Keresés

Részletes keresés

Macika Creative Commons License 2003.11.29 0 0 165
Tudtommal nincs olyan előírás, hogy csak 2 rendőr rendőr. Egynek pont ugyanolyan joga van, mint kettőnek.
Az más kérdés, hogy járőrpárosok vannak. De ha pl. egyedül ül egy járőrautóban, akkor is teljes joggal intézkedhet, avagy állíthat meg autót.
Előzmény: Utas2 (164)
Utas2 Creative Commons License 2003.11.28 0 0 164
Egy kérdés - ismét a közlekedésrendészettel kapcsolatban:

Lehetséges-e, hogy a rendőr egymaga megállítson és ellenőrizzen egy járművet normál ellenőrzés keretében? Nem inkább minimum ketten kell, hogy legyenek?

Előzmény: Öki (163)
Öki Creative Commons License 2003.02.01 0 0 163
Sziasztok!

Elég sok elfoglaltságom volt, de előástam ezt a topicot. Tulajdonképpen elég érdekes, hogy az emberek zöme általában mindig a közlekedésrendészeti vonalon ténykedőket szidja...

Egyébként annó tényleg nem azért kezdtem a topicot, hogy a rendőröket szidja a jónép, inkább amolyan nem tudom mit tegyek, vagy mit tehetek ha... stb stb rendőrségi dolgokkal kapcsolatosan. Lám ennek ellenére sokan nem kérnek, hanem csak a rossz élményeiket osztják meg itt a többiekkel.

Az a helyzet, minden munkahelyen vannak karakán, korrekt dolgozók, meg vannak kóklerek is. Ez így van a yardon is. Nem azért mondom ezt, hogy ezzel arra próbáljalak rávenni benneteket, hogy bele kell nyugodni ebbe. Nem. Magam se szeretnék ebbe belenyugodni. Azon rendőröknek viszont, akik rendesen, becsülettel végzik a munkájukat, nagyon rossz érzés az, hogy mindenki hajlamos az általánosításra és egy kalap alá veszi az összes rendőrt.

Na mindegy. Higyjétek el, vannak normális és korrektül dolgozó kollégák is.

Viszont, ha van kérdés, megpróbálunk rá választ találni. Ha én nem, akkor valamelyik az érintett szakterületet mélyrehatóbban ismerő kollégát megkérdezve ezentúl is megpróbálok tanácsot, vagy segítséget adni.

Előzmény: tere (161)
Macika Creative Commons License 2003.01.30 0 0 162
Megértem, hogy nem fogadod el, szíved joga.

Én meg azt nem fogadom el, hogy egy 19 éves szarjános egy 16 éves kislányt ölt meg azzal, hogy a XIV. Fogarasi úton kifelé 90-nel ment, és a trolimegállóból figyelmewtlenül lelépő kislánynak esélye sem volt az életben maradásra.

De tudnám folytatni a sort hosszasan.

Én is szeretek gyorsan menni, az autópályán (puhatestűektől védett úton) a legritkábban szoktam 130-cal menni, DE meg kell érteni, hogy a városban NINCS HELYE az 50 km/h-nál nagyobb sebességnek.

Az már megint egy más téma, hogy a rendőrurak hogyan eszközlik a sebességellenőrzést, mennyire indokolt helyre pakolják oda a seggüket.

Előzmény: tere (161)
tere Creative Commons License 2003.01.30 0 0 161
2003. 01. 28. 14:30. M1 autópálya. ~90. kilométer Tata után. Haladunk Bp-Móvár irányba. A szembejövő oldalon ahogy haladunk, a következő képsort látjuk a belső sávban:
1. FGA-216? zöld Skoda favorit Multanova 6F-fel...
2. Közvetlenül a mérőautó után sárga autópályakezelős autó, sárga villogó útszűkületjelzővel. Melósok sehol. 1 fószer ül a kocsiban.
3. 1-2 száz méter múlva pedig egy, az autópályakezelős kocsiból kihelyezett útszűkület jelző és sebességkorlátozó tábla álldogál. Melósok sehol.

