Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2004.03.30 0 0 33

Pár éve megnyitottam, afféle költői kérdésnek szánt címmel ezt a témakört azzal a titkolt reménnyel, hogy a mi tiszta Bácskánkban valójában képtelenség lenne efféle jelenségek felbukkanása. Ugyanakkor meg különböző hírközlő szerveknek köszönhetően köztudomású, hogy bizony szép kerek hazánkban jócskán fordulnak elő ilyen esetek. Na most, akkor ez úgy van, ha létezik egy országos jelenség, akkor matematikailag és logikailag mi sem vagyunk az alól kivételek, esetleg csak nagyon haloványan bízhatunk ebben.

Bízhatnánk éppen, ha a "nagyszerű" Nyugat ne szolgálna olyan "követendő" mintával, melynek rendkívül nehéz lehet az érintettek számára ellenállni. Különösen, ha azok a leendő új érintettek innen, a mi keleti blokkunkból teszik tiszteletüket, olyan csiszolt rutinnal a hátuk mögött, amit csak a Kelet iskolája képes prezentálni :(. Nagyon meg lennék lepődve, ha ebben a "műfajban" bárki is képes lenne számunkra újat mutatni, túlszárnyalni a mi kimagasló prifizmusunkat :)...
El tudom képzelni, miféle "popularitásnak" örvend ez a bizonyos Hans-Peter Martin úr, képviselőtársai körében ...

Lássuk, miféle "sanyarú" EU sors vár az elkövetkező idők kiválasztottjaira :(.

Mijo
__________________________________________________

"Milliókat kaszálnak a harácsoló EP-képviselők

MTI
2004. március 29., hétfő 16:31

Egy osztrák EP-képviselő hétfőn új adatokkal támasztotta alá a Brüsszelben folyó harácsolás tényét. Hans-Peter Martin 2001 februárja óta figyelemmel kísérte kollégái részvételét az üléseken, s a látottakat egybevetette a fölvett napidíjak listájával. Eszerint három év alatt több mint 7200-szor fordult elő, hogy képviselők a bizottsági vagy plenáris ülésen való megjelenés nélkül vették föl a napidíjat. A kár mintegy 1,9 millió euró (485 millió Ft).

A visszaélésnek persze az uniós és parlamenti szabályok is kedveznek. Egyikük például kimondja, hogy az EP képviselőit akkor is megilleti a "jelenlét" fejében kifizetett napidíj, ha valami okból elmarad a megjelenésükkel megtisztelt bizottsági vagy frakcióülés.

Naponta fizetnek, érdemi munka nélkül

Friss példa március elejéről, az EP szocialista frakciójából: a meghirdetett ülést törölték, a kijelölt levezető elnök, az osztrák Hans-Peter Martin bekérte a jelenléti ívet, hogy a táskájába tegye. Ekkor odaugrott hozzá a terembe éppen belépő Willi Görlach német képviselő, kirántotta az ívet kollégája kezéből, és gyorsan rákanyarította a nevét. A mutatvány 262 eurót (66.800 Ft) ért a német SPD képviselőjének.

Amúgy kár volt a "gőzért": Görlachnak elég lett volna fölmennie a parlamenti székház harmadik emeletére, s ott aláírni egy általános jelenléti ívet. Ennek fejében azonnal megkaphatta volna a napidíjat, függetlenül attól, hogy érdemi munkát végez-e aznap a székházban.

Strómanok írnak alá

"Az iroda előtt tilos fényképezni!" - rivallt rá a Stern fotósára a napidíját éppen átvenni érkező James Elles brit honatya. Ő legalább vette a fáradságot, hogy személyesen jöjjön a pénzért. Brüsszeli pletykák szerint szép számmal vannak olyan EP-képviselők, akik maguk helyett "strómanokat" küldenek a napidíjat fölvenni. Erre enged következtetni Roger Vanhaeren EP-köztisztviselő megjegyzése, amely szerint "kérdések merülnek fel az irodában fölvett egyes aláírások és az érintett képviselők hiteles aláírásmintája közötti eltérés kapcsán".

