Keresés

Részletes keresés

takkI Creative Commons License 2003.04.17 0 0 10
És melyik piaci árára gondoltál?
totálkár elött vagy után? :)
Előzmény: Zool2107 (6)
Narvál Creative Commons License 2003.04.10 0 0 9
Ha nem megy másként, és elég gyors az ügyintézés. A jelzálogalapúnak az a hátránya, hogy általában még lassú. A jelzálog engem különösebben nem aggasztana, mert ha bizonytalannak tartanám a visszafizetést, akkor nem kezdenék bele, ha pedig biztosan visszafizetem nincs mitől tartanom. Mondjuk ekkora összeg esetén, a bank lenne az utolsó ami eszembe jut (először család, barátok).

Egy nagyobb hitelnél (pl. lakáshitel) más a helyzet, ott a kockázat a hitelfelvevő oldalán nagyon jelentős, és nagy bukták lehetnek.
Itt már lehet aggódni, de ezt vagy bevállalom

Viszont a nem banki hitelekkel én vigyáznék.

Mára L.

Narvál

Előzmény: Vad (5)
Zool2107 Creative Commons License 2003.04.10 0 0 8
Ez lenne a legutolsó lépés, amit megpróbálnék. Van már a nevükön hitel, plusz autót is vettek és azt törlesztik. Nem szeretném az én gondomat is a nyakukba akasztani fölöslegesen, mégha csak papíron is.
Előzmény: Csokis (7)
Csokis Creative Commons License 2003.04.10 0 0 7
Az nem műxik, hogy a szülők veszik fel a hitelt a saját nevükre, te meg szépen törleszted nekik?
Előzmény: Zool2107 (6)
Zool2107 Creative Commons License 2003.04.10 0 0 6
Most, hogy nézem, nem is írtam le mire kellene :) (bár ez személyi kölcsönnél bármi lehet, de azért mégis) Szóval használt autót szeretnék vásárolni. A típus, amit kinéztem utóljára 86-ban gyártották, és itthon csak 79-80-as évjáratúakat lehet találni. Sok banknál van hogy finanszírozzák az autó vásárlását, de sehol sem vállalnak ilyen idős gépre hitelt. Ezt nem értem igazán. Miért nem lehet egy ilyen 23-25 éves autó a hitel fedezete? Én még áron alul is venném, azaz a piaci ára bőven fedezné a hitelt.
Előzmény: Vad (5)
Vad Creative Commons License 2003.04.10 0 0 5
Te föltennél egy ingatlant 350.000 Ft ellenében jelzálogra?
Előzmény: Narvál (1)
Zool2107 Creative Commons License 2003.04.10 0 0 4
Az adósminősítési rendszerek filozófiáját nagyjából ismerem. Anno az ABN Amro Bank-nál írtam a szakdogámat hitelezésből, akkor is csodálkoztam, hogy milyen "beszariak" a bankok. Mondjuk akkor inkább csak a vállalati ügyfelek dolgaival ismerkedtem inkább, a lakossági oldalát a dolognak csak ügyfélként tapasztalom.
Az a durva, hogy régebben a nővérem is akart hitelhez jutni, a bejelentett fizuja kb. duplája volt mint az apáménak, mégsem kapott hitelt, apám neg igen.

De egyszer Bob Hope már megmondta:
"A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged."

Valószínűleg keresek majd valami nem banki hitelezőt :( Majd 10 év munkaviszony után próbálkozok bankokkal is, akkor remélem adnak. Nagyon elkeseredtem, hogy ennyire nem tolerálják/segítik a pályakezdők (mondom ezt 3 év munkaviszony után, amiben 2 hónap kihagyás volt) életét csak a hangzatos reklám- és kampány dumákban, a való világban meg szarnak a fejünkre :(

Előzmény: Narvál (3)
Narvál Creative Commons License 2003.04.10 0 0 3
A nem fedezett mellett nyújtott hitelek esetében, az egész hitelezés valószínűségi adatokon alapul.

A bankok összeállítanak egy úgynevezett scoring rendszert, amely különböző szempontokat meghatározott súlyozással értékel. Egy kicsit hasonlít a biztosítások valószínűség számításon alapuló értékelésén.