A kérdésem: TISZTELT KÖZLEKEDÉSRENDÉSZET, SZABAD ILYET CSINÁLNI??!!

Ismerőseim szerint általános dolog, hogy így kaszálnak a rend őrei. Ezt most a saját szememmel láttam és van rá két tanúm. Eljárást nem kívánok indítani, de igen durvállom ezt a hozzáállást!

Azt a közhelyet nem fogadnám el válaszként, hogy gyorsan hajtani sem szabad...

A másik amit láttam: Tatabánya. Kertvárosi összekötő út körforgalma. "Civil" mérőautó álldogál a körforgalomba vezető sávok KRESZ szerinti "forgalomtól elzárt terület"-én. Most akkor jelentsem fel?!
Egyébként T.bányán ez a mérőautó új, azt hiszik senki sem ismeri fel. Egy fehér Opel Astra (GIK-243? GESIG Travimo (Minispeed 2000)) az elkövető. Menet közben is mér. Elöl-hátul. Szívderítő...

Azt a közhelyet nem fogadnám el válaszként, hogy gyorsan hajtani sem szabad...

Macika Creative Commons License 2003.01.30 0 0 160
Nézve, hogy az idézett hozzászólás tavaly márciusi, szeritnem már ő is tudja. :c)))

Egyszer szeretnék szemtől szembe kerülni egy ilyen, "nekem minden szabad" szarjancsival.

Előzmény: Öki (159)
Öki Creative Commons License 2003.01.30 0 0 159
A szabálysértésnek valóban 6 hónap az elévülése...
Viszont soxor az 5. hónap 28. napján érkezik a zuhany.

Nyilvántartások vannak és azért hidd el van ami működik is.

Előzmény: Kaiser Soze MKIH (157)
rallyboy Creative Commons License 2002.04.01 0 0 158
.....
Kaiser Soze MKIH Creative Commons License 2002.03.30 0 0 157
Van most az uj szokásuk a szarháziaknak, hogy 10.000-es csekket adnak, ahol aláirod egybol el is ismered a dolgot és nem kell genyozniuk papirmunka, posta, valdd be, stb. Figyeljétek meg a végén mindig bemondja a főtörzs: az a legfontosabb hogy 30 napon belül fizesse be.
Meg a nagy fasz. 5-6 csekkem áll itt. dont care,
és lekopogom de van amelyik jo másfél éves és soha semmit nem hallotam roluk, se egy levél semmi.
A lényeg: rendőrnek nagy mosoly, leszarni mit mondd, ha az 1-2 rongyos kp nem megoldás térjünk a csekkre és "sign it". Ha aprolékos vagy direkt összevissza irsz ha véletlen később nagy a gond lehet tagadni, de erre még sose került sor persze.
Gagyi nyilvántartás, jogsim már rég nem lehetne ha ez összefutna valahol, DE NEM !!!

Valaki aki nagyon tud irja már meg, mert sanda gyanum hogy közlekedési mulasztás elévülése 6 honap.
Mire kiderül hogy csekk nincs befizetve, ember hivatalosan értesiteni, macera, stb. a honapok meg csak telnek.
RENDŐRVÁROS EZ A BP.

Na álmosodom, erről ennyit igy hirtelen.

Kaiser Soze

Öki Creative Commons License 1999.10.26 0 0 156
Gratula!
Előzmény: choches1 (155)
choches1 Creative Commons License 1999.10.25 0 0 155
Szia Öki örülök, hogy végre itt vagy újra.
Ha tudsz időt szakítani akkor klikkelj légyszives a vad-gépjármű ütközése topicomra, sokat segítettél nekem, igy jobban fel tudtam készülni.
Eredmény hirdetés és még néhány tapasztalat ott.
Öki Creative Commons License 1999.10.25 0 0 154
arszt! A 4 m magasra helyezett tábla nem szabályos, ha a tábla rögzítési helye egy függőleges oszlopnak nevezett objektum. Más a helyzet ha a 4 m -es rögzítési pont egy út felett keresztülhaladó álványzat, de oda meg általában, az esetek többségében inkább magasság korlátozásáról szóló plakettet szoktak kibiggyeszteni. Lehetséges gyógymód egy levél formájú írásban az adott út üzemeltetőjének ( illetékes önkorm. Műszaki és Üzemeltetési Osztályának a figyelmét ) felhívni a problémás tábla_kihelyezésre.