Az arcátlanság nem ismer határokat. Az EP-képviselők tavaly óta taxipénzre is igényt tarthatnak, jóllehet a parlament saját sofőrszolgálattal rendelkezik, és az esetleges taxiköltséget a napidíjból "illene" fedezni - panaszkodott a Stern tudósítójának Michiel van Hulten. A holland képviselő szerint a taxipénz bevezetése révén tovább nőtt a "profithajhász" küldöttek nettó jövedelme. Az utóbbin felül mindegyikük havi 3700 euró (924 ezer forint) költségátalányban részesül, amelyet irodájuk bérlésére, telefonköltségre, irodaszerekre fordíthatnak. A fenti összegből azonban sokan 900 eurót (224 ezer forint) átutalnak saját nyugdíjalapjukba, amelyet egyébként szintén az EP fizet helyettük - "minden jogalap nélkül", mint a számvevőszék rámutatott.

Nagy üzlet az utazási költségtérítés

A legjobb bulit azonban az utazási költségek jelentik. Van Hulten becslése szerint egy német EP-képviselő akár évi 28.500 euró (7,1 millió forint) pluszjövedelemre is szert tehet. A rejtély nyitja: a képviselők a drága, módosítható időpontú repülőjegy árát fizettetik ki maguknak akkor is, ha a "fapados" társaságok valamelyikének járatával utaznak. Emellett még távolsági átalánydíjat is kasszíroznak; ennek összege elérheti a heti 558 eurót (139 ezer forint).

A rendszer, amelyet eredetileg a szegényebb dél-európai képviselők felkarolására találtak ki, Willy Rothley német képviselő szerint is megkérdőjelezhető. Hasonló megállapításra jutott az Európai Bíróság is. A honatyák ennek dacára csak egy feltétellel voltak hajlandók a reformra: ha ennek fejében egységesen havi 9053 euróra (2,2 millió forint)emelik a képviselői illetményt. Jelenleg egy spanyol képviselő 3000 (749 ezer forint), egy német 7009 (1,7 millió forint), egy olasz pedig 11.000 eurós (2,7 millió forint) fizetést kap. A terv tavaly megbukott Berlin ellenállásán. Mint hírlik, néhány német EP-képviselő új költségtérítési rendszert akar kidolgozni, amely állítólag becsületesebb a mostaninál."

Mijo Creative Commons License 2004.03.30 0 0 32

Kár, hogy levonultál a színről, Józsikám kedves, mert még ma is érdekelne.

Előzmény: jpetike51 (31)
jpetike51 Creative Commons License 2001.10.29 0 0 31
Mijo!
A pályázati költségvetésekből sejtettni lehet, hogy sok helyen nem mennek tisztán a dolgok. Valahol 6000.- ft. 1 négyzetméter útszakasz, valahol ugyanazzal a müszaki megvalósítással, közel 8000.- forint. Majd bővebben, ha érdekell.
Előzmény: Mijo (30)
Mijo Creative Commons License 2001.10.28 0 0 30

Magyarország korrupt ország

2001-10-28 17:30

A felmérések szerint a korrupciós ranglistában az egészségügyet a rendőrség, a minisztériumok és a közhivatalok követik

A korrupciót a magyarok többsége, hasonlóan a régióban élőkhöz, nem tartja normális dolognak, viszont a megkérdezettek fele adott már életében kenőpénzt - állapítja meg a Gfk Piackutató Intézet vizsgálata. Az intézet a felmérést az idén nyáron végezte Magyarország mellett 11 kelet-közép-európai országban. A reprezentatív felmérés során mindenütt ezer felnőttet kérdeztek meg, kivéve Oroszországot, ahol kétezernél is több ember véleményére voltak kíváncsiak. A felnőtt lakosság kétharmadának véleménye szerint Magyarország korrupt ország.

A közvélemény háromnegyede elutasítja azt az állítást, miszerint "a megvesztegetés teljesen természetes része az életnek, aki élni akarja életét, annak muszáj adnia. A magyar válaszadók mindössze 17 százaléka ért azzal az állítással egyet, hogy a kenőpénz mindennapos dolog. Azt a vélekedést, miszerint a kenőpénz teljesen szükségtelen, az ember bármit elérhet törvényes úton, a megkérdezettek több mint egyötöde (23 százalék) osztja. A többség értelmét látja a korrupció elleni harcnak, csak a kisebbség vélekedik úgy, hogy a korrupció mindig volt és lesz, ezért nem érdemes ellene küzdeni.

