Keresés

Részletes keresés

bagter Creative Commons License 2004.08.17 0 0 42
Helló

Egen!
Én is találkoztam már olyan emberrel, aki a GDF-re járt, de erős szkepszisem volt azzal kapcsolatban, hogy van-e egyáltalán érettségije.
Én 2000 óta járok és ha nem is túl fényesen, de azért megyeget - 2 műszakos munka mellett. Persze nem elégséges az, ha csak ott foglalkozol a számítástechnikával és a számítógéppel, rengeteget lehet és kell is gyakorolni azon kívül is, hogy jól menjen a dolog és hogy biztos kézzel nyúlj egy-egy alkalmazáshoz.
Én spec. sík nulla voltam amikor elkezdtem, még egy játékprogram feltelepítése is komoly kihívást jelentett, az op. rendszerekről meg azt se tudtam eszik-e vagy isszák.
Sokan verik a nyálukat, hogy szar a GDF, de - tisztelet a kivételnek - az informatikáról ill. a számítástechnikáról kialakított képük nem nagyon terjed túl az általuk leginkább használt néhány programon.
A másik ami miatt esetleg érdekes lehet ezen acsarkodni, az az, hogy divat beszélni róla, egyre inkább része a mindennapi életnek. Ki fog leállni vitatkozni egy erdész vagy egy halász esetleg szobafestő szakmai hozzáértésén? Senki. Miért? Mert kevesen vannak akiket érdekel a dolog és még kevesebben vannak, akik értenek is hozzá.
Persze, ha a szobafestő elcsesz valamit azt észreveszed, de csak azt tudod, hogy nem jó amit csinált, általában tipped sincs, hogy mi az amit elronthatott.
Ebből mégsem következik törvényszerűen az, hogy az az iskola a rossz ahol a festő tanult, hanem inkább magával az emberrel lehet a gond.
Összegezve: olyan emberek támasztanak elvárásokat, akik sokszor saját maguk is kihívásokkal szembesülnek e téren.
Előzmény: Kacsibe (41)
Kacsibe Creative Commons License 2004.08.16 0 0 41

Ugyanezt írtam!

 

Végignézve az évfolyamomon nagyon vegyes, hogy ki és miért választja ezt a sulit. Van akinek csak a papír kell (mert pl. a munkaköréhez előírták a szakirányú felsőfokú végzettséget), és van aki tanulni jött és nem érdekli a papír (pl. én), és persze van olyan is, aki tanulni is szeretne és papírt is. Ebben az utóbbi csoportban van egy-két teljesen reménytelen eset is  - Na, miattuk kell sűrűn magyarázni, hogy te is ide jársz!

Előzmény: bagter (40)
bagter Creative Commons License 2004.08.14 0 0 40
Üdv

Már a GDF-en is bevezették a kreditrendszert, ami sokáig nem volt.
Szerintem azért érzik úgy az emberek, hogy "égő" a GDF-re járni, mert nincs felvételi, mindenki kipróbálhatja magát, hogy mennyire megy neki ez a dolog.
Sokan ki is próbálják, többen, mint kéne, ám ez látszik is rendesen: az első évfolyamra beiratkozik cca. 7-8 ezer ember és négy év elteltével - normál időben - kb. 10-20 diplomázik le, a későbbiekben is csak néhányan abból az évfolyamból.
Tehát semmi ok félni attól, hogy esetleg a GDF képzetlen és hozzá nem értő emberekkel árasztja el a társadalmat.
Mellesleg, ha itthon nem kell a GDF-en képzett munkaerő, megy külföldre, ott érdekes módon megfelel.
A hírdetésekről: én nem találkoztam olyan hírdetéssel, hogy "kivéve GDF-en végzettek", de ez belátható, hogy erős tulzás lenne, ezen túlmenően a suli perelhetné a hírdetőt hitelrontásért.

Összegezve: nem égő, ha az ember tanul, épp ezért nem lehet égő az sem, hogy hol teszi azt.
Előzmény: Kacsibe (39)
Kacsibe Creative Commons License 2004.08.06 0 0 39

A belinkelt topikon kívül volt korábban egy másik is valami olyasmi címmel, hogy "Gábor Dénes - Tényleg gagyi?" Ez jobban kapcsolódik a témához.

