Keresés

Részletes keresés

Nils Holgersson Creative Commons License 2002.05.25 0 0 301
Az is valami hogy meg van és nem tűnt el mint a "Hosszu Fájlok Éjszakáján" a Fideszt kompromittáló dokumentumok java része.
HJM Creative Commons License 2002.05.25 0 0 300
Ha akarja, akkor igen...
de nem akarja...
Előzmény: Nils Holgersson (299)
Nils Holgersson Creative Commons License 2002.05.25 0 0 299
Az Index vissza tudja tenni ezt a topicot? Mármint technikailag.
HJM Creative Commons License 2002.05.25 0 0 298
Gonda László Creative Commons License 2002.02.09 0 0 297
Gonda Laci átgondolta mégegyszer

"- belépsz egy közösségbe, aminek még neve sincs, nem tudsz arról semmit, de rövid idő után felismered, hogy rossz társaságba keveredtél.
- azonnal döntesz, otthagyod a rossz társaságot."

A karhatalomról beszélsz, 1956.dec.15-én? Nem tudta? Azért lépett be, hogy bosszút álhasson. HÉT hónapot volt ott, miután pl. még a Nyugati elötti tüntetésből is "kivette a részét".

Átlépett egy erkölcsi határt. Gyilkosok között...

".. Te pedig a mai, a popsi szekértábor üres, oportunista politikai handabanázását ismételgeted erkölcsi kritériumként, ugyanúgy, mint Kövér László."

Nekem már 1975-ben is ez volt a véleményem. Akkor Kövér László talán tíz éves lehetett.

".a kegyelmet..., nem érdemelte meg."

Megérdemelte. Azért kapta.

"Ez elfogult politikai előitélet, a popsi szekértáborból. Éppen ezért szavazok a libsikre :-)>"

Kézcsókom a nénikédnek. De ha csinos és nincs ellene kifogás, na meg senki sem zavar, akkor "popsicsókom" a nénikédnek. Ha nincs nénikéd, akkor beszélhetünk másról is. Fő, hogy "knackige" pop legyen. :-)>

Valakinek rájuk (szadesz) is kell szavazni.

"Nem érdekel,..." Ja az más. Akkor OFF

Üdvözlettel, GoL
PS.:Anonymus a harwardon végzett? Nem is tudtam.

Előzmény: Jerzy (293)
Útfigyelő Creative Commons License 2002.02.08 0 0 296
ťť Tisztelt Viatfórum!
Utólag vettem észre, hogy tévesen a számos Belovai téma közöl nem a megfelelő helyre írtam bejegyzésemet. Az a „Belovai - Fedőneve: Scorpion letölthető” címűbe való.
Útfigyelő
Előzmény: Útfigyelő (295)
Útfigyelő Creative Commons License 2002.02.08 0 0 295
ťť Tisztelt Viatfórum!
Saját bőrömön tapasztalom, hogy ezen téma kapcsán vagy ahhoz kapcsolva (?) egyes érintett szervezetek vagy személyek mily stílust és gyakorlatot engednek, engedhetnek meg maguknak. Az eső, 2002. február 2.-án (a 132-es szám alatt) megtett hozzászólásomat követően ugyanis az utcán, a budai Magdolna torony szomszédságában rámkiabáltak, s megígérték, hogy megölnek. A téren akkor, az esti órákban rajtam és a középkori maradványok árnyékában lévő kiabálón kívül környezetemben mást nem volt. Igazán magvas érvanyaggal álltak elő. Mivel ezzel a módszerrel nem először találkozom, nem is ért váratlanul. Ezt a fajta érvelést akkor rögtön még nem tettem közkinccsé. Most megteszem. Ezek után nem lehet csodálkozni, hogy a könyv szerzője, Belovai István emigrációban él és ellene oly dühödten fenekednek.
Útfigyelő
Jerzy Creative Commons License 2002.02.08 0 0 294
Találtam még egy ontopic gondolatot a sok offtopic között:

> Amirol nem akarnak tudomást venni, az nem létezik számukra. Hallottál, olvastál, arról a kb. 7.000 magyar katonatisztrol, akik megtagadták a Münnich féle katonai esküt 57-ben?.

