Keresés

Részletes keresés

wamzer Creative Commons License 2002.03.28 0 0 15
"Én nem azt mondtam, hogy "jó móka".Arra jó, hogy meg tudj tölteni egy fegyvert és ne úgy állj egy "helyzetben", mint borjú az új kapú előtt, arra meg végképp nincs időd, hogy a szomszédtól kérdezz. Na meg a sok trehány, rendetlen, "mama kedvence" megtanulja bevetni maga után az ágyát és elmosni a kefével a sz@rt a klotyón."

Na, a fentiek közül egyedül a fegyvertöltés nem megy, de azt nem is akarom megtanulni, mellesleg a hadseregnek ahogy hallottam, alig van lőszere, talan 2x ha lőnek a hat hónap alatt a sorkötelees lúzerek. Szal ezért még nincs értleme bemenni.

Absz Donnal értek egyet, mindenki pofázik, hogy kell az, meg mittomén, aztán meg szopacs, anyám is qrvára örült, mikor alig egy évesen lázasan döglődöm otthon, erre fatert behívták 2 hétre vmi agymenés hadgyakorlatra, hogy mit kell csinálni, ha az osztrákok ránkrontanak az Alpok felől...

ja, pár link
pl ez
meg ez

Előzmény: wamzer (14)
wamzer Creative Commons License 2002.03.28 0 0 14
Na, megértve dejó célzását felhozom ezt a topicot, ide fröcsögjünk a hacscereg ellen/mellet, ne fárasszuk ezzel a Centrumosokat.
Don Valentino Creative Commons License 2002.01.20 0 0 13
Biztos sporolni fognak. Mar csak virtusbol is. :o)
Előzmény: wamzer (12)
wamzer Creative Commons License 2002.01.19 0 0 12
Amúgy elvileg azért kap sok pénzt egy végzettség nélküli hivatásos, mert neki erre megy rá elvileg az aktív időszak az életéből, és miután leszerel, kell neki a biztos egzisztencia. Magyarul sprórol a pénzzel, mert a sregben úgysem tudja elkölteni.
_LaJoS_ Creative Commons License 2002.01.19 0 0 11
,,Welcome to the real world''

:(

Előzmény: Tanársegéd (10)
Tanársegéd Creative Commons License 2002.01.18 0 0 10
Kedves Lajos, ha 286-os, vagy 386-os gépeken kell oktatnunk a Pascalt, akkor az azért sokmindet elárul.
/Nem a Pascallal van bajom./
_LaJoS_ Creative Commons License 2002.01.18 0 0 9
Oktatásfejlesztéshez még egy adalék a mai népszabóságból. Idéznék belőle egy mondatot: Az egyetemek pénzügyi helyzetét a jogszabály-módosítás nem érinti, az oktatók azonban a jövőben kevesebb pénzt vihetnek majd haza. Ez aztán a fasza döntés, hogy szakadjon rá a plafon, aki ezt kitalálta (bár engem -- egyelőre? :) -- szerencsére nem érint a dolog).

Eddig mintha arról papoltak volna, hogy felfelé szeretnék vinni az egyetemi oktatók bérét. Akkor miért vesznek el még abból a kevésből is?

Előzmény: Tanársegéd (5)
Tibó Creative Commons License 2002.01.18 0 0 8
:)))
Vagy inkabb :(((

A bunkok orszaga leszunk?

Előzmény: Tantus (7)
Tantus Creative Commons License 2002.01.18 0 0 7
Csak még egy piciiit hadd morgolódjaaaaak! Most kaptam meg az ezévi besorolásomat.... Két diploma és iksz letanított év után most lett a fizetésem 74000 Ft. Sejtettem én, hogy nem érek annyit, amint egy általános iskolát végzett katona, de szörnyű volt vele szembesülni.:)
Előzmény: Tibó (6)
Tibó Creative Commons License 2002.01.18 0 0 6
Ahhh, ne is morgolodjunk ezen...
Előzmény: Tanársegéd (5)
Tanársegéd Creative Commons License 2002.01.18 0 0 5
Nem csodálom, és akkor még az oktatásfejlesztéséról nem is beszéltünk. Pedig arról igazán sokat beszélnek.
Előzmény: Tibó (4)
Tibó Creative Commons License 2002.01.18 0 0 4
Nemtom, ezt hogy engedhetik meg!!!

