Keresés

Részletes keresés

Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2002.11.29 0 0 124
Olyan magyaros lenne. Mint a rendorseg. Oda se kell sorozni, megis milyen klassz!
Előzmény: HUNTERKILLER (123)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2002.11.19 0 0 123
Szeretnék feltenni egy kérdést mindenkihez.
Szerintetek MILYEN LENNE A "MAGYAR" PROFESSZIONÁLIS HADERŐ?
(Valszeg olyan mint a "magyar" professzionális egészségügy)
Most mindenki nézzen magába,elemezze a magyar munkaerkölcsöt,munkabírást,elhivatottságot, becsületességet,önzést,megfontoltságot(megfontolatlanságot).
Ezek után mondja valaki hogy milyen képet vízionáll a hivatásos seregről.

Mégsem fejezem be a fórumozgatást! :)
(Csak a kuller-t nem baszogatom,csak a kuller-t nem baszogatom,csak a kuller-t nem baszogat.....) :)

Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2002.11.16 0 0 122
Nincsen.
MadDekken Creative Commons License 2002.03.06 0 0 121
Még annyit:

Van egy barátom, aki egy gyerekkori balesetből kifolyólag elvesztette az egyik lábát.

Nyilvánvalóan alkalmatlan katonának.
Viszont fél lábbal lehet vezetni, sőt igazándiból ő így tud csak nagyobb távolságokra közlekedni, és dolgozni is csak autóval tud bejárni.

Tehát a kettő nem zárja ki egymást.

MadDekken Creative Commons License 2002.03.06 0 0 120
Szerintem egyáltalán nem túloztad el. A sorozott hadsereg idejétmúlt, és drága is. 6 hónapig bent van a srác, költenek rá egy csomót, aztán leszerel, pénz az ablakba.
Ez pont olyan, mintha valaki egy csomó munkával kiképezne egy vakvezető kutyát, aztán elzavarná hazulról.....

És valamit csakis úgy lehet jól csinálni, ha az embernek van hozzá kedve. A katonáskodáshoz pedig a legtöbb embernek nincs kedve. Nyilvánvalóan végiglógja az egészet, hiszen ő nem akarta az egészet, és érdeke sem fűződik hozzá.

Profi hadsereg kell, aki katona akar lenni, legyen katona. És egy szerződéses katonától többet
lehet elvárni, és jobban is fog érteni a dolgához.

Rendet pedig nem ott tanul az ember, hanem inkább a szüleitől. Sok embert láttam a seregben, akire az egész semmilyen nevelő hatással nem volt. Soxor inkább az állat jött elő egyébként értelmes, diplomás emberekből is (folyosó közepére szarás és hasonlók...).
Amikor kopasz voltam, az öregek egy 5 literes befőttes üvegbe fújták az orrukat, leszerelésre megtelt, leszereléskor földhöz vágták a folyosón.
Szerencsére nem nekem kellett feltakarítani....
Szóval, ha ez rendre nevelés...
Nincs ott rendre nevelés, egyszerűen csak alkalmazkodnak az emberek a körülményekhez (ha nem pofázok nem fenyítenek meg, és akkor nem ugrik az eltáv..). Viszont ilyen szinten egy kutya is tud tanulni....

Ehhez képest a sorozás szigorítása csak germóskodás. Nem tudom, hogy a katonaságra való alkalmasság mennyire függ össze a vezetésre való alkalmassággal. Leginkább semennyire.
Attól még nyugodtan vezethet autót valaki, hogy pl. lelkileg alkalmatlan arra, hogy katona legyen.

A tanárok között is van aki alkalmatlan arra, hogy tanár legyen (hát még a politikusok között), de attól még vezethet autót.

Arról nem is beszélve, hogy egy fillért nem kapsz katonaság alatt. Jó, van valamennyi zsold, de nevetségesen alacsony összeg.