 

Amúgy egy éve járok a Gábor Dénesre, és azt kell, hogy mondjam, hogy ha nem is égő, azért az embernek sűrűn kell magyarázkodni miatta.

Nekem voltak előítéleteim amikor elkezdtem, de most úgy gondolom, hogy amire kíváncsi vagyok, azt itt is meg tudom tanulni.

Ami az összehasonlítgatást illeti, attól függ, hogy mivel hasonlítod össze. Nálam szempont volt, hogy munkaidőt nem érinthet (vagyis szóba sem jöhetett sem a nappali tagozat, sem az olyan levelezők, ahol a konzultáció hétköznap van). Ez eléggé leszűkítette a kört, így alternatívaként maradt a Pollack levelező, vagy a DF levelező tagozata. Végül az alapján döntöttem, hogy megnéztem a tanrendet, hogy mit tanítanak. (És lássuk be, ha ebben a körben hasonlítjuk össze, már nem is annyira nagy a kontraszt.)

 

Ezzel együtt, ha valaki megteheti, hogy nappalin elvégezze a BME-t, akkor szerintem is válassza azt! A GDF igazi előnye éppen abban rejlik, hogy munka mellett is végezhető. Szerintem kiszűrni egy állásnál a felvételin alapból azt kell, aki GDF-et végzett, és nincs szakmai tapasztalata. Egyébként össze lehet vetni az olyan állás hirdetések számát, amelyik úgy szól, hogy "minimum két év szakmai tapasztalattal", az olyanokkal, ahol "kivéve Gábor Dénes"-t kötnek ki (valahogy az az érzésem, hogy az elsőből van több :-)).

 

Ami az elmaradt vizsgákat illeti: ezt hívják kreditrendszernek. A BME-n is működik, és nekem van olyan műegyetemista ismerősöm, aki 9 év alatt végezte el az 5 éves egyetemet. Ettől miért pénz szagú?

*Albatrosz* Creative Commons License 2004.08.06 0 0 38
Egy simerősöm a Gábor Dénesre jár, és azt mondja, a matek hihetetlenül egyszerű, mert gyakorlatilag csak be kell helyettesíteni a számokat a képletekbe. Nem tudom, a többi tantárggyal mennyire van így, nem szidni akarom a sulit. De tény, hogy sok helyen már odaírják az álláshirdetésnél, hogy felsőfokú diploma előfeltétel, de ne a GDF-ről. Hát ez van.:(
ErroR Creative Commons License 2000.05.21 0 0 37
Ave!

Jo, hogy ratalaltam erre a topicra. Tehat, en is gdf-re jarok, es aki azt mondja nekem, hogy ego, az menjen a ******. En egy videki tavoktatasi kozpontba jarok, es 20 eves vagyok. Semmi bajom a sulival, ugyanis hasonlitsuk ossze a kapott konyvek minoseget a hires bme, vagy kandos konyvekkel pl. Messzemenoen jobbak, es megneztem a konyveket boltban, mert ezeket nem csak nekunk nyomtatjak, hanem forgalomban is van. Tehat, a tananyag ezerszer jobb, mint mashol... Na akkor aki a tanarok korrupciojarol beszel az se tudja mit beszel.. Mert, itt legalabbis, semmi ilyen tapasztalat nincs, es itt is igencsak meghuzzak az embereket felevkor, evvegen.

