Keresés

Részletes keresés

Kenderice Ákos Creative Commons License 2003.05.07 0 0 1
Nálam is nemrég ellenőrizték az órákat és kicserélték a plombákat is.
Mikor végeztek udvariasan közölték, hogy szeretnének bent a lakásban egy-két helyen méregetni. Beengedtem őket, akik egy toll formájú valamivel a villanykapcsolókat és a konnektorokat méregették. Az egész nem tartott egy percig. Megköszönték, majd eltávoztak.

Viszont most vettem észre, hogy az egyik mérőre felragasztott papírszalagot véletlenül eltépték.
Remélem nem lesz belőle semmi gondom.

Előzmény: I (0)
I Creative Commons License 2003.05.05 0 0 0
Nem vagyok jogban járatos, de azt javasolnám, hogy olvasd el az adott áramszolgaltató üzletszabályzatát. Abban benne van minden ami rád és a szolgáltatóra vonatkozik.

Ami a "házkutatást" illeti: nem tartanak házkutatást, mert nem borogatják ki a szekrényeket. Ha szabálytalanságot találnak, akkor a jegyzőkönyvbe rögzitik az elektromos berendezéseket, ami alapján "kiszámolják" az átlag fogyasztásodat a szabálytalan vételezés feltételezett idejére (a részletekbe nem mennék most bele). A kutatáshoz valóban nincs joga az ÁSZ-nak, de a mérőhely, méretlen fővezeték ellenőrzéséhez igen.

Miért nem engeded be őket? Esetleg valamit találhatnak? Csak kérdezem.
Jogod van nem beengedni őket, de akkor számolhatsz később akár a kikapcsolással is.

Egyébként rendőrt csak akkor szoktak hivni, ha a fogyasztó vagy családja fenyegetőzik (pisztoly, kutya, stb.). Legalábbis nálunk csak ilyen helyzetben volt.

"Az egészben a leginkább az bosszant, hogy a "túlterhelt" rendőrség ráér keménykedni a szerencsétlen megilletődött tulajjokkal. Hatan egy ellenében. Mit lehet ilyenkor tenni?"
Beengedni őket elsőre, persze azért a határozott fellépés nem árt, mert sokszor tényleg hülyének nézik a fogyasztót.

Előzmény: CORTEN (-)
CORTEN Creative Commons License 2003.05.05 0 0 topiknyitó
Jogban járatos olvasó véleményét kérném:
Meddig terjed pl. az ármszolgáltatók "áramkommandó"-jának hatásköre? Mostanában többektől hallottam arról, hogy 3-4 ember becsönget, miszerint jöttek ellenőrizni a fogyasztásmérőt, és felmérik a lakásban található villamos berendezéseket. (Kvázi házkutatást tartanak). Amennyiben nem engedték be őket később, szintén előzetes bejelentés nélkül, rendőri segéderőket (2-3 rendőr) felvonultatva tértek vissza és padlástól a pincéig végigkutatták a házat.
Valóban van-e erre joga egy szolgáltatónak? Amennyire tudom az ő területük csak a fogyasztásmérőig terjed. Ha pedig tarthatnak házkutatást azt milyen határozat alapján tehetik?
Hogyan vehetnek igénybe rendőri segítséget? A fogyasztók túlnyomó többsége nem bűnöző.
Az egészben a leginkább az bosszant, hogy a "túlterhelt" rendőrség ráér keménykedni a szerencsétlen megilletődött tulajjokkal. Hatan egy ellenében. Mit lehet ilyenkor tenni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!