Én elvárnám az államtól, hogy ha valakit erőszakkal elvisz katonának, akkor minden hónapban fizessen neki annyit, amennyit civilben keresett, vagy ha nem volt munkája, akkor minimálbért. Ingyen munka nem rulez.

stni386 Creative Commons License 2002.03.05 0 0 119

Teljes mértékben egyetértek Cosworth szavaival, én is pontosan így gondolkodom ezzel a témával kapcsolatban.
És mondja meg valaki, hogy aki elakar menni katonának, az mit élvez benne?
Még hogy, azért legyünk katonák, mert ott majd megtanuljuk a rendet!? Hát ha valakinek ott kell megtanulni a rendet, az meg is érdemli, hogy katonának vigyék. Én biztos hogy nem vagyok hajlandó senkinek a kénye-kedve szerint ugrálni jobbra-balra. (Persze a munkahely, ahol megfizetnek az más)Meg elveszíteni a megszerzett egzisztenciát.
Előzmény: Cosworth (118)
Cosworth Creative Commons License 2002.03.05 0 0 118
Most kifakadok, bocs!
De mi a f@sznak erőltetik ezt az egész Katonaságnak nevezett marhaságot? Miért nem engedik az embert ÉLNI, DOLGOZNI? Valaki megteremt egy egzisztenciát, elindít egy rohadt vállakozást, amibe belenyomja az összes pénzét, próbál MEGÉLNI valamiből, mert ugye manapság ez megy a legnehezebben, vagy van egy MUNKAHELYE, ahol azért keres, netán jól is, DE ha elviszik "bohóckodni", törvény ide vagy oda, elveszíti az állását, belebukhat a vállalkozásába, és elszarhatja azt, amit eddig magánk összehozott. Sorozás: egy nagy rakás marhaság! Van nem is egy olyan ismerősöm, aki szívesen lenne Katona. Nem is kéne hívni, menne magától is! Adózok, más is, nem is keveset, hanem SOKAT (a fizetésekhez képest ugye). Akkor teremtsék már meg a normális Professzionális Hadsereget, aki meg nem tekinti életcélnak, hogy ezt csinálja, hagyják már békén! Bocs.. de ez rohadtul felhúzott.
pityu21 Creative Commons License 2001.07.30 0 0 117
Sziasztok

En azt szeretnem kerdezni hogy ha a sorozasi behivo elott kulfoldre megyek akkor az gond?
Hogy van ez ilyenkor?
Kell szolni a honvedsegnek hogy kulfoldre megyek?
Segitsetek legyszi!
Elore is koszi.
Pityu21

Sgt. Elias Creative Commons License 2001.05.23 0 0 116
Kérdés mindenkihez. A tartalékos tisztire milyen eséllyel lehet bekerüni egyetem után? Kb. hány százalékot fogadnak el, és mi alapján szelektálnak? Esetleg mit lehet tenni, hogy jobb eséllyel oda kerüljön az emberfia? (Tapasztalatok?)

Előre is köszi,
A Sgt. aki Lt. szeretne lenni.

Sgt. Elias Creative Commons License 2001.02.25 0 0 115
Szerintem kb. úgy kellene, mint a US Nemzeti Gárdáknál. 17 kor után, akár nyáron is le lehet tudni a 6 hetes alapkiképzést, aztán egy másik alkalommal a megint 6 hetes szakkiképzést. Amúgy meg minden 4. hétvége a laktanyában (reggel 8-tól du. 5-ig), nyaranta egy 2 hetes táborozás (viszik a családot is, napközben gyakorlat, utána buli). Lehetne a svájcihoz hasonlóan területi alapon szervezni, tehát egy falu/kerület egy század, így talán még a társadalmi kohéziót is segítené.

Hát valahogy így képzelem el.

Előzmény: Törölt nick (114)
_pt Creative Commons License 1999.12.25 0 0 113
A sorozásnak van értelme, ki kell szűrni valahogyan azokat, akik valamilyen oknál fogva alkatmatlanok a sorkatonai szolgálatra ill. megállapítani a szűrőn túljutottaknál, hogy milyen fokú szolgálatra alkalmasak.

Az egy egészen más kérdés, hogy magára a sorkatonai szolgálatra van-e szükség. Én még nem voltam katona, és nem is nagyon szeretnék az lenni.

9 hónapot elbaszok az életemből, kiesek a szakmából, nem tudok addig keresni, nem tudom addig fizetni a lakásomra felvett kölcsön havi törlesztőrészletét, megsínyli a magánéletem is, és ide mindenki be tud még vagy 2,000 jól hangzó többé-kevésbé valós indokot helyettesíteni.

