Keresés

Részletes keresés

Coke Girl Creative Commons License 2004.08.24 0 0 30

Igazad van, ha a sport mögött húzódó üzletet nézzük. És természetesen én is azon a véleményen vagyok, hogy nem jó dolog az, hogy egy Nagy Tímea maga veszi és varrja a ruháját, amiben vív. (Ha nem haragszol, azért egy bankárt annyira nem sajnálok, főleg, ha osztályvezetői pozícióig vitte.)

 

Én magát a sportszerűséget hiányolom. (Természetesen nem Timiből, vagy Zsoltból, hanem úgy általában.)

Előzmény: Jozsef (29)
Jozsef Creative Commons License 2004.08.24 0 0 29

HAT ARANYAT gyűjtött össze, leúszta az összes "kollegáját", ahogy tudta, és mégis kudarcnak érzik, hogy még kettőt nem szedett össze.

A hetedik arany +1millió USD jelentett volna neki, szóval valahogy megértem :))

 

Vagy Nemcsik Zsolt, aki majd kibújt a bőréből, hogy a legjobb négy közé juthatott, és mire bekerült a döntbe, már fanyalgott az ezüst miatt.

Szintén megértem őt, egyrészt elég vitatott bírói döntésekkel kapott ki, másrészt itthon csak a olimpia arany számít, egy sportoló (véletlenül sem egy focista :)) ) számára olimpiai bajnoknak kell lennie, hogy élete végéig biztosított legyen a szerény, de biztos megélhetés.

Ami még nagyon megdöbbentett, hogy valamelyik este Dr. Móna Ferenc a DunaTV elmondta, hogy Kulcsár Krisztián most már kétszeres olimpiai ezüstérmes vivónk teljes állásban (8-10-12 óra munkaidő) osztályvezető a CIB Bankban, és saját szabadideje és szabadsága terhére készült fel az Olimpiára.

Üdv

 József

 

Előzmény: Coke Girl (28)
Coke Girl Creative Commons License 2004.08.24 0 0 28

Hogy elferdült az emberek gondolkodása, ez annyira meglepett.

Itt van ez az amerikai fiatalember, Phelps.

HAT ARANYAT gyűjtött össze, leúszta az összes "kollegáját", ahogy tudta, és mégis kudarcnak érzik, hogy még kettőt nem szedett össze.

Hol élünk? Hat arany már nem arany?

Vagy Nemcsik Zsolt, aki majd kibújt a bőréből, hogy a legjobb négy közé juthatott, és mire bekerült a döntbe, már fanyalgott az ezüst miatt.

Jozsef Creative Commons License 2004.08.24 0 0 27

Kaklamanakis(z)-t lehet ismerni elvileg a Eurosport M2A (Mission to Athens) műsorából is, nem? Vagy van 2 híres görög szörfös és keverem őket?

Igen, ő az.

József

Előzmény: goyko14 (21)
endre73 Creative Commons License 2004.08.24 0 0 26

Kedves Titoka!

 

Ejnye-bejnye!:)

Én nem mondtam, hanem kérdeztem. A szörföt a vitorlázás főkategóriába besorolva szokták feltüntetni (http://index.hu/sport/olimpia2004/sal), ezért vetődött fel bennem a kérdés (amelynek a végére szándékosan kérdőjelet is tettem:)), hogy vajon ez nem hasonló-e az atlétikához. Ott is vannak távolugrók, hosszútávfutók, súlylökők, rúdugrók stb., de attól még összefoglalóan atlétáknak is nevezhetők. Persze kissé elvontabban minden sportolót atlétának nevezhetünk.

Szóval kérdést tettem fel, amit ha egy szakértő megválaszol, azt örömmel fogadom, és elfogadom.

Mindezeken túl egyetértek abban veled, hogy Cs. Zsuzsa pontatlan információval szolgált, nem volt elég alapos.

Kellemes szörfidő van mostanában, jó sportolást!

