Keresés

Részletes keresés

mcnab Creative Commons License 1999.05.06 0 0 290
KÉRLEK BENNETEKET, HOGY MOSTANTÓL ELEMZÉSEITEKET AZ ELEMEZD A HÁBORÚT V. ALATT TEGYÉTEK MEG.

MINDENKINEK KÖSZÖNÖM AZ ÉRTÉKES HOZZÁSZÓLÁST.

MINDENKIT ÜDVÖZÖL: MCNAB

Mahawk Creative Commons License 1999.05.06 0 0 289
Jenki a szubnukleáris bomba címszó alatt pl. a BLU-82 típusra gondolhatott. Ezt először Vietnamban vetették be, elsősorban helikopter-leszállók létesítésére az őserdőben. Az Öböl-háborúban aknamezők felszámolása volt a cél, de bevetették pusztán a pszichológiai hatása miatt is (ami ha meggondoljuk, tényleg erős lehet...). 1991-ben 11 db-ot vetettek be.
Ez a bomba egyébként ~6800 kg-os, amiből a robbanóanyag mintegy 5700 kg-ot tesz ki. Robbanóanyaga kocsonyásított ammónium-nitrát (GSX) + Al por keveréke. Mivel a tömege elég nagy, nem harcászati vadászrepülőgépekről, hanem C-130-ról alkalmazzák. (Nyilván pontos navigációs adatok, vagy földi utasítás alapján történik a bombavetés.) A robbanás óriási túlnyomást hoz létre a talajon, és a szétfröccsenő robbanóanyag hirtelen égése miatti oxigénhiány következtében a robbanási pont felé igen erős szívóhatás jelentkezik (->váákumbomba...).
A minimális vetési magasság 6000 láb.
Több info

És arról kinek mi a véleménye, hogy két század F/A-18 érkezik Taszárra? És ki tudja, hogy melyik fegyvernetől, és milyen alakulattól jönnek????

Előzmény: reimre (285)
zaire Creative Commons License 1999.05.06 0 0 288
Szerintem most úgy áll a dolog, hogy az USA beleugrott egy második afganisztáni háborúba, de most a Natot is belehúzta magával. Itt csak vesztesként szállhat ki a háborúból.
Az is nevetséges, hogy a "csodaapacs" helikoptereket még be sem vetették, mégis leesett már kettő. Mi lesz velük, ha még lőni is fognak rájuk????
mcnab Creative Commons License 1999.05.06 0 0 287
KEDVES ELEMZŐK!!!

KÉRLEK BENNETEKET, HOGY MOSTANTÓL ELEMZÉSEITEKET AZ ELEMEZD A HÁBORÚT V. ALATT TEGYÉTEK MEG.

MINDENKINEK KÖSZÖNÖM AZ ÉRTÉKES HOZZÁSZÓLÁST.