Big-B írta, hogy ő bizony örömmel és dalolva teljesíti állampolgári kötelezettségeit. Hát én nem, dehát nem is vagyunk 1formák. Ha valami rációt látnék a dologban, akkor megcsinálnám /lásd pl. fizetem az adót/, de a katonaság jelenlegi formájában nem látom a fantáziát.

Minden ismerősöm javasolja, hogy ússzam meg, ha tudom, mert értelmetlen időveszteség, és ők még 18 ill. 27 hónapig élvezték a sereg vendégszeretetét. 1 kollégám van, aki szívesen látna mundérban, ő azzal indokolja, hogy majd fegyelmet tanulok, ott majd igazi férfi lesz belőlem, az egy igazi erőpróba.

Ez egy lószar, ui. az illető, annak ellenére, hogy 24 hónapig volt katona, képtelen valakit végighallgatni odafigyelve, nem tud értelmesen igennel vagy nemmel felelni, röviden éretlen.

Attól senki sem lesz férfi, hogy az idősebbek szívatják ahol érik, meg hogy az ember elsajátít néhány nélkülözhetetlen diszciplinát, úgymint budi kipucolása fogkefével, stb.

_pt

Eplay_ Creative Commons License 1999.12.24 0 0 112
Na, ki jon januar 10-en Cegledre? En megyek, sorozas lesz...
Eloszor tavaly osszel voltam, A-kat. kaptam (szemuveg ellenere); kertem egy ev halasztast, (kis hatszellel) aznap engedelyeztek is. Idokozben, iden nyaron kiderult, hogy a gerincemmel komolyabb gondok vannak, voltam kivizsgalason, kaptam leletet is. A korzeti azt mondja, ezzel _valoszinuleg_ nem leszek katona; mivel ezt kezelni nem lehet, mar igy marad. Eddig ok, de mi van, ha a sorozason ugy gondoljak, _valoszinuleg_ birni fogom a katonasagot? Akkor en is buktam a jo kis allasomat :-(( es persze 9 honapot rohadok majd Kalocsan, kozben ketszer belehalok az agyhartyagyulladasba?
E. Tamás Creative Commons License 1999.12.24 0 0 111
T. Xpt!
A válasz igen egyszerű. Bíztam abban a kis allergiámban ami már korábban is megvolt. Elégnek bizonyult a 2 hetes kivizsgálás után egy szanatóriumban. Reméltem is, hogy elég lesz, mert ha elrántottak volna, akkor lőttem a karrieremnek. De gondolom, sokan vannak ezzel így.
Manapság, pedig egyre több ember kap E-kat.-t. A csoportunkból, szinte mindenkit felmentettek valamilyen indokból Egerben.

Tamás

Előzmény: X polgártárs (110)
X polgártárs Creative Commons License 1999.12.24 0 0 110
E (-kat) Tamás polgártárs,
gratula, esetleg valami bővebb magyarázat?
xpt
Előzmény: E. Tamás (109)
E. Tamás Creative Commons License 1999.12.24 0 0 109
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást és a jótanácsokat!
Nem lettem katona.
Tamás
macsó Creative Commons License 1999.04.15 0 0 108
Én a katona nőket csak biológiai értelemben tartom nőnek. Ezzel lehet egyet nem érteni, de az én véleményem nem fog változni.

Viszont az ominózus mondatodat (" Az, hogy a nő katonaként nem nő arra vall, hogy te még háború nélkül is kevesebbre tartod magad, mint egy nő.") nem magyaráztad el csekély értelmű medvebocsságomnak. (bocs...)

Big-B Creative Commons License 1999.04.15 0 0 106
nbsp:

>Mit érsz el, ha nem vonulsz be? Háromnegyed év elfecsérelt idő, leromlott anyagi helyzet, valószínűleg munkahely elvesztése, magánélet ellaposodása

Miért kell addig várni, míg ennyit elveszíthetsz? 18, 19 éves korban le kell tudni és kész.

Most lehet hogy be leszek skatujázva (ha eddig nem lettem volna), de én igenis vállalom mindazokat a kötelezettségeimet, amit az állam rámruházott, beleértve a katonai szolgálat is. Tartalékos vagyok, kész vagyok arra, hogy hazámat szolgáljam. Ha ezt valaki őrültségnek tartja, az egy esetleges konfliktusnál úgyis elhúzza innen a csíkot. Tehát ha kell újból 12 hónap, vagy amennyi kell.

