Keresés

Részletes keresés

Mike Creative Commons License 2002.01.01 0 0 21
Ide hozzank (Bp, Buda) inkabb ne nyomuljon be a vivendi. nem akarnek 2-3 evet visszalepni.
vivendi szar is draga is.
matav tarifai - mostmar! - szvsz nem olyan eszveszejto
Előzmény: __PT (19)
belabacsi Creative Commons License 2001.09.04 0 0 20
Hi,

Ugy latszik, csoda tortent; Eltelt 15,5 ora es meg mindig semmi baj a vonallal- csak azt nem ertem, ezt miert nem lehetett ezt az ecceru muveletet ket hettel korabban megtenni. (bar ugy tudom, minden csoda harom napig tart..)
A koncessziorol; erdemes lenne a szolgaltatoknak peldat venni arrol amikor Nemetorszagban megszunt ez a monopolcsoda... Akkor es ott kb. 50%-al!! estek vissza az elofizetesi dijak, valamint a tarifak is jocskan. Meg mai nap is olcsobb ott telefonalni mint itt Mo-n.Csak egy egyszeru pelda: a cegung inkabba DE telekomtol vasarol berelt vonalat, mivel az jocskan olcsobb, mint a hazai szolgaltato.. En ezt kjicsit viccesnek vagyis inkabb idegesitonek tartom, hogy a a magyarorszagi munkaber (mely a nyugati toredeke) mellett van kepuk a szolgaltatoknak dragabban adni a termeket, raadasul silanyabb kivitelben.
ajanlom oszahasonlitaskepp a telecom (www.telekom.de) es a vivendi (vfon.hu) tarifatablazatat...
hat, nem szivderito latvany, plane magyar fizetesbol.
Igaza van kedves _PT-nek, hogy semmi sem fog tortenni a fronton....

Előzmény: __PT (19)
__PT Creative Commons License 2001.09.03 0 0 19
Azt jo, ha tudjatok, hogy a koncesszios jogok feloldasa hogyan is fog vegbemenni.

2001. dec. 31-el lejar a Matav koncesszioja, igy a konkurensek (beleertve a tobbi koncesszios is) benyomulhatnak a Matav teruletekre (Mo 2/3-a). A tobbi koncesszios tovabbi (min 1 ev) vedettseget fog elvezni.

Erdemes elgondolkozni azon is, hogy mekkora eselye van annak, hogy egy olyan piacon, ahol egy relative jol kiepult a vezetekes halozaton levo szolgaltato teruletere akar valaki behatolni, ahol egyaltalan nincs halozata, vagy max. uzleti elofizetoket er el sajat halozataval.

Marpedig erosen ketlem azt, hogy akarmelyik masik farkas - legyen az a vivendi vagy pantel - majd epp Marineninek akar olcso, altalanydijas helyi hivast biztositani. Francot ! A cel mindig is az uzleti szegmens, mert az tejel jol.

Eljon az ev vege, majd eljon a jovo ev vege is, es valoszinuleg meg jo darabig semmi sem fog valtozni a tarifak teren, mert (tudomasom szerint) jelenleg a koncessziosok halozatait azok tulajdonosai nem kotelesek hasznalatba engedni a versenytarsaknak.

Ott van meg a kabelteve is, ahol terjeszkedik az UPeCe, de valoszinuleg meg tudja fogni a matav egy okos tarifacsomaggal /amit persze csak akkor fognak bevezetni, ha muszaj/

Perverz Tata

mmimr Creative Commons License 2001.09.03 0 0 18
hello..

Ez az átdugdosos játék..meg az ujra inditás ismerös.... :-))))

Előzmény: belabacsi (17)
belabacsi Creative Commons License 2001.09.03 0 0 17

Eddig azt hittem, hogy haladunk a nyugat fele; a szolgaltatasok kenyelmesebbek, konnyebben elerhetok es foleg megbizhatobbak lesznek.