Másrészt a bankok meg nem szeretnek kis összegű hitelekkel bajlódni, általában húznak is alsó határt. Van egy pont ami alatt úgy dönthet a bank, hogy nem éri meg a ráfordítást (anyag, idő, munkaerő) a hitel kezelése. És itt általában a legjelentősebb ráfordítás amin a bank spórolni tud az a idő. Általában a bankok, nagyon kiszámított létszámot tartanak fenn (ezt nem értem a sokszor előforduló "vízfejre") ezért a munkaidővel is ugyanúgy kell gazdálkodnia mint az anyagi javakkal.

Ezeket nem a spec. esetedre értem, úgy általánosan akarok rávilágítani a másik fél szempontjaira. Ez lehet, hogy nem hangzik jól, de ez van (ami téged nem vigasztal meg).

Ezen szvsz az segítene, ha a magyar végrehajtási rendszer racionalizálódna, illetven az adósokkal szembeni bizalom növekedne.

Narvál

Előzmény: Zool2107 (2)
Zool2107 Creative Commons License 2003.04.09 0 0 2
Postabanknál voltam, valami nem volt jó nekik. De próbálkozok majd megint. Amit még néztem a neten, de még személyesen nem próbáltam az a K&H Bank, a leírtaknál talán esélyesnek tűnök.
Azt nem értem, hogy ha vállal mellettem valaki kezességet, akinek a nevén van ingatlan és elég jó a keresete, akkor miért nem adnak mégsem hitelt? Azt megérteném, hogy ha milliókat kérnék, húzzák a szájukat, de a 350k az nevetséges összeg az üzleti életben.
A Citibank-ban és a Háromkő Takarékszövetkezetben bízok még. A Citibankhoz kell 2 hónapos számlamúlt, ebből már 1 megvan, azt mondták adnának hitelt. Kiváncsi vagyok, hogy akkor is adnak-e majd, ha már tényleg ott állok rendben minden papírral az ajtójuk előtt.
Előzmény: Narvál (1)
Narvál Creative Commons License 2003.04.09 0 0 1
Szia!

Nem akarlak elkeseríteni, de minimális a mozgástered. Én így kapásból csak 3 bankot tudok ajánlani, ahol talán működhet: Citibank, Budapest Bank, Postabank.

Igazság szerint az általad megadott paraméterek mellett, csak olyan banknál kaphatsz hitelt, ahol a szokottnál jóval nagyobb kockázatot képesek bevállalni (pl. a költségekbe beépítik a veszteségeket így marad fedezet a nemfizetésekre, itt azonban átlagon felüli kamatra számíthatsz).
Ha lenne rendelkezésre álló terheletlen ingatlanod, sokkal könnyebb lenne a dolgod.

Ez ügyfél szempontból gáz, de a bank szempontjából érthető önvédelem.

Most L
Narvál_aki bankos

Előzmény: Zool2107 (-)
sneci Creative Commons License 2003.04.09 0 0 0
0 forintot se adnak?
Előzmény: Zool2107 (-)
Zool2107 Creative Commons License 2003.04.09 0 0 topiknyitó
Van valakinek ötlete, hogy hogyan juthatnék hitelhez?
Kb. 8-10 bankot végigpróbáltam már, de mindenhonnan elhajtottak, és ami a durva, az az hogy általában meg sem indokolják, hogy mi a nem jó.
Ennyit leírok magamról kb. ami alapján döntenek a bankok:
26 éves vagyok, a bejelentett fizum nettó 50e, folyószámlára utalják e hónaptól kezdve, a jelenlegi munkahelyemen 7. hónapja dolgozok, közvetlenül előtte (megszakítás nélkül) 10 hónapig voltam a másik munkahelyemen, egyedülálló vagyok, családtagként lakok egy öröklakásban, nincs egyéb tartozásom.
Ez alapján sok bank alapból szóba sem áll velem, máshol meg x kérdés után közlik, hogy sajnálják de...
Milyen lehetőség van még arra, hogy 350e Ft-ot tudjak szerezni 3-5 éves futamidőre?

Ui: a tököm tele van már amúgy az összes bankkal :(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!