Az hogy miért kaptál mikuláscsomag helyett fecnit valószínűleg azért van, mert a csomag elfogyott, vagy a rendőrnek rossz napja volt. Egyébként felénk a mikuláscsomagot a szürkevarjak osztogatják, a cetlit meg a rendőrök. Ha ez arra felé is így van, akkor lehet, hogy sima rendőrjárőr járt arra s így nem volt nála piros csomagocska.

Előzmény: arszt (149)
freeze flash Creative Commons License 1999.10.25 0 0 153
Hááááát... én tegnapelőtt láttam hasonlót. Hajós utca and környéke fullig lezár, nagy 23-a miatt... :-(
O/a mellett kiscsajszi kocsiból kiszáll /utca elején a tábla alján tényleg volt egy csík, miszerint xx-yy-ig ott tilos megállni, mert elszállítás leszen.../, eltávoz vala, ottan álltaka művészbejáróban, MEGVÁRTÁK, MÍG ELTÁVOZOTT, !!!!!!!!!! mire fiatalovits rendőrova elvtársnőova odameneova, osztan beakasztova egy kiberált méretű nagy veresova cédulova a törölőlepátova alá, mintegy elrettentési tzélzattal. Mire én eekűűdtem őket banánovát szedni... ;-)))))))))) Már csak azért is, mert én láttam a tábla alján a kis lapos feliratot, és nem dőltem be nekik, ezért sűrű szentségelések közepette elmentem egy kb. 300 m-rel arrébb lévő parkolóba, és pont akkor sétafikáltam visszafelé... Na, mit mongyak?! Minden voltam, csak szép, és okos nem... ;-))))) De ennyit megért....

Régi szép idők!!!! Mikor egyszer egy közterületróka a Bajcsy-n akart megbírságolni, mert 5!!!!!!!!!!! - lemérte /!?/ , volt nála mérőszalag, 5 cm-rel !!! - belógott a kocsim orra az általa területhatárnak vélt sávba.... ami mellesleg egy kör keresztmetszetű sima oszlop volt...

Ezeket külön tenyésztik???!!! Mert azt még valahol megérteném...
De akkor vadászati engedélyt is kéne kiadni!!! ;-)))))))))

Előzmény: arszt (149)
Öki Creative Commons License 1999.10.24 0 0 152
SZIASZTOK!!!

Nos úgy néz ki, hogy helyre állt valamelyest az internet-kapcsolatom! Sőt (!), most otthonról tudok felmászni esténként. Várom kérdéseiteket és most gyorsan végigolvasom a felhalmozódott anyagot.

Mindenkitől elnézést kérek, de a melóhelyemen új beo -ba kerültem és nem volt hozzáférésem (Ez az eltűnésem hiteles története :-)))). Jelenleg lobbizom számítógép ügyben. Addig esténként tudom átnézni a feldobott problémákat és kérdéseket, ígérem válaszolni fogok!

A célom még mindig az induláskor megfogalmazott.

Utas2 köszi, hogy tartottad a frontot!!!