Hallottam, Belovai is megemlékezik róluk (276, 277):

>> Ok eközben huen szolgálták az illegitim, hazaáruló Kádár-kormányt és a minket megszáállva tartó szovjeteket.

Belovai a mai, popsi politikai szekértábor rágalmaival itél el mindenkit egy kalapba dobva, még az állítolagos 7.000 eskümegtagadó katonatisztet is. Csak sajátmagát nem.

Üdvözlettel,

Jerzy

Előzmény: Gonda László (292)
Jerzy Creative Commons License 2002.02.08 0 0 293
Gonda Laci itél, hogy itéltessen:

> ... átléptek egy hatáart, ami nem elnézheto. Ebben a ketto, azonos, erkölcsi megítélés alá esik.

Mind a jogi, mind az erkölcsi megitélésed szvsz előitélettel terhelt, részrehajló. Ugyanis:
" a határ, ami nem elnézhető ", nevezzük a Te szavaddal Rubikon-nak, hol húzódik?

Gondold át mégegyszer:

- belépsz egy közösségbe, aminek még neve sincs, nem tudsz arról semmit, de rövid idő után felismered, hogy rossz társaságba keveredtél.
- azonnal döntesz, otthagyod a rossz társaságot.

Ezt tette az első kettő: nem lépték át a Rubikont. Te pedig a mai, a popsi szekértábor üres, oportunista politikai handabanázását ismételgeted erkölcsi kritériumként, ugyanúgy, mint Kövér László.

Belovai TUDATOSAN rossz társaságba lépett be. 1963-ban. Amikor meggyőződött róla, hogy semmi kétség, a társaság rossz, akkor is ottmaradt, sőt felesküdött rájuk. Amikor megkörnyékezte az akkori ellenfél, csaknem 20 évvel később, 1982-ben, akkor érte el Rubikont. Átlépte.

> Nincs mentség!

Mentség mindig van, még Belovai esetében is van mentség. De szvsz a kegyelmet, amit az államelnöktől kapott, nem érdemelte meg.

> Főleg nem olyan hamis, mint pl. Horn Gyulánál.

Ez elfogult politikai előitélet, a popsi szekértáborból. Éppen ezért szavazok a libsikre :-)>

> Belovai és a lengyel kém közötti párhuzamra nem reagáltál.. Vagy nem ismered?

Nem érdekel, Belovai könyve sem érdekel. Már csak azért sem, mert a mi kettőmk vitájában offtopic, hiszen azt vitatjuk, hogy ki és mikor lépte át a Rubikont.

Üdvözlettel,

Jerzy

--
There is always a chance, even if there is no more option. [Anonymus]

Előzmény: Gonda László (292)
Gonda László Creative Commons License 2002.02.07 0 0 292
"...elnézést kérek,...:"

OK. Nincs semmi baj;/b>. Én szinte mindig elfogadom a belátást. Fordított esetben nekem is be kellett látnom, hogy pl. az "udvarias szalonzsidózás", félreérthető, félrevezető. Szeretnék mindenről őszintén és nevemmel vállalva beszélni, írni. A jobb jövőért. Ami tőlem tellik. Ne személyeskedjünk fölöslegesen.

Kedvesek a soraid. Sőt jól esnek. Én mindig keresem az emberit, az emberben. Igen kissé túl optimista is vagyok. Én látom Belovaiban is az emberit.

Amikor 1974-ben egy volt kollegám, később barátom, elmesélte a Nagy Imréék letartoztatásának, akkor teljesen eltitkolt, történetét, elhittem neki. Szóról-szóra igaz volt. Az egész egyetemi tanköröm, barátaim, egy kivételével, nem hitték el. Valahogy van egy érzékem, arra, hogy hol az igaz és hol a hamis.