A válaszadók többsége, majdnem háromnegyede úgy vélekedik, hogy az államnak kellene harcolni a korrupció ellen, nem pedig a polgároknak. A felmérések szerint a megkérdezettek fele azt mondja, hogy a jelenlegi kormánynak nem áll érdekében a korrupció elleni küzdelem.

A kutatás során feltették azt a kérdést is, hogy mit tenne a megkérdezett, ha tanúja lenne annak, amikor egy magánvállalkozás részéről valaki vagy egy magánszemély kormányzati tisztviselőt, közszereplőt megveszteget. A válaszokból kiderült, hogy a többség nem tenne semmit vagy csak a rokonaikkal, barátaikkal osztanák meg ezen ismeretüket; ez a nagyjából egyforma két csoport az összes válaszadó kétharmadát teszi ki. A megkérdezettek 15 százaléka értesítené névtelenül a rendőrséget, míg a bírósági tanúskodással együtt bejelentést csak a válaszadók 8 százaléka vállalná.

A válaszadók fele-fele érezte úgy, hogy a szocialista időben kevesebb, illetve ugyanennyi volt a korrupció. A megkérdezettek szerint a korrupció az egészségügyben a legelterjedtebb, és hasonlóan vélekednek a régió országaiban élők is. A felmérések szerint a korrupciós ranglistában az egészségügyet a rendőrség, a minisztériumok és a közhivatalok követik.

A nemzetközi összehasonlítás szerint a régió átlagához képest a magyarok közül kevesebben állítják, hogy korrupt országban élnek. Legnagyobb számban az ukránok tartják korruptnak országukat. A térség lakóinak többsége értelmét látja a korrupció elleni harcnak, és majdnem egyöntetű a vélemény arról, hogy az államnak és nem az állampolgároknak kell harcolni a korrupció ellen.

Mijo Creative Commons License 2001.02.03 0 0 29

Korrupciós index

Az ENSZ felkérésére a Magyar Gallup Intézet 2000-ben vizsgálatot készített, amely szerint a magyar közvélemény úgy véli: az állami alkalmazottak közül a kórházi orvosok tesznek el leggyakrabban csúszópénzt, oket a közlekedési rendorök, a pénzügyorök és a minisztériumi tisztviselok követik. Magyarország korrupciós indexe a 100 pontos listán 74, ez az értékelés szerint közepesnél magasabb bunözési mutató. A nagyon magas kategória 76 pontnál kezdodik. Dánia 4, Ausztria 52, Románia 67, Grúzia és Kirgizisztán pedig utolsóként 98-98 pontos. (A)

Mijo Creative Commons License 2000.10.24 0 0 28

Idézek:

"aktual válasz erre | adatok | e-mail 2000-10-24 20:18:59 (4058)

Tudjátok kedveskéim!
Tegnap Ócsára vitt a dolgom. Az este még vakarództam, hogy megírjam-e, de most kijön, nem akar bent maradni.
Tegnap Ócsán kérdezték meg tőlem, hogy igaz-e, hogy Baján a gyerekkonyhára az szállíthat zöldséget aki letette ( zsebből-zsebbe ) a 1/2 millást.
Nem tudtam, hogy köpjek vagy nyeljek, erre mit ad Isten este olvasva a fótumot ugyan ezzel a témával találkozom.

Tud erről valaki valami konkrétat, vagy ezt a témát is a jótékony ködfátyol fogja beteríteni?

Józsi

[előzmény : lovretity, 2000.10.24 20:02]"

__________________________________________________________________________________________________

Húúúúúha .......!??????????????

Mijo

Mijo Creative Commons License 2000.10.14 0 0 27

P r o :

Index
2000. október 12. csütörtök 21:08

Az ügyvéd szerint nem számít a vesztegetés összege

Bárándi György ügyvéd lapunknak elmondta, hogy a Btk. szerint a vesztegetés alapesete három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A szabályozás szerint a megvesztegetett hivatalos személy súlyosabb büntetésre számíthat, mint a pénzt felajánló. Ha az illető kötelességszegést is elkövet a korrupció kapcsán, akkor akár nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. Bárándi György az Indexnek nyilatkozva leszögezte: az ügy elbírálása kapcsán a vesztegetés összege nem játszik szerepet, mert egyformán törvénybe ütköző akár egy, akár húszmillió forintot elfogadni.