Öki

Előzmény: Utas2 (146)
vomit Creative Commons License 1999.06.18 0 0 151
Öki, ez mind semmi.
akkor mi van, ha a forgalmiban szereplő címen senki nem lakik már.
hova postázzák a bírságot?
r_bendegúz Creative Commons License 1999.06.18 0 0 150
The Dark One: felhoztam neked.
r_b.
arszt Creative Commons License 1999.06.02 0 0 149
Hello,
Tudja valaki, hogy miert nem kaptam mikulascsomagot tilosban parkolasert? Csak egy cedulat tettek ki miszerint tilos helyen parkolam, ezert feljelentenek! Ha jol sejtem ez sulyosabb mint a mikulascsomag. A korulmenyek a kovetkezok: a Realtanoda utcaban friss megallni tilos tablat helyeztek el (4m magasan van, igy aki nem kabriot vezet az nem latja a szuk utcaban), raadasul ott evek ota mindig lehetett parkolni, az aszfalton felfestett jel stb. Kb. 5 percig alltam ott este 6 utan. Mikor visszaertem a kocsihoz a rendorok akkor ultek be az autoba es mar huztak el, ugyhogy mire felocsudtam mar nem tudtam egyezkedni (mivel meg sem fordult a fejemben, hogy szabalytanlankodtam ezert nem siettem utanuk). A kerdes, lehet vagy kell valamit tennem? Mivel a tabla nagyon szemet helyre van teve nem rosszhiszemuen, hanem veletlenul szabalytalankodtam, nem lenne jo emiatt "priuszosnak" lenni. Nincsenek eloirasok arra vonatkozolag, hogy a tablak hogyan tehetok ki (1.5m szeles utcaszakaszon 4m magasra tenni egy tablat nem korrekt dolog)? Valami javaslat?
Elolre is kosz.
MuzX Creative Commons License 1999.04.19 0 0 148
Öki!

Meg tudod mondani, mi történik, ha véletlenül átmegyek egy piroson (tényleg véletlen volt, a sorral együtt csordogáltam, aztán egyszercsak megállt, megint továbbvánszorgott, én meg benn találtam magam a keresztezôdésben, mikor felnéztem, a lámpa már pirosra váltott, muszáj volt átjutnom), szóval átmentem, és levartyogtak rögtön egy járôrkocsiból, majd a következô történt.

Ketten kiszálltak, egyik a papírokat kérte, másik a kioktató kérdéssel jött :"na mit kell csinálni, mikor piros a lámpa maga szerint?"
Mondtam, oké, valóban átmentem, de láthattak, egyszerűen szerencsétlen szituáció volt, annyira rövid a zöld ciklus, hogy nem gondoltam, hogy bennragadok a keresztezôdésben, és akkor már muszáj volt átmennem.
Na erre feltette azt a kérdést, amitôl rögtön tisztában voltam az elkövetkezô események dramaturgiájával.
"Szüksége van magának a jogosítványra?"
Most jön az ijesztés, gondoltam, aztán a "mit-csináljak-most-magával".
Aszongya: na, lesz majd egy jó kis feljelentés meg idézés, aztán tudja, január egytôl már nem szabják ki a maximális 50 ezres pénzbírságot, hanem csak húszat, és mellé fél évre bevonják a jogsit.
Oké, ijesztés letudva. Következô felvonás.
Rendôr: Tudja, esetleg megbírságolhatnám helyszíni bírsággal, de ugye erre nincs büntetési tétel kiszabva...
Nyitom a pénztárcámat, ötezres elô: Nem tudom, ennyi van nálam, ha megfelel?
Rendôr: Rendben, akkor egy ötössel elintéztük, ugye?... és zsebrerakta, majd elégedetten távoztak.

Kérdés1: ha feljelent, akkor elég az ô meg a társa szava bizonyítéknak?

Kérdés2: tényleg ilyen módosulás van a büntetési tételekben, hogy egy piroson átcsusszanásért bevonják a jogsit?

Kérdés3: ha bevonták, mi kell a visszakapáshoz?

De esküszöm, ha mégegyszer ilyen korrupt zsarukkal találkozom, lesz ami lesz, én feljelentem utána ôket, még ha engem is megbüntetnek :((((((((

Tudod, ha a notórius szabálysértôket, az agresszív szabálytalankodókat is elkapnák, bánja kánya azt az ötezer forintot, de csak az ilyen "balekokra" indulnak rá, akik igyekeznek általában szabályosak lenni, csak néha becsúszhat egy gixer...

