Keresés

Részletes keresés

Elayne Creative Commons License 2001.11.04 0 0 2
Szia Tubi!

Hat konkret otleteim nem nagyon vannak, mivel a 2.5 eves fiunkat nem nagyon lehetett meg felkesziteni. :)
Esetleg helyi web-lapokat nezegetni, konyveket olvasgatni, de gondolom ezeket ti is muvelitek.
A babanet.hu-n jartal mar? Ott van jonehany kulfoldon elo magyar csalad, hatha tudnak valamit.
Vagy a noklapja.hu-n is van ilyen tema.

2B or not 2B Creative Commons License 2001.11.02 0 0 1
Szia Elayne!

Köszi! Jól csinálod ;-) Mármint a nullázást...:-)
Hát mi megpróbálunk sokat beszélgetni a dologról velük. Képeket keresünk az országról, Stockholmról, és mivel mi is tanuljuk a nyelvet, egy-egy szót próbálunk átadni nekik is ... Eleinte -főleg a nagyobbiknak- nem nagyon tetszett az ötlet, de később elfogadta ő is.Mivel nem hirtelen kell távoznunk, hanem van még jónéhány hónapunk a költözésig, próbálunk "átállni", ahogy lehet... Ehhez szeretnénk ötleteket,tapsztalatokat... meg ilyenek...

Tubi

Elayne Creative Commons License 2001.11.01 0 0 0
Kedves Tubi!

Mi 2.5 eve jottunk ki az USA-ba, ugyhogy az oktatasi rendszerben nem tudok segiteni, de a beilleszkedesrol irnek: a fiam 2.5 eves volt amikor kikerultunk, pont egy hisztikorszak kellos kozepen, ugyhogy nem volt konnyu se neki, se nekunk. Nalatok mar nagyobbak a gyerkocok, talan nem lesz olyan veszes. A fiamnak addig volt nagyon nehez dolga, amig fel nem szedett valamennyit a nyelvbol, de 3-4 honap ovodaba jaras utan mar alakult, szivesebben ment. Sokat kell veluk beszelgetni, hogy mi az ami tetszik ill. nem tetszik nekik az uj helyen, es segiteni a gondjaikat megoldani. Es ha az elejen durcasabbak a normalisnal, az teljesen jogos, de elmulik. Nalunk hasznos volt, hogy nem rogton adtuk be kozossegbe, hanem eloszor az uj lakohelyet szokta meg, de nem tudom ez nalatok lehetseges-e, gondolom a nagyobbnak iskolaba kell majd jarni.
Amugy ok mit szolnak az egeszhez?

Udv
Elayne aki 0-zni probal :)

Előzmény: 2B or not 2B (-)
2B or not 2B Creative Commons License 2001.11.01 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Rövidesen külföldre /Svédországba/ költözünk meghatározatlan időre a csemetékkel / 7 és 5 évesek/. Olyanok tapasztalatát, tanácsait keresem, akik végig élték a kinti lét minden csínját bínját, és szívesen megosztanák ezt velünk. Gondolok itt arra, h. milyen a NyEU-i oktatási rendszer, hogyan tudnak a gyerekek beilleszkedni,hogyan lehet az esetlegesen adódó nehézségeket megelőzni, ill. áthidalni.

Előre is köszi!!! Tubi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!