 

Előzmény: titoka (25)
titoka Creative Commons License 2004.08.24 0 0 25

Kedves Endre73!

 

Ejnye-bejnye.

12 éve versenyszerűen szörfözöm. Ezért sem tudtam sajnos a hétvégén reagálni. De most, hogy mondod lehet, hogy vitorlásversenyző vagyok?

Ugyanúgy, ahogy a búvárúszást az úszás egyik szakágának tekintik, a búvárúszó nem úszó. Tehát egy világbajnok búvárúszó, nem világbajnok úszó, ahogyan egy olimpiai bajnok szörfös sem olimpiai bajnok vitorlásversenyző.

 

VonBraun Creative Commons License 2004.08.23 0 0 24

Egy másik dolog -egy vicc- jutott eszembe a megnyitóról: Csisztu Zsuzsa ügyesen sorolja, amikor rajta a sor, hogy mely országok jönnek a megnyitón, persze, ki volt írva a képernyőre. Egyszer csak, derült égből az ökölcsapás, Chinese Taipei. Kiírva is ez. Rövid, annál kínosabb szünet. Még szünet. Egyszer csak: "....Tajpej..."

A vicc, ami bejön róla, Lomb Kató egyik könyvéből van. Kezdő német tolmács a madártani konferencián. Diavetítés, rigó, fecske, veréb, stb, ezzel elvan még, de aztán jön egy újabb kép, elhangzik a magyar neve: kékbörzsönyös sápi gyurgyalag kan [vagy valami ilyesmi]. Nagy-nagy csend a tolmácstól, és majd amikor már kezdenek krákogni, torokköszörülni a nézőtéren, csak kiböki a fordítást: Vogel!

 

Abszolút osztom titoka véleményét a megnyitóval kapcsolatban. Úgy lehetett nézni, mint a tűzijátékot 20-án: rtlklubon végigbeszélték feleslegesen és zavarón[2 percig bírtuk hallgatni], tv2n nem bírták követni a látványt, DunaTv-n csendben, rendben ment.

Előzmény: titoka (17)
endre73 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 23
Egyébként a Mistral szörf nem a vitorlázás egyik szakága?
Előzmény: titoka (17)
endre73 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 22
Szántó Dávid. Lelkes fiú, én csípem.
Előzmény: Coke Girl (20)
goyko14 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 21
Kaklamanakis(z)-t lehet ismerni elvileg a Eurosport M2A (Mission to Athens) műsorából is, nem? Vagy van 2 híres görög szörfös és keverem őket?
Előzmény: titoka (17)
Coke Girl Creative Commons License 2004.08.19 0 0 20

Én esélyt sem adtam annak a ribancnak. Az Eurosporton néztem végig, öt perc után már az agyamra ment. De a torna meg egyéb dolgokat néha vele kell elviselnem.

Az úszás közvetítés sem semmi ... Nem tudom, hogy ki az, de nem ott kellene lennie, az biztos.

Előzmény: titoka (17)
endre73 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 19
Ja, és a valóban 1993 óta független, ám az utóbbi években Etiópiával folyamatosan háborúzó Eritrea sem feltétlenül csak egy "gyönyörű búvárparadicsom", mert ilyen alapon Irak is egy csodálatos oázis. Egyikbe sem utaznék mostanában...
Előzmény: titoka (17)
endre73 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 18

Köszönjük, hogy Kaklamanakisz (a nem latin betűs neveket a magyar kiejtés szerint kell írni a magyar helyesírás szabályai szerint) vonatkozásában felvilágosítottál minket, de azért ne tekints már mindenkit hülyének csak azért, mert te abban a kiváltságos helyzetben vagy, hogy görög ismerőseid felvilágosítottak. Ne kiálts már ki minket is vétkesnek azért, mert hittünk annak, akitől joggal lett volna elvárható, hogy a közpénzekből kapott fizetéséért cserébe hitelesen, pontosan informál minket.