MINDENKIT ÜDVÖZÖL: MCNAB

kurbli Creative Commons License 1999.05.05 0 0 286
Honnan veszitek azt a villámháború baromságot. Az elsö naptól kezdve 3-4 hónapos légi "akcióról" volt szó.
Nem hiszem, hogy nagyon félteni kell a Nyugatot. Az eröföklény biztonságával mozognak. Naná, hogy olyan kevés emberveszteséggel akarják a dolgot megoldani amilyen kevéssel csak lehet.(Talán ti nem igy tennétek?) Ezek sem nem kinaiak, sem nem oroszok, sem nem etiópok. Nyugaton - minden ellenkezö hireszteléssel ellentétbe - van értéke az emberi életnek. S ha valaki most a denveri dologgal huzakodik elö, az legalább olyan örült mint az a két (3) idegbeteg szerencsétlen.
Az idö a NATO mellet van. Idejük van, tejük is, a Milo meg szopjon, míg el nem fogy.
Én innen ezt látom.
reimre Creative Commons License 1999.05.05 0 0 285
Jenki!
Milyenek azok a "szubnukleáris" bombák?Hogyan működnek,mi a hatóanyaguk,mi vezeti célba?
Előzmény: jenki (279)
PuPu Creative Commons License 1999.05.05 0 0 284
A vicc az egészben az, hogy olyan erős, hogy ennek dacára nem merne vele senki szórakozni. Sajnos annyira belejátszotta magát ebbe az elvetélt kalandba, hogy már csak az a kérdés, mikor veszít nagyobbat, - ha leáll, vagy ha folytatja.
A politikai kezdeményezést már így is elvesztette, és a legnevetségesebb,hogy sikerült az oroszokat döntőbírói helyzetbe hoznia. Hát ha ez lett volna a cél, megeszem a kalapom. ( lehet hogy az USA külpolitikáját is a fidesz PR szakemberei alakítják? :-))) )
Előzmény: namam (282)
namam Creative Commons License 1999.05.05 0 0 283
Felhozom, ne kelljen keresgelni. A nagy szallagcimek semmit sem jelentenek, ENSZ ellenorzes akkor es beke akkor lesz, ha a NATO nem prsztizs vaszteseggel kerul ki a dologbol. Most van felido, kis pihi. Vihar elotti csend.

Off>
Michacho jo regen kinalt meg minket Coronitaval! Nem tudjatok hova lett?
Off<

namam Creative Commons License 1999.05.05 0 0 282
Akkor viszont a NATO kitorolheti maganak, mert ezentul az fog vele szorakozni, aki nem szegyenli. Most a politikusoknak nem 2-3-4 evre kellene gondolniuk, hanem 1 generacionyira.

Előzmény: Agglegény (281)
Agglegény Creative Commons License 1999.05.05 0 0 281
A Nyugat hátrálóban van. A jelek szerint a Jugóknak is bejön Saddam stratégiája : ne törődj semmivel, a bombázást idővel meg fogják unni !

Az elmúlt napokban a Nyugat elkezdte redukálni a céljait, már szó sincs a bűnösök felelősségrevonásáról, a békefenntartók már akár Oroszok is lehetnek, gyak. már mindenre hajlandóak, csak a visszatelepítésről ne keljen lemondani.

A kérdés most az, hogy mi van akkor, ha Jugók még most sem engednek ? A bombázás gyak. megbukott, a szárazföldi akcióhoz egyetlen tagállam sem ad embert !

Lehet, hogy a Jugók nyerésre állnak ?

andras Creative Commons License 1999.05.05 0 0 280
Úgy látom, kifelé megyünk a háborúból.
Az Apache helikopterek körüli csendről a következő információim vannak: az UCK és a Koszovóba ledobott hírszerzők szerint a jugoszláv csapatok jól fel vannak szerelve vállról indítható légvédelmi rakétákkal, így inkább nem kockáztatják egyenlőre az alacsony repülési magasságú bevetéseket (továbbra is 3000 méter fölött repül minden gép).
A jugoszláv légvédelemről meg csak annyit: egy hétvégén készült videofelvételen láttam, hogy a podgoricai repülőteret bombázó gépekre kilőttek egy légvédelmi rakétát, ami ugyan nem talált célba, de értelemszerűen még mindig a frászt hozza a pilótákra. A légvédelmi rakéta ügye azért érdekes, mert az elmúlt hetekben jobbára már csak a légvédelmi ágyuk működtek.
Egyébként a háború utáni békefenntartásnak egyes források szerint lehetnek komoly magyar vonzatai (erről többet a "Mi lesz veled, M.o." alatt írtam, itt nem akarnám megismételni).
jenki Creative Commons License 1999.05.05 0 0 279
Az utolsó lehetőség SM-nek.Vagy aláír, vagy hétvégén 4.fázis. Ez már a szárazföldi bevetést megelőző bombázás, vége az inteligens bombáknak, kemény terület bombázás, majd A-10-esek, majd jöhetnek a helikopterek. A szubnukleáris bombák (LBU-95, -105) késszenlétben.
Előzmény: namam (276)
namam Creative Commons License 1999.05.04 0 0 278
MEG:
eddig az volt a baj (startegiailag),
hogy mindent "kifecsegett" a NATO
hogy elore megjelolte a celjait,
hogy nem epit a meglepetesre.

