Keresés

Részletes keresés

ID Creative Commons License 2002.07.07 0 0 20
off

tölts le nagyobb méretű fájlokat, innen-onnan, reggel is, este is, és közben mérjed az időt. így megkapod a nettó sebességet. a kijelző ált olyan forgalmat is mutat, ami számodra nem konkrétan hasznos (hogy ez pontosan mekkora hányada azt valami okosabb ember megmondhassa) egyébként használj flashgetet, az mutatja. vagy a tűzfal (tiny).

egyébként hogy jön ez ide?

Előzmény: tutzi (17)
Iranon Creative Commons License 2002.07.06 0 0 19
OFF

DU Meter homepage

Egyszer próbáltam, vala régen, azóta nem használtam, csak emlékeztem rá.

ON

Előzmény: tutzi (17)
tutzi Creative Commons License 2001.11.18 0 0 17
sziasztok
Az a kerdesem, hogy tudok megbizonyosodni a tenyleges letoltesi sebessegrol. Egy alkalmazassal, esetleg egy progival?
Tudtok segiteni?
grafitcerka Creative Commons License 2001.10.26 0 0 15
igen.
azt hittem ez csak a cyberirodalomban van, de nem .
én így élek, megvan a határ a világok között, de ez másért jó.
nem. (csak hogy meglegyen a mondanivalóm íve)
Előzmény: Mr Spock (14)
Mr Spock Creative Commons License 1999.06.12 0 0 14
Kedves Para-Matula,

Sosem kávézgattok, teázgattok, sörözgettek, bulizgattok.....

Regen vitazok errol a temarol valakivel, aki nincs itt az Indexen, sot nem is internetezik. Mirol is van itt szo. BESZELGETUNK. Mirol? Mindenrol. Klikk, klikk, klikk, es arrol a temarol beszelgethetsz amirol akarsz, azzal akivel akarsz. Az igazi eletben ez nagyon ritkan adodik meg. A baratok, ismerosok szama altalaban limitalt, ugyanugy azoknak az erdeklodesi kore, es a temak amikkel hajlandok foglalkozni. Az internetten ugyanakkor tobbszaz, tobbezer ember erdeklodesi korebe, temaiba lehet beleszolni. Mindezt mindenfele kovetkezmeny nelkul, tarsadalmi megkotottseg nelkul. Ezt a szintu beszelgetesi lehetoseget es szabadsagot a "Valodi vilag" nem kepes biztositani.

Gabor

Előzmény: Para-Matula (-)
KisPocak Creative Commons License 1999.06.12 0 0 13
Sziasztok!

Kedves Para-Matula: én ugyan nem tartozom a "törzsasztalnélkülélninemtudók" népes táborába, de szerintem ez nem beteges. Egyáltalán nem az: én is szeretek itt lenni, és csak olvasgatni, mert egy halom értelmes ember kapcsolódik itt ki. Én is fáradt vagyok már, és mégis itt ülök, és olvasgatok, mert ezt nem tudom mással pótolni. Bármilyen témában, bárkivel,bármikor, bármilyen név alatt, bársatöbbi.

Üdv:KisPocak

Újlaki Creative Commons License 1999.06.11 0 0 12
Egy ideje próbálom fejteni az elméletét.

Korábban volt egy kellemetlen élményem. Valami nagy-kis disznóság történt, valaki szóvátette, és elindult egy maratoni topic. Hamar nagyon szélesre és mélyre tágult-ásott, a lét, az erkölcs nagy kérdéseit feszegettük. Az volt a bosszantó, hogy minden alkalommal, amikor eljutottunk (vagy úgy véltük, hogy eljutottunk) valameddig, jött valaki, aki csak a legutolsó hozzászólásba olvasott bele, és minden kezdődött elölről.

Azóta az elvem, hogy nem szabad túlságosan komolyan venni; illetve komolyan venni lehet, csak mellre szívni nem szabad.