Négy év múlva te mennyire fogod kritikusan fogadni, ha a pekingi lángot meggyújtó kínai sportolóról a kommentátor mondjuk azt mondja majd, hogy ő egy nemzeti hős, a négyszeres olimpiai bajnok kínai szinkronúszó csapat híres balbekkje...???

 

:)

Előzmény: titoka (17)
titoka Creative Commons License 2004.08.19 0 0 17

Cs.Zsuzsánk fergeteges megnyitó közvetítésére térnék vissza. Mivel a megnyitót én is néztem, közben görög barátaimmal forró dróton értekeztem veletek is megosztanám amit tőlük megtudtam. Jelzem, ezek átlagemberek nem sportriporterek 1 millióért.

Cs. Zsuzsink szerint aki meggyújtotta a lángot -Nikolas Kaklamanakis- Zsuzsa állításával ellentétben nem vitorlázik, hanem Atlanta arnyérmese Mistral (szörf) kategóriában, ill. 3-szoros világbajnok, Sydney 6. helyezettje. Ennyit a felkészültségéről és az egész stáb felkészültségéről. Hagyták, hogy 6-szor elmondja milyen nagyszerű vitorlázó Kaklamanakis, senki nem állította le. Egyébként a német adón és az olaszon is tudták ki Kaklamanakis. Pedig azok sem egy kimondott "szörfnemzet". De a kommentátoraik legalább felkészülten végzik munkájukat.

Üzenem Zsuzsának, hogy Eritrea egy gyönyörű búvárparadicsom, Afrika keleti partján, pár éve vívta ki a függetlenségét és igen Zsuzsa a görög ABC más mint a mienk és ha Te közvetíted 4 év múlva a kínai megnyitót, már most mondom, légy erős a kínai ABC is eltér a mienktől. Van ilyen!

 

 

Azoknak akik nem ismerik Nikolas Kaklamanakis-t jobb lenne, ha olvasnának róla, legalább TI, nem úgy mint Zsuzsika, mielőtt "noném vitorlázónak" hívjátok. Legalább mi ne legyünk hülyék, ha kritizálunk. 

 

Björk száma pedig semmivel sem volt jobb mint a koncertjei. Mindig az az érzésem, hogy szól egy szám, aminek talán ritmusa is van, erre megszólal Björk kisasszony és úgy énekel, mintha legalábbis direkt a ritmus mellé énekelne. Mintha két szám szólna, egyik szöveg nélkül és véletlenül se találná el a ritmust. Legalább a kommentátor ismerte a Táncos a sötétben filmet, amiben Björk egy vak nőt alakít, akit felakasztanak, persze Csisztunak ez sem mondott semmit. Lars von Trier nem mond neki sokat.

Coke Girl Creative Commons License 2004.08.19 0 0 16

Vissza Vitrait a képernyőre !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Könyörgöm, zavarja már el ezeket a béna, tehetségtelen hülyéket, élén az iszonyatosan virnyákoló Csisztuval.

Előzmény: kábelbúvár (15)
kábelbúvár Creative Commons License 2004.08.18 0 0 15

Az összkép vegyes, de leginkább elkeserítõ. Gügyögnek - ezt már megszoktuk, nálunk a sportriporter az olimpikon sógora/komája, aki a híres embert gátlástalanul becenevén szólíthatja. Folyton tévednek, bakiznak - hisz emberek vagyunk mindannyian, igaz, õket ezért fizetik, de ezt most ne firtassuk. Közvetítéseikben hektikus rendszertelenséggel váltakozik az alaptalan, nagyképû elbizakodottság és a rá mintegy logikusan következõ, oktalan elkeseredés (lám, mégiscsak gyõztünk a brazilok ellen, pedig Hajdú B. már telesírta a képcsövet). A várakozásoknak megfelelõen a rekordot eddig Komlósi sportriporter tartja, aki Bátorfi pingpongozónõ fordulatos (végül vesztes) meccse alkalmából valamennyi kórtünetet egyszerre volt képes produkálni. Sõt, a "most jön a pöri" fordulat (amelyrõl a nézõ rögvest nokedlire és tejfölös uborkasalátára asszociál) valószínûleg bekerül majd a béna szpíkerek egyelõre megíratlan aranykönyvébe is.