Most viszont nagyon csond van, mindenki kezd a bekerol beszelni>
vagy tenyleg haboru gyorsitas: meg gyorsan pozicio helyezkedesa beketargyalasokra
vagy valami tenyleg keszul
vagy egyszeruen a media 1 honapos szavatossagot biztosit egy ennyire latvanyos haborunak. Oklahomai tornado jelenleg latvanyosabb.

Nagyon nem tudom. Jo lenne tul lenni az egeszen.

Előzmény: Vajk (277)
Vajk Creative Commons License 1999.05.04 0 0 277
Igen, en is gondolkoztam azon, hogy most, a politikusok kezdenekegymasra talalni( ENSZ cspatok, stb) nem gyorsul-e fel a haboru.

Szerintetek?
Ez a garfitbomba jo kis fegyver lehet....Teljes fekete kod az elensegnel. Vajon mit csinaltak ez ido alatt a NATOek?

namam Creative Commons License 1999.05.04 0 0 276
egyetlen kerdes:

VIHAR ELOTTI CSEND????

Cifu Creative Commons License 1999.05.04 0 0 275
Erröl már volt szó párszor, röviden: az UCK egy szélsőséges banda, nem vagyok milo párti (finoman fogalmazva...), de ezek sem jobbak semmivel...
Előzmény: Sp (267)
vomit Creative Commons License 1999.05.04 0 0 272
nem tudok elszakadni attól a furcsa érződéstől, hogy az usa-beli tornádó roham titkos fegyver bevetése miatt következett be. eddig csak a föld rengett "véletlenül" belgrádban. milyen időjárás és természeti csapás fegyverek vannak még? (a hozzászólást krosszposztingolom, bocs, akinek ez fáj.)
Big-B Creative Commons License 1999.05.04 0 0 271
Mumu:

Nem akarlak megsérteni, de milyen tájszólásban írsz?

A legjobb a "Kesobb alban UCK leszamolas sajat habozoikkal"
Halálra röhögtem magam. :)

Előzmény: Mumu (266)
namam Creative Commons License 1999.05.04 0 0 270
Trend: hat terndvonalat vagy statisztikai kovetkeztetest minimum 50-es esetszamtol szabad csak levonni, harom alapjan semmi hasonlot. Ez csak modszertani kozbevetes.

Mumuhoz is: ANNYIRA NEM LEHET HULYE a NATO, hogy ezek utan SMt a helyen hagyja. Elore fog menekulni. Penz van, emberi eletet kell kimelni.

Szerintetek meddig fog a nep SM mellett lenni, ha se viz, se aram , se kaja????

Koltsegek, egy kb szerintem realis tipp

Haboru
US: 80%
EU: 20%

Ujjaepites:
US: 20%
EU: 80%

Előzmény: Neil Armstrong (269)
Neil Armstrong Creative Commons License 1999.05.04 0 0 269
András kérdezte: "Negyven nap elteltével hogyan értékelitek a NATO "hadműveleteit"?"

Nos, lehet, hogy már írtam, de röviden összefoglalva... A NATO villámháborúra készült, amelyben Milo --a lehulló bombák láttán-- kénytelen kelletlen visszatér a rambouillet-i tárgyalóasztalhoz. Nagy meglepetésre nem ez következett be. A menekült áradat még inkább felgyorsult. Sajnos, a NATO az események után kullog, sodródik.
Alapvető stratégiai hiba, hogy a szárazföldi akciókról hallani sem akart a kezdetek óta. A Milo nem az a fajta lény, aki bármekkora károk láttán beadja a derekát. Viszont a mai napig nem világos, hogy miben/kiben, milyen csodában bízik? A "minden mindegy" alapú koncepciója elég veszélyes lehet, mert nem tudni, hogy mibe rántja bele az egész térséget.

