Keresés

Részletes keresés

Sfakutya Creative Commons License 2001.10.28 0 0 5
Köszi az ajánlott topicokat. Beleolvastam és látom, hogy tényleg nagyon nehéz a függőség megszüntetése.
Igazatok van abban, hogy a szülőket teszitek elsődlegesen felelőssé. De a mai világban feltétlenül fontos, hogy számítógépes lehetőséget biztosítsunk az ifjúságnak. De nem mindenki tudja, hol a határ és nem mindenkit lehet befolyásolni.
Előzmény: szalka (4)
szalka Creative Commons License 2001.10.28 0 0 4
Hat azert szerintem ez az allapot reg tul van mar azon, amit 1-2szeri pszhihologusi beszelgetes megold. Talan 1-2 eve kezeles segit a sracnak.
Valahogy nekem furcsa azert, hogy egy ilyen komoly fuggoseget a szulok hagytak kialakulni es 3 ev utan juttottak el oda, hogy tenni kene valamit. Hiszen mar fel ev mulva jelentkeztek az elso igen aggaszto tunetek. Nem akarlak megbantani, bar mondjuk nem irtad, hopgy te vagy a gyermek szuloje, avagy csak egy csaladtag akit elgondokodtatott segitsegre kesztetett a gyermek abnormalis viselkedes.
Igaz, hogy egy kamasz fiura nagyon nehez hatni, de bennem felmerult, hogy vajon mit nem kap meg a valo eletben ami hianya egy virtualis vilagba kergeti? Meg hogy a szulok tobb mint 3 even keresztul se ocsudnak fel ez nekem azt jelzi, hogy talan nem figyelnek, nem torodnek azzal a fiuval igazan es akar ez is hozzajarult ahhoz, hogy virtualis vilagban akar inkabb elni.
Felnott embereknel is altalaban a valo eletben korulvevo emberi szeretethiany vezet oda, hogy virtualisba menekul az illeto.
Kulonben az SOS forumon egfy olyan topic, hogy "A háló foglyai (internetfüggőség)" vagy a tasztalon "Netfüggőség - Help!!!!" cimu topicot.
De szerintem amig a srac maga ne eszmel ra hogy mi tortenik vele es nem jut el addig, hogy ezen valtoztatni akarjon o maga, addig kivulrol nem igazan lehet segiteni.
Előzmény: Sfakutya (2)
Pimpinudli Creative Commons License 2001.10.28 0 0 3
Szia Sfakutya!

Nézz át a babanet társalgójába, ott a Túl az első heteken, napokon... topicba szokott írni egy nagyon rendes, pszichológus csaj, Pelének hívják. Esetleg ő tud mondani valami okosat, eléggé otthon van gyerek téren.

Puszi:

Pimpinudli

Ui.: ja, a cím: http://www.babanet.hu

Sfakutya Creative Commons License 2001.10.27 0 0 2
Egyszer már voltunk nevelési tanácsadáson, de ott sem sikerült változtatni a dolgon. A pszichológus nem javasolta a teljes eltiltást, de okos ötletet sem adott. A gyerekkel sem foglalkozott túl sokat, pár alkalom után úgy bocsátotta útjára, mindha bármit is megoldott volna.
Előzmény: mzsperx (1)
mzsperx Creative Commons License 2001.10.27 0 0 1
ez komoly függőségnek tűnik nekem is, szerintem mindenképpen vigyétek pszichlógushoz. a szimpla tiltás nem elég, mert valami biztos van a háttérben, és ha el is tüntetitek a gépet, ki fog helyette valami mást találni (cigi, pia, kábszer, játék, vagy valami). szóval az okot kell megszüntetni! és figyelem: pszichológushoz menni nem szégyen!!!
Előzmény: Sfakutya (-)
Pimpinudli Creative Commons License 2001.10.26 0 0 0
Szia Sfakutya!

Hát, nem egyszerű. Első körben úgy tűnik, ez már komoly függőség. Esetleg egy pszichológus tudna segíteni a helyzeten.
A másik, hogy - bár nem tudom, mennyire létszükséglet a gép - esetleg eladhatnátok vagy valami zárható helyre tehetnétek.

Nagyon nehéz lesz leszoknia róla, olyan ez egy idő után, mint valami drog. De ha ennyire meglátszik a teljesítményén, muszáj. Ráadásul vsz van mögötti valami lelki dolog is, amiért így tölti el a szabadidejét.

Azt nem tudod, a neten legalább ismerkedik?

Puszi:

Pimpinudli

U.i.: Életem első 0-ja...

Sfakutya Creative Commons License 2001.10.26 0 0 topiknyitó
Komoly ügyben kérem a tanácsotokat.
MIT LEHET TENNI, HA VALAKI KÓROS MENNYISÉGBEN SZÁMÍTÓGÉPEZIK???

A probléma: egy 17 és fél éves fiú kb 4 éve minden szabadidejét a számítógép elött ülve tölti. Kezdetben csak játszott, de most is csak odáig jutott, hogy a játékot internetezéssel váltja fel időnként. Az általános iskolában hét évig kitünő tanuló volt, majd nyolcadikban kapott számítógépet és akkor kezdődött az őrület. Egy ideig csak napi néhány órát ült a gép elött, néha még szülői szigorral el lehetett onnan zavarni. A gimnázium első osztályában az eredményei kezdtek romlani, másodikban év végén háromból majdnem megbukott, most harmadikos és az első két hónap úgy telt el, hogy rendszeresen orvoshoz járt igazolásért és nem ment iskolába. Nem megy el, mert tudja, hogy semmit nem tanult és úgy gondolja, hogy ha nem ír dolgozatot, akkor megoldódik a problémája.
Ha hazajön az iskolából , akkor bekapcsolja a gépet kb 16 órakor és éjfélkor kapcsolja ki. És ez megy évek óta. Ha megpróbáljuk tiltani, akkor agresszív lesz, kiabál, teljesen dilis. Nem megy szórakozni, alig van ismerőse.

Mit lehet tenni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!