Ket hete Vivendi hibabejelentot fehivtam, hogy a vonal rengetegszer suket.. Gyakorlatilag kinntrol elerhetetlenne valtam..
Az oldalukon szerepel, hogy a hivaskor kozlik, hogy a hiba nalam, vagy a kozpontban van. Ehelyett azt mondtak, hogy masnap legyek otthon, mert a Szakember kijon, de: egybol mondtak elrettentesul, ha esetleg nalam van hiba, akkor koteles vagyok a kiszallasi dijat csengetni kb. 4000 Ft. idopont: 8:00-10:00-ig. Otthon ulok tukon mint egy balfek, kezemben a loveval, valami csak tortenik... 10:00 elott 1.5 perccel telefon erkezik !! A Szakember a KOZPONTBOL kozli, hogy a hiba nem nalam van, hanem a kozpontban.. Azt hittem idegbajt kapok, minusz 3 ora aznapra, mert hat a szolgaltatok miert ne ugy dolgoznanak, hogy munkaidon kivul elintezheto legyen a dolog...
Na, mondom, azert megis rendes egy ceg ez, valami tortenik. Eltelik egy het, semmi valtozas. Hibabejelentes ujbol, a Kozpontos uj idopontot ad, ismet varas, a Szakember megjelenik a lakasban!! 2 perc elteltevel kozli, amit mar a multkor is, hogy a Hiba a kozpontban van, merthat sajna, elavultak a berendezesek, es a kartyak (lehet egesz jo paklit kapni mar olcson..), de majd atdugnak mashova es jo lesz. A turelem rozsat terem... de nem telefonvonalat. Ismet eltelt egy eredmenyekben gazdag het (a Vivendinek) ,mert hat ugye szolgaltatas nelkul az elofizetesi lovet beszedni igen kiraly dolog..
Hibabajelento ujbol felhivas, a Szakemberrel beszeles, fenyegetes, stb. (reszukrol meg nem ijedes, mondvan, ugysem kapok vissza semmit az elofizetesi dijbol, ha hatraszoltot csinalok is).
Ujabb igeret, ma helyreall a rend, par ora belul..
Tortent mindez 4 oraja, keleten a helyzet valtozatlan ..

Kerdem en, ilyen egy szolgaltatas 2001-ben? vagy ez mas orszagokban is hasonlo szinvonalas?
Bocsanat a terjengossegert, de ki kellett irnom a mergemet.. Irigylem a Matavosokat...es szolidalitas a Vivendi felhasznalokkal.

Belabacsi

Előzmény: KGABI (-)
mmimr Creative Commons License 2001.06.25 0 0 16
Szia VIVENDI

Rosszul vagyol?
Elsöre felengedsz 31200bps-el.
Mi történt veled rosszul vagy?
Nem baj tudom, holnapra hozod a formád....hiihiihh....

Előzmény: mmimr (12)
knox Creative Commons License 2001.06.25 0 0 15
A dolog nem ilyen egyszerű. A Vivendinek 2002.11.02.-ig van monopoljoga Jászberény körzetét kivéve, ott csak 2002. május valameddig. A másik, hogy honnét lenne (pláne azonnal) valamilyen másik szolgáltató?
Előzmény: Youme (14)
Youme Creative Commons License 2001.06.23 0 0 14
1. Szerintem 2001. December 23. után már mindenki szabadon dönthet arról kihez szerződik. Szóval még fél év.

2. Úgy tudom valami törvény is készül(t) ami szabadárasról hatósági árassá teszi majd az Internet árakat. Többen (szolgáltatók) meg is akarják támadni ezt.

3. A V-fon helyett már a V-net van és folyamatosan fogják megszüntetni az eddigi csomagokat és lehet (kell) majd átlépni az új csomagokra. Nem lesz csak 2 csomagjuk. www.vnet.hu
Ezek a Mátrix és a Wizard fantázianevű csomagok:

A Mátrix csomag: "A szolgáltatás ingyenesen hívható telefonszámon keresztül valósul meg. Ügyfeleink így a távközlési szolgáltató felé telefondíjat nem fizetnek. A csomag tartalmazza az internetezéssel kapcsolatos összes költséget, így tervezhető, költséghatékony internetezést biztosít. A csomagban foglalt telefondíj-mentes forgalom (50 óra) napszaktól függetlenül felhasználható, s a túlhasználat díja is egész napra érvényes." Ez 9980+Áfa lesz havonta és ha lement az 50 óra 3.20Ft+Áfa percenként. A kedvezmény a nap 24 órájában használható.

