Keresés

Részletes keresés

Banshee Creative Commons License 2004.09.09 0 0 9
Kedves cOlOs, koszi szepen, hasznos tanacsokat adtal.
Előzmény: _cOlOs_ (8)
_cOlOs_ Creative Commons License 2004.09.08 0 0 8

Szia!

 

Internet: Két lehetőségetek van: A Matáv ADSL (ekkor ugyebár kell előfizetés is), valamint HDSNET (kábeltévés, hasonló mint a chello) nekünk ők vannak.

http://www.hdsnet.hu/20030911popups/popup003.html

Fix IP, legális megosztás, legális szerverüzemeltetés, azonos fel és letöltési sebesség, eddig nem volt gond veluk.

 

Bár nem kérdezted, de akkor már leírom:

KábelTV: Szintén csak Matáv illetve EMKTV (ők szolgáltatják a HDSNet-et) Itt logikusan mi az EMKTV-t választottuk.

 

www.emktv.hu

 

Érdemes már most rákérdezni ezekrol a kivitelezonél. (Kivel szándékozik kotni szerzodést, mint jelenlegi tulajdonos, jelezni, hogy ti kit vennétek igénybe, stb...

 

Okulásként a mi helyzetunk a kovetkezoként alakult:

 

-Nagyon hamar (még a falakat huzták) szoltunk a kivitelezonek, hogy az EMKTV-vel akarunk majd szerzodni, tárgyaltak-e veluk hálozatkiépitésrol? Ok csak a Matávot ismerták, kábelnetrol nem is hallottak, igéret a kapcsolatfelvételre.

 

-EMKTV-nél (és HDSNET nél) a biztonság kedvéért szintén szoltunk, hogy van itt egy ház, ami nekik jo uzlet lenne. Ugyan lépjenek már kapcsolatba az épitettovel. Ok meggkoszonték, és igéretet tettek.

 

-A kapcsolatfelvétel vmikor megtortént, de más lépést egyik fél sem tett. Nekunk az EMKTV-sek azt mondták, hogy járdaépités elott szoljunk, hogy ne keljen utánna bontani, majd akkor behuzzák a házban lévo elosztoig a kábeluket.

 

- A ház felépult, a járda elkezdett készulni, mi szoltunk, hogy na kéne kábelezni. Ki is jottek, behuzták a ház elosztojáig a kábeluket. (Idokozben a Matávval az épitteto leszerzodot, és a Matáv is elhelyezte a saját kis dobozát (jelemzoen sokkal rámenosebben csinálták))

 

- Bekoltoztunk, megkotottuk a szerzodést, az EMKTV kijott a lakást bekapcsolni magukhoz, amikor rá kellett jonnie, hogy a MATÁV az összes lakás vezetékét a saját dobozába elzárta. (Mivel a Matáv szerint az épitetto veluk kizárolagos szerzodést kotott, ami persze nem igaz) Ez a herce hurca kb 1 honapig tartott, mire a Matáv kiszedte a veluk szerzodést nem kotok kábeleit, és igy az EMKTV bekothete a veluk szerzodést kotokét. Egyébként is érekes lett volna, hogy az épitetto meghatározza, hogy én kivel kothetek szerzodést.

 

Tehát ami miatt ezt érdemes elkezdeni: egyrészt a szolgáltatók (a jovore gondolva mindketto) legyenek bent a házban. másrészt a lakásokhoz és lakásokban a kábelezést az épitetto biztos megcsinálja(ta), de nehogy véletlenul O akarjon helyettetek intézkedni a szolgáltatokrol is. Ja és tudjátok: a falakban lévo kábelek a ház kozos tulajdonát fogják képezni, a lakásban levok meg a tiéteket.

 

Én elképzelhetonek tartom, hogy a MATÁV megprobál nálatok a mi példánkból okulva valami bombabiztos szerzodést kicsikarni az épittetobol. Erre feltétlen kérdezzetek rá, és probáljátok megakadályozni még akkor is, ha nóti nem akartok mással szerzodni egyenlore.

