Keresés

Részletes keresés

baman Creative Commons License 2002.11.29 0 0 topiknyitó
hello!

baromira unom mar azt, hogy percekig tart, amig be tudok lepni egy masik gep nekem megosztott konyvtaraba. mi tart ennyi ideig? van egy nt-szerver, azon az osszes felhasznalo (lokalis juzerek nincsenek a munkaallomasokon), tehat az adja az authentikaciot, a helyi gep hasznalatahoz is az nt domain-en keresztul vezet az ut, tehat az egyes gepek megosztott konyvtaraihoz torteno hozzaferesi kiserletkor is - gondolom en - az nt-szerver ellenorzni, hogy en az a felhasznalo vagyok-e, aki szamara az adott konyvtar meg van osztva, azaz beengedjen-e, vagy sem.

ez a folyamat az, ami tul sokaig tart szerintem, mert bar nem tudom, hogy pontosan mi tortenik ilyenkor, de egyreszt nem hiszem, hogy ez normalis, masreszt pedig ha egy win98-as gep felol 'jovok' (95%-ban nt4, 2000, xp van a gepeken, de van par 98 is), akkor egyaltalan nincs varakozasi ido, ugy lepek be a folderbe, pontosan ugy, mintha helyben lenne. de 98 alatt sem helyi juzer vagyok (mondjuk ott olyan nincs is tulajdonkepp), a belepeskor ott is a domain-be lepek be, mert csak ugy lathatom az nt-szerveren keresztul a megosztott konyvtarakat az nt/2k/xp gepeken, es csak ugy lehetseges, hogy be tudok lepni azokra, ha ellenorzodik a jogosultsagom. vagy megis azert megy olyan gyorsan, mert egyaltalan nem is zajlik le semmifele authentikacio, es 98 alol barki belephet barmilyen megosztott konyvtarba a helyi halozaton?

egyszer talalkoztam valami 'xp tippek, trukkok' oldalon egy olyan 'registry hack'-kel, ami eppen ezt a belepest gyorsitana (allitasa szerint az en gepem a masik gep 'scheduled task' listajat nezi at, aminek ugye nincs ertelme [tenyleg nincs], ezert ha azt letiltjuk a registry-ben, akkor meggyorsul a beleptetes), de en semmi valtozast nem tapasztaltam.

ismeri ezt a jelenseget mas is?
es van-e megoldas, vagy el kell fogadni, hogy ez igy mukodik?

kosz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!