Törölt nick Creative Commons License 1999.04.19 0 0 147
Kerdes: Mi jar zarovonal-atlepesert (zarovonalon megfordulasert)?

Kerdes2: Mik azok a fobenjaro cselekmenyek, amikert a helyszinen elvehetik a jogsit? (Ezt azert kerdezem, hogy ha esetleg a szerv nemi keszpenz remenyeben a jogsi elvetelevel fenyegetozne, legyen vmi halovany sejtelmem a dologrol.)

Koszi,

ZOH

Utas2 Creative Commons License 1999.04.15 0 0 146
Ne süllyedjen mán el...
Hol vagy Öki????????
MuzX Creative Commons License 1999.03.29 0 0 145
Én két hónapja jártam lejárt műszakival, mígnem egyszer, mikor kissé feszélyezett a naponta többször látott rendôri igazoltatás, megnéztem és rádöbbentem a fenyegetô valóságra. Amilyen mázlim volt, persze addig engem nem meszeltek le. Aznap, mikor éppen a szervizbe vittem műszakiztatni, persze kifogtam egy ellenôrzést, és mi tesz isten, nem vették észre!!!!
Egyszer viszont az egy hete lejárt zöld kártyáért egy ezres helyszíni birságot kértek, vita nélkül kifizettem, és mehettem utamra, persze másnap elvittem vizsgáztatni.
Előzmény: Sehonnai Bitang Ember (134)
Utas2 Creative Commons License 1999.03.29 0 0 144
Hát segítségről nem tudom, hogyan lehet szó, de azért 68 milla nem kevés pénz....

Ha nem publikus, akkor jöhet magánban is. Gondolom, nem a Tribuszer-ügy...
:(

Előzmény: Stone (143)
Stone Creative Commons License 1999.03.29 0 0 143
Milyen szempontból érdekelne? A nyilvánosság elé nem teregetném ki a részleteket, mert nagyjából bizalmi ügy, de ha segítségrol (%) van szó, magánban esetleg mehet.
Előzmény: Utas2 (142)
Utas2 Creative Commons License 1999.03.29 0 0 142
Tudnál erről bővebbet írni? Érdekelnének a részletek is.

hali.

Előzmény: Stone (136)
robicsek Creative Commons License 1999.03.29 0 0 141
Öki, hanem csak 3.000 lenne ezzel csak az a baj, hogy a világ manapság eléggé nyílt.

Azaz, ha egy cég Magyarországon, mert itt kisebbek a jövedelmek, 3000 pénzért adná azt a szoftvert ami pl az USA ban 15000 nek megfelelő USD, akkor sokan halálra keresnénk magunkat mert felvásárolnánk az összeset itthon és eladnánk odaát.

Előzmény: Öki (140)
Öki Creative Commons License 1999.03.29 0 0 140
Sziasztok!

Na szép sorjában:

1. Merci és száguldás. Kiszámoltattam egy szakértővel, hogy mi történt volna akkor, ha épp egy normál Ikarus helyközi busz lett volna a fa elött az úton. Eredmény: kb ugyanaz, mint Ausztriában! Szóval ez nagy mák volt. Sajnos sokan ülnek a sámli helyett különböző ágyúgolyókban. Higgyétek el nem könnyű a közlekedési rendőröknek. Egyrészt kevesen vannak, kevés technikával, melynek nagyrésze elavult. Másrészt pedig az állandó rendőri jelenlétet kis létszámmal nehéz megoldani. És alapvetően nem az a probléma, hogy 40.000 Ft-ért nem akar senki sem rendőrnek állni, hanem az, hogyha megfelelne és akarna is, a NAGYVEZÉREK szerint állítólag most nincs rendőrhiány országosan, csak egy-két helyen hibádzik rendőr az állománytáblához viszonyítva!