Egyébként azért jó, mert ha egy társaságban olyanról beszélnek, ami téged nem érdekel, akkor vagy unatkozol, vagy bedobsz valami mást. Ha viszont ez meg őket nem érdekli, akkor megint unatkozol.

Itt meg egyszerűven átmész egy másik topicba. vagy nyitsz egy újat. Ha van még valaki, akit érdekel, akkor már lehet beszélni.

Hol találsz hajnali egykor valakit, aki beszélget veled a relativitáselméletről, politikáról, adózásról, hogy csak a köznapibb témákat említsem?

Egyébként, a címre utalva, a fórumokon folyó beszélgetés vagy vita egyáltalán nem virtuális, nagyon is valódi. Esetleg a résztvevők személyisége virtuális. Olyan ez, mint egy álarcosbál. Lehet, hogy éppen a saját feleségedet vagy barátnődet csábítod el... Persze, csak virtuálisan :-)

Előzmény: Para-Matula (-)
CooCooFooZoo Creative Commons License 1999.06.11 0 0 10
Furcsa dolog ez mindenesetre. Jó, beismerem, sokan nyáron is dolgoznak, csak emiatt vagyok itt én is, de ez nem olyan nagy hányad. Az emberek egy kis része akkor is másokkal van elfoglalva, amikor moziban ülhetne, amikor bulizhatna, vagy mehetne a haverokkal a strandra. Ez pedig beteges. Azon gondolokodom, milyen módszert és tanácsokat lehetne kitalálni a Hálózati Apukátok Vagyok szindrómában szenvedőknek a Törzsasztalról való leszoktatásra. Biztosan van rá gyógymód, és ezek az emberek bizonyos időn belül megjavulnának.
Előzmény: Para-Matula (7)
Para-Matula Creative Commons License 1999.06.11 0 0 9
Csak nem bírtam ki, és megalkottam a leszokni nem tudóknak a leszoktató topicot. Napi gyógykezelést vettem tervbe a leszokás megkönnyítésére... Ha állandó panaszaitok lennének, akkor a Törzsasztalról leszoktató gyógykezelés alatt kaphattok szakembertől tanácsot. :)))
Keynes Creative Commons License 1999.06.11 0 0 8
Nem biztos, hogy beteges, csak soxor egyszerűbb. Itt elbújhatsz egy nick mögé, ráadásul "epistola non erubescit" ahogy a latin mondja (vagy nem így mondja a latin? Aki tud latinul javítson ki!) vagyis a levél nem pirul el. Meg aztán ennyi emberrel egyszerre nem lehet teázni/kávézni/miegymásozni.
Ha visszautasítanak lehet újra próbálkozni. Ha pattanás nő az orrod hegyén, lehet nem megmutatni.
A borzasztó jeleket Ámerikában láttam: a California Egyetemen két egy szobában ülőmunkatárs e-mailen "beszélgetett" egymással. Ha a másik cikkére volt szükségük, akkor lehívták az egyetemi könyvtárból. Azt hiszem, egy tőlem egy méterre ülő embertől nem szeretnék soha ilyen távol lenni.
Ja mielőtt vád érne: én kipipálom a munkaidőmet, és már itt sem vagyok. De addig mi mást is csinálhatnék ? :)
Előzmény: Para-Matula (7)
Para-Matula Creative Commons License 1999.06.11 0 0 7
Furcsa dolog ez mindenesetre. Jó, beismerem, sokan nyáron is dolgoznak, csak emiatt vagyok itt én is, de ez nem olyan nagy hányad. Az emberek nagyrésze akkor is Törzsasztalozik, amikor moziban ülhetne, amikor bulizhatna, vagy mehetne a haverokkal a strandra. Ez pedig beteges. Azon gondolokodom, milyen módszert és tanácsokat lehetne kitalálni pszichés függőknek a Törzsasztalról való leszoktatásra. Biztosan van rá gyógymód, és ezek az emberek bizonyos időn belül megjavulnának.
Kham Creative Commons License 1999.06.11 0 0 6
Isten hozott öcsém ezavalóvilág,
Pénz, drogok, fegyverek na mega..