Sajnos, nagyon elszomorít a "pufajkásokkal" kapcsolatos beírásod. Egy fasiszta, nyilas is ember volt, de ők átléptek egy hatáart, ami nem elnézhető. Ebben a kettő, azonos, erkölcsi megítélés alá esik. Nincs mentség! Főleg nem olyan hamis, mint pl. Horn Gyulánál.

Belovai és a lengyel kém közötti párhuzamra nem reagáltál.. Vagy nem ismered? Na látod, ezért baj, hogy bizonyos dlgokat nem olvasol, mert részben kirekesztő vagy. Nem szelekvtíven, amire szükségünk van, hanem mert erős előítéleted van. A fősodratú, mai médiumok, legrondább módszere, elhallgatás;. Amiről nem akarnak tudomást venni, az nem létezik számukra. Hallottál, olvastál, arról a kb. 7.000 magyar katonatisztről, akik megtagadták a Münnich féle katonai esküt 57-ben?.

Több olyan kérdés volt, amit kikerültél a KCS, hangulatos, áttekínthető vitályában. Attól, hogy Te nem olvasol Demokratát, vagy bizonyos kérdéseket kikerülsz, attól azok továbbra is létezők maradnak. Mindenről nem tudhatunk, tehát időnként nem tudunk hozzászólni, vagy nem akarunk. Megértem. De azért oda lehetne írni, h. nem tudom, nem akarom stb..... Én azt hiszem, hogy tényekről írok. Lovast analízáló Der Spiegel idézeted, elég marginális. Főleg ha azt az óriási mennyiségű fordítást tekintem, ami ő naponta fordít.

Üdvözlettel

Előzmény: Jerzy (291)
Jerzy Creative Commons License 2002.02.06 0 0 291
Gonda Laci morog:

> jerzy idézet mint érv, de elötte lebunkózz (nem elöszor)

Igazad van, elnézést kérek, valóban hiányzik a szmájli, tehát légyszives imigyen érteni:

Gonda Laci fenyegetôzik :-)> OK?

Egyébként nem olvasom többé ezt a topikot, az adatok / hozzászólások között Téged kerestelek, mert már hiányoztál, mint tollas zsidónak a forgószél. :-)>

Üdvözlettel,

Jerzy

Előzmény: Gonda László (289)
Gonda László Creative Commons License 2002.02.06 0 0 290
Konkrétan? Én 56-ban kétszer annyi ídős voltam, mint Te. De azért úgy 8 évesen is van egy két személyes élményem. Csak azt nem tudom mi a Te véleményed?

"Szabadság"

Előzmény: fényes (274)
Gonda László Creative Commons License 2002.02.06 0 0 289
jerzy idézet mint érv, de elötte lebunkózz (nem elöszőr)

"Azt hiszem, a szemtanú jobban meg tudja fogalmazni a pufajkások lényeget, mint Te a populista-demagóg handabandázásoddal."

Amiket én írok, az neked ennyi ?

"Gonda László fenyeget"

Üldözési mániát van? Miért? Csak a "lyóságos" Gonda szólt belőlem.

Időnként nagyon lehengerlő akarsz lenni.

Előzmény: Jerzy (272)
drstrangelove Creative Commons License 2002.02.06 0 0 288
ON
A cenzurazott topikokat elkezdtem atvinni az origo forumba. ott arrol ismerszenek meg, hogy az indexes cimen, vagy annak rovidiett valtozatan funtak, utana egy (index) jelolessel, es a topiknyitoban egy rovid osszefoglalo olvashato a torolt vitarol, valamint ezt a
******cenzúra! Az Indexen indexen.

felirat zarja. Vigyetek at a torolt topikot.

OFF

Tisztavíz Creative Commons License 2002.02.05 0 0 287
Simicsko megdobbentoen tajekozatlan volt. Szerintem tudatosan (lasd a masik topiban "Belovai, Fedoneve:Scorpion Letoltheto" a velemenyemet).

Remelem a tobbiek tehetsegesebbek mint o.

