Keresés

Részletes keresés

Sipaki Lóránd Creative Commons License 2003.11.19 0 0 14
mi van a zongorában?
Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.16 0 0 13
..és a zenekar játszik tovább. A jobb felső sarokban először azt hittem, hogy egy doboz algopirin van, végülis a 45 AUTOMATIC is csillapítja a fejfájást.

lviz Creative Commons License 2002.12.05 0 0 12
Sorry,valóban vz52 :)
Nem szép,hogy eltévesztettem,pedig ez az egyik kedvencem.
Előzmény: gvass1 (11)
gvass1 Creative Commons License 2002.12.04 0 0 11
hi,
TT-pisztoly sok polgari loteren van Bpesten is. Nem midnegyik uzemkepes allapotban persze:-))

(Amugy imho nem a VZ27-re, hanem a 7,62x25 mm-es VZ52-re gondolsz)

Előzmény: lviz (10)
lviz Creative Commons License 2002.12.04 0 0 10
Hát Urak egyszer én is kipróbálnék valami "oldtájmert".Nagyon érdekelne a TT ,meg mondjuk egy Schmeisser.Bár ma már az UZI is ebbe akategóriába tartozik,hisz az sem mai konstrukció.De kíváncsi lennék,hogy mit művelhet egy VZ 27-es 7.62 es TT lőszerrel :) (ismeri valaki eme remek darabot?Nekem az egyik kedvencem!)
Üdv!
Lviz
Sipaki Lóránd Creative Commons License 2002.12.02 0 0 9
kérlexépen argentín kiruccanásom során találkoztam az említett eszközzel és mivel ilyesmivel nem nagyon van alkalmam lövöldözni, hát kaptam az alkalmon és kiprószáltam.
asszem jövő héten megyek megint egyéb dolgaimat intézni abba a csodálatosan szép országba és ha már ott vagyok, megint teszek egy látogatást a helyi lőtéren.
remek tárgyak állnak fegyvert szerető emberek rendelkezésére.
pazar ország az!
ott is rendőrök tiltják azt, amit rendőrök engednek külön kiváltságként jó pénzért haveroknak, gazdagoknak, bűnözőknek.
és ott is, mint mindenhol, ahol a polgárokat hülyének, gyereknek, potenciális bűnözőnek nézik, vastagon leszarják a hatóság elmebeteg tiltásait.

nem úgy, mint Magyarországon, ahol mélyen átgondolt intézkedések biztosítják, hogy mindenki szabadon hódolhasson minden olyan hobbyjának, amit megengedhet magának.

persze a korrupció arrafelé nagyon elterjedt dolog. arrafelé úgy megy a törvényhozás, hogy mindent megtiltanak, aztán zsebből zsebbe megengedik. nálunk ez nincs így. itt egyenlő pályák, egyenlő esélyek biztosítják, hogy a közjó valóban a köz jója / :) / legyen.

Előzmény: gvass1 (8)
gvass1 Creative Commons License 2002.12.02 0 0 8
hi,
ez addig nagyon faszan mukodik, ameddig nem esik ki megis "valahogy" a helyerol az illeto betet, es a lovedek ele fordulva gyonyoru csorobbanast, jobb esetben csodudort fogsz tapasztalni.

Nem veletlenul csereltek ki anno a II. vh-ban a nemetek 9 mm Lugerre az egesz csovet.

(Egyebkent teljesitmenyre valoban OK ez a ketto tolteny, de egyebkent senkinek nem tanacsolom, hogy az urmeretjzestol eltrot bogyot gyomoszoljon egy fegyverbe a kello szagertelem hijan, mert csunyan belhalhat)

(A masik, hogy nem kene hirdetni, hogy svajcban (erted?) ilyennel lottel, mert meg valami rendor azt hiszi, hogy iylen fegyvered itthon illegalisan van, es mivel csak max. 5 embernek van ilyenje itthon enegdellyel, ez konnyen bebizonyithato).

