Keresés

Részletes keresés

E-Lemér Creative Commons License 2002.04.20 0 0 7
Haj, haj, a hosszútávú növekedés, hát igen... Erről is lecsúsztunk, Imikém...
Nos, véres politikai csatározások után ismét itt vagyok, és kényelmesen hátradőlve az a jó érzés tölt el, hogy megtettem, amit a haza megkövetelt tőlem.
De nézzük hát a helyzetet: sajnos nem a magyar részvényeken fogok meggazdagodni. Árfolyamnövekedésnél ugye nem venni köll, hanem eladni. S nekem nincsen mit.
VAgy mégis??? MOst mi van a MOLlal? És a gázárakkal?
És még csak egy apró kiigazítás, lehet, hogy nem jól tudom: a BÉT 1990. június 21-én nyitotta meg kapuit. VAgy nem?!
Köszi az árfolyaminfót...
Előzmény: hamariberkenye (4)
hamariberkenye Creative Commons License 2002.04.08 0 0 5
Azt elfelejtettem, hogy ha csak a grafikon kellene, akkor a portfolio.hu-n régebbi adatok is vannak..
Előzmény: hamariberkenye (4)
hamariberkenye Creative Commons License 2002.04.08 0 0 4
E-Lemér,

Szerintem megszületett a feltétele az említett hosszútávú árfolyamemelkedésnek.

1996-97 utáni árfolyam-adatokat sok helyen lehet találni az interneten (pl eco.hu). Ez előtti adatsorokat már nem olyan könnyű. (Egyébként 1991 óta létezik ismét a BÉT, másrészt az 1991-1995 időszakban teljesen más papírok voltak a dominánsak, mint ma)
Ha kiváncsi vagy rá, legfeljebb elküldhetem emailben (Excel) a korai árfolyamadatokat.

Előzmény: E-Lemér (3)
E-Lemér Creative Commons License 2002.04.07 0 0 3
Hát erről van szó!!! Köszi a választ!
Sajnos, 94-ről nekem is csak emlékképeim vannak. Arra emlékszem, hogy a tőzsde (mint ahogy mindenki) hihetetlenül megrémült az mszp-től, és hatalmasat zuhant. MOst sajnos csak azt nem tudom, hogy mikor indult meg felfelé: amikor lehullott róluk az álarc (illetve felvették azt a nagy bajuszosat...), vagy még előbb. Az Istennek sem találok buxindex-történelmet sehol. Te tudsz ilyet, hogy a tőzsdei árak története 1990-2002??? Ha igen, megköszönném! Sürgős lenne... ;-)
Egyébként nem arról írtam, hogy én mit szeretnék, ha történne a választásokon. Hanem csak egy lehetőségről. Ami tőzsdei szemmel nekem kedvezne, hiszen nekem pl. nincsenek részvényeim, mert ilyen lanyha piacon és ennyire zéró informáltság mellet nem mertem belemenni. Egy választás, az más. Ha itt tényleg leszakadnának az árak, akkor szívesen vennék. Akkor is persze érdekes megjósolni, hogy mi kényszerítené a kormányt olyan politikára, amitől ismét felmennek majd az árak, és főleg MIKOR (elsősorban az EU belépés érdekes)!!! Mindössze ennek a szcenáriónak az esélyeit szerettem volna kipuhatolni, adott esetben pl. a Te tapasztalaid alapján, hiszen Te már tőzsdézel, ahogy írod. Én meg csak egy kis kezdő vagyok. De hát nem hajt a tatár, várjuk ki a választások végét.
Köszi!
Előzmény: hamariberkenye (2)
hamariberkenye Creative Commons License 2002.04.07 0 0 2
Felsorolás nélkül is értettem, hogy van köze a kettőnek egymáshoz. Arra gondoltam csak, hogy időzítés tekintetében is eléggé direkt volt a véleményed. Én nem akarok senkit sem befolyásolni vasárnap estéig. Egyébként nem egyezik az én várakozásaimmal, amit most nem írok ide. Annyit legfeljebb, hogy nem ennek az oldalnak a koalíciójára számítok..:)

Emlékszem 1998-ra. 1994-re megmondom őszintén, hogy nem nagyon. 1996 őszétől foglalkozom tőzsdével.