" hogy vannak olyanok akik 8-9 vizsgával vannak elmaradva de azért ugyanúgy folytatják a következő szemesztereket.
Ezekből kiindulva nekem is inkább pénzszagú a dolog." -->>
Igen van ilyen, mert ez TAVOKTATAS!!! Nemtudom, Te, hogy jarnal hetvegenkent suliba, mellette dolgoznal, csalad stb. Ok, mondhatod azt, hogy engem a csalad nem nagyon erint, igazad van. De itt foleg olyanokra gondoltak, akik csalados emberek, es megis szeretnenek diplomat szerezni. Szerintem ez egy kiba korrekt dolog, es aldom is a vezetoseget, hogy ilyet letrehoztak. Felreerted sajnos az egeszet, mert azokat a vizsgakat is le kell tenni, mellesleg nem tudom, hogy Te hogy tennel le ennyivel tobb vizsgat majd egy kesobbi szemeszteren...
Amugy a mi tankorunkben a legidosebb ember 21 eves (masodikosok vagyunk), es a csoportban 18-n vagyunk. Ebbol kb. 10-11-n programozzuk a kernelt linux alatt... Ok, lehet, hogy nagykepusegnek hangzik, ezert bocsanat ha nagy volt az arcom, de igy van.
Most felhoznek egy peldat a hires bme-rol, meg a kandorol:
1, A hires bme tanuloi:
Egy irc csatin eppen beszelgettunk a tantarsakkal, mikor bejott harom okostojas, aranylaz.sch.bme.hu hostal, es elkezdtek ugatni, arcoskodni stb. Addig-addig, hogy mar nagyon untuk a jelenletuket, es muszaly volt oket kihivni egy harcra :) (parbaj rulz)
Eleg remek dolgok derultek ki, ket kiba lámer nagy bme-s, akiknek csak a pofajuk volt nagy, raadasul harmadikosok voltak, amikor mi elsosok.. Termeszetesen sikerult elintezni oket, de semmi komoly dolog nem tortent. Ok, ez csak egy olyan tortenet volt, amit vagy elhisztek vagy nem.
2, kando diakok:
Ahogy kiderult rendszeresen vagyok irc-n, ez a tortenet is egy csatin szuletett. Ment a csevej, es egyszercsak valaki, kerdez egy ilyen dolgot:
- hogy lehet bootlemezt csinalni dos alatt?
ASSZITTEM MAJDNEM LEESEK A SZEKROL....
Rogton nyomtam egy whois, es lam, kando hires diakja...
Nna, aki musz. fosulira jar, es ilyet kerdez, az nekem ne mondja , hogy pl: szar a gdf.

Most csak ket peldat hoztam fel, de termeszetesen itt is a gdf-n vannak ilyen diakok. En is kifejezetten ruhelem az olyat, aki eljon mint titkarno, es kiba jol nez ki, erre meg a fonok befizeti egy fosulira, hogy diplomas legyen a csaj... Hat kossz.. De ennek meg is lesz az elso felevkor az eredmenye.. lsd: analizis, vagy vmi ilyesmi..

Tehat a peldakkal NEM ezekte az iskolakat akartam szidni, csak azt szerettem volna bizonyitani, hogy nemcsak ezekben az iskolakban vannak agyak... Magyarorszagon az osszes iskolaban ez a helyzet, ja mellesleg amelyik fonok papir alapjan ad munkat, akkor annak tenyleg csak disz kell..

huhh eleg jol termeltem.. :)

by ErroR

taxusba Creative Commons License 2000.05.18 0 0 36
Hali!

Én is a Gábor Dénesen végeztem (tavaly). De nem azért, mert papír kellett, hanem azért, mert tanulni akartam. Minden előítélet nélkül jelentkeztem oda. Közben rájöttem, bizony vannak olyanok, akik nem a tudásért járnak oda. Ettől függetlenül sok értékes információval lettem gazdagabb, és nem hiszem, hogy ettől el kellene ítélni, s skatulyába kellene zárni az összes GDF-est. Nem hiszem, hogy 6 évi informatikai gyakorlatommal és ezzel a diplomával (plusz egy pedagógus diplomával) nem találnék máshol állást...

Epoilacoda Creative Commons License 2000.05.07 0 0 35
Azt kell mondjam, en is odairnam, ha ilyen hirdetest adnek fel... Na jo, nem, mert alapvetoen es messzemenoen egyetertek Hancu maganvelemenyevel, hogy nem az erdekel, milyen papirja van valakinek, hanem az, hogy mit tud, es en abbol mit tudok felhasznalni a projektemhez. Amugy irtam C zarthelyit a GD-n, persze, sosem jartam oda, csak ZH-t irni mentem be :-), mire a ficko a masodik feladatot olvasta fel, amit egyebkent nyomtatasban is megkapott mindenki, addigra nekem mar keszen volt az elsore a program. A 45 perces ZH-n 35-38 percet azzal toltottem el, hogy alternativ megoldasokat keszitettem a harom feladatra, meg asitoztam, meg ilyenek... Kicsit furcsa lett volna ugy lelpni a ZH-rol 6-8 perc utan, hogy nem adok le dolgozatot, ki kellett varjam a veget, amikor el lehetett vegyulni a tomegben.

