Keresés

Részletes keresés

Danka Creative Commons License 2003.11.19 0 0 61
jaj, most latom, holnap van a reklammentes vilagnap!!! :)

http://index.hu/kultur/media/reklam1119/

Danka Creative Commons License 2003.11.19 0 0 60
csak addig lesz ez a kegyetlen reklam kampany az indexen, mig turjuk! utana mar nincs ertelme hirdetni :)
[eztjolmegmondtam:DDD]
angyalhentes Creative Commons License 2003.11.19 0 0 59
Valahova feltetetsz Naviscope-ot es beallitod, hogy http proxykent mukodjon, es azon keresztul nezegeted az indexet. Igy a te gepeden csak a proxy beallitasokat kell valtoztatni, arra pedig van jogod.
Előzmény: lolka_bolka (58)
lolka_bolka Creative Commons License 2003.11.19 0 0 58
igen am, csakhogy a helyzet nem ilyen egyszeru.
en pl nem tudok felrakni mas browsert mint az IE, mert nincs jogom hozza a gepen.
ellenben nem tudom mennyire normalis dolog az, hogy 6 index cikk van nyitva, es a task manager 100%-os CPU hasznalatot mutat, amibol 70-90% az IE. semmi mas oldal nincs nyitva csak az index, es teljesen hasznalhatatlanna valik az 1.6 -os gepem 256M memoriaval...

ne ma

Lolka

nfl Creative Commons License 2003.11.18 0 0 57
Mozillásoknak:

Be lehet állítani felhasználói stíluslapot, amely megszabja az oldalak alapértelmezett kinézetét, és azt, hogy mely elemek jelenjenek meg. Ehhez egy userContent.css szöveges állományt kell létrehozni abban a mappában, ahol az userContent-example.css található. Ha ebbe beleírjuk például azt, hogy

body
{ color: blue }

akkor a body HTML elem (a lap tartalma) alapértelmezett szövegszínét kékre állíthatjuk. Gondolom, ezentúl mindenki így használja majd a Mozilláját. ;-)

Megadhatunk az elem neve mellett attributumot is, például a

div[id="sticky_object"]
{ display: none }

kódrészlet azokat a div elemeket tünteti el, amelyeknek az id attributuma "sticky_object"-tel egyenlő. Ha valakinél rosszul működik (eltakarja a szöveget) a Gazdaság rovat biztosítós reklámcsíkja, az használhatja.

Attributum részletére is illeszthetünk, például az

embed[src^="http://index.hu/res/ad/"]
{ display: none }

eltünteti azokat az embed elemeket (általában flash animációkat), melyek címe a "http://index.hu/res/ad/" karaktersorozattal kezdődik. Volt kutyus, nincs kutyus.

A lehetőségek nem határtalanok, de érdemes kísérletezni.

bervas Creative Commons License 2003.11.12 0 0 54
tegyetek fel avantbrowsert. Azon ott a popup, flash es pic killer gomb. A fomenuben. Mukodik :-)
Előzmény: Kavad (53)
Kavad Creative Commons License 2003.11.12 0 0 53
Operában a Flash plugin nélkül kell telepíteni, ill. mivel a Netscape-ét használja, azt nem szabad neki megmondani, hogy hol van. Vagy letiltani az összes plugin-t a beállításoknál.

De a Mozilla jobb. Ebben is, pedig én Operakedvelő vagyok. :-)

Előzmény: Törölt nick (52)
Danka Creative Commons License 2003.11.11 0 0 51
feltettem 1 shareware adsGone-t, de ajanlhattok jobbat, advenced-ben nem taltam flash-re utalast :(

a sok vigyor megelolegezeset kosszonom :P

Előzmény: Törölt nick (49)
Danka Creative Commons License 2003.11.11 0 0 50
igen, probaltam en is, sot az opera jott be a legjobban, de mar olyan regota hasznalom az IE-t, kozel 8 eve, nehez a megszoksaoktol elvalni :(
Előzmény: BZoltan (48)
BZoltan Creative Commons License 2003.11.11 0 0 48
Én olyan brózert használok amiben konfigurálható, hogy mit enged meg és mit nem... például sem popup ablakot nem engedek, sem a reklamsitekről való képeket nem engedek, sem pedig flash animációkat nem engedek... így nekem az indexen sem a reklám bannerek nem látszanak, soha popup reklámot nem látok és a flash idételnségek helyén csak egy szürke gomb van amire ha ráklikkelnék (de ezt nem teszem) akkor lejátszaná az animációt.

