Keresés

Részletes keresés

deszka Creative Commons License 2004.10.23 0 0 40
remélem nem viszi ki magával Brüsszelbe az egész magyar sportot, lemondani úgysem fog
Előzmény: toloba (39)
toloba Creative Commons License 2004.10.15 0 0 39
Mikor mond le Schmitt?
Csak ennyire futja a takonygerincéből?


Schmitt elnézést kért a doppingügyek miatt
2004. október 15., péntek 15:37
171 olvasás
A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elnézést kért azért, hogy a magyar sport öt doppingesetével beárnyékolta az athéni olimpiát.
Schmitt Pál a sportügyekért felelős európai miniszterek budapesti tanácskozásán kijelentette: összefogásra van szükség, hogy a doppingot végleg száműzzék a sportból, mert ha ez nem sikerül, akkor az a sport halálához is vezethet.

Hozzátette: az Unió kevés pénzt biztosít a sportügyekre.


http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=110287
Magyar Rádió Online
vikuca Creative Commons License 2004.08.27 0 0 38
Lemaradt!

2004. évi I. törvény

a sportról

A Magyar Olimpiai Bizottság

38. § (1) A Magyar Olimpiai Bizottság (a továbbiakban: MOB) köztestület, amely a Kszt. szerinti közhasznú társasági nyilvántartásba vétel nélkül, kiemelkedően közhasznú szervezetnek minősül. A MOB jogosult a Magyar Köztársaság címerének és zászlajának használatára.

(2) A MOB feletti törvényességi felügyeletet az ügyészség gyakorolja.

(3) A MOB feladatai elsősorban:

a) a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (a továbbiakban: NOB) alapszabályában és egyéb szabályzataiban a nemzeti olimpiai bizottságok részére megállapított célkitűzések és feladatok végrehajtása,

b) a szakszövetségekkel együttműködve a versenyzők olimpiai játékokra való felkészülésének, illetve részvételének szakmai elősegítése, az olimpiai mozgalom fejlesztése,

c) az olimpiai mozgalom érdekében az olimpiai játékok jelképeinek védelme,

d) az olimpiai mozgalom eszményének jegyében az ifjúság testi, erkölcsi és kulturális nevelésének segítése, a tisztességes játék (fair play) szellemében való versenyzés támogatása, fellépés a sportmozgalomra ható káros jelenségek ellen,39. § (4) A MOB közgyűlésén a gyermek-, ifjúsági és sportminiszter (a továbbiakban: miniszter), a Nemzeti Sporttanács elnöke, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, valamint a nemzeti sportszövetségek elnökei tanácskozási joggal vehetnek részt.

Scmitt az egész olimpiai mozgalmat saját és pártja érdekében használta ki. Gyurcsány jószerével nem is nyilatkozott róla ( független sajtó??) Sajnálom azt akinek ilyen erkölcsi mércéje van de azt gyűlölöm akik mindezt eltűrik!!

Előzmény: vikuca (37)
vikuca Creative Commons License 2004.08.27 0 0 37

 Scmitt Gyurcsányt támadja!

"

2004. évi I. törvény

a sportról

Előzmény: Vagdalthús (31)
deszka Creative Commons License 2004.08.26 0 0 36
akkor írd alá!

http://www.petitiononline.com/robert11/petition.html
Előzmény: masters (35)
masters Creative Commons License 2004.08.26 0 0 35

Tök nindegy milyen szavazó vagy. Nem lehet szarba hagyni egy kiváló sportembert. Ez erkölcsi és nem politikai kérdés!

Előzmény: Törölt nick (32)
deszka Creative Commons License 2004.08.26 0 0 34
MOB 08.25

A MOB sajtótájékoztatójának elso eloadója Schmitt Pál, a MOB elnöke volt, aki mindenekelott a sajnálatos Fazekas-ügyrol beszélt.
Nagyon örülünk a jó eredményeknek, büszkék vagyunk kiváló sportolóinkra. Nagyon sajnálom, hogy e jó szereplést némileg beárnyékolja Fazekas esete. A bajnok akkor bajnok, ha versenye befejezodött és utána eleget tett az eloírásoknak.
Fazekas Róbert sajnálatosan hibázott azzal, hogy a hivatalos megállapítás szerint nem fejezte be az ellenorzo vizsgálatot, azaz nem szolgáltatott elegendô vizsgálati anyagot. Ezzel ártott önmagának, de ártott a csapatnak is. Csalódást okozott a magyar sportkedveloknek. Kétségtelen tény, hogy megsértette a szigorú eloírások egyik pontját.



