Keresés

Részletes keresés

sz..zs Creative Commons License 2004.10.07 0 0 18
hát a mai kor embere már eléggé hozzászokott a hightech dolgokhoz. manapság senki nem úgy néz meg pl egy régi bondot, mint egy mai bourne filmet. a bondot ehhez képest senki nem veszi komolyan, semmilyen megoldásában.
Előzmény: Goszi777 (17)
Goszi777 Creative Commons License 2004.10.06 0 0 17
Az egyik barátom tegnap akarta megnézni az eredeti 1988-as Bourne rejtély verziót DVD-n, de azt mondta, hogy annyira pocsék, unalmas és gyenge a film, hogy 1 óra múlva kikapcsolta.
Előzmény: sz..zs (16)
sz..zs Creative Commons License 2004.10.04 0 0 16
kihúzod a gyufát! :)
Előzmény: Goszi777 (15)
Goszi777 Creative Commons License 2004.10.04 0 0 15
A kimaradt jelentek is tök érdektelenek, de mindegy. Az egyiken pl Wombosi ül a repülőgépén.... na jó, nem szemétkedem:))
Előzmény: sz..zs (14)
sz..zs Creative Commons License 2004.10.04 0 0 14
AHA! bár nem lett volna muszáj lelőni. :) (egyébként semmi gáz)

a 4 kimaradt jelenetet be ne írd lécci... :)) - ezen részek a legjobbak a DVDken...
Előzmény: Goszi777 (13)
Goszi777 Creative Commons License 2004.10.03 0 0 13
Na ez az alternativ befejezes eros tulzas, ne egy 15 perces uj vegere gondolj a filmnek. Annyi tortenik, hogy Bourne, mikor megtalalja Mariet, akkor nem bemegy hozza es a hata mogott allva kezd el hozza beszelni, ahogy a film vegen van, hanem Marie eszreveszi, hogy kozeledik Jason es "tart karokkal" rohannak egymas fele. Meg, jo, hogy ezt a csopogos reszt kivagtak:)
Előzmény: sz..zs (1)
sx7 Creative Commons License 2004.10.03 0 0 11

Remek.

Az első rész nagyon tetszett 10 pont.

 

Ilyenkor gondok szoktak lenni a folytatással,de hát itt végül is adott volt az alap(regény).De így is le a kalappal,mert igenis lehet akció filmet készíteni igényesen.

sz..zs Creative Commons License 2004.10.03 0 0 10
Előzmény: Cerberusz (9)
Cerberusz Creative Commons License 2004.10.03 0 0 9

Goszi777: film cime a A Bourne-rejtely es 1988-ban jelent meg, Richard Chamberlaine-el a foszerepben.

 

Köszi, nekem is ilyesmi rémlett, csak rég volt, nem mertem felvetni... Az sem volt rossz, sőt, az eredeti regény vonalát az vitte jobban... Persze az új verzió szabadabb, de véleményem szerint ügyesebb....

 

 

 

sz..zs Creative Commons License 2004.10.03 0 0 8

Kicsit rákerestem:

 

A Fantom - A Bourne-rejtély

A Fantom visszatér - A Bourne-csapda

A Fantom ultimátuma - ???

 

a filmcímek sokkal jobban bejönnek, talán mert az ájdentiti és a suprömöci kiejtve olyan kúl... :)

Előzmény: Cerberusz (6)
Goszi777 Creative Commons License 2004.10.03 0 0 7

A film cime a A Bourne-rejtely es 1988-ban jelent meg, Richard Chamberlaine-el a foszerepben. Nem lattam, csak a Matt Damonosat.

 

Ami a kamera kezelest illeti, en is feltem egy kicsit, mert sokan kritizaltak. Szerintem baromi jo, tokeletesn visszaadja azt a kaoszt, amit az ember mondjuk egy ilyen harc, vagy uldozes soran atelhet es lathat. En ennek hatasara baromira beleltem magam a filmbe, vegig olyan volt, mintha engem uldoznenek. ( Lehet, hogy paranoias vagyok:))

Nekem az elso resz tortenete egy kicsit jobban tetszett, de ez is nagyon jo.

 

A 3. resz ha jol tudom az a Bourne Ultimatum, de nem biztos.

Előzmény: Cerberusz (4)
Cerberusz Creative Commons License 2004.10.03 0 0 6

sz.zs: Nahát ezt nem tudtam!

 

Egyébként mi a trilógia 3. részének címe? (a filmek és könyvek címei megegyeznek?)