A Matrix paraméterei:

Csatlakozási lehetőség: Analóg vonal, ISDN2
Internet szolgáltatás: Teljeskörű
E-mail postafiók típusa: Csoportos
E-mail cím /postafiók: 20 db
E-mail tárterület /postafiók: 10 MB/e-mail cím
Web tárterület: 50 MB
Domainnév-regisztráció: Belföldi elsődleges
Domainnév-karbantartás: Igen

A Wizard csomag:

A szolgáltatás ingyenesen hívható telefonszámon keresztül valósul meg. Ügyfeleink így a távközlési szolgáltató felé telefondíjat nem fizetnek. A csomag tartalmazza az internetezéssel kapcsolatos összes költséget, így tervezhető, költséghatékony internetezést biztosít. A csomagban foglalt telefondíj-mentes forgalom (25 óra) napszaktól függetlenül felhasználható, s a túlhasználat díja is egész napra érvényes.
Ez 5980+Áfa lesz havonta és ha lement a 25 óra 3.90Ft+Áfa percenként. A kedvezmény a nap 24 órájában használható.

A Wizard paraméterei:

Csatlakozási lehetőség: Analóg vonal, ISDN2
Internet szolgáltatás: Teljeskörű
E-mail postafiók típusa: Egyéni
E-mail cím /postafiók: 5 db
E-mail tárterület /postafiók: 10 MB/e-mail cím
Web tárterület: 25 MB
Domainnév-regisztráció: Belföldi másodlagos
Domainnév-karbantartás: Igen

Én most a 12000-es csomagban vagyok amiért este 18:00 után és hétvégén lehet nyomulni úgy, hogy nincs külön telefonköltség. 2 MB tárhely és 2db. e-mail jár hozzá, Diomainnév reg+karb. nincs. Általában 5-6000 percet használom a NET-et havonta. Csináltam egy kis számítást 5500 percre kalkulálva:

Jelenleg: 12.000,-
Matrix: 12.475+10.000=24.475,- !!
Vizard: 7.475+19.500=23.975,- !!

Vagyis: Mindenképp dupla annyit fogok fizetni. Vagyis nem fogok, mert ez már tényleg rengeteg. Még 12ezer is az, de ott legalább lehet annyit netezni amennyit akar az ember. Nem értem mire büszkék ebben a két csomagban? A Matrix nem az átlag felhasználónak van kitalálva a szolgáltatásokból megitélve. A Wizard pedig iszonyú drága. Miért nincs egy "Matávszerű" harmadik csomagjuk???

Ja és lassan köteles leszek a 12.000-est lemondani és valamelyiket kiválasztani a kettő közül, különben nem lesz itthon NET !!!

harm2 Creative Commons License 2001.06.23 0 0 13

"2004-ben dönthetnek a telefonügyfelek arról ,hogy melyik szolgáltatót válasszák a (reméljük) sok közül.Remélem addigra a v-fon már csak egy kósza rémálom lesz amit gyorsan el tudunk felejteni."

Hát nem 2002. dec. 31-ig van ennek a sz@arnak monopóliuma??!?

mmimr Creative Commons License 2001.06.22 0 0 12
Sziasztok.

Én nagyon szertem ezt a Vivendi nevü micsodát.
De ha véletlen valaki tudja hogyan lehet csongrád megyében internetezni falun nélkülük.
Akkor dobjon egy mail-t.

havi 12000Ft 12800bps..... 2001-ben nekem viccesnek tünik.

Ya persze csak csucsidön kivül.

