Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2004.11.08 0 0 6
Free Bird Creative Commons License 2002.12.03 0 0 5
Szia Mijo!

Bevallom rég nem jártam itt, mert hónapokon keresztül nem volt egyetlen hozzászólás sem a topichoz.

Előkeresem a régi képeket és beszkennelek néhányat belőlük, aztán megadom majd a tár címet, ahol meg lehet nézni őket.
66-ban filmeztem is a társaságot. Van pár tekercs mozifilmem, amelyek a Sugó parton, a koleszban, a kolesz előtt készültek. Rajta van az akkori társaság színe-java.
Úgy hallottam, hogy szegény Gyalús Laci pár éve meghalt. Mi történt vele!? Olyan mokány, sportos, rendes srác volt.

1966-ban forgatták Baján az Aranysárkányt, én is játszottam benne statisztaszerepet, én voltam a pap. Mekkorákat marháskodtunk, mert a forgatási szünetekben teljes reverendában jártam a várost és nagyon élveztem, ahogy nagy tisztelettel köszöntek dicsértessék-et a járókelők.

Lókötők akkor is voltak, hogy azok voltak csak később jöttem rá. Kész csoda, hogy nem kerültem a rendőrségre naívágom és jóhiszeműségem miatt. Ugyanis összeismerkedtem a Kakasban egy Kispál János nevű bajai manussal, aki pár nap múlva mondta, hogy adjam már kölcsön a személyimet két percre, mert nincs nála az övé és a bizományiban el akarja passzolni az óráját. Ez aztán megismétlődött még néhányszor, mire rájöttem, hogy egy csapat járt hozzá, lopott holmikat adtak át neki, ő meg az én szigemmel passzolta el a bizóban. A becsüs a haverja volt. Ma is kiver a víz, mert ha megbukott volna engem kaptak volna el. Javára legyen mondva, hogy mindig fizetett pár sört a szívességért, ami az akkori pénztelen világban nagy dolog volt.

Buzetzkyről is tudok már, hallom, hogy tanít a főiskolán is, igérte, hogy jelentkezik emilben, de úgy látszik ő is nagyon elfoglalt.

A főiskola honlapját a www.baja.hu oldalon találtam az iskolákhoz van belinkelve. Hát nagyon gyatra szegényke!

Mi van Tibor Etelével? Koncz Gábornak a színésznek volt egykor jó haverja. Gabival egyszer Pécsett hosszabban csevegtünk és akkor jött szóba, de azt mondta, megszakadt a haverság, régen látta.

Na mára ennyit a nosztalgiából, elhúzok szundítani egyet.

Előzmény: Muity Mijo (4)
Muity Mijo Creative Commons License 2002.08.26 0 0 4

Kedves Gábor, hol vagy ???? Említetted, hogy rengeteg egykori bajai vonatkozású felvételed van, nem tennél közszemlére párat ? Komolyan mondom, bizsergető érzés olvasni a visszaemlékező soraidat. Valahogy úgy tűnik, hogy azokban az időkben számtalan nagyszerű bohém egyénisége volt városunknak, a mai időket, inkább csak a hírhedt figurák jellemzik térségünket.
Az általad is említett nagy zenészeinknek, sajnos már csak az emléke él. Igen, a Bédi Máté ...., meg a Sárközi fivérek, a Robi is meghalt már régen, ma Bajának jószerével nincs is élőzenés szórakozóhelye. A Sobri nevével propagált Bajcsy-Zs. utcai halászcsárda duettje is vidékről jár, egyikük nagybaracskai, a másik pedig mohácsi. ( Anno, amikor még 5-6 tagú volt ez a banda, ők zenéltek az eredeti Sobri Csárdában Baracskán.
Emlékszel a Szakmaközire, meg a Posztó-klubra, meg a Rubyra, meg a Tizesre, meg a Kájzerra, meg az Aranypontyra, meg a Fehérhajóra, meg a Bubusra, meg a Báics-féle akváriumra, meg a Csitanicára ( nagyra ls kicsire )......, melyen érdekes, még csak véletlenül sem a templomok jutnak eszembe :)!
Kitűnő a honlapod, milyen volt a szezon ?
Te a Pokornira emlékszel ( katymári volt ), veled egyidős lehet, ahogy végzett, Siófokra került és azóta is ott él tudomásom szerint.

Gyere és szólalj meg, meg mutasd a felvételeidet, látom benne vagy a műfajban nyakig :)!
Mi a főiskola honlapja címe ?

Üdv: MM

Előzmény: Free Bird (3)
Free Bird Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3
Ahogy ma átolvastam a tegnap ítakat, most úgy rémlik, hogy Bédi Máté volt a kedves zongorista barátunk...

