Keresés

Részletes keresés

nobeige Creative Commons License 2005.04.06 0 0 24
Valami oka biztosan volt, hogy a Stereophile gyakorlatilag kommentár nélkül tette közzé a fotósorozatot, csak a legszükségesebb megjegyzésekre szorítkozva.

Csak a tények kedvéért:
Idézet a képriport elejéről.
Note: These photos are a companion scrapbook to Wes Phillips' eNewsletter report.




http://www.stereophile.com/images/newsletter/405stph.html

lap közepétől lefelé van Wes Phillips útinaplója. AHHOZ vannak ezek a képek.
Előzmény: Koscso_Ferenc (10)
spacc Creative Commons License 2005.04.04 0 0 23

Bigi!

 

Én nem éreztem ledegradálást, csak aggodalmat, ami szrintem részben jogos,

részben nem. De azt már alant részleteztem.

 

1. qurwa messze wan csájn.

2. nem a pontosságukról és fegyelmezettségükről híresek (bezzeg bazzeg a       

                                                                                              konyhájuk...)

3. Még nincs hagyománya náluk a hájend termékek készítésének.

 

A 3. pont magyarázat arra is, hogy az erőlködődre nézel, naz nem azért jó mert kínai, hanem valszeg azé, mert jól van megcsinálva, ergó beletrafáltak. Na ugye hogy vak tik is taná' szemet? Asztán a faxse tuggya, hogy ki,hol konstruálta, vagy kitől lopikálták az ötletet. A lényeg ez esetben az eredmény, és aszem az nem rossz.

Elnézegetvén ezeket a dolgokat az szinte 100%, hogy ehez a ferdeszemüek nem adtak semmit hozzá, annyira nem kínai jellegüek

Előzmény: big-dewil (19)
Koscso_Ferenc Creative Commons License 2005.04.04 0 0 22
"Szwsz nem kéne ledegradálni wmit,me nem sikerált mexerezni a forgalmazási jogát az adott kéxülékeknek...)))ppp"

Ejnye, ejnye... Ha visszaolvasod amiket itt írok, akkor meg fogod találni, hogy már 2003 augusztusában kint voltunk Kínában, hogy körülnézzünk ez ügyben is. Sem akkor, sem most nem látjuk, hogy bele kellene folynunk a kínai eszközök forgalmazásába (az egyetlen kivétel a Dayang feliratozója, ezt láthatod például a Viva Tv élő műsoraiban, de ez van a Művészetek Palotájában is, meg sok helyi televíziónál).

Ha esetleg érdekel, akkor itt elolvashatod a Mediatechnika című újságba írott cikket az éppen akkor megrendezett pekingi televíziós szakkiállításról meg egy kicsit a kínai televíziós piacról.

Valahogyan persze egyik hazai hifi kereskedő sem tülekszik a kínai cuccok forgalmazásáért. Nem csak sznobériából.

Koscsó Ferenc


Előzmény: big-dewil (19)
Koscso_Ferenc Creative Commons License 2005.04.04 0 0 21
Tökéletesen igazad van, mindegy hol készült ha a tulajdonos szereti hallgatni. Csak ne essünk abba a túlzásba, hogy akkor csak jó lehet ha kínai (amerikai, angol, német, magyar stb).

Koscsó Ferenc
Előzmény: big-dewil (19)
Koscso_Ferenc Creative Commons License 2005.04.04 0 0 20
Ez jó, tetszett, engedd meg, hogy átnyújtsam (képletesen) Neked a Nagy Kék LED Érdemérmet :-)

Remélem volt, aki észrevette a sok smiley-t a beírásaimban.

Koscsó Ferenc
Előzmény: 2A3_SE (14)
big-dewil Creative Commons License 2005.04.04 0 0 19

Hát én ebbe nem wok biztos...

De wixxatérwe a topik témájára, monddsza itt meg walaki,h nem mindegy,h hun a francban csinálják a high-end kütyüket? Me nekem biza nem az számit,h mi wan ráirwa,wagy h hol kéxül. Nekem és még gondolom párezer embernek csak és kizárololag a HANGJA számit...

Azt ugy gondolom,h a Quadoknak elég jo a hangjuk. Legalább oan jo,mint a Red-Rose-KorSun,wagy Jungson, esetleg Opera stb,stb kéxülékeknek.

Szwsz nem kéne ledegradálni wmit,me nem sikerált mexerezni a forgalmazási jogát az adott kéxülékeknek...)))ppp

Előzmény: spacc (16)
spacc Creative Commons License 2005.04.04 0 0 18
a röhögőgörcstől melléütöttem!  helyesen Kirchhoff...
Előzmény: spacc (17)
spacc Creative Commons License 2005.04.04 0 0 17

2A3 SE!

 

Ezé az ötleté Khichhoff-koszorút érdemelnél..... :))))

Előzmény: 2A3_SE (14)
spacc Creative Commons License 2005.04.04 0 0 16

Bigikém!

Válaszolok Feri helyett.  Há' az EXTRA profité..azé'!