Ez az ember gusztustalan. Schmitt Pál takarodj!!!!
deszka Creative Commons License 2004.08.26 0 0 33
valamiben egyetértünk bakker!
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.26 0 0 32

Ha Annus aranyérmét is elveszik, és ő nem áll ki értük, akkor Schmitt Pál azonnali hatállyal mondjon le a MOB elnöki címéről, mert méltatlanná vált rá!

 

(Egy mégjobbosabb szavazó írja ezt!)

Előzmény: Vagdalthús (31)
Vagdalthús Creative Commons License 2004.08.26 0 0 31

- Schmitt Pál semmilyen szinten nem volt képes és NEM IS AKARTA a magyar ügyet képviselni a kirobbant botrány(sorozat)ban, mert fontosabb a zsíros NOB-széke (meg a többi)

 

Ergo: a magyar sport képviseletére alkalmatlannak bizonyult, egy finoman fogalmazva is vitatott ügy kapcsán, ahol Fazekas bűnössége nem megalapozott

 

- A másik megközelítés: igenis bűnös, doppingvétség tekintetében. CSakúgy, mint Kovács Zoltán súlyemelő. S a minden bizonnyal immár másodízben doppingoló Kecskés (szintén súlyemelő). Ha csak a NOB és a WADA határozatait vesszük alapul, ez három doppingvétség.

 

Ergo: Schmitt Pál legyen következetes. Azt mondta: ha csak egy doppingeset is lesz nálunk, lemond.

 

 

Akármelyik megközelítést is vesszük alapul, a végeredmény ugyanaz: SCHMITT PÁLNAK LE KELL MONDANIA, DE AZONNAL!!!

 

(egy egyébként jobbos szavazó írja ezt)

Dani Amp-Land Creative Commons License 2004.08.26 0 0 30

Sziasztok!

Megcsináltam a petíció angol nyelvű változatát, légyszi toljátok meg!

http://www.PetitionOnline.com/dc8d885/petition.html

Köszi mindenkinek! Hajrá Szombathely, Hajrá Magyarország!

Chromi Creative Commons License 2004.08.26 0 0 29
vagy már nincs semmi a képén és azért nem képes felfogni mit kell tennie mint MOB/angolul kretén/ elnök és NOB alelnök : mindkét fórum azért van , hogy a magyar sportot, sportolót képviselje ország-világ elött jóban-rosszban. Ave 
Előzmény: AArt (10)
deszka Creative Commons License 2004.08.26 0 0 28
Úgy néz ki scmitt második aranyát pedig Annusnak kell odaadnia.....
fáklyamadár Creative Commons License 2004.08.25 0 0 27
Igen, igazad van. Sajnos már az olimpia sem a tisztaságáról híres. Az első nap is nagyon csúnya volt, amint végig az olasznak csaltak. És már előre tudom hogy a holnapi kézimeccsen is végig a franciáknak fognak fújni. :(
Előzmény: elefantkillah (26)
elefantkillah Creative Commons License 2004.08.25 0 0 26
itt igazából nem is erről van szó, hanem arról, hogy schmidtt kurvára nem csinált semmit. csak vonogatta a vállát és baszott bármit tenni a hülyerobiért. félti a zsíros állását, vagy nem tudom, de nonszensz, hogy utaznak a sportolóinkra, hogy már első nap elcsaltak egy aranyat, hogy a bírók általában ellenünk fújnak, hogy mindent megcsinálhat egy faszkópé amerikai vagy görögé. aaz olimpiának kurvára nem arról kéne szólnia, ogy melyik ország katonai-gazdasági nagyhatalom éppen. a ruszkikkal se merték volna ezt megtenni 15 éve. igaz az ő emberük mondjuk oda is baszott az asztalra a paja meg csak vonogatja a vállát.
Előzmény: fáklyamadár (25)
fáklyamadár Creative Commons License 2004.08.25 0 0 25
Lehet ugyan itt hőbörögni, de sajnos el kell ismerni hogy ha valaki nem teljesíti a feltételeket azt ki kell zárni, akármilyen szomorú is. És konkrétan meg is mondták neki hogy ha idő előtt elhagyja a vizsgálat helyszínét, akkor elveszik tőle az aranyérmet. Szóval felelőtlenül viselkedett. Ennek ellenére biztos vagyok benne hogy egy amerikaival vagy göröggel ezt nem tették volna meg.  
deszka Creative Commons License 2004.08.25 0 0 24
a birkózás alatt a TV alján futó felirat jelent meg és azzal kezdödött, hogy lemondott. Már kezdtem örülni, hogy Schmidt P belátta hibáját erre a névnaptestvéréröl szólt a hír :(
csinyo Creative Commons License 2004.08.25 0 0 23
shmitt valóban egy opportunista geci, bezzeg Annus éremáatdásából szeretett volna poltitkai tőkét kovácsolni, ezzel ellentétben Gyulai előtt le a kalappal, aki a jóval reprezentatívabb pozícióját nem féltve kiáll Fazekas mellett és konstruktívan a probléma megoldásán gondolkodik, szerintem scmitt nem fogta föl, hogy ez a sztori csúnyán meg fogja tépázni a "magyarcímeres magyarmelegítőben magyarmosolygok a magyartévétorna magyarcsaládommal" tekintélyétscmitt bárcsak most lenne olyan szolidáris mint 1984-ben a szovjetunióval
Csbalázs Creative Commons License 2004.08.25 0 0 22
Persze, hogy így... Gerinctelen ember
Előzmény: meza (21)
meza Creative Commons License 2004.08.25 0 0 21