Ami a BÉT-et illeti. Kisebbségi vagy instabil kormány nem túl jó hír lenne. Ha pedig most nem születne döntés és új választást kellene kiírni, az csak mérsékelt és átmeneti rossz hírt jelente a tőzsdének - szerintem.. Elsősorban az elmúlt időszakban megugrott papírok árfolyama esne vissza.

Ha lesz egy stabil és szélsőségektől mentes kormányzat, akkor nagyon jó az esélye, hogy hosszan megmarad a jelenlegi emelkedő trend, kisebb visszaesésekkel. Ezekben érdemes lehet venni, és nagyon sokáig, türelmesen megtartani a nyereséges pozíciókat. Egyértelműen egy önerősítő konvergencia-emelkedés van kilátásban, amely szerintem a teljes piacot érintheti. Egyes esetekben nagyon jelentős átértékelődésekre is számítok.

Egyedi papírok szintjén: nekem személyesen abszolut kedvencem a Pannonplast. De hosszabb távon nagyon vonzónak tűnik a Démász, NABI, MOL, IEB, Danubius. A BUX-nál jóval nagyobb emelkedést várok tőlük, de ahhoz, hogy ezt elérjék, mindenképpen emelkedő indexre van szükség. Maga a BUX vétele sem tűnik rossz ötletnek. Alacsonyabb kockázat mint az előző papírok.

Az Egis esetében pszichológiai okokból rövidtávon is lehet még párezer forint felfelé. Richter, OTP, MATÁV: hosszú távon további emelkedést igen, extrémumot egyiktől sem várok, mint az index kb.

Kimondottan az átlagosnál valamivel magasabb kockázat - ugyanakkor nagyságrendileg magasabb potenciális hozam kategóriájába tartozik és érdekes lehet ezért az Antenna Hungária és a Graphisoft. Ilyen lehet a Mezőgép is.

Az én választásokkal kapcsolatos várakozásom lenne egyértelműen a pozitívabb lehetőség a tőkepiac számára. Ha ez történne, indexben egy éven belül elérhetőnek tűnik a 12000 pont. És később még mehet feljebb is ennél. Akár 15 ezer pontig.:) Bár időben mérve a tetejét legalább 7-8 hónappal a tényleges EU-csatlakozás előttre tenném. Addigra már jópár alap úgy dönthet, hogy latin-amerikai portfólióját átsúlyozza/lecseréli többek között magyar papírok javára.

Ha a jelenlegi kormány marad (szélsőséges pártok részvétele nélkül), akkor néhány hónapig maradhat az index a jelenlegi érték környékén. Ennyivel későbbre tolódna az előző forgatókönyv. Egy idő után valamilyen értelemben szerencse is kellene ahhoz, hogy egy ártatlannak tűnő emelkedést újabb kövessen és feltűnést keltsen az erre várakozó külföldi alapok szélesebb körében. Ebből indulhatna a konvergencia-rally sztorija.

Előzmény: E-Lemér (1)
E-Lemér Creative Commons License 2002.04.06 0 0 1
De azért csak van köze a politikának a gazdasághoz, nem? (gazdaságpolitika, politikai gazdaságtan, politológia a pszf-en, stb.) Emlékezz csak, mi volt a tőzsde válasza 94-ben és 98-ban. Kár, hogy nem érted az én verziómat, de nem baj. Ha esetleg Neked van elképzelésed, azt szívesen megismerném!

Egyébként valóban, a politikai fórumokon is ottan vagyok, persze odavaló témákkal! ;-)

Előzmény: hamariberkenye (0)
hamariberkenye Creative Commons License 2002.04.06 0 0 0
Az első mondat eleje nagyon nem idevaló szerintem: létezik arra egy politika fórum - ha éppen nincsen kampánycsend.

A többit nem értettem. Esküszöm hogy 5-ször végigolvastam, de akkor sem ment..

Előzmény: E-Lemér (-)
E-Lemér Creative Commons License 2002.04.05 0 0 topiknyitó
Szerintem a Fidesz nyer, koalíciót köt a Miéppel, a külföld megijed, zuhannak az árak, de az EU csatlakozás miatt a Fidesz kénytelen lesz nyitni még az idén, vagy távozni, az MSZP amúgy is el akarja adni országunkat a külföldi tőkének (ami egyébként nem lenne baj...), és akkor majd felmennek az árak. Ti mit szóltok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!