ElC.

Előzmény: Hancu (31)
dzsodzso Creative Commons License 2000.03.13 0 0 33
Én. És térképésznek is tanulok.
Előzmény: blackman (1)
joy Creative Commons License 1999.06.24 0 0 32
Kérdésedben a felelet: mert létezik ilyen diszkrimináció.
Ez a nem zörög a haraszt... politikai fogalom. Lsd: parlamenti apróságok!
Informatikusok tudják mennyit ér a szóbeszéd, és hogyan kell kezelni!
Bocs, nem akartam ezzel kasztrendszert fölállítani, de akik előre ítélkeznek, és nem győződnek meg a tényekről, azok döntése rossz, és eszméletlen sokba kerül az adófizetőknek!
Olyan ez, mint a prg-k, vagy op-rendszerek vitája: nagyon kevesen vannak akik egyformán ismerik a vitatottakat, még is szidják, becsmérlik. Leginkább azt, amielyiket nem ismernek, amelyikkel kudarcot vallottak.
Ez alól magam sem vagyok kivétel!ÚTÁLOM A TP-t!
ÉLJEN A VBA!
Előzmény: Luca Brázi (30)
Hancu Creative Commons License 1999.06.24 0 0 31
Nem egy álláshirdetést láttam már, ahol a felsőfokú műszaki végzettség requirement mellé odaírták, hogy "Gábor Dénes nem jó". Nem hiszem, hogy véletlen lenne... A személyes véleményem meg az, hogyha olyan munkát keresel, amihez kell a papír, az előbbiekből okulva nem biztos, hogy a GD a megoldás, ha meg olyat, ahol tudást kérnek, nem papírt - a válasz egyértelmű.
Luca Brázi Creative Commons License 1999.06.24 0 0 30
Ez rendben sőt el is fogadom, de akkor mivel magyarázod, hogy így jelent meg a hírdetés? Vagy, hogy egyáltalán felmerült ez a Topic?
Előzmény: joy (29)
joy Creative Commons License 1999.06.24 0 0 29
A discoból a vizsgára: minden intézményben előfordul, de nem ez a jellemző, szvsz, egyikre sem!
Az álláshírdetésekről: akik ezt a kitételt teszik, azok nem valók vezetőnek, ilyen helyre nem mennék el dolgozni, mert nem szakember, félcédula kell nekik! Olyan ez mint a bukofon, házikutya, és a merci!
Aki informatikust keres, a munkavégzésre alkalmas személyt akar, az feladatot ad, és ha megoldotta, akkor alkalmazza az illetőt, ha nem, akkor hiába a félcédula, bárhonnan is származik!
Előzmény: Luca Brázi (28)
Luca Brázi Creative Commons License 1999.06.24 0 0 28
Én abszolút elfogulatlanul szólok most hozzá. Nem jártam oda, de láttam olyan álláshirdetést amiben informatikust kerestek olyan feltétellel, hogy Gábor Dénesesek ne jelentkezzenek. Valamint volt egy barátom aki oda járt és rendszeresen discobol ment vizsgázni semmi felkészülés mégis mindig átment, valamint hallottam, hogy vannak olyanok akik 8-9 vizsgával vannak elmaradva de azért ugyanúgy folytatják a következő szemesztereket.
Ezekből kiindulva nekem is inkább pénzszagú a dolog.
Szamuráj Creative Commons License 1999.06.24 0 0 27