2. A kérdéses házkutatással kapcsolatosan:
A házkutatások jogosak voltak, de a végrehajtás nem feltétlenül szakszerű. Gondoljatok bele, minden rendőr nem lehet számítógépes szakember. Bűncselekmény alapos gyanúja esetén a rendőrnek kötelessége minden tárgyi bizonyítékot összegyűjtenie, még azt is, ami a gyanúsított védelmét szolgálja! Nem csak a terhelő jellegűeket! Ez fontos. Ezen kívül képzeljétek magatokat egy olyan rendőr helyzetébe, aki kap valahonnan egy faxot, amely alapján egy házkutatást végre kell hajtania. Ráadásul az illető rendőr nem számítógépes szakember.

Egyébként ellentmondásos téma ez az egész:

Állambácsi nem biztosítja a megfelelő szoftvereket és számítógépes technikát a közigazgatási szerveknek, de elvárja, hogy olyan minőségű és olyan formátumú anyagot szolgáltassanak neki ezek a szervek, mintha ezek a szoftverek és gépek meglennének. Na? Mi következik ebből: az, hogy a BSA Hungary a közigazgatási területen is rengeteg illegális szoftvert találna.
Egy ilyen közigazgatási szervezet nehezen tud lépést tartani a fejlődéssel, mert nincs biztosítva rendesen a megfelelő anyagi háttér a folyamatos technikai és szoftvervásárlásra.

Egyébként meg a játék- és felhasználóiprogramokkal kapcsolatosan úgy látom, hogy a rettentően magas árak gerjesztik ezt a folyamatot. Tudom, hogy rengeteg és komoly szellemi munka fekszik egy-egy ilyen programban és ezt meg kell fizetni. Azonban érdemes lenne elgondolkozni az illetékeseknek azon, hogy ha egy játékprogram nem 15.000,- Ft lenne, hanem csak 3.000,-, akkor rengeteg gyermek, illetve szülő kb kéthavonta venne egy legális programot!
Akkor valószínűleg csökkenne a másolás [bár nem szűnne meg], valószínűsítem, hogy több legálisan vásárolt program fogyna a polcokról. Ez egy hipotézis, de nekem ez a véleményem. Nem vitát akarok ezzel kirobbantani.
A konkrét üggyel kapcsolatban meg magánvéleményem, hogy aki illegálisan szoftvert másol, az ne készítsen emlékkönyvet :-)))

Na majd még folytatom...

Előzmény: Stone (136)
Stone Creative Commons License 1999.03.28 0 0 139
Még nem, de ha meglesz. szerintem nem fog már sok tanácsot adni...
Előzmény: norci (137)
magnetic Creative Commons License 1999.03.27 0 0 138
Na itt is megy a téma.
norci Creative Commons License 1999.03.27 0 0 137
Nem tudod veletlen, hogy hol lehet most az iment emlitett holgy? Hatha tudna adi nekem is egy-ket jo tippet...
A rendorokkel kapcsolatban pedig: a Kriminalis az egyik kedvenc musorom, ahol a bunozok a rendorokkel versengenek hulyesegben! (Es sok esetben az utobbi a nyertes...)
Előzmény: Stone (136)
Stone Creative Commons License 1999.03.27 0 0 136
Na erre varjatok gombot. Adott egy némber, aki bizalmi állásból egyszer csak úgy dönt, elutal kis családjának és Iguánás haverjainak számlájára 68 MILLÁT, majd lelép külföldre. Feljelentés és Interpol körözés? annak rendje és módja szerint, majd a rendorségek 2 azaz ketto hónap múlva az ügy lezárva felirattal befejezi a nyomozást, mert nem találják a not. A bige meg lógatja a lábát valami meleg tengerbe, a cég meg kis híján csodbement. Hát így kell ezt csinálni gyerekek, csak minél többet utaljatok, a fakabátok úgyis leszarják, ha nem épp 4 kecskét lopnak, mert arra ki lehet hamar szabni az 5 év sittet. Szóval ennyit a rendorökrol.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!