Előzmény: hmm (283)
HJM Creative Commons License 2002.02.05 0 0 286
OFF ON
Amit én beidéztem az a jelenleg hatályos szöveg...
oda is írtam a címe alá.
OFF OFF
Előzmény: SpM (285)
SpM Creative Commons License 2002.02.05 0 0 285
Az idézett jogszabály kissé átalakult

Hatályon kívül helyezett szöveg:
Más szocialista állam elleni bűncselekmények
151.§

A 151.§-t az 1989. évi XXV. törvény 17.§ (1) bekezdése hatályon kívül helyezte.

Új szöveg:
A szövetséges fegyveres erő ellen elkövetett kémkedés

148. § A 147. § szerint büntetendő, aki a kémkedést a Magyar Köztársaság vagy a kölcsönös katonai segítségnyújtás kötelezettségét tartalmazó hatályos nemzetközi szerződés szerint a Magyar Köztársasággal szövetséges állam területén, szövetséges fegyveres erő (368. §) ellen követi el.

Régi szöveg:
Izgatás

148.§ (1) Aki mások előtt azért, hogy
a) a magyar nemzet vagy valamely nemzetiség,
b) a Magyar Népköztársaság alkotmányos rendje,
c) a Magyar Népköztársaság szövetségi, barátsági vagy együttműködésre irányuló egyéb nemzetközi kapcsolata,
d) valamely nép, felekezet vagy faj, továbbá - szocialista meggyőződésük miatt - egyes csoportok vagy személyek ellen gyűlöletet szítson, ennek felkeltésére alkalmas cselekményt követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) az izgatást nagy nyilvánosság előtt vagy csoport tagjaként követik el,
b) az izgatás az (1) bekezdés c)-d) pontja esetén a Magyar Népköztársaság nemzetközi kapcsolatainak megzavarására vezet.

(3) Aki a (2) bekezdés a) pontjában meghatározott izgatásra irányuló előkészületet követ el, vétség miatt két évig, háború idején bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Előzmény: HJM (247)
barbibaba Creative Commons License 2002.02.05 0 0 284
Kinek kepzeled magadat? Istennek? Az az igazsag amit te irsz?
Előzmény: belovai (282)
hmm Creative Commons License 2002.02.05 0 0 283
Megnéztem az interjút.
Simicskónak halvány fogalma sem volt az ügyről, úgyhogy valami baromságot improvizált.
Igaz az előbbit el is ismerte.

Előzmény: belovai (276)
belovai Creative Commons License 2002.02.05 0 0 282

Péter,

Örülök, hogy ki piszkos játékodat befejezted.

Kérlek, olvasd könyvemet, aztán látod, mi az igazság.

Ne gyűlölködj,mert árt az idegrendszerednek.

belovai

Előzmény: Jerzy (279)
belovai Creative Commons License 2002.02.05 0 0 281

Péter,

Pontosító adatok:

Sorkatonai esküt tettem, hogy életemet és véremet adom a Munkás-Paraszt hatalomért: 1958 decemberben.
Tisztieskü, ismét a munkász-parasz, stb.:
1962. szeptember 7.

Előzmény: Jerzy (277)
juanhu Creative Commons License 2002.02.05 0 0 280
István, igy semmi értelme bármilyen vitának, ha 2-3 nick mögé bújva ismételgeted a rögeszméidet

Nem vagy kissé paranoid? Hogy bizonyitsam be, hogy én nem Belovai vagyok? Saját véleményem van, és azt irom le. Még ha ez neked nem is tetszik.

Előzmény: Jerzy (279)
Jerzy Creative Commons License 2002.02.05 0 0 279
Juanhu írja:

>> Ezzel a másokra mutogatással teszed magad teljesen hiteltelenné, István. Te mit muveltél
>> 1968-tôl 1982-ig? :-o Hamisan tettél eskut a kádárrencer pufajkájára 1968-ban?


Persze... csak közbe ráébredt a valóságra. Sokan voltak igy vele, hogy menetközben nyilt ki a szemük. De legalább kinyilt. Találkoztam nemrég egy orosz növel, aki 56-ban harcos ifjúkommunista volt, és teljes mértékben támogatta a magyarok elleni orosz beavatkozást, de késöbb ráébredt a rendszer helytelenségére, disszidált és ma USA-ban él már régóta.


