (132)
ZöPö Creative Commons License 1999.11.22 0 0 132
emer -> ember (vagy eomer? :-))
Előzmény: Public Enemy (129)
Public Enemy Creative Commons License 1999.11.22 0 0 131
Na ugye! Az a clue éppen neked szólt, örülök, hogy vetted az adást! :-)))
Előzmény: eomer (130)
eomer Creative Commons License 1999.11.22 0 0 130
Na ja! csak én már jó régóta nem olvasom a Törzsasztalt. Úgyhogy saját magamtól jöttem rá. Mer' én ilyen okos vagyok... :-)))) Hiába, a stílus maga az ember... Nem beszélve az MN 7852- ről... :-)))
Előzmény: Public Enemy (129)
Public Enemy Creative Commons License 1999.11.22 0 0 129
Ha végignézed "Public Enemy" hozzászólásait, láthadod, hogy több helyen szándékosan "szóltam el" magam. :-) Itt nem, dehát hülye is vagyok, mint az köztudott. :-)) Különben meg "a stílus maga az emer", ugye, így nem lehet elbújni.
Előzmény: eomer (128)
eomer Creative Commons License 1999.11.22 0 0 128
Bameg, akkor már nem csak vélem tudni... :-))))))
Előzmény: ZöPö (126)
eomer Creative Commons License 1999.11.22 0 0 127
Na, végigolvastam. Érdekes volt.

Dear Robzon!

Azt hiszem, tényleg nem érted Public Enemy- t (akiről tudni vélem, hogy kicsoda... :-))), de ő sem ért téged. Tényleg elbeszéltek egymás mellett.

Tudniillik Te azt próbálod elmondani nekünk, hogy hogyan működik egy (vagy majdnem jó) biztonsági őr/kuveros. Igazad van, tényleg nem lehet érdeke, hogy belekössön a vendégekbe. Akkor viszont miért van az, hogy szaporodnak az ilyen belekötős fajták? Velem Balatonkenesén fordult elő egy úgy melletti csehóban, hogy hátrakísértem a Kedvesemet a mellékhelyiségbe. Sötét volt, kevesen is voltak, megvártam. Odajött a biztonsági gyerek (á la 160 cenit, kigyúrt test, kopasz fej, én meg vagyok 195 centi, átlagos testalkat) ott járkált előttem mintegy másfél percig. Rá se néztem, nem is szóltam hozzá, csak dohányoztam és vártam a Kedvesemet. Egyszer csak odajött és torkonütött azzal, hogy most aztán húzzam meg magam. Egyszerűen nem értettem a dolgot. Felpofozni nem mertem, mert a tíz méterre tőlem parkoló autóban másik három hasonszőrű sasolt végig. A szűk agyammal azt gondoltam volna, ilyen nem történhet meg. A biztonsági embernek az az érdeke, hogy a normális vendég bemenjen, fogyasszon, mert abból van a lóvé és az ő fizetése is. Ahogy látom, nem vagyok egyedül ezekkel az élményekkel. Egyre több normális, a rizikós helyeket hírből sem ismerő, nemhogy látogató ember kerül a biztonsági őrőkkel hasonló konfliktusba. Próbáltam aztán telefonon utána menni a fickónak, de csak azt kaptam, hogy jobb lesz, ha nem ugrálok, mert a cég isten tudja melyik maffiaklán tulajdona.

Te - úgy tűnik, belülről ismered a piacot. Mi az isten történik itt? Nem arról van szó, hogy azért nem lépnek fel a nagyarcú (spann ??? csak tudnám, pontosan mit jelent? :-))) emberekkel, mert félnek? Ezt a félelmet meg sok esetben a "normális", magát velük szemben megvédeni láthatóan nem képes emberek cseszegetésében, bántalmazásában élik ki?

üdv
eomer

Előzmény: Robzon (121)
ZöPö Creative Commons License 1999.11.22 0 0 126
Bammeg, most meg én buktam le! :-)))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: ZöPö (125)
ZöPö Creative Commons License 1999.11.22 0 0 125
Tökéletesen igazad van, de én nem mondtam, hogy nem vagyok primitív. Sőt... :-)
Róbert Gizda viszont azt állítja, hogy ő nem primitív, viszont ilyen "fingod sincsen"-stílusban érvel. Az azért nem elgépelés! :-))))
Előzmény: Brumimackó (124)
Brumimackó Creative Commons License 1999.11.22 0 0 124
Hagyd már az elgépelések kipécézését abba! Éppenséggel te is figyelhetnél a vesszőkre, különösen a kettőzött kötőszók esetében. Kukacoskodó! Ha Robzon írásban suksükölne vagy ly-t vétene, az se azt jelentené, hogy te vagy a jan; de ez már nevetséges. Errare humanum est, de aki nem üt mellé néha, az nem iss emmberr.
Előzmény: Public Enemy (123)
Public Enemy Creative Commons License 1999.11.22 0 0 123
"Fejedbe vetted, hogy a kidobók primitív, szadista emberek, akik szeretnek verekedni, és erről próbálsz engem meggyőzni."

