Keresés

Részletes keresés

LeChuck Creative Commons License 2001.12.03 0 0 0
elnezest FPD-t irtam NPD helyett

LeChuck Creative Commons License 2001.12.03 0 0 topiknyitó
Szombaton egy eleg komoly tüntetes volt Berlinben. Az Index "Vízágyúkkal oszlatták szét a neonácikat Németországban " cimmel egy az Inforadiotol atvett cikket közölt, sajnos pontosan az ellentetet irjak le a megtörtent esemenyeknek, nem mas velemenyt közöltek, hanem tenykerdesekban tevedtek sulyosan.
Szombat delelöttre hirdette meg a helyi naci part (FPD) a Wehrmacht haborus büntetteiröl szolo ujramegnyitott kiallitas elleni tüntetest. Eredetileg az egykori getto közepen az Uj Zsinagoga elött akartak a nacik elvonulni, de az utolso pillanatban, hogy ne az egykori zsido negyeden keresztül vonuljanak at, a rendörseg a parhuzamos utcaba terelte a demonstraciot (szinten az egykori zsido negyed közepen). A berlini rendörseg egy a Jozsefvarosnak megfelelö meretü kerület nagy reszet lezarta, minden masodik utcaba meg gyalog sem lehetett bemenni.
Az antifasiszta ellentüntetök a zsinagoga utcajaban gyülekeztek es megprobaltak elörejutni, hogy megzavarjak a nacik felvonulasat. A rendörseg könygazzal es vizagyukkal verte vissza a tömeget, akik macskakövekkel dobaltak a rendöröket, egy rendör autot felboritottak, egy rendörsegi mikrobusznak csak az ablakait vertek be. Ezen a környeken FDP szimpatizansok egyaltalan nem voltak, a rendörseg a fel kerület lezarasaval eppen a szelsöjobbos felvonulast kivanta megvedeni, senki nem juthatott a naci tüntetök közelebe. Az antifasiszta tüntetöket vizagyuztak szet ebben a lagy decemberi 0 fokban.

En ugy hallottam, az a szokas, hogy egy hirt csak akkor lehet közölni, ha több forrasbol is megerösitettek, az Index miert nem vette a faradsagot, hogy a mindig vitathatalanul hiteles Inforadio hiret leellenörizze ? Barmelyik berlini napilap, illetve barmelyik nemet tevecsatornan keresztül ezt böven megtehette volna.
Miert nem sikerült megtalalnom az impresszumban a rovatok hirszerkesztöinek nevet ?

(elnezest az ekezetek hianyaert, ezen a billentyüzeten csak ennyi van)

LeChuck

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!