István, igy semmi értelme bármilyen vitának, ha 2-3 nick mögé bújva ismételgeted a rögeszméidet. Másokra mutogatsz most is, közben azokat, akik itthon éltek és haltak, megvádolod. Részemről befejeztem, búcsúzónak kívánom Neked, hogy élj boldogan új hazádban.

Jerzy

Előzmény: juanhu (278)
juanhu Creative Commons License 2002.02.05 0 0 278
Ezzel a másokra mutogatással teszed magad teljesen hiteltelenné, István. Te mit műveltél 1968-tôl 1982-ig? :-o Hamisan tettél eskűt a kádárrencer pufajkájára 1968-ban?

Persze... csak közbe ráébredt a valóságra. Sokan voltak igy vele, hogy menetközben nyilt ki a szemük. De legalább kinyilt. Találkoztam nemrég egy orosz növel, aki 56-ban harcos ifjúkommunista volt, és teljes mértékben támogatta a magyarok elleni orosz beavatkozást, de késöbb ráébredt a rendszer helytelenségére, disszidált és ma USA-ban él már régóta.

Előzmény: Jerzy (277)
Jerzy Creative Commons License 2002.02.05 0 0 277
Belovai vádaskodik:

> Ők eközben hűen szolgálták az illegitim, hazaáruló Kádár-kormányt és a minket megszáállva tartó szovjeteket.

Ezzel a másokra mutogatással teszed magad teljesen hiteltelenné, István. Te mit műveltél 1968-tôl 1982-ig? :-o Hamisan tettél eskűt a kádárrencer pufajkájára 1968-ban?

Megdöbbent üdvzlettel,

Jerzy

--
A jelent szemlélheted csukott szemmel, de nem a múltadat.
[Stanislaw Jerzy Lec]

Előzmény: belovai (276)
belovai Creative Commons License 2002.02.05 0 0 276

Belovai a Duna TV-ben 2002.2.5., reggel 7:35

A riporter kérdéseire válaszoltam, nem tudom ki hallotta?

Ezt követően szakszerű véleményt mondott ügyemről Simicskó István, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter politikai államtitkára, akinek valami okból a kifolyólag, az első világháború előtti Reidl ezredes ügye jutott eszébe, aki az Osztrák-Magyar Monarchiában, az oroszoknak kémkedett.

Ha tudná Simicska úr, hogy én nem kémkedtem, nem tudom most milyen oktató jellegű (vagy mi) tanmesét adott volna elő.

Ez az ember (Reidl ezredes -készült róla egy film is) homoszexuális volt és vágyai kielégítésére az oroszoknak adott át magas titkossági fokozatú információt, hogy a kapott pénzen kielégítse homoszexuális szerelmei során felmerült költségeit.

Nem értem, a velem folytatott beszélgetés után, vajon milyen összefüggésben pont Reidl ezredes jutott az eszébe és ügyét hozta fel?

Ha valaki érti, akkor kérem, írja meg ide, hadd értsem meg én is.

Egyébként Simicskó úr nem tud rólam semmit, könyvemet nem olvasta, meg amúgy sem foglakozott velem. Ő cdsak azt szereti, ha mi foglalkozunk ővelük és támogatjuk őket a választásokon. Most aztán sok hívet szerzett magának és pártjának.

Ez az ügyemhez való langyos hozzáállás, a témában való teljes felkészületlenség határozottan érezhető volt. Hallottuk.

Világossá vált az is, hogy Simicskó István úr, ügyem kapacsán, azonosságot tett a magyar kommunista világ állama és a mostani, a demokrácia állama között. Neki a kettő egyforma. Totálisan elfeledkezve, hogy milyen idológiai és más kötülmények voltak abban az időkben.