Ez a kép éppen a te szöveged alapján lesz bennem egyre erősebb. Minden egyes mondatoddal.

"Szerintem nem elbeszélünk egymás mellet, hanem Te olyasmiről próbálsz vitázni amiről fingod sincsen."

Ez a primitívség, a "comber" és az "álas" a szadizmus.

Csá!

Előzmény: Robzon (121)
Genialis Creative Commons License 1999.11.22 0 0 122
Üdv.

Nem olvastam végig a topicot, csak egy ötlet.
Ilyen esetben zavart arckifejezéssel azért fel lehet tenni néhány kérdést.

1. Mi a neve.
2. Mi a főnöke neve.
3. Mi a főnöke telefonszáma.

Ja és meg lehet jegyezni, hogy nem te vagy érte, hanem ő érted, és ezt a szolgáltatást és magatartást teljességgel elfogadhatatlannak tartod.

Üdv
MG.

Robzon Creative Commons License 1999.11.22 0 0 121
Public Enemy!
Szerintem nem elbeszélünk egymás mellet, hanem Te olyasmiről próbálsz vitázni amiről fingod sincsen. Fejedbe vetted, hogy a kidobók primitív, szadista emberek, akik szeretnek verekedni, és erről próbálsz engem meggyőzni. Nem tudom honnan veszed ezt, valami személyes tapasztalat, vagy magadból indulsz ki, de mindenképp sértő szerintem a normális „biztonságiakra” nézve. A kidobók igaziból rühellnek verekedni, mert semmit se nyerhetnek vele, ellenben sokat veszthetnek. Ha megtakarok egy nagyarcú manust, akkor 1 kanyival se keresek többet, (te azt hitted darabra fizetnek?) ellenben rizikózom, hogy feljelent (rendőrségre, bíróságra kell járkálni), hogy megrongálják a kocsimat (tipikus), megvárnak a kéróm előtt 25-en, stb… Nekem is ígérték már páran hogy agyonlövetnek, volt aki elég előrehaladott állapotban volt a szervezéssel, mire le lett állítva. Ennek fényében Te el tudod képzelni, hogy van olyan épeszű profi kidobó, aki feleslegesen verekszik? Az meg hogy a rendbontókat idejében kiszűröd, nem öncélú kötekedés, „ha nincs meló csinálok”, hanem pont a nagyobb baj elkerülésére tett kísérlet. Nagyobb baj = ha a kötekedő megtakar egy vendéget, ugyanis ilyenkor általában 2-3-szor annyi pacákot kell kirakni, mintha még idejében elrendezed a potenciális bajkeverőket. Nézd, én elhiszem, hogy ez neked új, a logikája számodra követhetetlen, de ez a helyzet, és ha felfogod jó, tanultál valamit, ha meg nem, akkor sincs baj, csak te értesz kevesebbet a dolgok működéséből. Esetleg MrPete példáját alapul véve, elkezdesz ott okoskodni, ahol nem kéne, aztán majd rájössz, hogy hol hibáztál.
freeze flash Creative Commons License 1999.11.22 0 0 120
Hihetetlenek vagytok!!! ;-))))))

Nem akarok skatulyákat gyártani, mint mások, de ;-)))) vannak az ideologisták, vannak az okostojások, vannak az óvatosak, vannak a hüjék, vannak a nagyarcú "nekem mindenhez jogom van" típusúak, és még sokan mások... meg akik típusba sorolják az embereket, meg akik nem...

1.) SZVSZ: azért, mert valaki biztonsági őr, még nem 60-as az IQ-ja. Néha ennek a duplája, _sőt_! És nem biztos, hogy azért csinálja azt, amit csinál, mert hüje. Pl.: szabadidejében pénzt keres. Akár több diplomával is!!! _Sokat_. Jobb helyekre csak úri modorral rendelkező diplomás egyedeket vesznek fel, de szerintem az itteni nagyközönségnek erről annyi fogalma van, mint faluhelyen Manci néninek a tőzsde rejtelmeiről.