MANCS

depot Creative Commons License 2004.08.18 0 0 14
nana, björk az fasza. vicces volt ahogy eltüntette az összes sportolót a színrol. a számot tényleg nem lehetett normálisan hallani, de azért még így is jobb volt mint a "hand-in-hand" meg a többi (meg a sportról is inkább szólt, pl "your sweat is salty")
Előzmény: Coke Girl (13)
Coke Girl Creative Commons License 2004.08.18 0 0 13

Valami ilyesmit éreztem én is. Valami hiányzott. Hiányzott a katarzis, a monumentalitás.

 

Björk meg tényleg tök ciki volt - még csak nem is lehetett kivenni, hogy milyen a zene.

Ahhoz képest, hogy a többi olimpia megnyitó dala sláger lett (még a szöuli IS!) felejthető

Előzmény: Bukshi (9)
zuzmacs Creative Commons License 2004.08.17 0 0 12
Nekem nagyon tetszett, ötletgazdag és szép volt.
Zabi Creative Commons License 2004.08.17 0 0 11
A fáklya inkább egy kormos gyárkéményre vagy - piszkosabb gondolatokkal élve - egy megcsonkított végű vibrátorra hasonlít.  
endre73 Creative Commons License 2004.08.16 0 0 10

Tényleg, a Björk szám nekem sem jött be. Lassan kiderül, hogy nekem sem tetszett annyira a megnyitó...:)

 

Az a "noname vitorlásversenyző" a görögöknél azért nemzeti büszkeség.

 

A szivaralakú képződmény meg szerintem a fáklyát szimbolizálja, ami az ókorban is égett.

 

Coke Girl: jól működik a női PR, mert lassan tényleg sikerül elhitetnetek a férfiakkal, hogy ezt csak ők találták ki...:)

Bukshi Creative Commons License 2004.08.16 0 0 9
Összehasonlítva a 2000-es sydney-i megnyitóval igencsak gyengécskére sikeredett. Valahogy többet vártam...
Chino-San Creative Commons License 2004.08.16 0 0 8

nekem alapvetően tetszett. (bár nem láttam az elejétől. ponty ott sikerült bekapcsolnom, amikor a magyar csapat vonult be. (c:§)

 

volt egy-két dolog, ami viszont nekem fura/nem tecc. ilyenek pl.:

az olimpiai lángot egy "noname" vitorlás-versenyző gyújtja meg. nekem valahogy evidens lett volna, hogy Görögországban, az őshazában, valaki olyan lobbantsa fel, aki egy klasszikus számban (futás, birkózás, diszkosz, stb.) bajnok. nem kell, hogy világbajnok legyen, de mondjuk görög nemzeti büszkeség.

ugyanilyen fura (de ez már valszeg csak abszolút az én ízlésemnek), hogy a láng nem egy "kehely" vagy milyen alakú dologban ég végig az Olimpia ideje alatt, hanem valami "szivar"-szerű dolog végén.

ami naggyon-naggyon nem jött be és szerintem nem illett oda, az a Björg szám. érdekes volt, de picit jellegtelen. de egyáltalán nem tükrözte számomra azt, amit nekem az Olimpia úgy általában jelent. és azt se, amit konkrétan az Athéni Olimpia jelent.

 

ami miatt viszont kifejezetten tetszett, hogy egyáltalán nem akartak (és valszeg nem is tudtak volna(c:§) nagyobb durranást csinálni, mint az előző olimpiáknál. téényleg emberközeli volt és ez lyoooo!.