É s k o n t r a :

Petőfi Népe
2000. augusztus 29. kedd

A lobbizás nem törvénytelen

A városi televíziós hálózat értékesítésérol döntött a testület. D.Szabó Jeno bejelentette: egy érintett cég félreérthetetlen ajánlatot tett neki szavazat érdekében. O ezért nem is voksolt. Ám a társaság nevét és pontos ajánlatát nem közölte. Dr. Völgyesi László jegyzo hivatalból feljelentést tett az ügyészségen. A választ a legutóbbi rendkívüli ülésen ismertette. Az ügyészség a rendelkezésére álló adatok alapján megtagadta a nyomozást. Az eset inkább lobbizásnak minosül, semmint törvénytelenségnek. Márpedig ez a jelenlegi gyakorlatban elfogadott.

__________________________________________________

Mijo

Mijo Creative Commons License 2000.08.17 0 0 26

Magyar Hírlap 33. évfolyam, 186. szám

Megkent önkormányzati képviselok

A közbeszerzések során évente 20-30 milliárd forint kenopénz vándorol zsebbol zsebbe - véli Várday György közbeszerzési szakérto, aki elmondta, bár számos intézkedés született a közelmúltban a visszaélések megfékezésére, ám mindez nem elég. Magyarországon jelenleg nem muködik a civil kontroll, s enélkül nem lehet sikeresen hadat üzenni a korrupciónak.

Várday György tud olyan fovárosi befolyásos önkormányzati képviselorol, aki tanulmányút címen évente legalább tizenkétszer utazik Thaiföldre, hogy igénybe vegye az ottani masszázsszalonok nyújtotta szolgáltatásokat. Mindezt azért teheti meg, mert jól "képviseli" bizonyos cégek érdekeit. De olyan önkormányzati képviseloket is ismer, akik évente váltanak kocsit, akik között akad, aki szerény bérlakását rövid idon belül felcserélte nagy értéku családi házra.
A professzor úgy véli, hogy évente 20-30 milliárd forint kenopénz vándorol zsebrol zsebbe a közbeszerzések során.
Jelenleg a közbeszerzési eljárások tisztaságát az Állami Számvevoszék és a Központi Ellenorzési Iroda hivatott ellenorizni, csakhogy mindkét intézmény annyira leterhelt, hogy az egész folyamatot nem, csupán epizódokat tud megvizsgálni.
A közbeszerzések átláthatóságát, a kiskapuk bezárását, a közpénzek takarékosabb felhasználását célozták meg a jogalkotók, amikor éppen egy éve módosították az 1995 óta hatályban lévo közbeszerzési törvényt. Az eredmény: ha kismértékben is, de nott az eljárások tisztasága, legalábbis erre vall a különbözo eljárási formák közötti arányszám-módosulás. A nyílt eljárások száma emelkedett, ugyanakkor a korrupció melegágyaként számon tartott "zárt" tárgyalásos eljárások száma csökkent. Utóbbi az összes eljárás 38 százalékát tette ki tavaly, idén az elso félévben viszont már csak 26 százalékot. Még mindig kevésnek tunik azonban az úgynevezett meghívásos pályázatok száma, pedig az Európai Unió gyakorlatában ez számít az "alapesetnek". Ennek aránya évek óta 2-3 százalék körül mozog.
Várday György professzor, közbeszerzési szakérto szerint ennek valószínuleg az az oka, hogy a meghívásos eljárás átfutási ideje hosszú, ezért sokan idegenkednek tole.
A szakérto szerint a törvényi szigor ellenére sem csökkent ugyanakkor a korrupció. Ennek érdekében Várday szerint mindenekelott a civil kontroll visszaállítására, illetve igényesebb vállalati kultúra kialakítására lenne szükség.
Tavaly 4200 közbeszerzési eljárást folytattak le, amik összértéke meghaladta a 430 milliárd forintot. Idén június végéig 1708 eljárás során összesen 210,5 milliárd forint sorsáról döntöttek - tudtuk meg Nagyházi Gyulától, a Közbeszerzési Értesíto felelos szerkesztojétol. Elmondta: az eljárások több mint egyharmadát az önkormányzatok, másik harmadát a költségvetési intézmények indították. A legtöbb kiírást - 55 százalék - a fovárosban kezdeményezték (937 eljárás), az érték ennél magasabb volt: 65 százalék (137,4 milliárd forint). A lefolytatott közbeszerzések 71 százaléka nyílt, 3 százaléka meghívásos, 26 százaléka tárgyalásos eljárás volt. Az év elso hat hónapjában 283 jogorvoslati eljárás indult vélt, vagy valós szabálytalanságok miatt. Ebbol 42 esetben megszüntették, 61 alkalommal pedig elutasították a kérelmet, 180 ügyben megállapították, hogy valós szabálytalanság történt. Korrupciós esetekrol nem tud a Közbeszerzések Tanácsa, de ezek kiderítése nem is a testület, hanem a rendorség feladata.
Éppen ezért - fogalmazott Nagyházi Gyula - sem megerosíteni, sem cáfolni nem tudom a kenopénzek nagyságára vonatkozó megállapításokat.