2.) Alapszabály: nem kell belekötni senkibe. A biztonsági őrbe se. Ő is _csak_ a munkáját végzi. Lehet, hogy hülyén, lehet, hogy szarul, de végzi. Lehet bepanaszolni a főnökeinél. De ott, a helyszínen belekötni értelmetlen dolog, általában minimum 2 nagy pofont jelent, ha nincsenek ott a két számmal nagyobb embereid. Általános esetben meg nincsenek. ;-))))

3.) Tök jól el tudom képzelni azt az egy-két nagypofájú egyetemistát /_bocsánat_, nem_általánosítok, _csak_egy_része_ilyen_/, amint kib@szott bőszen hangoztatják a vélt jogaikat, és szarakodnak. Én pl. 7 /!/ éven keresztül stúdióztam az egyik /nem nevezem meg/ BME koleszban, és csináltuk sorra a gólyabálokat pl. a Goldman-on, hangosításilag, meg hasonlók. Namármost: _soha_ nem a külsősökkel, vagy a biztonsági emberekkel volt a probléma...

4.) Az embernek nem árt, ha tudatában van a jogainak. De ezen jogok tudása nem menti fel a józan eszét azon működése alól, hogy ne provokáljon ki magának egy kiadós pofánvágást. _Akár_igaza_van, akár nincs. Feltéve, hacsak nem ez a szándéka. Ha meg a józan esze dacára ezt mégis meghúzza, akkor magára vessen. Egy rendőrrel sem állsz le pofozkodni, hiába van igazad... szituációfüggő.

Emléxem, kb. három-négy évvel ezelőtt, mikor még az "Olvír" eredeti formájában létezett, pár elvakult ember nagy felháborodással vette azon véleményemet egy újságíróról, aki kiment az egyik közel-keleti tűzvonalba, és lyól seggbelőtték, aztán országos botrány kerekedett, hogy: - Ha tudta, hogy ott lőnek, akkor miért ment oda? Ha meg tudta, hogy ott lőnek, akkor miért van felháborodva azon, hogy eltalálták?! Akkor ne menjen oda... Nem?! :-O

Fentiek nem azt jelentik, hogy mindenki húzza be fülét-farkát egy biztonsági őr láttán, de azért azt nem árt fontolóra venni, hogy
- Ő a munkáját végzi; ámbár lehet, hogy egy kekec típus...
- Általában hazai terepen van, de legalábbis vannak társai...
- Szép lehetsz, de okos nem. Akkor. Utólag igen...

Én is jelentettem már fel biztonsági őrt, mert _tűrhetetlen_ volt a viselkedése. Mikor szemét volt, akkor per pillanat is péppé tudtam volna veretni a pofáját, meg akármikor is. Mégsem ezt tettem: inkább nyeltem két nagyot, és másnap kirúgattam. Lehet érte elítélni, hogy a "hivatalos" utat választottam.

Robzon;-)))))))
"Kicsit sarkítva lassan azok a szórakozási alternatívák, hogy bahia cuccos, tarisznyás, bőrkarkötős, marcsa+boroskólás, nagyseggű-kismellű csajok, akiknél még a hónaljgyantát is csak x-nek mernéd megtenni, biztonságban, vagy patacipős, műkörmös, szoláriumos, fittneszes, szintetikusan pörgetett plázabébik, egy verés lehetőségével súlyosbítva."
Ez tetszett... ;-))))))))))))))))))

LJ Creative Commons License 1999.11.21 0 0 119
SZVSZ (bevallottan a karosszékből politizálva) Robzon vitatott helyszíni intézkedése helyett ugyan demokratikusabb lett volna több másik közeggel együtt fellépve lehetőleg ütlegek nélkül rendezni a kérdést, kidobni őket vagy ilyesmi, de annál mindenképpen jobb volt így, mintha rájuk hagyta volna.

Ugyancsak SZVSZ, az emberek nem sokáig lesznek olyan birkák hogy elmennek minden tetű helyre ahol szórakozás szintjén verik nyomorékká őket. Lehet szétnézni, nem olyan régen indult be a nagy nightlife, úgy a vadkapitalizmussal egyidőben... persze addig is volt, de azt hiszem azóta itt minőségi váltás következett be (lefelé?).
Hát talán egy idő után csak észre tér a fizetőképes kereslet, és nem lehet majd minden szemét klubot fenntartani. Akkor talán már a főnöknek se lesz mindegy hogy otthagyják-e a vevői. Bár lehet hogy én vagyok túl idealista, de reménykedjünk.
Addig is, az ilyen fórumok nem rosszak kezdetnek. Elég népszerű hely az Index, a diszkók közönsége meg viszonylag nagy átfedésben van az internet-használókkal, úgyhogy csak kerüljön ide leírva, hogy melyik helyen van mocsok személyzet. Nem fog ártani...
Meg is nézem, van-e már ilyen fórum, vagy mienk lehet-e az elsőség kétes dicsősége.

