Keresés

Részletes keresés

bruno954 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 16
Az pedig, hogy az ISZT mit ajánlon és mit nem, nos csak a jólneveltségem tiltja meg, hogy megírjam a véleményemet. Mondjuk például magára nézve kellene ajánlásokat elfogadni (pl: a BIX működéséét tekintve)
bruno954 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 15
Direkt megnéztem az axelero ÁSZF-et. Nincs benne semmilyen az AUP-ra utaló karaktersorozat (semmilyen összetételben nincs). Tremészetesen ő is leírja, hogy mit nem szabad, csak életszerüen teszi azt. Ez persze a magánfelhasználóknak szóló ÁSZF. Ugyanis a vállalati (pláne a nagyvállalati) felhasználókra más szabályok vonatkoznak.
pint Creative Commons License 2005.02.18 0 0 14
ez azért nem tűnik nekem megalapozottnak, mert:

Az ISzT (Internet Szolgáltatók Tanácsa) nyomatékosan ajánlja, hogy minden Internet szolgáltató követelje meg az ügyfeleitől a hálózathasználati irányelvek betartását, továbbá javasolja, hogy a jelen hálózathasználati irányelvek a szolgáltatók Általános Szerződési Feltételeiben szerepeljenek.

én ezt úgy értelmezem, hogy az AUP kimondottan a végfelhasználókról szól. abban nincs vita, hogy a chello egy nagy vízfejű izé, és a vízfejéből kevés jó jön ki
Előzmény: bruno954 (13)
bruno954 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 13

Még egyet: Az AUP ugyanis az ISZT mint "internetszolgáltató" (merthogy ő mint a BIX üzemeltetője valójában szolgáltat is) "ÁSZF-je" csak másképp hívják, és terészetesen csak az ISZT-vel jogi kapcsolatban állóra (az internetszolgáltatókra) vonatkozik. Így a UPC részéről BB (büdös baromság) az AUP-ra való hivatkozás.

 

bruno954 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 12

Ez megint a UPC szokásos baromságainak egyike. Ugyanis az AUP valóban nagyfelhasználóknak (hálózatgazdáknak) szóló intelem és a mezei userneknek közük nincs jozzá. Az, hogy a UPC beemelte hivatkozásként az ÁSZF-jébe nem egyéb mint olvasni nem tudás (mámint a UPC kiváló jogászai részéről).

 

pint Creative Commons License 2005.02.18 0 0 11
Az érvek alacsony száma (nulla) most is megvolt.
Na akkor ide figyelj, hőscincér.


A szerződésem, amely nem más, mint a chello internet szolgáltatás általános feltételei, a következő pontot tartalmazza:

A Szolgáltató elfogadja, és magára nézve kötelezőnek tekinti az Internet használata kapcsán kialakult
és nemzetközileg elfogadott Hálózathasználati Elveket (AUP - "Acceptable Use Policy"), amelyek
Magyarországon az Internet Szolgáltatók Tanácsa tesz közzé és vizsgál felül rendszeresen. A
Hálózathasználati Elvek a http://www.iszt.hu/iszt/aup.html címen érhetőek el az Interneten, valamint
a jelen ÁSZF 4. számú Mellékletét képezik.

Amennyiben az Előfizető megszegi a jelen ÁSZF 4. számú Mellékletét képező Hálózathasználati
Elveket, abban az esetben a Szolgáltató az Előfizető szolgáltatását korlátozza, amely korlátozás a jelen
pont értelmében a jogsértő tevékenységgel érintett szolgáltatás-rész WEB tárhely; e-mail szolgáltatás
Előfizető általi használatának felfüggesztését, és / vagy az Előfizető által igénybe vett Internethozzáférési
csomag által biztosított adatátviteli sebesség maximum 90%-os lassítását jelenti.


Kiemelendő, hogy az UPC nem korlátozza az AUP érvényességét a web-tárhelyre vagy más rész-szolgáltatásra, csak a szankcióknál sorolja fel őket, tehát az Elvek a teljes szolgáltatással összefüggésben alkalmazandók. Amennyiben trágár szavakat helyezek el egy nyilvános fórumon, vagy akár csak levélben küldök trágárságokat, akkor fennál az internet szolgáltatás trágár módon való használata.

(Intermezzo: Azt nem értem, hogy ha például nem emailben, hanem más módon, pl ICQ-n keresztül terjesztek spam-et, akkor mit tesznek, mert arra viszont nem jogosítja őket a szerződés, hogy a hozzáférésemet teljesen megszüntessék.)

Nézzük akkor a Hálózathasználati Elveket (AUP):

A hálózathasználati irányelvek és szabályok a szolgáltatásokat rendeltetésszerűen igénybevevő ügyfelek védelmét szolgálja azáltal, hogy védi a felhasználót és a szolgáltatót, valamint annak hálózatát és szolgáltatását, a rosszhiszemű, tudatlan, vagy esetleg gondatlan felhasználók ellen.