Megmondta már Ganxsta Zolee is. Hát érdemes ezér kimenni az utcára? Sokkal jobb itt a barlangban a csontvázak között.

nulla Creative Commons License 1999.06.11 0 0 5
A szép idő és a nyári szünet még nem minden, attól még van, akinek dolgoznia kell. :-(
Mi szükség van az internetre, ha lehet élőben is beszélgetni, meg ismerkedni? Nagyon egyszerű a válasz. Tulajdonképpen aki interneten is ismerkedik, az azért van, mert a munkahelyéről nyomul, ott pedig elég nehéz ismerkedned úgy, hogy a főnöködnek ne szúrj szemet. :-) A számítógép előtt ülve még azt is hiheti, hogy éppen vadul dolgozol. Ettől függetlenül azért élőben is úgyanúgy megy a dolog.
Egyébként meg nyaralunk, sörözgetünk, bulizgatunk. Csak annak is megvan a maga ideje, ez még legtöbbünknél nem jött L.
De lesz még itt kis forgalom, majd meglátod! :-) Egyszer mindenki elmegy nyaralni, olyankor meg eszébe sem jut az internet.
Előzmény: Para-Matula (-)
Planney Creative Commons License 1999.06.11 0 0 4
Sosem kávézgattok?

Hát ezt tényleg nem.

teázgattok

Tasztalos Teástalálkozók. :-)

sörözgettek, bulizgattok IRL?

Pl. Törzsasztal / SOTE-Klub (szintén volt ilyen találkozó) :-)

S ez mind egy asztalon... :o)
Planney

Rettenet Creative Commons License 1999.06.11 0 0 3
Na ezaz. nem csak a nyaralóidőt, a melóidőt is ki kell tölteni valamivel.
Persze a sulisok könnyen vannak. nekik most csak szabadidejük van.
Előzmény: Calliope (1)
sófelhasználó Creative Commons License 1999.06.11 0 0 2
Ha jól látom, kedves para-Matula, te sem a strandon csücsülsz (vagy ha ott lap-topozol, annál rosszabb)
:-)))
Előzmény: Para-Matula (-)
Calliope Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1
A melóban sajna nincs nyáriszünet, így valamivel ilyenkor is ki kell tölteni a munkaidőt!
:)))
Előzmény: Para-Matula (-)
Para-Matula Creative Commons License 1999.06.11 0 0 0
Kellemes nyaralást a nullásozóknak is!
Para-Matula Creative Commons License 1999.06.11 0 0 topiknyitó
Ahogy látom, a szép idő és a nyári szünet jöttével sem akar megcsappanni az Interneten ismerkedni és társalogni vágyók száma. Bevallom, ez felettébb meglepett, tudniillik meg voltam róla győződve, hogy a külföldön élőket leszámítva itt mindenki unalmas iskolai és munkahelyi óráinak a kitöltésére illetve a rideg időjárást otthonról ezzel kiküszöbölvén netezik, de mit látok: a forgalom nem csitul.

Nagyon érdekelnek a netes társadalom viselkedési szokásai, ezért kíváncsi lennék arra, hogy ha már egyszer lehetne élőben is beszélgetni, meg ismerkedni, akkor mi szükség van erre az Internetre? Ennyire fontos ez a Törzsasztal? Ennyire jó dolog karakterekben kommunikálni, szavak, színek, valódi érzések helyett? Meglátásom szerint itt csupa életvidám és egészséges ember sürög-forog, de valahogy ennek ellentmondani látszik némelyek beteges netfüggése. Akkor hogy is van ez? Ti sosem nyaraltok? Sosem kávézgattok, teázgattok, sörözgettek, bulizgattok IRL? Persze mielőtt bárki félreértené, ez a kérdés azoknak szól, akikre vonatkozik...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!