Egyszeruen ijenkor fe;megy bennem a pumpa.
Lasd meg repcsi vasar...
Annak az arabol az egsz orszagban ki lehetett volna cserelni az atlag 35eves tudoszuresi infrastrukturat...

Gusztustalan...

Előzmény: wamzer (3)
wamzer Creative Commons License 2002.01.18 0 0 3
vagy ami sokkal sulyosabb, majd ketszer annyit, mint egy kezdo orvos, haaat....
Előzmény: wamzer (1)
Tanársegéd Creative Commons License 2002.01.18 0 0 2
Kiváncsi lennék hány embert vesznek fel.
Mert így leírva a helyi viszonyhoz képest
nagyon versenyképesek a fizetések.
wamzer Creative Commons License 2002.01.18 0 0 1
ez szep, hogy egy alt.isk.-ot vegzett hivatasos bohoc annyit kap, mint egy birosagi fogalmazo....
Tibó Creative Commons License 2002.01.18 0 0 0
En egy 0-val kevesebbet adnek a katonaknak.
Előzmény: TanárSegéd (-)
TanárSegéd Creative Commons License 2002.01.18 0 0 topiknyitó
Toborzópénz, emelt fizetés

A január 1-jén hatályba lépett honvédelmi törvény sok változást hozott. A honvédelmi törvény újdonságaiból tallózgathatunk.

Tóth Sándor alezredestől a Megyei Hadkiegészítő parancsnokságon megtudtuk: az új törvény szerint 47 éves korig lehet jelentkezni szerződéses katonának. Nemcsak férfiak, hanem nők is jelentkezhetnek. És jelentkeznek is, hiszen vannak negyven év feletti pedagógusok, akik úgy döntöttek, elszegődnek. Mind toborzó, mind leszerelési segély megilleti a szerződéseseket. A törvény – legalábbis megyei szinten – igen jó alapbéreket garantál: az általános iskolát végzettek 85 600 forint bruttót, az érettségizettek 95 ezret, a felső végzettséggel rendelkezők pedig bruttó 115 ezer forintot kapnak, pótlékok nélkül. A toborzópénz és a leszerelési segély mértéke attól függ hány évre szegődik el.

Pataki Tibor alezredes, a parancsnokság osztályvezetője elmondta: az új törvény szerint a sorköteles kor akkor terjed 17-től 25 éves korig, ha a hadkötelesnek semmilyen halasztása nincs. De aki valamilyen okból (tanulmányi, egészségügyi, családfenntartói, köz-, vagy személyi érdekű) szolgálathalasztást kap, az 30 éves, huzamosabb halasztás esetében (például valaki hosszabb ideig tartózkodik külföldön) pedig 40 éves koráig hívható be sorkatonai szolgálatra. Az új törvény előírja, hogy az oktatási intézmények 30 napon belül kötelesek értesíteni a diák lakóhely szerinti illetékes hadkiegészítő parancsnokságát a tanulmányi idő megkezdéséről, az esetleges szüneteltetéséről, félbeszakításáról és a befejezéséről. Magának a hadkötelesnek pedig ugyanezekről a változásokat nyolc napon belül kell bejelenteni.

Prill István alezredes tájékoztatása szerint a parancsnokság nyilvántartása 150 ezer hadköteles adatait tartalmazza. Változás, hogy a 50. életévüket betöltők adatait törlik a megyei nyilvántartásból, ezeket már csak a Magyar Honvédség központi adatfeldolgozó rendszere őriz 62 éves korig csökkentett adatkörrel. A nyugdíjas korúak pedig a MH központi irattárához forduljanak, ha esetleg igazolásra van szükségük.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!