Előzmény: Sipaki Lóránd (7)
Sipaki Lóránd Creative Commons License 2002.11.30 0 0 7
12M Steyr
az egyik kedvencem.
apró kellemetlensége, hogy a lőszere 9x23 steyr kiba' drága. ezen a következőkkel lehet segíteni:
kicsit fel kell polírozni a töltényűrt, hogy elfogadja az enyhén kúp alakú luger hüvelyt, majd a töltényűrbe egy nem egészen körbe érő ébresztőóra-rugó karikát teszünk. kis mosolygás után bármelyik órás ad egy 4 miliméter széles órarugó tekercset. a töltényűr ekkor már csak a 9x19-es lugert fogadja el. lövészet közben nekem semmilyen problémám nem volt. tökéletesen ürít, tölt. nem kell beragasztani, vagy hasonló módon rögzíteni az új alkatrészt. nem mozdul el. érdemes a rugó közepéről kivágni a nekünk kellő darabot, így az ívén nem kell változtatni.
kábé 100 lövés leadása során nem tapasztaltam akadályt. a szórása nekem eléggé nagy volt, de érdeklődők mosolyogva szórták a tizeseket.
darabokra szedtem az egész fegyvert. zseniálisan egyszerű. a főrugó gyakorlatilag három összeszegecselt laprugó. egykedvűen teszik a dolgukat. a szán valóban hangvilla minőségű.
az egyik legmegbízhatóbb fegyver amivel találkoztam eddig.
na oké oké. a p9r-nél megbízhatóbb, persze ez nem jelent semmit, hiszen annál a kőbalta is jobb.

STEYR A KIRÁLY!!!

Sipaki Lóránd Creative Commons License 2002.09.21 0 0 6
"kurtály".
söréteseket meghazudtoló kaliber. a lupara hadi változata. 100-120 grain lőporral meg egy 15 miliméter átmérőjű ólom hasábbal 40-50 méterig pontos. igazi lovas fegyver. gyakorlatilag nincs fedezék ellene. igénytelen. marék kavicsot ugyanúgy kilőttem vele, mint passzos golyót vászon fojtásban. 20-30 centis acél bovdennel összekötött két-három 10-12 miliméteres ólomgolyó szinte arat.
könnyű, rövid, brutális hadi fegyver.
mrwin Creative Commons License 2002.08.02 0 0 5
.45-ös webley bulldog.
alapfíling. tökéletesen letisztult szerkezet. "hasbalőni kiválló".
gvass1 Creative Commons License 2002.07.30 0 0 4
hi,
"Nemtom, nekem a régi csúzliktól nem áll föl."

hat, nem tudom ki lott 170 kor felett egy csutkarozsdas TT-vel:-))

Előzmény: Törölt nick (2)
mrwin Creative Commons License 2002.07.29 0 0 3
én inkább a filigránabb termékekre bukom.
de azokra mindig.
persze egy Thompsont azért nem dobnék ki a lőállásból. ha rá is menne ingem gatyám egy tele tárra.
Előzmény: Törölt nick (2)
mrwin Creative Commons License 2002.07.29 0 0 1
Veress Gábor "Híres katonai pisztolyok és revolverek" című könyvében van néhány ismerős forma. a fele kábé. meg néhány elhíresült tárgy testvérét sikerült kipróbálnom. meg apró, csupa króm-gyöngyház-ciráda retikül-pisztolyokat.

azt mondták a nagyok, még a szexualitásom hajnalán, minden pinát az orromra húznak a pokolban amit kihagyok. ez így van szerintem a fegyverekkel is. nagyon nem szeretnék például egy webley marsba betárazott orrot.
:)
de egyszer belebotlok és akkor rávetem magam.

Előzmény: petike23 (0)
petike23 Creative Commons License 2002.07.29 0 0 0
Hat nem 0 erzes regi fegyverrel loni..

Mivel volt eddig dolgod ?

mrwin Creative Commons License 2002.07.28 0 0 topiknyitó
amikor olyan fegyverrel lövök aminek a lőszere kihalt, vagy ujra élesztett, vagy csak átsöpört felette a tehnika, kicsit az az érzésem, mintha a történelem egy szeletét fognám a kezembe. mintha kezet fognék azokkal, akik elöttem használták, tisztították, szeretgették. ha célra tartok, velük együtt nézem a lőképet, együtt görbül az ujjam a ravaszon az övékkel(tudom tudom: elsütőbillentyű). bűnös halált osztott, vagy életet védett, sose tudom meg. szinte látom amikor az első tulaj kinézte magának az üveglap alatt és azt mondta: megnézném azt ott. ha szolgálati fegyver, hát az átvétel pillanatát. nem is érdekel mennyire felel meg a mai elvárásoknak. huszadrangú számomra pontos-e megbízható, esetleg kifejezetten alkalmatlan bármilyen feladatra. kézbe venni már maga is kész erekció és ha elsül... hát igen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!