Ma meg felfedeztem a bajai lapot és azon belül ráleltem a főiskola honlapjára is.
Hát, mit mondjak?! 56 éves fejjel százszor különb oldalakat készítenék, mint ez a site. Sehol egy formás fotó, egy animáció, egy Java script.

Kedves fiatalok, kapjátok már össze magatokat!...

Előzmény: Free Bird (2)
Free Bird Creative Commons License 2002.01.03 0 0 2
Mijó, amit a Görbe Gyusziról írtál, az nem ért egészen váratlanul. Sajnos már akkor sem volt 100-as szegény! Én 68-ban találkoztam utoljára vele, nagyon fura volt! Egy barátunk azt mondta 66-ban, hogy 10 év múlva rosszab lesz a Gyula, mint a Bédi Márton! Atya világ! Milyen nevek jönnek elő! Ismertétek? Mi van vele? Egy megzöttyent, de igen tehetséges zongorista volt akkortájt, a Belvárosi cukiban, meg a Kakasban volt a törzshelye... Akár csak nekünk! :-))
Ma reggel tök véletlenül összefutottam egy évfolyamtársammal, sajnos nem emlékeztem a nevére, csak a gúnynevét tudom, hogy Lapaj. Ő azt mondta, hogy Babós tanár úr még a 60-as években a Wartburgjával egy vonat elé hajtott és meghalt. Ez szörnyű! Neki volt egy sokat emlegetett mondása: "Nem az az óra pontos, amelyik pontosan jár, hanem amelyikről pontosan tudjuk, hogy mennyit siet, vagy késik!"... Elmés nem?
Apropó! A sulinak nincsen weblapja?
Mijo Creative Commons License 2002.01.02 0 0 1

Hajjé, kedves Gábor, régi szép idők :)!!
Erre sem gondoltam volna, hogy a Görbe Gyuszi vízes volt egykor. Legalábbis akkor nem, amikor dekoratőrként ki-kiugrált a Szabadság utcai műhelyből maga fabrikálta "géppisztollyal" a kezében, és hejlhitlerezve ratatázott rá a járókelőkre :)! Régen láttam, ki tudja merre csatangol.
A Csujákék ? A Laci a középben tanít, ma - ha hiszed, he nem - Szent László neve alatt csúfolkodik ez az egykor patinás oskola, a Pista ha még igaz, Aggteleken főkönyvelősködik. Úgy emlékszem a Buzetzky csábította fel, de a Győző meg időközben visszaköltözött Bajára, és már régóta természetvédősködik vehemensen.
Melyik Onódi ez a Gábor ?
A Babós tanár úr ....., emlékszel, a kutyáját doktor Babós Rexinek hívta és magázta ( mint a nejét ), és ő már azokban az időkben nem hogy eltakarította kedvence maga mögött hagyott ürülékét, hanem még ki is törölte ebe popóját :)!!! Mondom: régi szép idők .....

Üdv: Mijo

Előzmény: Free Bird (-)
Free Bird Creative Commons License 2002.01.01 0 0 topiknyitó
Végignéztem a bajai témaköröket és meglepődve vettem észre, hogy a város egykori felsőfokú technikumának, mai főiskolájának nincs egyetlen rovata sem!
Engedjétek meg Kedves Bajaiak, hogy én mint egykori diák, aki jó szívvel, de vegyes érzésekkel gondolok vissza volt iskolámra, nyissak itt a tárgyban egy topicot!
A nevem Vadász Gábor, 1964-ben, az éretsségi után kezdtem el tanulmányaimat az intézményben, persze nem Baján, hanem Siófokon, az egykori OVH üdülőben. Mi voltunk a második évfolyam. Az előttünk indult legelső évfolyam másfél évig egy tanyahajón működött. A Sugovica-parti iskolánk ugyanis még nem volt készen.

Jó lenne találkozni itt egykori kedves évfolyamtársaimmal! Fogalmam sincs mi lett velük! Görbe Gyuszi, a gyógyszerész fia, Gyalus Laci, Görbe Gyula, a Csuják fivérek. Mi lett Bizegével, Buzetzky Győzővel, aki szobatársam is volt Onódi Gáborral egyetemben?

Mi van volt tanárainkkal! Ki tud Kovács László statikusról, Czédli György igazgató úrról, Nejéről, Máriáról, aki meteorológiát tanított? Ki tud Babós tanárúrról, aki a geodéziát tanította?

Nagyon örülnék, ha összejönnénk néhányan ezen az oldalon! Vannak régi fényképeim is, szívesen közzé teszek párat belőlük!

Ja és persze itt van még a fő kérdés, hogy balatonboglári létemre befogadnak-e ide a bajaiak?

Mindenkinek BUÉK!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!