A riporter kérdésére, hogy fennállt-e a 80-as évek végén egy európai háború lehetősége, Simicskó úr elmondta, hogy ő akkor volt érettségi körül (úgy 17-18 éves) és hát ő ezt nem nagyon érzékelte. Mégis, honnét? Tehát, igaza van.

A riporternek valami áthallás-féle izét emlegetett, amit a hangszalag többszöri visszahallgatása után sem értek.

Végül Simicskó úr, aki abszolút tájékozatlan az 1980-as évek elején és közepén fenálló belső politikai helyzetről, a világpolitika akkori állásáról, a katonai erőviszonyokról, valami enyhülés féléről tud, gondolom az akkori években megütötte a fülét valami ilyesmi, szóval végül kiderül, hogy teljesen tájékozatlan, ezen nagy kérdésekben is.

Simicskó úr vázolta válaszában a nagyon nagypolitikát és tudomásunkra hozta, hogy a szocialista rendszer öszeomlani akar, ezt ő már érzékelte a 80-as évek végén (gondolom itt a szovjet peresztrójkára akar utalni, de az sem mutatta még az összeomlás jeleit) és elmondta, hogy a szocializmus azért omlott össze, mert a szocializmus sok nyugati kölcsönt vett fel és akkor felbomlott az egész szocializmus.

Amikor hallgatom Hofi Géza műsorát, bosszankodom, miért szapulja ezeket a fiatal demokratákat. Hát, most már végleg leesett a tantusz.

Egyébként ha engem ilyen stílusú ember minősít, hát attól én nem fogadok el sem rehabilitációt, sem teljes jogaimba való viszszaállítást. Márcsak, ilyen vagyok.

Csinálják meg velem tisztességsen, de ne ilyen a szakmához, a politikához félig sem értő "szakemberek".

Eddig tartott Smicskó úrnak az ügyemhez és a nagyvilág dolgaihoz történt "szakszerű" hozzászólása.

Engem nem a titkosszolgálat fog teljes jogaimba visszaállítani, hanem a politka.

Az azért igen szép lett volna, ha az ország lakosságának az a része, amelyik éppen hallotta ezt az interjút a DUNA tévében, hát legalább egy titkosszolgálati politkai államtitkártól olyan szöveg hangzott volna el, hogy a néző elismerően csettintett volna, hogy ez már igen. Ilyen nagytudású, széles látókürű, tájékozott ember kezében van ezeknek a titkosszolgálatoknak az irányítása, ellenőrzése. Így nyugodtan aludhatunk.
Noa, csak tartsák félig nyitva a szemüket. Higgyenek nekem.

Na, ez a csettintés szépen elmaradt, és hogy a csak általánosan tájékozott emberekben mi a vélemény, azt én nem tudom, de az adás után kapott e-mailekben nekem írott véleményeket, meg nem akarom feltenni, mert az Simicskó úrra katasztrófális lenne.

Ja, nem általános műveltségű emberek írták.

Végül:Sajnálatos, hogy ezek a jelenlegi titkosszolgálati vezetők még mindig azon az elven és időkoordinátában gondolkodnak, amikor a hazaárulás jutalmazandó eszmény volt, a haza iránti hűség és tett pedig üldözendő cselekedet.

És ők még mindig üldözik azokat, akik a hazáért tettek. Közben büszkén feszítenek abban a NATO-egyenruhában, amelyet csak azért viselhetnek, mert voltunk jó páran, (és nemcsak a NATO-kémek, hanem sokan mások is, belföldön és külföldön) akik előbbre láttunk, mint azok küzül sokan, akik most elmarasztaló véleményt mondanak rólunk.

Ők eközben hűen szolgálták az illegitim, hazaáruló Kádár-kormányt és a minket megszáállva tartó szovjeteket. Egy részének meg segédfogalma sincs arról, hogy mi is volt annak idején, amikor
ők még a homoban játszottak. Most meg, a nekik megteremtett demokráciában kritizálják azokat, akik tettek a demokráciáért, meg másért.