Azért merek hozzászólni, mert hívtak tanítani a GDF-re, és ekkor láthattam bele a tananyagba, a tanárok névsorába. Nem fogadtam el, mert ennek a vidéki tagozatnak a tanárai között találtam (általam ismert) neveket, akik mellé nem volt kedvem állni. Most nem azt mondom, hogy mindenhol ez a jellemző!!!!
Ha az általam látott tananyagot valaki legalább egy középszinten el képes sajátítani, akkor nekikezdhet kisebb, majd nagyobb feladatoknak. Kár, hogy gyakran egy tantárgyi tudás kimerül a száraz tényanyag tudásában. Fontosabb lenne rálátást, gondolkodásmódot, átfogó ismereteket tanítani, és ösztönözni a tanulót, hogy gondolkodjon. DE!
Sajnos tapasztalom, hogy jónéhányan keresnek meg, akik a GDF-re járnak, hogy készítsem már el a gyakorlati jegyhez kiadott prg-t, melyet megajánlanak a tantárgyi jegyhez. Én csak segítek, tanácsot adok, de van olyan is, aki néhány ezresért el is készíti. Ha tehát valaki csak a papírért jár oda, semmi ambíció, semmi tudásvágy, akkor a GDF csak papírt ad.
Persze vannak lényegesen alacsonyabb szintű oktatási intézmények, akik szintén azt hirdetik, hogy bizony ők felsőfokú programozókat képeznek.
Tehát, ha egy tanár gyakorlati tapasztalatai mellett rendelkezik egy jó előadásmóddal, a másik oldalon ülő diák pedig érdeklődéssel, szorgalommal, ekkor mondhatjuk, hogy jó az iskola.
Különben pedig.......
joy Creative Commons License 1999.06.24 0 0 26
Úgy-úgy!
Én is az ősszel kezdtem, de most abba hagyom, mert a család idegeire mentem a hétvégékkel - no meg a sajátomra is!
Egyetlen gond a 2. diplomát én frissítésnek gondoltam de a GDF túl nagyot mertít, és mekó mellett nincs időm arra, hogy megfelelő mélységben meg tudjam tanulni azokat, amikre most sürgősen szükségem lenne!
Kár, mert yó volt úyra iskolásnak lenni!
Csak a napi 10-12ó mellett ez túl hehéz volt.
Odáig jutottam, hogy a tökúj saját gépemre már rá sem tudtam nézni!
Előzmény: Halászkirály (25)
Halászkirály Creative Commons License 1999.06.24 0 0 25
Tavaly én is nekivágtam a GDF-nek. Hát mit ne mondjak, matematikából, programozásból szívunk rendesen! Nem éppen egy diadalmenet.
Mondhat bárki bármit, a GDF nem olyan könnyű, mint amilyennek hiszik!
joy Creative Commons License 1999.06.24 0 0 24
TC:
Ez a süketszöveg valahonnan ismerős: pokolnyiúr pont esztet monta!
Nemt'om mennyit vizsgáztál életedben, de ebből a szempontból a GDF tökéletesen azonos a többivel: a vizsgáztató előadók legtöbbjének eljárása: " A könyvet tanuljátok meg - mások kihúzzák a felét -, azért van! A vizsgán viszont ezekről szólnak a kérdések: -és jön az előadás-!"
A kérdések fele- 2harmada található meg a könyvekben!