üdv:mmimr

Aty Creative Commons License 2001.04.14 0 0 11
"Miért nem beszélnek a V-fonról csak a Matávról,pedig a VIVENDI tarifái magasan verik a konkurens díjait?"
Talán azért magasak a tarifáik, hogy Budaörsön tudják fizetni azt a sok igazgatót! Kb. minden 4. ember...
Aty
Előzmény: KGABI (-)
KGABI Creative Commons License 2001.02.21 0 0 10
ismét egy új adalék a v-fon ügyfélbarát politikájáról.

faterék decemberben vettek egy üzenetrögzítős telefont.annak rendje módja szerint bejelentették ,hogy lemondják a bérelt telefont.
a v-fon közölte,hogy a januári számlán még rajta lesz a bérleti díj de a februári számlán jóvá fogják írni az összeget.nem találjátok ki mi lett a vége :a februári számlán szépen rajta van a bérleti díj .a 184 két napig nem hívható.hibaelhárító tanácsa irány a tesco mert a hölgyek el vannak foglalva nem tudják felvenni a telefont.irány a tesco :újjab igéret,majd a márciusi számlán jóvá írják a bérleti díja(ka)t.

szerintem azért nem tudják felvenni 184-en mert annyian mondják vissza a vonalat ,hogy minden erőforrást felemészt.

csak azt nem értem,hogy ha én elfelejtem befizetni
a számlát fizetnem kell ,nekik miért nem kell ilyenkor valami elnézésfélét kérni?

más.:
2004-ben dönthetnek a telefonügyfelek arról ,hogy melyik szolgáltatót válasszák a (reméljük) sok közül.Remélem addigra a v-fon már csak egy kósza rémálom lesz amit gyorsan el tudunk felejteni.

harm Creative Commons License 2001.02.19 0 0 9

Régebben nyitottam egy topikot "A V-fon (Vivendi) b@ltázza meg!!" címmel. Hasonló vélemények vannak ott is.

Harm

gyoz_tesh Creative Commons License 2001.02.18 0 0 8
Igen, a Matáv is olyan amilyen, igazad van.
A mi körzetünket (57-es) pár évvel ezelőtt a Matáv akarta felvásárolni, akkor a Gazdasági Versenyhivatal ezt nem engedte, Mert hogy a Matáv így is monopolban van, ne erősődjön tovább. Akkor jött a Vivendi.
A Matávval azért jobban jártunk volna.
Előzmény: pancho (7)
pancho Creative Commons License 2001.02.18 0 0 7
A Matáv árai messze nem korrektek, hanem pofátlanul magasak (ahhoz képest, hogy mennyibe kerül nekik a kapcsolat létrehozása, fenntartása, karbantartás stb.).

Az sajnos igaz, hogy a Vivendi még ennél is pofátlanabb. Reméljük, ez változni fog, jövőre legkésőbb.

Előzmény: gyoz_tesh (2)
Dr Mac Creative Commons License 2001.02.18 0 0 6
piglet:
Ha megnézel egy V-Fon telefonszámlát, rögtön megérted, hogy mit nem tudok követni. Egy nagy zagyvaság az egész.
Abban igazad van, hogy nem rosszak a csomagárak, de ha annyi időt töltesz a hálón, hogy az egyik csomagból kicsúszol, ám a következőre nem éri meg áttérni, akkor észreveszed, hogy baromira sokba kerül ez a szenvedélyed :o)
Egyébként azt hiszem pont az Indexen volt pár napja egy összehasonlítás és az egy percre vetített költségek szempontjából (nem csak internet, telefon is) a V-Fon magasan verte a Matávot (persze negatív értelemben).
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.18 0 0 5
SZiasztok!

NEm olcsó a Vivendi az odáig OK, de azt nem egészen értem, hogy most miért nem tudod követni, hogy mennyit lógsz a NEten?
Ha olyan a csomagod, ahol mondjuk 5 óra ingyenes, akkor azon felül tiéd a számla. Mi a különbség aközött, hogy 0 perctől számolgatsz, vagy aközött, hogy mindezt csak 5 óra elteltével teszed.
A másik, hogy sok szolgáltatónál van eg yhavidíj, és plusz a telefonszámla. Én ehhez képest azért nem találom annyira rossznak az ő csomagjaikat. Azért nem véletlenül nem tetszett ez anno a Matávnak, és perelte be őket.