 

Edzőterem:  A Szent László gimi a Kőrösi utcán van, a Liget Tértől az Örs felé a 2. megállónál balra. Valahol ott van a fitness terem is. Nekem a feleségem járt oda, nem csak gyurás hanem elkulonitve taposo, meg ilyen alakformálo gépek is vannak + tornaterem rendszeres kulonbozo orákkal. Szoval a szokásos, el kell menni és megnézni.

 

cOlOs

Előzmény: Banshee (7)
Banshee Creative Commons License 2004.09.06 0 0 7

Kedves Colos,

 

Nagyon szépen köszönöm válaszod, nem is számitottam rá, hogy valaki irni fog! (Ha esetleg kapnál 1 mailt hasonló témában, az is én voltam.)

Sajna láttam, hogy nem volt nagy érdeklődés a topic iránt igy felkerestem a kőbánya topicot :)

én igazából már sokfelé laktam Pesten, például a VIII., és a XII. kerületben is, a X. egyelőre kimaradt. Tudom, nem egy Rózsadomb, de egyrészt a VIII. kerület után tényleg nem tűnik rossznak, másrészt már többször járkáltunk a környéken és biztam benne, hogy valami ilyesmit fogsz irni, mint amit irtál is..... ez van, ha tehetnénk nyilván a Pasarétre költöznénk, de mivel az nem megy, mi most ennek is hihetetlenül örülünk :) gondolom Ti is valahogy igy vagytok vele.

Egyébként a sok új társasház talán tényleg dob valamit a környéken, én legalábbis bizom benne.

még 1 kérdés: bajba vagyunk az Internettel, Ti végül is ADSL-re fizettetek elő?

Üdv Kinga

 

 

Előzmény: _cOlOs_ (4)
Banshee Creative Commons License 2004.09.06 0 0 6

khm... még 1 kérdés: ez a gimivel szembeni fitness terem hol van? vagy úgy is kérdezhetném, hogy hol a gimi? :) és inkább "gyúró" terem, vagy vannak pl. futógépek is? bocsi és köszönet

Előzmény: _cOlOs_ (4)
Banshee Creative Commons License 2004.09.06 0 0 5

Kedves Colos,

 

Nagyon szépen köszönöm válaszod, nem is számitottam rá, hogy valaki irni fog! (Ha esetleg kapnál 1 mailt hasonló témában, az is én voltam.)

Sajna láttam, hogy nem volt nagy érdeklődés a topic iránt igy felkerestem a kőbánya topicot :)

én igazából már sokfelé laktam Pesten, például a VIII., és a XII. kerületben is, a X. egyelőre kimaradt. Tudom, nem egy Rózsadomb, de egyrészt a VIII. kerület után tényleg nem tűnik rossznak, másrészt már többször járkáltunk a környéken és biztam benne, hogy valami ilyesmit fogsz irni, mint amit irtál is..... ez van, ha tehetnénk nyilván a Pasarétre költöznénk, de mivel az nem megy, mi most ennek is hihetetlenül örülünk :) gondolom Ti is valahogy igy vagytok vele.

Egyébként a sok új társasház talán tényleg dob valamit a környéken, én legalábbis bizom benne.

még 1 kérdés: bajba vagyunk az Internettel, Ti végül is ADSL-re fizettetek elő?

Üdv Kinga

 

 

Előzmény: _cOlOs_ (4)
_cOlOs_ Creative Commons License 2004.09.06 0 0 4

Szia!

 

A fórumon nem tapasztalhatsz majd nagy mozgást.. (sajna nekem sem jött be a topic nyitás) Javaslom inkább a

Kőbánya....világos???  topikot tanulmányozásra.

 

Azért a saját véleményem elmondom (Cserkesz udvari lakóként), hátha segít:

A környékkel alapvetően nincsen semmi baj. ha belegondolok milyen kérdések kavaroktak bennem  mielőtt beköltöztünk, akkor azt mondhatom nagy része pozitívan válaszolódott meg.