Előzmény: big-dewil (12)
big-dewil Creative Commons License 2005.04.04 0 0 15
DDDDDDDDDDDDDD)))))))))))))
Előzmény: 2A3_SE (14)
2A3_SE Creative Commons License 2005.04.04 0 0 14
a high-end kismegszakítók mellé nyugodtan beköthetünk párhuzamosan egy HFD (HiFi Demagógia) leoldót is, készülékeink és sznobériánk maximális védelmében:)
spacc Creative Commons License 2005.04.04 0 0 13

bazze!

Szeánsz nélkülem??? Olyan mint egy dugás nő nélkül. (sőt! hátulról=hátam mögött) El lettél kápráztatva.  Amúgy a méretmegállapítás igaz, ha a horizontális paramétereket tekintjük, de a vertikális a lényeg, mint a phono is bizonyiccsa. Ott versenybe vagyok ám cefetül. Láttál te mán jegenyét?  Nézz rám(fel)!

 

Na a témánál maradva: Gyár. Ferinek lényegében igaza van, bár megjegyzem a kínai fotoriport a 70-es évek beli magyar állapotokat tükrözi, az ellenpélda pedig egy mai, európai korszerü kisvállalat körülményeit,  ráadásul még csak nem is azonos profilu gyártásról van szó, de nem ez a lényeg.

Mert a lényeget egyik sem tükrözte szerintem, és ez alapján korai lenne messzemenő megállapításokat levonni, úgyhogy én kissé óvatosabb lennék az ügyben. A termék élettartamát annak konstrukciója, az alkatrészek megfelelő méretezése és minősége, valamint a gyártási technológia fogja meghatározni.

Kétségtelen, és való, hogy a nagy ipari múlttal és munkafegyelemmel rendelkező országokban ez könnyen garantálható.

Tudom nevetséges a példa, de 8 évvel ezelött kaptam amerikából hazajött ismerőstől egy konyhai digitális órát (hogy le ne égessem a kaját, olyan kis visszaszámláló, jó nagy kijelzővel)  Rendkívül kulturált darab, szal nem gagyi. A seggén lévő felirat szerint: Components designeg in Portland,  Made in China.

Na a lényeg, ha a felirattól eltekintünk, ember nem mondja meg, hogy a ferdeszemüeknek ehhez köze van, és a konyhában a tűzhelytől 30 cm. távolságban csücsül 8 éve, és híven szolgál.  (kicsit értek a ketymekütyük élettartamának megbecsüléséhez, és én mondom néktek: nem semmi.)  No jó, most mondhatná bárki, hogy a példa nem egy hájend termék, de azért tanulságos. Azt bizonyítja, hogy ott is tudnak technológiát betartani akár a tucattermékek terén is. És ezt a terméket majd tíz évvel ezelött gyártották.

 

Úgyhogy nem tudom. Az tény, hogy a kis kínaiakba egyre többször fogunk belebotlani, mert most hogy az EU és USA ilyen finnyás lett környezetvédelmi szempontból, nagy szerepet kap ez az ország az ipar területén egyes részegységek gyártásában. (hehe! érdekes lenne szerintem az eredménye egy olyan szbályozásnak, hogy egy késztermék - jelen esetben elektronika - forgalmazásakor az egyes beépített alkatrészekről részletes eredet adatokat kellene közölni) 

Biztos vagyok benne, hogy okozna nagy-nagy meglepiket.

 

 

 

Előzmény: big-dewil (8)
big-dewil Creative Commons License 2005.04.04 0 0 12

Nos, nekem ezek a Kinai termékeim wannak, és a belwiláguk látwánya alapján ugy gondolom,h még fognak müxeni 20éw muwa is. Ja és én dolizam itthon egy-két elektronikai cégnél, és bezony a seggünk a födhöz wertük wona,ha csak hasonlo nyákra,wagy teszem azt trafokra,kapcsolokra,drotokra,potikra,wagy akármikre telt wona. A mechanikárol nem is bexélwe.

Jut agyamba, hallottad,h a Mark Lewinson megwette az egéx KorSun gyárat? Szerinted mié?)))

Előzmény: Koscso_Ferenc (11)
Koscso_Ferenc Creative Commons License 2005.04.04 0 0 11
Marokkóban még nem jártam és a féldrágakő bizniszben sem utazom, ezért nem tudom megitélni, hogy amit írtál bír-e relevanciával a high-end audióra.

Azt sem tudom megítélni, hogy a kínai vagy az amerikai, angol, német munkásnak "tisztább"-e a lelke, de vess egy pillantást erre:

Gyár

Ilyen körülmények között gyártanak például 198.000.- Ft-os (számlával, ÁFÁ-val) integrált erősítőt. A hifi gyártás nem "nyugati felsőbbrendűség", hanem technológia kérdése. Ha én azt szeretném, hogy az erősítőm 20 év múlva is menjen, akkor például a gyártási fegyelem, pontosság, szervezettség, a MEO komolysága bizony bírnak jelentősséggel. Mindez akkor is igaz, ha nem tömeggyártásban, hanem egyedileg kézzel gyártanak évi egy - két tucat nagyon drága eszközt.