Végül totál OFFTOPIC: a TEÁOR szám a cégek által végezhető tevékenységek kódja. Biztos van a vagyonvédelemnek, őrzésnek, ilyesminek is (kidobóemberségnek nem hiszem :) ), ezt a cégnek meg kell adnia az alapító okiratban. A kérdés arról szólt, hogy ez elég is, már csak megfelelő papírral rendelkező őrt kell találnom, akit a cégem alkalmazhat, vagy a cégnek is át kell esni valami minősítésen?

Előzmény: Public Enemy (118)
Public Enemy Creative Commons License 1999.11.21 0 0 118
Tényleg olyan lehet a dolog, mintha mi ketten magánvitáznánk Robzonnal, úgyhogy ebből most gyorsan ki is szállok, főleg, mivel úgy tűnik, Robzonnal elbeszélünk egymás mellett.

Róbert úr! A mostani válaszod is csak abban az érzésemben erősített meg, hogy bizony te is generálod a problémát, ha nincs elég magától. Személyes ügynek fogod fel a feladatod, ami sok más munkában érdem lehetne, itt viszont a feladat rovására megy, szerintem. Nem győztél meg, hogy a buli békéje szempontjából neked okvetlen az arcoskodó sutyi elé kellett állnod, téged zavart az, hogy nem fizette ki a poharat és ettől nagy embernek érzi magát. Mivel szerintem egyáltalán nem lesz valaki ettől nagy ember, függetlenül attól, hogy ő maga mit gondol erről, ezért volt öncélú az "intézkedésed", szerintem.

Bár nem hiszem, hogy meggyőzhetnénk egymást, azért szívesen beszélek veled erről, de innentől inkább emilben, hogy ne terheljük a topicot.

Előzmény: Robzon (117)
Robzon Creative Commons License 1999.11.21 0 0 117
Szintézis!
Igen kopasz vagyok, „ÉS SZÉP!!!”. Idézet – hitted volna? – Public Enemy-től, még be is linkelte a fotómat a topicba. Ő már csak ilyen: egy igazi fan. :)
Na most az a helyzet, hogy egyes kijelentéseid annyira megdöbbentő ellentétben állnak egymással, - szerintem -hogy csak na. Nem te voltál az, aki kicsit lejjebb a „törvény és rend” társadalmi szükségességét fejtegetted, most meg leírod, hogy hogyan használsz ki egy joghézagot arra, hogy meglopjál egy vállalatot. Jó, persze nevetséges ez a BKV-jegy dolog, meg a személyi szabadság korlátozása, de ez akkor is a víz prédikálás, és bor ivás klasszikus esete. Amúgy pont ezen – a személyi szabadság korlátozása, testi sértés nélkül – akadtak fenn a kedves topictársak midőn a kidobó szempontjából adtam elő. Képzeld mennyien utaznának jegy nélkül, ha három ősbarom jegyellenőr körbeállná a bliccelő polgárt, egyik lecombozná, ráhívnák a rendőrt, majd eskü alatt vallanák, hogy a kedves utas, miután bevallotta, hogy nincs jegye magától összeesett. Hárman vallanának egy ellen, külsérelmi nyom nincs, törvény betűje szerint nincs bűncselekmény. Persze full fasizmus. Már ha az fasizmus, hogy aki igénybe vesz egy szolgáltatást akkor kényszerítik, hogy fizessen is érte. (Gondolom a bliccelő se örülne, ha mondjuk egyik napra nem kapna bért a munkájáért.) Mindegy, ez csak játék, értelmetlen eszmefuttatás, de mondom +akadtam az előzmények függvényében a sztoridon.
A másik meg bűn-büntetés egyensúlya. Te, a kidobó nem azért van, hogy egy személyben játsszon bíróságot, és büntetés-végrehajtást. Kit érdekel, hogy a páciens büntetése arányban áll-e maszatolásával? Lényeg, hogy a normális vendégek szórakozhassanak, és jól érezhessék magukat. Mert őnekik meg ehhez van joguk, azért fizettek a cégnek, hogy ezt biztosítsák a számukra. Aki meg nem tud kulturáltan – másokat nem zavarva - szórakozni, az vessen magára. Tekintse úgy, hogy valamit elhibázott, „nekiszaladt” egy pofonnak, majd legközelebb tudni fogja hol a határ, ha meg nem, akkor megint megkap6ja, van elég a tarsolyban.