Mozilla, Mozilla Firebird rulez :)

z

Előzmény: Danka (47)
Danka Creative Commons License 2003.11.10 0 0 47
gyerekek!
meddig méég? segítsééég??
hogy lehet kikapcsolni ezeket a flash reklámokat? csak ezért nem akarok új gépet venni! de szörnyű, hogy már kattintani se lehet az oldalon, mert az egeremet is követik...
gondolom parások eltűnőben az indexről mostanában :DD

szal ez már pofátlanság!

utóember Creative Commons License 2003.09.24 0 0 46
(Félig-meddig OT.)

Bár a flash-sel csak minimális tapasztalataim vannak, de nekem úgy tűnik, hogy ennek az az oka, hogy a "szakember" igénytelenül írta meg/készítette el az adott animációt. Egyszerűen arról van szó, hogy az index -- mint sok másban -- ebben a dologban is teljesen igénytelen. A másik meg a magyarországi "szakma" általános hülyesége, hogy a flash-animációkat erőltetik ilyen célokra. Azt hiszem, fogok írni egy általános értékelést/véleményezést az egész index.hu-ról, úgy, ahogy van, és nyitok egy topikot. Talán ennek lenne valami hatása. Szerintem folyamatosan zuhan a színvonal, ami elég nagy bravúr. Én indexes cikket gyakorlatilag már csak akkor nézek, ha valaki felhívja a figyelmemet rá.

Előzmény: SumQuiSum (34)
utóember Creative Commons License 2003.09.24 0 0 45
Oké, elárulom az igazi okot. Nálam valamiért állandóan akad a Pro Pinball, ha bármi komolyabb dolog fut mellette. (A gyanúm az, hogy a játékban van elbarmolva valami.) Egyszerűen nem találtam más megoldást. Amúgy meg élveztem a buherálást, hadd legyen valami barkácsoláshoz hasonló élményen annak ellenére, hogy totálisan kétbalkezes vagyok. :)

Esetleg olyan progit hajlandó lennék használni, ami a böngészővel együtt indul el és áll le, a többi ki van zárva. Egyébként szerintem hosszú távon megtérül a "csak az fusson, aminek nagyon muszáj" hozzáállás.

Előzmény: angyalhentes (44)
angyalhentes Creative Commons License 2003.09.24 0 0 44
Nem tudom, szerintem ennyi macerat nem er meg az, hogy ne hasznalj kulso programot. Nekem a naviscope teljesen bejott, pontosan tudom, hogy mukodik (szabvanyos proxykent), es megvan az az elonye, hogy ha mondjuk van egy helyi halod, eleg csak az egyik gepen futtatni, a tobbieknel meg csak beallitod, hogy ok is hasznaljak ugyanazt a naviscope-ot proxykent. (Ehhez persze engedelyezni kell a kulso geprol elerest.)
Előzmény: utóember (42)
utóember Creative Commons License 2003.09.23 0 0 43
Szerintem valami olyan programot kéne írni egyébként, amivel az agytépő reklámok helyére neked tetsző képeket helyezhetsz. Mondjuk a kislányod mosolyog rád, vagy a kutyád/macskád liheg feléd, vagy nemtom. Naplemente, tengerpart, felhők, ilyesmik. :)
Előzmény: utóember (42)
utóember Creative Commons License 2003.09.23 0 0 42
A HOSTS fájlba beírhatod a kedvenc reklámszervereidet localhostként, és futtathatsz valami apró helyi webszervert. Ez utóbbi azért kell, hogy az IE gyönyörű hibaüzeneteid ne kelljen nézni. Én továbbléptem, és hexeditorral kiszedtem a megfelelő dll-ből a hibaüzenetet, megküzdöttem a Windows File Protection vagy vmi hasonló nevű szuperséggel, és most a reklámok nagy részét nem kell néznem, anélkül, hogy bármi külső programot kéne futtatnom.

Ez a módszer viszont megbukik akkor, ha nem külön szerverekről érkezik a reklám, hanem például az index.hu-ról. Másik idegesítő dolog, hogy sokszor elég nehéz kinyomozni, hogy milyen szerverről érkezett hozzád egy flash fájl. Erre tud valaki egyszerű és gyors módszert?

Előzmény: angyalhentes (40)
BZoltan Creative Commons License 2003.09.23 0 0 41
letoltesugyileg nem tudom... nalam a mozilla firebird-ben van egy oyan plugin, hogy a flash helyett egy szep szurke gomb jelenik meg es ha raklikkelek akkor lejatsza a dolgot... A kepeket meg site-onkent lehet letiltani a mozilla alatt

z

Előzmény: angyalhentes (40)
angyalhentes Creative Commons License 2003.09.22 0 0 40
Na jo, csak itten ket dolog van: flash kell. Nem tilthatom le en bloc a flash-t.