Az ISzT (Internet Szolgáltatók Tanácsa) nyomatékosan ajánlja, hogy minden Internet szolgáltató követelje meg az ügyfeleitől a hálózathasználati irányelvek betartását, továbbá javasolja, hogy a jelen hálózathasználati irányelvek a szolgáltatók Általános Szerződési Feltételeiben szerepeljenek.


A fentiekből nyilvánvaló, hogy az AUP rám, mint internet előfizetőre, azaz ügyfélre vonatkozik, ezért lett kitalálva.

És akkor az inkriminált pont még egyszer:

3.5. Tilos a szolgáltatást becsmérlés, rágalmazás, tisztességtelen, csalárd, trágár, támadó vagy megtévesztő tevékenység céljából használni.

A "szolgáltatás" a fentiek értelmében a chello internet szolgáltatás, nem csak annak egyes részei. Tehát a fenti hipotetikus tényállás, miszerint én trágár szavakat írok emailben, ezen pont szerint tilos. Szankcióként az email szolgáltatás megvonása, illetve a sávszélességem max 90%-os csökkentése fenyeget. Kijelenthető továbbá az is, hogy nem lehet olyan internetes oldalt üzemeltetni a chello web-tárhely szolgáltatása keretében, amely trágár tartalommal bír. Anális pornót viszont szabad feltenni, arra nem láttam utalást.

Én nem kétlem, hogy a szolgáltató és az ISzT célja nem ez volt, de a jelen helyzet az, hogy ha én káromkodok, akkor a UPC jogszerűen felléphet ellenem az emailem letiltásával, de ha ICQ spam-et küldözgetek, azt nem tudja megakadályozni. (Legalábbis az AUP és a vonatkozó szerződés-pont alapján nem, lehet, hogy más pontok alapján igen.)

Az AUP nem nyolc középiskolás lelkes próbálkozása arra, hogy valami jó kis tinimozgalmat indítsanak, hanem a magyar internetszolgáltatók közös, felelős munkája, amely alapja kellene legyen a kulturált és biztonságos internethasználatnak. Ezért az ilyen pongyolaságok nem bocsánatosak.

Azt sem kétlem, hogy nincs félnivalóm, mert ezt senki nem fogja így értelmezni, senki nem fog szankciókat elszenvedni káromkodás és kismackós-kisnyuszis levelek továbbítása miatt. De ez csak a helyzetet menti, a dokumentumot nem. A magyar internet-önszabályozás, ha működik, nem emiatt a hevenyészett iromány miatt működik, hanem ennek ellenére.

Most pedig, barátom, kíváncsi vagyok a te érveidre, lehetőleg mellőzve az "olvasd el" típusú alpáriságot és a különböző smiley-k túlzott használatát (ami egyébként az AUP-pal ellentétes)
Előzmény: maydayray (10)
maydayray Creative Commons License 2005.02.18 0 0 10

te beteg vagy, mi az, hogy sunyi megjegyzések? ott írom, hogy a szolgáltató hálózata az nem egyenlő az internettel, de te, olvasd vissza magad, ilyeneket írkálsz, hát akkor GONDOLKOZZ, ezért van az a valami a koponyádban :-)))

na én off, kár érted a pixel...

Előzmény: pint (9)
pint Creative Commons License 2005.02.18 0 0 9
gondolod, hogy nem olvastam? akkor hogy tudtam idézni belőle? clairvoyant vagyok?

nem "eccerű mezei felhasználóra" vonatkozik? én úgy juttottam el ehhez az oldalhoz, hogy elolvastam az UPC-vel kötött szerződésemet, ami hivatkozik az AUP-ra. elmondanád, hogy miért nem vonatkozik rám? vagy én nem vagyok "eccerű mezei felhasznál"?

de általában: mi volna, ha felhagynál a sunyi megjegyzésekkel, és leírnád az érveidet. nem evidens, hogy neked van igazad, érvelned kell, és aztán az érveidet majd mérlegre tesszük.
Előzmény: maydayray (8)
maydayray Creative Commons License 2005.02.18 0 0 8
ha elolvasod, rájössz :-) ez kurvára nem az eccerű mezei felhasználóra vonatkozik, ahogy a szolgáltató hálózata sem az Internetet jelenti... de mondom, olvasd el, talán leesik neked is...
Előzmény: pint (5)
Degeczi Creative Commons License 2005.02.18 0 0 7
igen, egy szolgáltatónak ilyesmire aligha lehet joga
ha egy cégnél a rendszergazda szankcionál emiatt, az érthető
Előzmény: pint (6)
pint Creative Commons License 2005.02.18 0 0 6
szerintem is rossz dolog lánclevelet továbbítani, de azért talán szankcionálni mégse kéne a valentin napi szivecskés levelek továbbítgatását, mivel a hülyeséghez való jog fennáll.
Előzmény: Degeczi (3)
pint Creative Commons License 2005.02.18 0 0 5
ezt érvnek szántad, vagy csak görénykedsz?
Előzmény: maydayray (2)
Degeczi Creative Commons License 2005.02.18 0 0 4
nála = bármelyikőjüknél
Előzmény: Degeczi (3)
Degeczi Creative Commons License 2005.02.18 0 0 3
"Nem szabad lánclevelet továbbítani se!"