Ami továbbra is rejtély (vagy inkább gyanús), az az, hogy évekkel ezelőtt kitűzték a NATO csatlakozásunk időpontját április 4-ikére. Namost, ezt valami miatt hirtelen előbbrehozták és putttty! Már benne is találtuk magunkat egy háborúban. ("Anyám, én nem ilyen NATO-t akartam!") ;-)
A másik ilyen sötét dolog, hogy a "nagy tűzerőt" képviselő apache-ok hol vannak?! Az nem lehet, hogy ennyi időt vesz igénybe az előkészítés. Itt valami más indok lehet, de mi? Aztán, a lelőtt, megrongálódott, műszaki problémás repgépek száma is mintha növekedő tendenciát mutatna...

Nem tudom, hogy mi az igazi "exit strategy", de számomra minimális kritérium lenne, hogy a Milot nem lehet állva hagyni a konfliktus végén. Nemcsak a hatalomból való eltávolítása kellene, hanem az elítélése is. Ezzel a fickóval óriási hiba lenne egy újabb Dayton típusú megállapodást kötni! A NATO egyszerűen nem engedheti meg magának azt, hogy ne vigye végig ezt az akciót és ne nyerje meg! Koszovo majdani státusa is nyitott kérdés. Nagyon kevés albán lesz hajlandó visszatelepülni egy nem teljesen független köztársaságba.

Eddig kevesen mondták el véleményüket az anyagiakról. Nagyon úgy látom, hogy --amíg a háború hadi-költségeinek nagyrészét az USA vállalja--, addig a béke megteremtése utáni az EU-nak ki kell nyitnia majd a bukszáját. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy az EU tagságunknak egyelőre fuccs! Legalább is, nem 2002-ben, mint arra jó esély kínálkozott volna. A felzárkóztatásokra félretett milliárdokat elviszi majd az ujjáépítés, egy újabb Marshall-segély.
Hát, ennyit "roviden". Minden megerősítést, vagy cáfolatot szívesen olvasnék.

Előzmény: andras (263)
Neil Armstrong Creative Commons License 1999.05.04 0 0 268
Bubu írta: "valami csodabombaval... tettek tonkre, lehet errol valami tudni? "
Azt olvastam, hogy az említett bomba az erőmű nagyfesz hálózata fölött robbant fel. A keletkezett grafit-felhő (nem szén, csak majdnem) elég masszív rövidzárlatokat okozott.
Gondolom, a NATO nem akart "maradandóbb kérosodást" okozni, mindössze jónéhány óráig total blackout volt Szerbia nagy részén...