SP úgy bizonyíthatta volna igazi "nemzeti" érzéseit, ha kiáll Fazekas mellett! Sajnos úgy tűnik, hogy a diplomáciából annyit tanult meg, hogyan lehet "se hideg, se meleg" nyilatkozatot  tenni. Vajon Brüsszelben is így fogja képviselni a magyar érdekeket?

El kellene gondolkozni a magyar sportdiplomácia reformján! Ezen az olimpián (sem) jeleskedtek eddig... Gondolom vannak agilis fiatal (ex)sportolók!

 

agardianya Creative Commons License 2004.08.25 0 0 20
Vegyék. De legalább mondja meg neki hogy nem annyira aranyos mint az érme. Hol volt hajnalban a hülye sportdiplomácia? Miért nem szagolták ki mint diplomaták, hogy ekkora doppingellenőrzős invázió van, és semmennyit sem lehet hibázni, ennyit nem ért meg nekik egy olimpiai aranyérem, hogy még akkor amikor lehetett volna hitelesen intézkedni megtegyék? Nagyjából úgy nézett ki nekem, mintha ők is a Petőfi rádióból hallották volna, hogy gáz van. Miért hagyják egyedül az orvost, miért nem tesznek semmit a külföldi lealázás ellen. Miért gondolják, hogy még mindig csak pofavizitet jelent a sportdiplomácia. Azért mert megtehetik. Remélem találtak az asszonynak aranykarkötőt akcióba.
Előzmény: zsanna (18)
NB2 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 19

Öhöm.

Hát igen, most kéne SP-nek odaállni, hogy a kurva anyátokkal szórakozzatok, de ne velünk. 4x vizsgáltátok Annus mind negatív lett, ugyhogy van másik 10000 sportoló kint Athénban foglalkozzatok azzal, vagy nézegessétek egymást farkát pisálás közben. De SP ahelyett, hogy mellékállna, még nekik ad igazat.

zsanna Creative Commons License 2004.08.25 0 0 18
Miután a sportvezetés ezekből a nyomorult sportolókból él - gondolom nem is rosszul, - szvsz kutya kötelességük lenne még akkor is habzó szájjal az asztalt verni a mi sportolóink érdekében, ha magukban arról lennének meggyőződve, hogy a sportoló sáros. Nem?
Előzmény: korte2 (16)
Dani Amp-Land Creative Commons License 2004.08.25 0 0 17