Szilágyi

Matkovits Creative Commons License 2000.06.22 0 0 25
Hát Mijó van, akinek a talpa ott kezdődik ahol minden rendes embernek, van akinek a talpa a zsebe felett kezdődik, de van talpig szar ember is.
Előzmény: Mijo (24)
Mijo Creative Commons License 2000.06.21 0 0 24

Zolikám, senki sem beszélt az összesről, és senki sem állította, hogy azok ! Felmerült egyik megkörnyékezése, így a pakliban benne vagyon, hogy valami bűzlik Dániában !
Amúgy azt a talpat, mihez kell viszonyítanunk :) ?

Mijo

Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.21 0 0 23
Nem, nem, nem én nem hiszem, hogy a talpig becsületes képviselőink megvesztegethetők lennének!!!!!
Mijo Creative Commons License 2000.06.21 0 0 22

Lehet, hogy némelyek pókert játszanak, elfeledve, hogy huszonegyezéssel kezdték a játszmát :))..
És van, aki még így is nyer !
Látod Csicsi, Jenci barátunk is ilyen, nem hinném, hogy valaha is veszített volna az életében, egyet biztos nem, a mérhetetlen önbizalmát !
Pedig ha belegondolok, mily kár is érné a polgári társadalmat, a sok jogi és emberdoktor, a legkiválóbb pedagógusok között egy egyszerű mezei legény is bekerült a nagycsapatba, közülünk, a jámbor nép köréből, mi is lenne velünk, ha elveszítenénk, ki tölthetné be vajon az űrt a második félidő során ?
Figyeld meg, a vége az lesz, ha nem tud bizonyítani, hogy önként fog lemondani, olyan példamércét állítva többeik elé, amelyet következetes karakterek, amilyenek a mi képviselőink szinte hiánytalanul, önvizsgálatot után igen nehéz lenne nem követni.
Istenem, még a végén testület nélkül maradunk és megáll az élet, az életünk ...
Hogy mit nem hoz a nyár, ezzel az agylágyító melegével !?

Mijo

Előzmény: Thernitibi (21)
Thernitibi Creative Commons License 2000.06.20 0 0 21
Kedves "jobbanlátók"

Most akkor a megvesztegetési ügy az hogy áll?
Tényleg hogy van az, hogy aki tizenkilencre lapot kér, az hazárdőr. És aki húszra kér lapot, az mi a csoda?

Mijo Creative Commons License 2000.06.19 0 0 20

Jenővel, vagy nélküle. :-))

Nélküleeeee ..?? De hát akkor pótolhatatlanul csonkává válna a testület ..!??

Mijo

Előzmény: marfai (19)
marfai Creative Commons License 2000.06.18 0 0 19
Kedves Mijo!

Azt kérdezed, hogy "Milyen konzekvencia vonható le várhatón akár az egyes, akár a kettes variáns esetében ?"