Mellesleg ne legyenek illúzióid, a kínai munkás semmivel nem bír több joggal és valószínűleg semmivel nem boldogabb, mint a világ bármely más tájának munkása.

Koscsó Ferenc
Előzmény: big-dewil (9)
Koscso_Ferenc Creative Commons License 2005.04.04 0 0 10
Valami oka biztosan volt, hogy a Stereophile gyakorlatilag kommentár nélkül tette közzé a fotósorozatot, csak a legszükségesebb megjegyzésekre szorítkozva. Azt azért megtudtuk, hogy a 10-ig számolás erősen felindult állapotban is megy :-))) Engem már bosszantott fel annyira egy - két hozzászólásod, hogy még 10-ig sem tudtam számolni. :-))

Koscsó Ferenc
Előzmény: big-dewil (7)
big-dewil Creative Commons License 2005.04.04 0 0 9

Szal többször wotam Marokkoban. Azt ott az uccán a lábujjukkal a porba csiszolták a különféle féldrága köweiket. Oanokat,amiket itthon a belwárosban soxázezeré árulnak...

Lécci ne akassz hasba a nyugati felsöbbrendüséggel,me lehet ugyan,h jo a BMW,Merdzso,Linn,Jeff Rowland,stb,stb, de bezony ezeket sem fehérgalléros urak,hanem inkább 3.wilágbeli wendégmelosok csinálják. Azt max az a különbség,h tixtább a munkahely,de a lelkük má nem biztos!)))

Előzmény: Koscso_Ferenc (5)
big-dewil Creative Commons License 2005.04.04 0 0 8
Tennap ittwot Gabo,me furta az odalát a kiwi,h milyen a goldline koetsum. Aszonta,h jo... Wixont nekem is sawanya maratt a pofám,me ö meg ewitte a magáwal hozott phonoját... Szal ewotunk,mint a befött. Megállapitottuk,h te hozzánk képest egy porbafingo wagy (méretileg) azt ezé nem is fogunk exaladni sem,ha kinyitod a csipád,hát még akko nem,ha beinditod a Hoxod,porwédö nékü.))))pp
Előzmény: spacc (3)
big-dewil Creative Commons License 2005.04.04 0 0 7
1.2.3.4.5.6.7.8.9.10...... Még jo,h exembejutott elxámolni 10-ig. -Nem mondok semmitt!!)))
Előzmény: Koscso_Ferenc (5)
spacc Creative Commons License 2005.04.03 0 0 6

azért én meghallgatnám.

Mint látom, ezek D-osztályú erölködők 500kHz-s vivővel. Még nem hallottam életben ilyet, illetve hazudok, mert naon rég prószálgattam bütykörészni (még 709-es műveleti erősítővel, kis komplementerrel a farkán, uJT-vel az elején) de hamar rájöttem, hogy ilyen eccerűen nem lehet jót csinálni. Minden esetre, most még csak ott tartok, hogy ismerek olyat, aki látott olyan embert aki hallotta....

 

 

Előzmény: Koscso_Ferenc (5)
Koscso_Ferenc Creative Commons License 2005.04.03 0 0 5
Valahogy nem érzem meglepetésnek, hogy a képsorozat kapcsán ezt volt szükséges világgá kürtölni:-) A kínai A-osztályú aztán természetesen ku..va jó lesz és majd mindent lever.

Kicsit illúzióromboló volt a Quadokat ilyen körülmények között látni. SZVSZ.

Koscsó Ferenc
Előzmény: big-dewil (2)
spacc Creative Commons License 2005.04.03 0 0 4
csak attól tartok, hogy a Feri által nyálcsorgatónak az életbeni bemutatkozását nem fogom megérni. Mikor lessz itt ilyen böszme jószágpark?
Előzmény: big-dewil (2)
spacc Creative Commons License 2005.04.03 0 0 3

nyugi!  Komámmal tán jobban várjuk az alkalmat, mint TE!

Hétvégére beköltözünk, téged lezavarunk a partra pecázni, hogy ne befolyásold a véleményünket, oszt a végén eredményt hirdetünk: magyrán szétkürtöljük hogy most neked jó, vagy nem jó.

Így jó?

Előzmény: big-dewil (2)
big-dewil Creative Commons License 2005.04.03 0 0 2
Kb 2hét muwa itt lex az A osztályum szintén ebböl az országbol. Lehet maj jönni hallgatozni. Állitolag naon jo.))) Maj meglátjuk,halljuk.
Előzmény: spacc (1)
spacc Creative Commons License 2005.04.03 0 0 1

wow!  WOW!  wow!

 

..ezekxerit kínaiból lessz a cserebogár...  nyomulnak ezerrel

bindera Creative Commons License 2005.04.03 0 0 0
nem 0
Koscso_Ferenc Creative Commons License 2005.04.03 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!