Masreszrol attol meg, hogy nem futtatja automatikusan, lehet, hogy letolti.

Előzmény: BZoltan (39)
BZoltan Creative Commons License 2003.09.22 0 0 39
Manapsag szerintem a webes reklamoktol nincs mit felni... kulturbrozer (mozilla) le tud tiltani bizonyos szajtokat kepugyileg es a flash meg mas animaciokat sem futtatja le automatikusan... En peldaul egy deka indexes reklamot nem lattam mar evek ota :)

z

SumQuiSum Creative Commons License 2003.09.22 0 0 38
Majd meglássuk :)

Engem most az bosszant inkább, hogy a kerek ötezredik hozzsázólásomat erre a topicra pazaroltam:((((

SQS

Előzmény: angyalhentes (37)
angyalhentes Creative Commons License 2003.09.22 0 0 37
Na de pont ez az.

En letiltottam, nekik nincs megjelenes, nincs penz.

(Megjelenes==letoltes a szerver szempontjabol.)

Mondjuk nincsenek illuzioim az atlagos netfelhasznalo tudatossagi szintjevel kapcsolatban, tehat egyelore meg siman elcsusznak az arcbamaszo reklamok.

Remelhetoleg azert par even belul fordul a kocka.

Előzmény: SumQuiSum (35)
SumQuiSum Creative Commons License 2003.09.21 0 0 36
jav: fizetNek
Előzmény: SumQuiSum (35)
SumQuiSum Creative Commons License 2003.09.21 0 0 35
http://mediainfo.index.hu/price.html

Megjelenés után fizetek. És azt is ők választják meg, hogy mennyire másszon a képedbe (tenyeredbe) az adott hirdetés.

Előzmény: angyalhentes (32)
SumQuiSum Creative Commons License 2003.09.21 0 0 34
Pont ezt akartam írni most :(
433-as Cerka, 320 mega ram, fut egy darab winamp, egy The Bat és egy(!) ablak explorer. Alapba prociterhetltség 5-6% körül. Főoldalt behozom, felmegy 95-98-100%ra, winamp szaggatni kezd:(((
Megértem, hogy kellenek a reklámok, abból éltek, üzemeltetitek az indexet (az egészet, nem a fórumokat, a motor az más tészta:) ), de jó lenne, ha figyelembe vennétek a csóringer netezőket is, amik közé nekem nem kéne tartoznom, hanem az maradjon a még mindig 166-200MHz körül netezőknek :(

SQS

Előzmény: Gabest1 (30)
Törőlt_nick Creative Commons License 2003.09.19 0 0 33
Soha nem fogok Nissan-t venni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
angyalhentes Creative Commons License 2002.05.02 0 0 32
Amikor megjelent az egerkurzor utan maszo hirdetes, eldurrant az agyam.
Felpakoltam egy blokkoloprogramot, azota egy reklamot se toltok le, ha valami egyszer megis atcsuszik, helybol felveszem az egesz domaint tiltolistara. Csak azt nem ertem, ez akkor most miert eri meg az indexnek? Nem letoltes ill. kattintas alapjan fizetnek a reklamozok?
Előzmény: Gabest1 (30)
Gabest1 Creative Commons License 2002.05.01 0 0 31
Ja, a % a processzorok leterhelése volt.
Gabest1 Creative Commons License 2002.05.01 0 0 30
Kis felmérés a lakás két gépén:
xp1600+ 50-60%
cel900 >90%, IE6 halál

Tesztalany természetesen a főoldal és a csilli-villi flash reklámjai voltak...

angyalhentes Creative Commons License 2002.03.26 0 0 29
Nos, es x+1-edszer is.

Jottek a reklamok, beturemkedtek jobbra-balra a kepernyore, aztan bemasztak a cikkeknek fenntartott teruletre is, hat istenem.

De attol azert mar kivan a mindenem, hogy most mar zenel is az a kocsog reklam. (Hogy meg idegesitobb legyen, annak is a leggusztustalanabb alfaja: a valasztasi hirdetes)

Szoval hogyan es miert? (Tudom, kapjam be, ki lehet kapcsolni.)

Trekker Creative Commons License 1998.12.08 0 0 28
Kollégák!

Nekem csak egy problémám van a reklámokkal: nagyon leterhelik a gépet. pl: Internetto főoldal, 10+ animált gif eredménye: reakcióidő egy klikkre kb 10-20 mp. Másoknak is előfordult ilyesmi, vagy csak az én gépem van nagyon félrekonfigurálva?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!