ha egyszer ezt az a sok agyatlan vadbarom végre be is tartaná... tényleg jó lenne!
de föl sem képesek fogni, h nem csak a fölösleges levélszeméttel van gond, hanem a sok-sok címzett mindegyike látja a többiek címet, így ha nála egy aljas program kezd el működni, minden egykori címzett részesülhet az áldásaiból
egyetlen hülye feladó és egy gondatlan címzett miatt
Előzmény: pint (1)
maydayray Creative Commons License 2005.02.18 0 0 2
olvasd el mégegyszer, mert már a címet is rosszul olvastad és írtad be ide... és a többit se érted, szerintem...
pint Creative Commons License 2005.02.18 0 0 1
uramisten!!

4. Az elektronikus levelezésre vonatkozó irányelvek

4.1. Tilos a szolgáltató hálózatát vagy szervereit nagy terjedelmű vagy nagy mennyiségű levelek, illetve kéretlen kereskedelmi üzenetek (együttesen spam) küldésére használni. Ilyennek minősülhetnek többek között a kereskedelmi reklámok, tájékoztató bejelentések, karitatív kérések, aláírásgyűjtések és politikai vagy vallási röpiratok. Hasonló tartalmú üzeneteket csak akkor szabad küldeni, ha valaki ezeket kifejezetten igényli (l. elektronikus kereskedelmi törvény).



Nem szabad nagy terjedelmű levelet küldeni?? Feljelentem a volt főnökömet, úgy kirúgják a világhálóról, hogy megemlegeti! Vicces filmeket küldözgetni, fúj, fúj, fúj! Kalodába az ilyet!!



4.5. Tilos küldeni, illetve továbbítani "hólabda" leveleket (chain letters: üzenet, amelyben olyan felhívás van, hogy a címzett küldje tovább az üzenetet másoknak), vagy hasonló üzeneteket, függetlenül attól, hogy ezekben folyamodnak-e vagy sem pénzért, illetve egyéb értékért, valamint függetlenül attól, hogy a címzettek kívánnak-e vagy sem ilyen leveleket kapni, kivéve, ha a címzett előzetesen hozzájárult az ilyen levelek küldéséhez.



Nem szabad lánclevelet továbbítani se! Tehát ha jön egy levél, hogy "a szeretet fontos, küldj tovább tíz embernek" és ezt kedvesnek találom, és elküldöm valakiknek, akkor én egy gonosz szemét állat vagyok, és lerúgnak az internetről mint a pinty. Úgy érzem, valami nem igazán stimmel ezzel az egész dokumentummal. Mindjárt az jön, hogy az emaileket "kedves" vagy "tisztelt" szavakkal kell kezdeni, különben örökre megvonják a számítógéphasználati jogomat.


4.6. A szolgáltató hálózatát és szervereit nem szabad olyan másik Internet szolgáltatótól küldött levelekre való válaszok fogadására használni, amely levelek megsértik a szolgáltató vagy a másik Internet szolgáltató szolgáltatási irányelveit.


Nagyon remélem, hogy ezt rosszul értettem. Tilos levelet fogadni???


6. Az osztott erőforrásokra vonatkozó irányelvek

A szolgáltató Internet szolgáltatása osztott erőforrásokra épül. Ezeknek az erőforrásoknak a túlzott (indokolatlan mértékű) igénybevétele vagy ezekkel való visszaélés, akár egy előfizető részéről is, minden más felhasználó számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erőforrásokkal való visszaélések leronthatják a hálózat teljesítményét, és az Irányelvekbe ütköznek. Az ilyen visszaélések a szolgáltatás felfüggesztését, illetve megszüntetését eredményezhetik.



Dude!!! WTF??? Mi az, hogy indokolatlan mértékű használat??? Ki határozza meg az indokolt használatot?? Pornót szabad letölteni? Hányszor kattinthatok a reload gombra percenként a kedvenc fórumomban? Képletöltést ki kell kapcsolnom? Én tiltom a reklámbannereket, cserébe kaphatok egy pár szabad reload lehetőséget??

pint Creative Commons License 2005.02.18 0 0 0
ja, és azt nem mondtam, hogy geci
Előzmény: pint (-)
pint Creative Commons License 2005.02.18 0 0 topiknyitó
http://www.iszt.hu/iszt/aup.html

3. Általános hálózathasználati irányelvek

3.5. Tilos a szolgáltatást becsmérlés, rágalmazás, tisztességtelen, csalárd, trágár, támadó vagy megtévesztő tevékenység céljából használni.



Várjunk csak egy percre! Tilos az internetet trágár módon használni? Ezt a hülyeséget minden szolgátató bekajálta, és az ügyfélszerződéseibe belefoglalta?

Üzenet a szolgáltatóknak: fasz, picsa, kurva, buzi, szar, baszik, kúr.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!