Coke Girl Creative Commons License 2004.08.16 0 0 7

NEm tudom, hogy ezt ki hitette el veletek, férfiakkal. Lehet, hogy Ti magatok?? :-)

 

A monumentalitásról annyit, hogy nekem ilyen az izlésem, nem szeretem a kommerszet, de van, amihez giccses módon ragaszkodom. Ilyen az Olimpiai megnyitó minél nagyobb és fényesebb volta, és a pl. még a karácsonyfa jó színesen.  Ami nem trendi, tudom, tök ciki vagyok, de akkor sem a narancs meg a kék karácsonyfát szeretem látni, hanem a zöldet, arannyal és pirossal :-) (De ez már szinte OFF)

Előzmény: endre73 (6)
endre73 Creative Commons License 2004.08.16 0 0 6

Asszem, értem, mire célzol.

Valóban nekem is volt egy kis olyan érzésem, mint mondjuk a Széchenyi-film kapcsán: túl nagy és túl szerteágazó témát akartak összesűríteni és keretbe foglalni. Összességében szerintem azért nem sikerült rosszul, volt koncepció, vezérfonal, és nekem kifejezetten az tetszett, hogy nem akartak mindenáron monumentálisat mutatni.

Persze ha monumentálisat mutatnak, nyilván nem csak egy közepes dugáshoz hasonlítod, hiszen a nőknél állítólag a méret a lényeg.:P :)

Coke Girl Creative Commons License 2004.08.16 0 0 5

Izlések és pofonok ...

Azért kérdeztem, hogy kinek hogy tetszett.

 

A műsor rövid volt, szerintem ez mindent elmond.

Amit csináltak az szép volt, de elnagyoltnak éreztem.

 

A görög kultúra sokkal sokrétűbb, színesebb, lett volna mit mutatni még.

Végig azt éreztem, hogy minden csak "skicc", vázlat, és majd jön az igazi mondanivaló.

 

PS: Coke Girl 30 is elmúlt, úgyhogy látott egy-két megnyitót. :-)

De nem bántódtam meg !!! Szeretem, ha fiatalítanak. :-)

Előzmény: endre73 (4)
endre73 Creative Commons License 2004.08.16 0 0 4

Szerintem kifejezetten ötletgazdag volt, látványos volt,  és abszolút megfelelt a görög szervezők hitvallásának, miszerint emberközeli olimpiát akarnak. Nekem nagyon tetszett, mert ez nem a hipermodern csúcstechnikáról, hanem az emberről szólt.

Minden bántó szándék nélkül: szerintem Coke girl még nincs húsz éves.:)

jokedv Creative Commons License 2004.08.16 0 0 3

Lehet hogy én egy másik megynyítót láttam?

Mire gondolsz, mit kellett volna konkrétan kihangsúlyozni?

 

Előzmény: Coke Girl (1)
endre73 Creative Commons License 2004.08.16 0 0 2

Egy közepes dugás is tovább tart :-)

 

Úgy látom, el vagy kényeztetve ezen a téren.:)

Előzmény: Coke Girl (1)
Coke Girl Creative Commons License 2004.08.16 0 0 1

Majd meghülyültem, egyszerűen muszály csikorgatnom a fogaimat, ha azt a rettenetes károgó hangját meghallom, - ráadásul olyan hülyeségeket beszélt, tök feleslegesen!

 

A legszebb az volt, amikor ismételgette a mondatait, csak hogy a hangját hallgathassa a másik helyett. Pl.: ".... előtt nő nem volt ezen a poszton. Tehát ő az első nő, aki ebbe a pozícióba került."

ROPPANT LOGIKUS!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!

 

Hamarost átkapcsoltam az Eurosport-ra, ott kevesebb volt a duma, és normálisabb.

 

De nem ez miatt nyitottam a topic-ot, hanem azért, mert maga a görög műsor olyan fantáziátlan volt. Olyan sok mindent ki lehetett volna hozni abból, hogy végre "otthon" rendeznek olimpiát, erre egy háromnegyed órás műsorral elcsapják az egészet.

Egy közepes dugás is tovább tart :-)

Előzmény: Chino-San (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!