Legvégül: nagyon, de nagyon remélem, hogy a nekem szimpatikus fideszes gárdában csak egy "Simicskó úr" van, mert ha több ilyen van, akkor az katasztrófa a FIDESZ részére, meg országunkra is.

Röviden ez jött össze erről az interjúról.

Igen baráti üdvözlettel, Belovai István

Tisztavíz Creative Commons License 2002.02.04 0 0 275
O mennyei fenyessegu mindenttudo illuminalt Padisah!

Bocsass meg az itteni egyszeru indexhozzaszoloknak gyarlosagukert!

Tudatlansagunk nem a mi bununk, a karma sulyos vegzetebol vagyunk ilyen alantas kenyszerpalyara rendelve!

Varva vartuk megjelenesed mint a Messiast!

Hozd el a vilagossagot a szamunkra!

Omm.
Amen.
Hare Krisna.
Hare Rama.
Amen.
Omm.

Előzmény: fényes (274)
fényes Creative Commons License 2002.02.04 0 0 274

Ennyi de ennyi tudatlan fényestekintetűt !

Nem az bánt / fáj, hogy melyikőtök melyik oldalról szidja a másikat.
Ez ügyben inkább csak mosolygok meg bosszankodom rajtatok.

de, hogy legalapvetőbb tudás nélkül használjátok a pufajkás szót, leírt mondataikból látva, hogy annyit sem tudtok a testületről mint egy kettesre vizsgázó másodéves történész hallgató ?

de, hogy keresztbe hosszába komcsiztok és annyit sem tudtok a kommonizmusról mint egy kegyelem hármast kapott középiskolás ?

mielőtt valamelyik visszafogott gondolkodású nekem támadna politikai alapon, közlöm :

1956-ban 4 azaz négy éves voltam.
Sem a forradalmárok sem az ellenforadalmárok sem a pufajkások sem a karhatalmisták NEM kértek fel, hogy erősítsem soraikat.

Nem a vagdalkozásotok fájó, az csak bántó. Az is igaz, egymást bántjátok.

A tudatlanság a fájó.

Világéletemben kegyelem ketteseket kaptam kémiából.
Nem mernék kémia topicban hozzászólni.

Itt miért nincs ilyen fék ?

belovai Creative Commons License 2002.02.04 0 0 273

Kedves Péter,

Hátmmegint nagyon elszaladt veled a ló!
Csak azért jöttél ide erre a topikra, hogy rosszindultaúan kötözködj az itt gozzászólókkal?

Ezt megteheted a régi FORUM-on, most is. Ott legalább már kialaklult játékszabályok vannak.

Na, de ahogy gondolod.

Üdvözlettel, Belovai

Előzmény: Jerzy (272)
Jerzy Creative Commons License 2002.02.04 0 0 272
Gonda László fenyeget:

> A pufajkások csakis a nyilasokkal hasonlíthatók össze, kis hazánkban.
> Vigyázz, átléptél egy "Rubicont", fordúlj vissza. Még nem késo.

De késő, egy öreg kutyának, mint én, már nem lehet új trükköket betanítani. :-)>

Azt hiszem, a szemtanú jobban meg tudja fogalmazni a pufajkások lényeget, mint Te a populista-demagóg handabandázásoddal.

A rágalmazó Csepregit benutató TV-adást Ungváry Rudolf a következô
cikkben mélatatta 1994. május 4.-én

>----------------------------------- 8< -----------------------------------------

Pufajkások

nekem a felnőttkor küszöbén az egykori, öltözékükről pufájkásoknak
nevezett karhatalom mutatta meg, mi mindent lehet a védekezes
lehetőségétől megfosztott emberrel cselekedni.