Public Enemy!
„most tényleg ohne kötekedés” Jajj, ezt kár volt leírnod, hogy is feltételezhetném rólad hogy kötekednél? :)
Hát már tényleg nevetséges amit ebből kihozunk, de hidd el macerás lett volna mind a 4 pultoslányt végig interjúvolnom a szombat esti úszás közepén, hogy mond má, fizetett-e neked ez és ez, egy törött pohárért. De qrvára nem is érdekelt senkit se a törött pohár, inkább zavart az, hogy ott áll ez a nyomorult, és mivel földhözvágta, és nem fizette ki, ezért magát rendkívül erősnek érezhette. Egy idő után már tudod mi jár a fejükben ilyenkor, 10 az 1-hez lefogadtam volna, hogy megcsinálja a balhét, de ki is derült a reakciójából, hogy milyen elmeállapotban volt. Ha azt mondta volna, „épp most megyek fizetni, csak előbb megkérdezem a többieket, hogy mit kérnek…” akkor semmi gond nincs. De ő bunyózni akart, ki esett volna a nagymenő szerepéből a többiek előtt, ha illedelmesen válaszol. Innen lehet tudni, hogy tuti gennygóc volt. A kidobót tekintheted kicsit villámhárítónak is, megy körbe nézeget. Figyeli ki vállaskodik, ki az, aki nem bír magával. Ha lát ilyet odalép, és próbál valamilyen kommunikációs csatornát nyitni. Ez jobbára csak olyasmi, hogy „minden rendben van?”, ha a páciens már ezt se tudja kulturáltan lereagálni, akkor jobb, ha kirakják, mert közveszélyes. Itt is ez történt, a pohártörés csak egy jelzés volt, nem okozója a konfliktusnak. Ha a „minden rendben van?” kérdésre valamilyen kiértékelhető válasz érkezik („persze, semmi gond”, vagy ilyesmi), akkor a sztenderd válasz, hogy „érezd jól magad, csak próbálj elférni, akkor nem lesz semmi gond…”. Tudod, itt a hangsúlyon van a lényeg, kedvesen, őszintén, de határozottan, hogy azért teljesen egyértelmű legyen a maki előtt, hogy itt vége a beszélgetésnek, de ha még egy vállazást látok felrúgom, mint vándor a teveszart (a digitális agyműködés, ugye? :)). Innentől ötből négyszer nincs további gond. Ilyen kis finomságokból áll a szakma. :)

Bazska!
Hát látod ez az. Én kb. öt éve hagytam abba a kidobózást, de most már el se mennék. Olyan genny az egész. Nem úgy van mint rég, hogy „szürd ki a barmokat, legyen rend”. Neeem, ma már figyelik ki kivel van, spann, vagy nem spann. És itt lett elbaszva az egész. Totál nevetséges motozni a bejáratnál, ha a spannok vígan bemennek teli zsebekkel. Én attól nem leszek nyugodtabb. Meg a spann-oknak mindent szabad. Kis gennygóc kinézi valakinek a nőjét, „bekóstolja”, rámennek öten, aztán még jönnek pluszba a kidobók is, hogy jól kivágják a sértetett. Az egész totál illogikus a tulaj szempontjából is, mert a „spannok” elriasztják a vendégeket. Ja, csak manapság már nem az a főnök aki rég, ma már nem akarják, hogy menjen a hely, szarnak bele, pörögjön a lóvé és kész. Annó ilyet el se tudtunk volna képzelni. Ha valaki a haver, akkor élből nem csinált balhét az én helyemen, nem? Egyértelmű, mert nem akar nekem gondot okozni. Illetve fordítva, ha balhézik, akkor tehát nem is haver. Csak úgy lehetne egy helyen rendet tartani, ha minden vendégre ugyanazok a szabályok lennének érvényesek.
Kicsit sarkítva lassan azok a szórakozási alternatívák, hogy bahia cuccos, tarisznyás, bőrkarkötős, marcsa+boroskólás, nagyseggű-kismellű csajok, akiknél még a hónaljgyantát is csak x-nek mernéd megtenni, biztonságban, vagy patacipős, műkörmös, szoláriumos, fittneszes, szintetikusan pörgetett plázabébik, egy verés lehetőségével súlyosbítva.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!