Az ilyesmivel nem lehet viccelni. Jenő barátunk nem mérte fel pontosan a helyzetet. Állított valamit, ami pl. ezt a topic-ot is megihlette.
Amit Ő mond, és igaz az állítása, nem keveseb, mint az, hogy hivatalból üldözendő bűncselekmény történt. A jegyző úr, mint azt testületi ülésen bejelentette, az ügyészségen feljelentést tett ismeretlen tettes ellen D. Szabó Jenő kijelentése alapján.

Helyes. Nekem nem jutott volna eszembe, de nem is vagyok jegyző.

A nyertes vásárlóval semmiképp nem hoznám kapcsolatba a Jenő féle konstrukciót. A magam részéről az egész ügyet a hagyományos "helyi" keretek között kezelem. :-))

A konzekvenciák, ha történt esemény, a Btk.-ban vannak rögzítve. A hamis vád esetében is.

Szerencsére a felvillantott két eseten kívül elég nagy a valószínűsége, hogy számos, szintén lehetséges verzió is megáll.
Jenővel, vagy nélküle. :-))

Márfai P.

Előzmény: Mijo (18)
Mijo Creative Commons License 2000.06.18 0 0 18

Kedves Péter !

A Jenő féle manőver nem értelmezhető. A tényleges gazdasági eseményre a képviselőknek nem lehetett közvetlen ráhatása.

Vagy pedig ekként értelmezhető:

1. A D. Szabó igazat mondott, és az én logikám szerint a ma vetületében, az egyetlen induló kívánta őt - másokat is ? - megvesztegetni.

2. A D. Szabó hazudott, nem történt vesztegetési kísérlet. Kérdés: ezzel akár neki, akár a mögötte állóknak, mi volt a céljuk ?

Milyen konzekvencia vonható le várhatón akár az egyes, akár a kettes variáns esetében ?

Mijo

Előzmény: marfai (17)
marfai Creative Commons License 2000.06.18 0 0 17
Kedves Mijo!

Nincs ezen mit kommentálni.

Mint néha máskor is: eljött az igazság pillanata. Feketén fehéren megmutatkozott a valóság. Mi mennyit ér. Ma Magyarországon a Baja méretű város félkész kábeltvje eladható, ennyiért adható el, és nem kétszer ennyiért, és mint látható nem is érdeklődnek olyan sokan a dolog iránt.

A Jenő féle manőver nem értelmezhető. A tényleges gazdasági eseményre a képviselőknek nem lehetett közvetlen ráhatása.

Az, hogy csak egy jelentkező volt a korábbi három helyett, nem igazán meglepetés. A Testület a kikiáltási árat a korábban ismert legmagasabb ajánlat fölött jelölte meg. Ez akár meg is hiúsíthatta volna az értékesítést.

Márfai P.

Előzmény: Mijo (16)
Mijo Creative Commons License 2000.06.17 0 0 16

Mivel az itteniekkel szorosan összefügghet a kábeltévé legújabbkori életútja, átmásolom a Márfai Péter közleményét és az arra jegyzett reakciómat.
Kedves Péter, ha a híredet bővebben is kommentálnád - köszönettel -, lehet, hogy minden világosabb lenne ebben a most mér igencsak homályosnak tűnő közegben.

__________________________________________________

marfai válasz erre | adatok | e-mail 2000-06-15 13:10:08 (13)

Rövid tájékoztató:

Ma, a kábeltv értékesítésére kiírt versenytárgyaláson elkelt a hálózat.

A nyertes a FIBERNET Rt.

Eladási ár: 250 millió +Áfa

A versenytárgyalás nyilvánosan zajlott. A résztvevők hozzájárultak ahhoz, hogy a sajtó is jelen legyen.
Egyetlen pályázó volt, aki teljesítette a kiírási feltételeket, befizette a tízmilliós bánatpénzt. Más pályázó nem is volt.

A nyertes vásárló a KOMSZOLG-gal együttműködve folyamatosan biztosítja az eddig megszokott szolgáltatást, vállalta, hogy 2001. Június 30-ig a teljes városi hálózatot elkészíti.

Márfai P.