 

Pl.: A vasút "közelsége" hozzánk egyáltalán nem hallatszik el, még nyitott ablaknál sem (na jó, ha figyelek hallom, de nem zavar egy picit sem) főleg, hogy itt nem dudálnak a vonatok, csak ritkán. Repülők szállnak el felettünk, de egyáltalán nem vészes magasságban, így ez sem üti meg azt a zajszintet  nyitott ablaknál, amikor pl. fel kellene hangosítani a TV-t. Ráadásul repülők nem is járnak gyakran (mint pl Zuglóban), én már csak ha figyelek tudatosítom hogy elmentek. Autó forgalom nagyon gyér, most kicsit tartok attól, hogy a Vaspálya utca felújítása után ott megnőhet a teher forgalom, majd meglátjuk, végül is vasúttal egy távolságban van. Hozzátartozik, hogy udvarra néző lakásunk van, így az utcai autókból semmit sem hallok, de a forgalom alapján minimális lehet (30-as övezet) Természetessen csukott ablaknál mindezek lecsökkennek 0 db szintre , hála a jó ablakoknak (első éjszakámon 3 szor riadtam fel a csendre, mert előtte a Fehérvári úton laktam (3villamos, busz, rengeteg autó)) Ja és van egy (két) idegesítően ugató (nyüszítő?) kutya a környéken, ha téged is zavar majd, akkor kinyírhatjuk őket.

 

Környéken élők: Mikor mi befizettünk a lakásra, akkor Óhegyen ez volt az egyetlen épülő ingatlan. Bíztunk azonban benne (ami be is jött) hogy fejlődik a környék. Akkor már tudtuk, hogy lesz Kőrösi ház, Palazzo Csajkovszkij, Nameg ati házatok. Azóta elkezdett épülni a Gergely utcai lakópark, a Palazzo mellett egy másik társasház, az éles saroknál a Kőrösi park, a Kelemen utcánál egy kis társasház. Szóval ez biztató. Remélem a sok új fiatal fellendíti a szolgáltatásokat. A hátrányos oldal: BKV-hoz a cserkeszen sétálsz végig, ami nem koszos utca, viszon 2 kisbolt előtt vannak részegek, kissebség is megtalálható, de panaszom eddig nem lehet rájuk. (nincs ordítozás, randalírozás) A gázos környék inkább  a Liget téren a barna házak környéke, le kéne dózerolni az egészet. Nemegyszer találkozni szipusokkal, homelessekkel. Kutyaszar elviselhető mértékben van a Cserkesz utcában, köszönhetően a közeli Csajkovszkíj parknak, gondolom, azért megtalálható, de nem egy V. kerület. Az utcában különössebb szemét nincs (leszámítva a lomtalanítás környékét) Szóval ha ti is beköltöztök, biztos emelekedik a környék színvonala, de most is türhető.

 

Közlekedés: Én egy ideje autóval járok, de előtte BKV-ztam innen is. A Liget-tér 7 perc, az említett barna házakon kívül ez tök jó. 3-as villamos: a két metróhoz gyorsan elvisz, halk is meg minden, csak sok rajta a részeg (Ecseri úttól az Örsig) meg a home-lesz, mert vagy a metróhoz mennek, vagy a környező erdőkbe aludni. A belvárosba mi inkább vagy a 28-as villamost, de leginkább a 9-es buszt ajánlom.

Autóval: Tényleg nincs messze semmitől, a Kőbányai út után most ha megcsinálják a Vaspálya utcát is, akkor tök jól lehet menni. A belvárosba is a kőbányai utat javaslom, mert az Üllőin sokkal lasabban lehet haladni, egyébként meg a Hungária. Bár én észak pest felé a reggeli csúcsban jobban szeretem a Pongrác út - Róna utca útvonalat, azon nincs dugó. Ja, és javaslok azért egy udvari beállót minimum, mert az ördög nem alszik, valamint az új társasházaknak köszönhetően lassan nem lehet parkolóhelyet találni, főleg ha a ti házatokba is beköltöznek.