Azon a február végi napon kora délutántól az éjféli órákig verték
folyamatosan azt a közel száz hallgatót es oktatót, akit a miskolci
egyetemen rajtaütésszerűen letartóztattak. Verték őket a szobákban,
ahol várakozniuk kellett az elszállításukra, verték a ponyvával
letakart teherautók platóján, ahol törökülésben egymáshoz szorulva
szállították őket, verték, miközben leugráltak a gumibotos sorfalak
között az autókról, verték a rendőrkapitányság folyosóin az első
kihallgatások előtti hosszú várakozás idején, mialatt a fal felé
fordulva álltak hatratett kézzel, és verték sokszor a kihallgatások
közben is. Volt lány, aki a sokktól a folyosón hányni kezdett,
mellettem hang nélkül sóhajtoztak a többiek, nekem taknyom-nyálam
folyt össze a rettegéstől, s mikor éjfél felé megéngedték, hogy a
WC-t használjuk, egy ideig nem tudtam a hátamról előremozdítani a
karomat. Hetekig nem lehetett a fájdalomtól háton fekve aludni a
túlzsúfolt cellákban. Végigverték az egész egyetemet, azokat is,
akiket nem tartóztattak le, a diákszállókban tartózkodó hallgatókat,
de kapott a gumibottal öreg professzor is, amiért bekeretezett
királyi koronával díszített oklevelet őrzött a szobája falán. Ezernél
több ember emlékezhet még minderre, aki annak idején, 1957 elején a
miskolci egyetem hallgatója, oktatója és alkalmazottja volt. És ta-
pasztalhatta a saját bőrén, milyen alávalóan is lehet élni a
hatalommal.

És emlékezik még rá ma is, hogy az akkori tömegtájékoztatásban
hogyan rágalmaztak meg mindenkit, aki nem a pufajkások hatalmát
támogatta.

A Magyar Televízió Panoráma című műsorában, közvetlenül a
választások előtt, megszólaltattak egy enibert, aki azzal vádolta Hom
Gyulát, hogy verőlégény volt, és őt verte. Az állítás az ország
nyilvánossága előtt úgy hangzott el, hogy semmiféle más bizonyiték nem
támasztott alá. Holott mindenki tudja, hogy az ilyen állításokat
bizonyítani is kell. Abból ugyanis, hogy Hogy Gyula 1957-ben
a karhatalom tagja volt, az európai ember észjárása szerint még nem
következik, hogy vert, noha tanú vagypk ra, hogy a karhatalom tagjai
között voltak, akik vertek. Akik ezt az adást látták, azonban nemcsak
azt látták, hogy valakiről minden bizonyíték nélkül állítanák
valamit. Hanem, azt is látták, hogy Horn Gyulának a műsor készítői
semmiféle esélyt nem adtak arra, hogy azon a helyen a legcsekélyebb
mértékben is megvédhesse magát. Tehát azt is láthatták, hogy mit lehet
csinalni politikai műsorban a vedekezés lehetôségétől megfosztott
emberrel.

Mert akik ezt az adást látták, ugyanakkor azt is nagyon jól tudták,
hogy Horn Gyula éppen annak az ellenzéki pártnak az elnöke, amelyik a
közeli választásokon talán a legerősebbnek bizonyulhat. És azt is jól
tudták, hogy a Panoráma című műsor készítői - közszolgálati
semlegesség ide vagy oda - nyíltan szemben állnak ezzel
a párttal. És e tudásból, meg abból, hogy a megvádolt embernek
semmiféle ésélyt a műsorban, nem biztosítottak, a legkevésbé az
következett, hogy Horn Gyula élt vissza, alávalóan a hatalmával.

Következett viszont, hogy 1957 és 1994 tömegtájékoztatási módszerei
ebben a televíziós műsorban milyen félelmetesen egybecsengtek.

Saját pufajkások általi veretésem jóváhagyása volna, ha
egyetertenék azzal, amire e műsor készítői vetemedtek.

Ungváry Rudolf
>----------------------------------- >8 -----------------------------------------

Nos, ezeket hagyta ott Horn Gyula, amíg nem volt késő. És a stigmatizált
MSzP-t vitte győzelemre 1994-ben. 1994-1998-as kormányzása során pedig
konzervativ-liberális politikával szolgálta meg a bizalmat.

De aki 1968-ban belépett a pufajkások közé, annak nem hiszek.

Jerzy

Előzmény: Gonda László (269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!