 

Nos, kb. 10-15 éve olvastam őket, sajna van egy pici zavar... A könyvespolcon hirtelen előtúrtam a  Ludlum: A fantom visszatér c. regényt, de hogy ez melyik rész, az nem ugrik be... Az bizonyos, hogy Ludlumnál Carlos visszatérő motívum, sőt a halálát is leírja.. (azt hiszem, Bourne öli meg...) Persze, ma már jól tudjuk, hoy igazából Carlos nem halott, hanem rab...

 

 

sz..zs Creative Commons License 2004.10.03 0 0 5

Nahát ezt nem tudtam!

 

Egyébként mi a trilógia 3. részének címe? (a filmek és könyvek címei megegyeznek?)

Előzmény: Cerberusz (4)
Cerberusz Creative Commons License 2004.10.03 0 0 4

Moha02:Tegnap mi is megnéztük a filmet. Elöljáróban annyit, hogy szerintem Ludlum az egyik legjobb kémregény író, szenzációs, és izgalmas könyveket írt. 

 

Teljesen egyetértek, bár azért Ken Follet és Jack Higgins sem ma kezdte... Aki esetleg nem olvasta volna a forgatókönyv alapjául szolgáló történetet, apró meglepetés: J. Bourne Carlosra, a sakálra hasonlít!!! (Ez a könyv alapja, hogy átműtik, és később amnéziába esik...) Emlékeim szerint erről volt már egy film, de nem jut eszembe a címe..

 

 

 

 

 

sz..zs Creative Commons License 2004.10.03 0 0 3

igen. ezt a kézikamerázást más is mondta már nekem, engem annyira nem zavart...

 

az is tetszik a filmben, hogy olyan kisemberközeli. Pl. nem aston martinnal megyünk átruccanni kelet európába hanem egy olyan szimpla nemzetközi gyosvonattal, mint nálunk pl a cracovia...

Előzmény: moha02 (2)
moha02 Creative Commons License 2004.10.03 0 0 2
Tegnap mi is megnéztük a filmet. Elöljáróban annyit, hogy szerintem Ludlum az egyik legjobb kémregény író, szenzációs, és izgalmas könyveket írt. A Bourne trilógia is ennek a része. Már az első rész filmadaptációja is nagyon jó volt, és Matt Damon is jól játszotta a mesterkémet. A második rész elég vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. A történet zseniális, de ezt ugye Ludlumnak tudhatjuk be. A zene is nagyon jó volt, bár én egy kicsit harsánynak éreztem. Ugyanis szokták mondani, hogy az a jó filmzene, amit az ember nem vesz észre. Nos ez a zene nagyon elöl volt, néha már tolakodott. Ami a fil legnagyobb negatívumát adta számomra az az operatőri munka. Lehet, hogy a film izgalmát akarták fokozni ezzel a kamerarángatással, de szerintem, csak egy tök élvezhetetlen massza lett belőle. A film után meg is állapítrottuk, hogy olyan volt, mintha Parkinson kóros lett volna az operatőr. Tönkre is tette az akciójeleneteket.
sz..zs Creative Commons License 2004.10.03 0 0 1

A zenéje is vmi istenkirály szerintem. Ha discmanből ezt hallgatom útközben, egy kicsit én is Bourne vok :) Egyébként osztozom a véleményedben, teljességgel korrekt film.

 

Az identity DVDn állítólag az első résznek van egy alternativ befejezése is. Hamarosan meglesz a korong, arra nagyon kíváncsi leszek....

Előzmény: Goszi777 (0)
Goszi777 Creative Commons License 2004.10.03 0 0 0

Szerintem az egyik legjobb akciofilm, amit Hollywood eddig keszitett. Az elso reszeben a story kicsit erdekesebb volt, ez viszont meg annal is porgosebb.

Az egeszben az a legjobb, hogy akciofilmektol elteroen nem teljesseggel elkepzelhetetlen es hihetetlen tortenetrol / illetve akciojelenetekrol van szo, nem ugy mint mondjuk egy James Bondos vagy XXX es gyerekmeseben.

Nincsenek benne teljesseggel nevetseges akcio jelenetek. Ja es nem tudnek megegy olyan filmet mondani, amiben ennyire elethu kozelharc jelenetek vannak. ( Talan nemelyik Seagal filmben, de azok sem voltak ennyire jok szvsz)

 

Matt Damon meg kifejezetten jo ebben a szerepben, mivel teljeseggel egy atlagos kinezetu "srac", nem pedig egy 2 meteres szetgyurt szuperhos. Kb olyan, mint barmelyik titkos ugynok, meg nem mondod rola, hogy mit csinal.

Előzmény: sz..zs (-)
sz..zs Creative Commons License 2004.10.03 0 0 topiknyitó

amnéziás-bérgyilkosos...

menekülős-romantikus...:)

 

Szerintem ez tök egyszerű...

***

 

kinek jött be?

 

No és ki az a Jason Bourne? :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!