 

Apropó közbiztonság: Kocsifeltörésről nem tudok, de az ajtókat erősítsétek majd meg + zárcsere. NEm csak az miatt, hogy ki tudja kinél maradt kulcs a lakásotokhoz, de a szembe levő háznál is és már sajnos nálunk is tapasztalat. Hogy megpróbálnak bejönni a lakásokba (most hogy ezek erre specializálódtak, vagy környékbeliek azt nem tudom.) Mert ugye új lakáson gyenge a zár + plusz nincs riasztó, heveder zár, stb... könnyű bejönni, nem ismerik az emberek egymást, a lépcsőházba is könnyű bejutni.

 

Bevásárlás: Nem a legjobb, de feleségem tapasztalatai alapján javaslom a Liget téri Plusz-t, valamint ott a sétálóutcát, A Cserkesz - Ihász sarkán levő kis boltban kedvesek, de kicsit drágák. Viszon mióta mi beköltöztünk, azóta még vasárnap is nyitva vannak, tehát ha csak egy tej kell hirtelen akkor nagyon praktikus. Egyébként az Örs baromi közel van, és az Árkád+Sugár+IKEA párosítás nagyon bejön nekem. Parkolás az Árkádban, és max 1 óra alatt megvan minden ami kell hétvégente. A most elkészült Piaccsarnokról (az örsön) nem tudok nyilatkozni, de ez az egyetlen piacos lehetőség. Nagy bevásárlásra a Fogarasi úti TESCO van legközelebb, de nem javasolom, akkor inkább az M5 ös melleti parkot (Tesco-Auchan-stb...) Sokkal kultúráltabb.

 

Kajálás: Don-Pepe házhozszállítással, vagy nagyon javasolom az Ihász-Vaspálya sarkán a Nap Hotel éttermét, baromi jól főznek szerintem, bár kicsit drágák... de normális adagot adnak. Más éttermet ne is keress. Itt viszont ha egy nappal előtte jelentkezel, akkor lehet bowlingozni.

 

A kerületi könyvtár ami a Pataky-ban van, az türhető. Kondizni meg a Gimivel szenbeni fittnes teremben érdemes (aerobcra is oda érdemes menni) Ja és horgászbolt a Gimivel szemben....

 

Szóval köszönjük jól megvagyunk. Nem egy rózsadomb, lehetne parkossabb szebb a környék, de abszolút lakható a környezet.

 

cOlOs

 

 

 

Előzmény: Banshee (3)
Banshee Creative Commons License 2004.09.02 0 0 3
sziasztok, mi egy tetőtéri lakást vettünk a párommal a Cserkesz udvar melletti újépitásű társasházban. érdeklődnék, hogy van-e itt még valaki, aki odaköltözik, vagy Nektek, a Cserkesz udvarban lakóknak milyen tapasztalataiok vannak a környékkel kapcsoltban, hogy érzitek ott magatokat?
_cOlOs_ Creative Commons License 2003.04.28 0 0 2
Mivel a TelNet befuccsolt, (övé volt az extra.hu is) így áttettem a honlapunkat a http://free.x3.hu/cserkesz_udvar/ címre.
_cOlOs_ Creative Commons License 2003.04.23 0 0 1
Most vagy rossz a Fórum marketingje, vagy igencsak egyedül leszünk InterNet felhasználók a Cserkesz Udvarban. Miattunk meg nem biztos hogy kihozza valaki a szélessávú net-et... :(
netjack Creative Commons License 2003.04.18 0 0 0
Sziasztok,

Mi a feleségemmel és a most 8 hónapos gyerekkel majd a D/Tetőtér 2. lakásba költözünk majd.
Aki hasonlóan tetőteres lakásba jön az mesélhetne, hogyan fog kinézni náluk a tetőtér.

Üdv
Péter

_cOlOs_ Creative Commons License 2003.04.14 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Leendő Cserkesz Udvari lakók leszünk (C/II/3) a párommal. Érdekelne jár-e erre más is, aki oda költözik.

A múlt héten elkezdték a tetőt is felrakni, szóval az októberi befejezés reálisnak látszik.

Akit érdekel, nézze meg a

Cserkesz Udvar Társasház
oldalt, és dobhat egy mailt a cserkesz_udvar@yahoogroups.com levelező lista címre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!