Előzmény: bubu (264)
Sp Creative Commons License 1999.05.04 0 0 267
Csak egy észrevétel: tegnap a CNN híreiben láttam, hogy az Amerikában élô gazdag albánok is toboroznak - saját pénzbôl -, harcosokat az UCK oldalára és természetesen a szerbek ellen... Ott mutattak néhány olyan fazont, akiket az elsô látásra 20 év szigorítottra ítélné a legvajszívűbb bíróság...
Mumu Creative Commons License 1999.05.04 0 0 266
A hetfoi NATO sajtoertekezletten megkerdezte valaki hogy itt lenne az ideje megmondani hany jugo tank,repulogep,stb.semmisult meg a NATO tamadasai soran.Meglepetesemre a vcalasz az volt hogy pillanatnyilag nincs naluk dokumentacio,majd utana neznek es valaszolnak egy par nap mulva.
Pillanat,tarsaim,hat akkor ez nem kovetnivalo cel,ezt nem tudjuk(legalabb is a sajat variansunkat)kivulrol,fujjuk mint a jo tanulo hanem utana kell nezni.Te Jo Isten,hat nem lehet valami sok.Ha peddig megvannak abban a korkoros vedelmi rendszerbe vagy hogy hivjak(svajci modell) akkor nem ajanlon a szf.-et
Na de nem is lesz.A mai ejszakai hangulat minden median:jon a targyalas a kompromiszum.Jo emberi tulajdonsag,fogy a konsekvencia,egyre tobben morzsolodnak le az erkolcsosok kozul.Az egyik nemet TV showban,azt hiszem vasarnap este ARD Bubis a zsido szervezet nemetorszagi volt elnoke mondta hogy beszelt egy miniszterrel akinek a nevet nincs felhatalmazasa megmondani(en hiszek az oreg szavahihetosegebe)talalkozott a haboru ellejen Miloval es azt mondta volna Milo,idezzem:
Ti nem nyerhetitek meg a haborut mert nem tudtok elszamolni a halottakal,nekem nem kell.
Igy van,Persze mi is az o halotai miatt is ugy erzuk hogy el kell szamolnunk valakinak.
Tehat szerintem messze a sz.f. es valami szepen kozmetizalt megegyezes jon.Natolealitja a bombazasokat,egyidejuleg MEGKEZDI Milo a kivonulast Kosovobol de marad a jugo hatarorseg a hatarokon,bent egy nem NATO nevu csapat talan fegyverrrel amely minden kepen van orosz.
Akkor kezdodik a visszavezetese az albanoknak elore nem latott nehezsegekkel:aknak,bombak,felegetet hazak infrastrukturak,
Kesobb alban UCK leszamolas sajat habozoikkal,esetleg ottmaradt szerbekkel,egymas becvadolasa kulonbozo sohivataloknal,NATO eynye beinye,majd nagy moslim befolyas a fundamentalisoktol,szembe kerules a NATO-val
Memento mori.

Memento mori.

Egyorru Creative Commons License 1999.05.03 0 0 265
Ez lenne az a bizonyos e-bomba ?
Előzmény: bubu (264)
bubu Creative Commons License 1999.05.03 0 0 264
valamit pentyegtek a radioban hogy az eromuveket valami csodabombaval (szenport szor szet es zarlatossa tesz mindent? nem figyeltem) tettek tonkre
lehet errol valami tudni?
Előzmény: andras (263)
andras Creative Commons License 1999.05.03 0 0 263
Negyven nap elteltével hogyan értékelitek a NATO "hadműveleteit"?
bubu Creative Commons License 1999.05.03 0 0 262
arra celzok, hgy a szegeny szerbek buszken vallaljak hgy harcolnak az egesz vilag ellen
es kozben nem is tudjak, hogy az ellenfeleiknek milyen kis figyelme/energiaja fordul valojaban felejuk :((
amik osz ota bombazgatjak irakot, mar az ujsagok hatso oldalain se szerepel.
ez a haboru is efele halad :(
Előzmény: namam (260)
namam Creative Commons License 1999.05.03 0 0 261
Hat majd ugy lesz felteve, hogy hadat uzenjunk e Szerbianak, s akkor lehet hogy megszavazzak, ha nem nmasnap fel lesz teve, uzenjunk e hadat Jugoszlavianak, de ugy, hogy Montenmegronak ne. Ha meg akkor se, uzenjunk e hadat a Szerb-Montenegro allamszovetseg Szerb tagjanak. ETC.

Meg hát van addig meg 20 nap!!!

Előzmény: Dömper (257)
namam Creative Commons License 1999.05.03 0 0 260
Punkosd van! Nem illik! Holnap megint cimlap lesz.
Előzmény: bubu (256)
Dömper Creative Commons License 1999.05.03 0 0 259
Én is biztos vagyok benne.

Csak jókor és jó helyen kell huzogatnia a sliccét ;-)

Előzmény: bubu (258)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!