Mijo válasz erre | adatok | e-mail 2000-06-15 20:27:27 (15)

A nyertes vásárló a KOMSZOLG-gal együttműködve folyamatosan biztosítja az eddig megszokott szolgáltatást, vállalta, hogy 2001. Június 30-ig a teljes városi hálózatot elkészíti.

Péter, tudod jól, hogy itt szokás a szavakon lovagolni, de ha ez így igaz, ahogy írod, azt rendkívül elkeserítőnek tartom, és máris azon töröm a fejemet, hogy visszalépjek a pár napja életbelépett kábeltévé használatbavételétől !
Ez most már kezd nálam elvi ok lenni, lévén nekem valóban a legfontosabb a net !

Az eladás sikere miatt gratulálok, megjegyezve azt, hogy a D. Szabó korrumpálási szándékával valahogy számomra nem igazán egyeztethető össze az egyetlen pályázó, hacsak most kizárásos alapon nem a FIBERNET Rt. marad fenn a Jenci sugallta rostán ...
Ez viszont megintcsak elszomorító !!

Mijo

Mijo Creative Commons License 2000.06.14 0 0 15

Aszongya D.M. - egykori neves k-őnk, hogy Mijókám, itt nem az a lényeg, hogy vannak-e, vagy nincsenek, hanem az, hogy se ekkor, se akkor ne essék szó róluk .. !

Hmmmmmm..., nmondom erre én.

Mijo

Mijo Creative Commons License 2000.06.14 0 0 14

Szóbahozta a Gyulavári Józsi az ő megvesztegethetetlenségét, erről eszembe jutott egy olyan dolog, amit valószínű sosem tudok majd bizonyítani, de azért elgondolkodtató.
Ugye közismert, hogy a sajtóban írott reklám, nem mindig a szokott formájában jelenik meg, van amikor, mint afféle érdekes ( -nek szánt ) riport kerül a lap hasábjaira, ilyenkor a szerző neve helyén, eme jelölés látható: (x).
Viszont ismert ( ha diszkrét előadásban is ) ennek az ellenkezője, vagyis amikor sem írott anyag, sem jel nem jelenik meg az eseményről. Ennek okai különbözőek, de a legszélsőségesebbként, ami igen jól hoz a konyhára az, amikor az adott ügyben érintett, vagy az érintett hozzátartozója, tartva a csinnadrattától nem óhajtván a nagy nyilvánosság elé tárni a kínos eseményt, azért fizet - néha nem is keveset -, hogy NE JELENJEN meg hír őróla, a családjáról, a barátjáról, a ...., sorolhatnánk végtelenül a variánsokat.
Persze ez leginkább a máról holnapra élő, állandó anyagi zavarokkal küzdő lapokat jellemzi, no meg persze az erre hajló affinitással bíró lapszerkesztőket, laptulajdonosokat :(( !

A mi régiónkban nem tudom mi a helyzet - hiszen minden kiadvány jól prosperál ( látszatra .. ) -, de valójában semmin sem lennék már meglepődve !?

Mijo

Mijo Creative Commons License 2000.06.14 0 0 13

Nem mi tesszük ezt Rita, hanem ő maga, a képviselőkbe vetett végtelen vakbizalmával :) !

Kedves Rita, a kábeltévés topicban változatlanul várjuk korrekt szakmai hozzáfűznivalóidat, persze ha nem kínos, mint némelyeknek a sportról és az akörüli eseményekről véleményt alkotni !?

Mijo

Előzmény: E_Rita (12)
E_Rita Creative Commons License 2000.06.14 0 0 12
Szegény Zoli kipihenten visszatért, oszt :=)) kedvéből rögtön :(((( csináltok.......
Előzmény: Mijo (11)
Mijo Creative Commons License 2000.06.13 0 0 11

Talán, ha szabadna tőlük valamit erről :(((((....
A másik meg, te lehet, hogy választottad őket, speciel a miénket én nem :((( !
Van aki úgy vélte, hogy IGEN ! Mi van, ha ő jobb emberismerő, mint te !?

Mijo

Előzmény: Törölt nick (9)
Thernitibi Creative Commons License 2000.06.13 0 0 10
Hűha!!
Ezt azért elég keményen kijelentetted.
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.13 0 0 9
Szerintem a bajai képviselők NEM megvesztegethetők, hiszen azért választottuk meg pontosan őket!