Sajnos, azért tehetik meg ezt a magyar sportolókkal, mert ilyen gyíkarc vezetőkkel vannak, mint ez a ********* Schmidt Pál (mondom ezt úgy hogy Fideszes vagyok). Amikor nyilatkozott, azt hittem leköpöm, sőt lehugyozom a TV-t! Már az is felháborító, hogy nem áll ki teljes mellszélességgel a Mieink mellett, de ezen túlmenően nem volt elég a gyökérnek, hogy a tényekre szorítkozva, visszafogottan kommentáljon, hanem nyomott egy köcsög, demagóg dumát miszerint Fazekas beárnyékolta a többi sportolóink dicsőségét. Ezzel a kijelentésével szépen elvágta Őt itthon, Magyarországon is, tekintve hogy mennyi hasonló barom ette a szavait. Gazember! Mármost ezek után, ha bárki hozzá mer érni a kajak-kenus lányainkhoz, pepakolom a cuccom két sporttáskába, elhagyom ezt az országot, örökre! Elég!

korte2 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 16

Ja!Scmitt idejében még nem volt ilyen doppingvizsgálat!!Terjesszük el,hogy doppingolt annak idején ő is.Majd akkor megtudja ,hoy a rágalmat lemosni nem lehet!!!!!

/Hibázott a Fazekas-de...ki álljon mellé,ha nem a magyar sportvezetés????/

Előzmény: gugugaga (9)
Csbalázs Creative Commons License 2004.08.25 0 0 15

Én nagyon tiszteltem, becsültem Schmitt Pált egészen addig, amíg a el nem adta a lelkét a politikának. Ma már egy sima "meélhetési politikus lett", semmi köze a korábbi nagyszerű sportvezetőhöz. Arcul köp mindenkit, még saját magát is, ha kell, de remeg minden fajta pozíciójáért. Eljött az idő, amikor ki kell mondani: SCHMITT PÁL MONDJON LE!!! Kinek kell olyan MOB elnök, aki nem áll ki azokért, akikért ő van, akik őt is naggyá teszik. A magyar sportolókért, csak sütögeti a maga kis pecsenyejét alamuszi módon! Szégyen és gyalázat, hogy ilyen embet irányítja  a magyar olimpiai mozgalmat. Fazekas Robi esete nevetséges. Megaláztak egy embert, ő csak annyit képes mondani: Robi hibázott...

 

Igen, hibázott! De őt megalázták és ezért is őt büntetik. Gyulai István legyen a példa mindenki előtt. Ő olyan sportvezető, amilyennek lennie kell. Pedig aztán neki mint IAAF főtitkárnak van csak igazi veszítenivalója ezen az ügyön. Persze Robi mellett!  Schmitt kiment fürdeni a csillogásban, sikerekben. Most amikor képviselnie kellene a magyar érdekeket nem tesz semmit, azt is a mi érdekeinkkel szemben. Felháborító, hogy Annust egy hét alatt már harmadszor akarják ellenőrizni. 2 NEGATÍV  eset után. Erre mit mond: Adrián álljon rendelkezésre és ha negatív lesz, akkor minden rendben. Mi az, hogy ha...  ? Egyszerűen szégyen és gyalázat, amit ez az ember tesz!

Letti44 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 14

Sziasztok!

 

Én is úgy gondolom, hogy a gondolatot képletesen kell érteni. Schmidt P. csak egy díszpinty. Még jól áll neki a sportszerelés, szépen mosolyog, de az tuti, hogy a hazájáért és a honfitársaiért nem tud kiállni. Ez most már biztos, a jövőben figyelembe kell venni.

 

 

Azon kívül, hogy leszóljuk Schmidt nemállokkiahonfitársaimért Pált tehetünk is valamit Robiért és az olimpiai igazságtalanságok ellen.

 

 http://www.petitiononline.com/atti0007/petition.html

 

 

Írjuk alá minél többen, aki gondolja, küldje tovább ezt a linket az ismerőseinek is! 

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.25 0 0 13
A lényeg az, hogy Fazekas kapja vissza (meg) az aranyérmet (ha nem doppingolt). Schmitt a viselkedésével politikusként, diplomataként, emberként és magyarként örökre megbukott előttem.
schytia Creative Commons License 2004.08.25 0 0 12
Tényleg nem akarok politizálni, de SP azon kevesek közé tartozott a Fideszben akiknek még el tudtam viselni az arcát, és el tudtam fogadni a munkáját. Na ez a mai nappal elmúlt. Még egy ember akinek nem adok a szavára.
elefantkillah Creative Commons License 2004.08.25 0 0 11
paja tényleg ritka nagy paraszt volt. érdekes a múltkor nem volt ennyire következetes a szabályokhoz amikor címeres melegítőben pompázott a plakátokon.
Előzmény: AArt (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!