A vizsgák áráról: aki rendesen készül, tud a zh-kon, több tárgyból kaphat megajánlottat (4, 5-ös)!

Előzmény: Degeczi (13)
Karcsu Creative Commons License 1999.06.24 0 0 23
"Es kozben ot evig apuci-anyuci nyakan ullni, fizessek ok a sulit meg minden jarulekos dolgait, es legyel komoly felnott 23 evesen friss diplomaval zero tapasztalattal..."
Van ilyen is. Én spec. harmadévtől kezdve többet kerestem programozással, tanítással, mint amennyit otthonról elhoztam.
Van ilyen is.
Karcsú
Előzmény: kishal (12)
Planney Creative Commons License 1999.06.23 0 0 22
OFF:

Szeva Dirk!!!!

Tényleg igazad volt az államvizsgával kapcsolatban, nagy nulla az egész. :-) Akkorát alakítottam mint a hááááááááz!!!!! :-)))
Elmennék a tanfolyamodra is, de nem leszek Bp-en. :-(

Planney M.Sc.

Előzmény: Werner Zsolt (21)
kukaca Creative Commons License 1999.06.23 0 0 20
Eltekintve a négy év alatt elkövetendő "vizsgáktól", a diplomamunka megvédése + államvizsga illetve az evvel járó bonyodalmak, nem okoznak kisebb fejtörést mint pl egy nem távoktatás jellegű fősuli esetén.
Labdacs Creative Commons License 1999.06.22 0 0 19
A baratnom novere oda jart.
Egyik vizsgajuk elott mar megvolt az atlaguk(!)
Errol ennyit.
kukaca Creative Commons License 1999.06.22 0 0 18
A kollegám és én már hét éve járunk a GDF-re, izgalom, nők, válás, házasság,
hosszú éjszakák. Aki nyugodtabb életre
vágyik, ne jelentkezzen a GDF-re.
Mottónk: Egyszer csak vége lesz.
dohi Creative Commons License 1999.06.22 0 0 17
nekem ez "lenne" az első diplomám. azért fogalmazok igy mert lehet, hogy lemorzsolódok én is és tudod miért, azért mert ez az iskola (gdf) nehéz !
igen , jól hallottátok: nehéz, mégpedíg azért mert túl könnyű !
NOVA Creative Commons License 1999.06.22 0 0 15
Nekem van egy elég erős diplomám, és szerettem volna programozást is tanulni, ezért választanom kellett a progmat és a GDF között.
Diploma után már kevésnek tartottam a GDF-et, de most így munka mellett szívok rendesen a progmat.on. Egyébként lehet, hogy nekem jobban bejött volna a GDF, mert gyakorlatiasabb az oktatás, mint az ELTE-n,
matekot meg pont eleget tanulhattam eddig is.

barbidu Creative Commons License 1999.06.22 0 0 14
Aki szerint ego a gdfre jarni az nyilvan egy "erosebb" suliba jar, csak az a baj, hogy van annal is erosebb, meg erosebb stb. Aki kicsit is kinezett a suli ablakan, tudhatja, hogy a papir belepo, a kb. tudasszintet jelzo valami, de nem a boldogulas alfaja es omegaja. Az osszes szakteruleten van egyfajta hierarchia, amit leginkabb a magukat feljebb gondolok hisznek, bar objektive is tagadhatatlanul letezik. Pl. az ELTE jogi diploma "ertekesebb" mint a videki stb. A fizetos helyek ohatatlanul tobb lehetoseget adnak arra, hogy a szinvonalukrol vitat lehessen inditani, de azert sok esetben a jobb infrastruktura joval tobbet jelent, mint egy jol csengo nev. Egyebkent ki allitotta, hogy az allami felveteli eljarasban az arra legalkalmasabbak es csak a legalkalmasabbak kerulnek be az egyetemekre ?. Annak is lehetoseget kell adni a tanulasra - merthogy mindenkinek - aki nem tudja a felvetelik agyament feladatait evente egyszer, meghatarozott es elore kijelolt napon maximalisan teljesiteni. Az allami kepzes koltsegeit kulonben nem a szegeny, szerencsetlen allami intezmenyeknek kell kikoplalniuk, hanem ezt a koltsegvetestol megkapjak. Ez kisebb osszeg, mint a fizetos suliknal, de nincs is olyan technikai felszereltseg! Szerintem ha valaki tanul, az mar eleve nem lehet "ego", meg ha 50 evesen is szerez onkent uj szakmat vagy tudast.
Degeczi Creative Commons License 1999.06.22 0 0 13
Mit hirdet magarol a GDF? TAVoktatast. Otthonrol is elvegezhetot. Ezert nincs is utazasi kedvezmeny.
(persze, hogy a gyakorlatban mennyire tav es mennyire inkabb normalis oktatas - az egesz mas kerdes)
Előzmény: joy (6)
kishal Creative Commons License 1999.06.22 0 0 12
Es kozben ot evig apuci-anyuci nyakan ullni, fizessek ok a sulit meg minden jarulekos dolgait, es legyel komoly felnott 23 evesen friss diplomaval zero tapasztalattal... Naneee... Amugy a BME-n nincs ara a vizsgaknak? Allitolag mindenkinek van ara, csak nem biztos, hogy azt barki meg tudja fizetni... :-)
Előzmény: Art Mooney (11)
Art Mooney Creative Commons License 1999.06.22 0 0 11
Halihó!
Akik szerint nem égő, iratkozzanak be a BME info szakra, végezzék el az öt évet mindennel együtt, aztán utána hasonlítsák össze a kettőt... Egyébként úgy hallottam, hogy az GDF-en minden vizsgának megvan az ára...
Art
Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.22 0 0 10
Én csak azt tanácsolom azoknak, akik szerint égő, hogy iratkozzanak be, járják végig a négy évet, tegyék le az összes vizsgát, szigorlatokat, diplomamunkát, záróvizsgát, és utána nyilatkozzanak. Pá.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!