Zoli :=))

Mijo Creative Commons License 2000.06.13 0 0 8

"A korrupcióról vidám hireim vannak: egy darabig, mig ujságcsinálással foglalkoztam, abban reménykedtem, hogy olyan fontos dolgot teszek nap, mint nap, hogy valaki egyszer fontosságom teljes tudatában megkörnyékez (pénzügyileg)."

Jut eszembe Józsefem, lehet, hogy nem megfelelő időben, nem megfelelő lapnál fejtetted ki üdvös sajtóténykedésedet ? Szinte olyan érzés kerít hatalmába, mintha te, az ezeréve eme berkekben leledző, mitsem tudnál arról, hogy bizonyos "esetekben" bizony elég szépen hoz a konyhára !?
( Nem feltétlenül a hirdetésekből befolyó anyagiakra gondolok :)) .. )

Mijo

Előzmény: ducses (5)
Matkovits Creative Commons License 2000.06.13 0 0 7
Ducses!
Tényleg; most milyen minőségben nézhetünk fel rád?
Kornél
Előzmény: ducses (5)
Mijo Creative Commons License 2000.06.13 0 0 6

Na de kedves Józsim, még ilyet, a teremburáját, elnézésed kérem, fogalmam sem volt arról, hogy már nem tartozol a hivatal kötelékébe :) .. ??
Üdv a szólásszabadságok mezején !
( Úgy rémlik, a bácsalmási polgármester éppen ezek összefüggésében nem örvend képviselőtársai körében osztatlan népszerűségnek, mint már utaltam egykor erre :) ! )

Mijo

Előzmény: ducses (5)
ducses Creative Commons License 2000.06.13 0 0 5
Kedvesem bizonyos Mijo.

Olyan érdekes, hogy ilyen sokat gondolsz rólam.(Mármint, hogy képes vagyok a város jegyzőjének magyar hangja lenni, biztositani, hogy a jegyző megszólaljon a topicban).
A korrupciórol vidám hireim vannak: egy darabig, mig ujságcsinálással foglalkoztam, abban reménykedtem, hogy olyan fontos dolgot teszek nap, mint nap, hogy valaki egyszer fontosságom teljes tudatában megkörnyékez (pénzügyileg). Tudatom, azért érdekelt volna a dolog, mert praktice az is kiderült volna az esetből, hogy mennyi forintokat érek, valamint választhattam volna, hogy tisztesség, vagy pénz. A mai napig várom az illetőt, hogy megmondhassam neki, hogy menjen anyjába ilyen gyerekes ajánlattal.
Képviselők esetében azért más a helyzet, mert egyrészt régen volt már nyilvános lefejezés a Szentháromség téren, másrészt a nénikéjét neki.
Azt hiszem, hogy egyik sem ér annyit, hogy valaki pénzt áldozzon rájuk, aztán meg a legjelentősebb korrupció az, hogy saját maguk szavazzás meg a saját illetményüket.
Hát ennyi.
Ducses

Előzmény: Mijo (3)
Thernitibi Creative Commons License 2000.06.12 0 0 4
Bocsánat, hogy ide másolok egy cikket, amelyet az INDEX.HU hírei közt találtam, de úgy érzem, ziccernek sem rossz.

Rebeca Escobar ittasan vezette autóját, s halálra gázolt egy nőt. A „hagyományos” ítéletek mellett a bűnöst a nyilvánosság előtti „megszégyenítésre” is kötelezték: egy hónapban egyszer Escobarnak egy órán keresztül kell sétálnia Wilkesboro (Észak-Karolina állam) városi bíróságának épülete körül egy táblával a kezében, amire az van felírva: „Ittasan vezettem. S ez valakinek az életébe került.”

Tudom, nem illik más tragédiájából humort fabrikálni.
De azért gondoljatok bele, ha valamely bajai képviselőről kiderülne a korrupció, és a bíróság arra itélné, hogy fél évig minden szerdán a bajai piacon 7-től 10-ig egy táblával a nyakán kőrözzön, amely táblára rá lenne írva hogy miért ítélték erre a tevékenységre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!