Piglet

Dr Mac Creative Commons License 2001.02.18 0 0 4
Így igaz!
Bár a MATÁV tarifái sem alacsonyak, de még mindig magasan a legjobbak. Mikor álmodhatunk mi a V-Fonnál 150 Ft-os kedvezményről? Szerintem soha.
Régebben (még a Digiteles időkben) volt két kategória, a nyílt (telefondíj + 3 Ft percenként)és a korlátlan (havidíjért bármennyit nyomulhattál, ha fizetted a telefonszámlát). Szerintem ez sokkal jobb volt, mert nagyjából tudta az ember, hogy mennyit lógott a Neten és ki tudta számolni a költségét. Most viszont sehol nem tudom követni azt, hogy mikor fogyott el a csomagban megvett időm és mikortól kell fizetnem. Ezt a szolgáltató dönti el úgy, ahogy neki tetszik.
Arról nem is beszélve, hogy a V-Fon új oldalain nem is lehet elérni az internetes tarifák táblázatait. Érdeklődtem náluk, de választ nem kaptam.
Arra a kérdésre, hogy hogyan lehetne rákényszeríteni őket a díjcsökkentésre, nem tudom a választ. De azért gondolkodom.
Előzmény: KGABI (3)
KGABI Creative Commons License 2001.02.18 0 0 3
Nekem például borsódzik a hátam ha hallom amikor a Matávosok sajnálkoznak a magas internetdíjak miatt

Nekem csak ez a szombat 600 forintomba került,

bár ugye van a 12000 ft-os korlátlan tarifa de az is csak a kedvezményes időszakra vonatkozik.

gyoz_tesh Creative Commons License 2001.02.18 0 0 2
Vivendi-hát igen. Szidtam már őket eleget, most végre itt van ez a topic, úgyhogy megint írok.
Az árak egyszerűen pofátlanul magasak, nem tudom kinek találták ki a tarifa csomagjaikat, de hogy ezek nincsenek tisztában a magyar viszonyokkal, az biztos. Ha pedig így van, be sem kellett volna őket engedni az országba.
Nincs verseny az országban az internet szolgáltatók között? Lehet, de nem a Matáv monopóliuma miatt, rajtuk nem múlik.
Amiért őket b@szogatják mindig az azért van, mert ott még megfizethető az internet, és a legtöbben Matáv körzetből neteznek. Egyébként a Matávnak korrektek az árai. Ez a véleményem, bármennyire is fáj ez a Matáv ellen lázongóknak.

"Milyen kilátásai vannak a kispénzű netezőnek a V-FON körzetekben? " -semmilyen.
"Milyen lehetőségeink vannak az estleges figyelemfelhívó akciókra(nem feltétlen bojkott)? " -Hát valamilyen módon tudatni kellene velük hogy ez így nem oké, és vegyék már észre magukat.
Na ennyi, majd még írok...

Psyche Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1
Sajnos kérdéseidre csak kérdéssel tudok felelni.
1.) Ki az a MATÁV és hogy került az ágyamba?
2.) Hol osztják a piacot? Ugye nem mélyhűtött?
3.) Milyen magas az a netező?
4.) Hol lakik a feltétlen bojkott?
Előzmény: KGABI (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.18 0 0 0
a véfon a barátod, a suzuki meg a te autód

úristen, vajon hol rontottad el?

tán csak nem érzed úgy, hogy 0-t ad neked az élet?

Előzmény: KGABI (-)
KGABI Creative Commons License 2001.02.18 0 0 topiknyitó
Azért indítom ezt a topicot,hogy megbeszéljünk egy-két érdekes kérdést M.O. második legnagyobb vezetékes távközlési társaságával kapcsolatban.

Miért nem beszélnek a V-fonról csak a Matávról,pedig a VIVENDI tarifái magasan verik a konkurens díjait?

Miért ment bele a Matáv a kölcsönös piacfelosztásba?

Milyen kilátásai vannak a kispénzű netezőnek a V-FON körzetekben?

Milyen lehetőségeink vannak az estleges figyelemfelhívó akciókra(nem feltétlen bojkott)?

Erre és hasonló kérdésekre várom véleményeteket és hozzászólásaitokat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!