Amúgy háború esetén mit teszel?

Big-B Creative Commons License 1999.04.15 0 0 104
mit nézünk meg?
vomit Creative Commons License 1999.04.15 0 0 103
jó, akkor majd megfigyeljük
Előzmény: Big-B (101)
Big-B Creative Commons License 1999.04.15 0 0 102
macsó:

Ha neked egy katonanő nem nő, akkor szerinted kit értsünk NŐ címszó alatt?

Előzmény: macsó (96)
Big-B Creative Commons License 1999.04.15 0 0 101
vomit:

Kérlek ne írj máskor ekkora hülyeséget:
"mit szólsz, hogy háborúba keveredtünk,... "
Nem keveredtünk senkivel háborúba.

Mindenkit behívnak sorozásra, a vakról biztos megállapítják majd ott, hogy nem vonultatható be (E kat.)

vomit Creative Commons License 1999.04.15 0 0 100
amikor a vakokat is behívják már sorozásra (lásd tv2 riport)
E. Tamás Creative Commons License 1999.03.29 0 0 99
Kösz az érdeklődést!
Pár nappal ezelőtt írtam, hogy hála mindennek nem soroztak be egyenlőre. Majd a nyáron kivizsgáltatom magam allergia szempontból - mert ezen "buktam el".
Ez a topic nem a NATO-ról és a háborúról szól, de így utólag elgondolkodva nem szívesen vonulnék be ebben az évezredben (egyébként soha). Túlságosan rosszul viselném el a dolgot, ugyanis nagyon lelkiismeretes és nagyon érzékeny vagyok mindenben. Én sokkal jobban értékelem a szellemi dolgokat, mint bármi materiális tevékenységet, stb...
Emiatt már értek támadások, de persze mindenkinek más a véleménye erről a témakörről. Ezt elfogadom és meghallgatom őket.
Egyébként nem keveredtünk még háborúba és nagyon bízom benne, hogy közvetlenül nem is fogunk háborúzni senkivel.
Üdv ET.
Előzmény: vomit (98)
vomit Creative Commons License 1999.03.29 0 0 98
E. Tamás
mi a hír a sorozásoddal
nem azt mondtad, hogy mostanfele dől el
mit szólsz, hogy háborúba keveredtünk, mekkora kurva nagyot szív, aki ilyenkor vonul
Cowboy Creative Commons License 1999.03.26 0 0 97
Elöször is egy tévhitet szeretnék eloszlatni, az amerikai katona fizetése egyáltalán nem magas. Söt, a többiekhez képest alacsony! A kiképzés alatt néhány száz dollárt kapnak, ( és a kiképzési b@sztatásokat , ugyanúgy, mint bármelyik más hadseregben). Az egyik barátom a polgári légitársaságnál 2X annyit keres, mint elötte a légierönél! Hogy miért is mennek katonának önkéntesen? Elöször is az átlagos amerikai családok a gimnázium befejeztével megszüntetik a gyerekek 100%-os pénzügyi támogatását. Ha tovább akar tanulni, vállaljon munkát és fizesse a számláit! Nos, ha bevonul, tanulhat olyan szakmát, amit az elsö idöszak letelte után, a polgári életben hasznositani tud és azt szakmai gyakorlatként el is ismerik. A gimnázium itt sem ad szakképesitést, elég nehéz dolgozni is és tanulni is. Bár a politikai helyzet változásával sok alakulatot megszüntettek, csökkentették a létszámot, még mindig elég biztos munkahelynek számit. Természetesen, háború esetén elrendelhetö az állampolgárok katonai sorozása, elsösorban a tényleges és a tartalékos hadsereget fogják elöször bevetni.
Európában _mindenhol_ kötelezö a katonaság, bár a kiképzés hatásossága meglehetösen eltérö. Az ideális szerintem is a svájci mintájú lenne, pár hónapos alapkiképzés után, idöszakonkénti 1-2 hetes továbbképzéssel. Ha háború törne ki, a tényleges szolgálatot teljesitök ugyis csak a támadás elsö hullámát képesek megállitani, vagy lassitani. A sikeres honvédelemhez _mindenkinek_ (úgy mint Svájcban vagy Izraelben) meg kéne tanulnia a fegyverkezelés és a hadi tudományok alapjait.
A mai (és persze a tegnapi ) kiképzés (legnagyobb részben) csak az idö elpocsékolása, teljesen megértem azokat, akik minden lehetöséget megragadnak, hogy ezt elkerüljék. Én is megtettem volna, ha lett volna lehetöségem megúszni az akkori 2év szolgálatot. Elöször a kiképzést kéne teljesen új alapokra helyezni, a lehetö legrövidebb idöre leszoritani, annyira, hogy a fontos dolgokat _tényleg_ megtanitsák! ( Térképolvasás-tájékozódás, fegyverismeret, túlélési gyakorlatok, stb.) Amig ezt nem kapja meg minden fiatal, a sunnyogóknak drukkolok!
macsó Creative Commons License 1999.03.26 0 0 96
"Ahogy olvasom a fozzászólásaidat egyre világosabban kirajzolódik, hogy közöd nincs a nick-edhez, a "gyáva nyuszi" találóbb lenne."

macsóné nem ezt mondja. :-)))

" Az, hogy a nő katonaként nem nő arra vall, hogy te még háború nélkül is kevesebbre tartod magad, mint egy nő."

Bocs, kicsit gügye vagyok. Ezt elmagyaráznád?

Előzmény: Big-B (92)
Big-B Creative Commons License 1999.03.26 0 0 95
Bocsi. Nem az alapokmány 10. pontja szerint, hanem az Észak-Atlanti Szerződés 5. pontja alapján:

"5. cikk. A Felek megegyeznek abban, hogy egyikük vagy többjük ellen, Európában vagy Észak-Amerikában intézett fegyveres támadást valamennyiük ellen irányuló támadásnak tekintenek; és ennélfogva megegyeznek abban, hogy ha ilyen támadás bekövetkezik, mindegyikük az Egyesült Nemzetek Alapokmányának 51. cikke által elismert jogos egyéni vagy kollektív védelem jogát gyakorolva, támogatni fogja az ekként megtámadott Felet vagy Feleket azzal, hogy egyénileg és a többi Féllel egyetértésben, azonnal megteszi azokat az intézkedéseket - ideértve a fegyveres erő alkalmazását is , amelyeket a békének és biztonságnak az észak-atlanti térségben való helyreállítása és fenntartása érdekében szükségesnek tart. Minden ilyen fegyveres támadást és az ennek következtében foganatosított minden intézkedést azonnal a Biztonsági Tanács tudomására kell hozni. Ezek az intézkedések véget érnek, ha a Biztonsági Tanács meghozta a nemzetközi béke és biztonság helyreállítására és fenntartására szükséges rendszabályokat."

Big-B Creative Commons License 1999.03.26 0 0 94
névtelen:

"Egyébként is, ki terjeszti azt a hülyeséget, hogy a NATO egy jótékonysági őrzővédő kft???) "

Bár ez nincs így, azért valami igazság mégiscak van benne. Ha megtámad valaki egy NATO tagot, akkor - az alapokmány 10. pontja alapján - a többi NATO tag úgy fogja a támadást értékelni, mintha őt magát támadták volna meg. ebben az esetben bizony a segítségére kell sietni. Tehát mégis csak védelmet nyújt egy támadással szemben, de nem lebecsülendő a NATO elrettentő ereje sem. (Csak emlékezni kell rá, hány NATO tagot támadtak meg eddig)

Big-B Creative Commons License 1999.03.26 0 0 93
Bagolymondja:

A szerbektől nem is kell félni, én csak azt hangsúlyoztan, hogy nem lehet tudni, mikor ki és hol akar minket megtámadni.

Big-B Creative Commons License 1999.03.26 0 0 92
macsó:

Ahogy olvasom a fozzászólásaidat egyre világosabban kirajzolódik, hogy közöd nincs a nick-edhez, a "gyáva nyuszi" találóbb lenne.

Az, hogy a nő katonaként nem nő arra vall, hogy te még háború nélkül is kevesebbre tartod magad, mint egy nő.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!