Keresés

Részletes keresés

bélla Creative Commons License 2001.10.12 0 0 192
Holnapi.
ET2000 Creative Commons License 1998.11.25 0 0 190
hogy egyesek mennyi ideig tudnak egy csonton rágódni....

ET2000

ps: új rovatvezetőnek kinevezem f.b.i dokit, én lemondtam...:))))

F.B. I. doktor Creative Commons License 1998.11.23 -1 0 189
"Az igéret szép szó, ha megtartják úgy jó." - mondja a magyar közmondás. [98-08-31 12:23 PM]-ben tettem egy igéretet, hogy a bibliából kikeresem a megfelelő részt az általam említett erkölcsi alapelvről. Nem volt nehéz dolgom, mivel valamivel később a Nap-kelte egyik adásában a Lelki útravaló műsorban megemlítették, hogy az idézet a hegyi beszédből való. Íme:

A MÁTÉ ÍRÁSA SZERINT VALÓ SZENT EVANGYÉLIOM, 7,12
"A mit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek,
mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal; mert ez a törvény és a
próféták."

Teljesen véletenül a HVG legutóbbi számában is említés esik a témáról:

HVG, 98/46. szám, 1998. november 21. 118. oldal
Teljes cikk: Mazsolázás a sajtóban [98-11-23 11:21]

Az önzetlenség és az evolúció
Az ösztönös humanizmus

"Sober a Jézussal egy idoben élt zsidó talmudista, Hillél esetét hozza példának, akitol az úgynevezett erkölcsi aranyszabály egyik megfogalmazása származik. Történt egyszer ugyanis, hogy egy tanítványa arra kérte Hillélt, magyarázná el a zsidó vallás tanításait olyan rövid ido alatt, amíg egy ember fél lábon meg bír állni. Hillél nem élt vissza a kérdezo türelmével, s röviden felelt: "Cselekedj úgy, ahogy szeretnéd, hogy mások cselekedjenek veled. Minden egyéb tanítás csupán ehhez fuzött kommentár." Ezt az aranyszabályt vallja a legtöbb tételes vallás, s úgy tunik, újabban talán az evolúciókutatás is."

Viszlát, szabi után,
mint fent

F.B. I. doktor Creative Commons License 1998.10.28 0 0 188
Üdvös vagy veszélyes?

„Az új magyar kormány az állam és az egyház szétválasztása helyett sokkal inkább az állam és az egyház együttműködésére helyezi a hangsúlyt" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök II. János Pál pápánál tett látogatása alkalmával. Kérdés, hogy mennyire tudatosult a közvéleményben az, hogy ezek a nyilatkozatok határozott irányváltás meghirdetését jelentik az állam és az egyház egymáshoz való viszonyában.

………………………………

Nem árt emlékezni Pascal bölcs szavaira (Gondolatok, 185. töredék): „A mindent szelídséggel intéző Istennek az a módszere, hogy az értelembe ész- okokkal, a szívbe pedig kegyelme segítségével ülteti el a vallást. De ha erőszakkal... akarják beleplántálni az értelembe és a szívbe, akkor nem a vallást, hanem a félelmet vetik el benne."

F.B. I. doktor Creative Commons License 1998.10.20 0 0 187
A cikk valóban ide illik a topic-ba. Hámori József miniszter úrnak kétségtelenül sok mindenben igaza van, ám nézzük a cikket a topic szempontjából!

Két dologgal azonnal nem lehet egyetérteni: Állami pénzekb$l hitéletet nem lenne szabad támogatni ez teljesen a hív$k dolga. Meg kéne szüntetni az egyházaknak nyújtott adókedvezményt, vagy hozzá kéne igazítani másfajta vállalkozások adókedvezményeihez. Ha ez így lenne, akkor nem lenne többé probléma a "hitéleti támogatás bizonytalanná válása", hiszen ebben éppen maguk az egyház hívei a legérdekeltebbek. Szintén automatikusan megoldódna az a probléma, ami miatt szigorítani akarják a vallásszabadságról szóló törvényt. Ezzel ugyanis elérnénk, hogy tisztán gazdasági vállalkozások az adókedvezmények vagy költségvetési támogatás reményében nem bújnának egyházi köntösbe. Így használnánk a vallásszabadságnak is. Nem kéne egyházon kívüliekt$l elvenni a saját hitéletre szánt pénzt, ami részben megakadályozná mások elnyomását, és megfelelne a tízparancsolatban megtalálható erkölcsi elveknek, így a vallási etikának is. Mindez ráadásul sokkal egyszerűbb eljárást is jelentene, hiszen nem kéne megváltoztatni a vallásszabadságról szóló törvényt, és nem kéne az államnak az egyházakkal egyezkedni a hitéletre szánt állami pénzek elosztásáról.

Persze állami támogatást érdemel az egyházak minden olyan tevékenysége, amellyel állami feladatot vált ki. Ilyen például az oktatás. Én úgy gondolom, hogy ebben az esetben az egyháznak magántársaságként kellene megjelennie. Ugyanazoknak a jogoknak kéne megilletnie mint más magániskola fenntartókat, és ugyanolyan elvárásoknak kellene megfelelniük is. Nem látom be, hogy mért kéne különleges privilégiumokat biztosítani az egyházi iskoláknak. Azt nem tudom elfogadni, hogy azért mert ott jobb az oktatás. Ha ugyanis így van, akkor nyugodtan felvehetik a versenyt más magániskolákkal privilégiumok nélkül is. Nem tudom elfogadni, hogy az egyházaknak nincs elegendő jövedelmük. Ha egy egyház sokkal több pénzt költ el, mint amennyit a hívei biztosítani tudnak neki, akkor az egyházi szervezet túlméretezett, vagy nem gazdálkodik hatékonyan a jövedelmével. Ez pedig az ország mai helyzetében elfogadhatatlan. Az mégsem lehet megoldás, hogy másoktól veszik el hatalmi eszközökkel a még szükséges pénzt. Ezt jobb helyeken rablásnak nevezik. Ezzel éppen maguknak az egyházaknak nem lenne szabad egyetérteni, mint ahogy néhány egyház valóban nem is ért ezzel egyet.

Az egyházak közül néhányat bármilyen indok alapján is privilegizálni teljesen ellentmond a vallási és lelkiismereti szabadságnak. Minden becsületünk a történelmi egyházaké lehet, de privilégium nem járhat ezzel együtt, különben oda a megbecsülés is.

"Most abban kell közreműködnünk, hogy a társadalom és az egyházak közelítsenek egymáshoz."

Ez egy pap szájából ez számomra teljesen természetesnek tűnik, ám a kormánytól ebből a szempontból semlegességet várok. A kormánynak hatalom van a kezében. Ha ezzel élve kívánja akár közelíteni a társadalmat az egyházhoz, akár távolítani tőle, az szerintem durva beavatkozás és a hatalommal való visszaélés ráadásul ütközik az alkotmány szellemével. A helyzet még rosszabb, ha az állam kiválasztott egyházakat kíván közelíteni a társadalomhoz, másokat meg távolítani.

Számomra elfogadhatatlan más, olyan országokra való hivatkozás, ahol az állampolgárok legnagyobb része vallásos, és ragaszkodik az egyházhához. Magyarországon egészen más a helyzet, ezért ugyanazok a szokások, törvények itt nem alkalmazhatók. Csak segítő szándékkal vetem fel a következő problémát:

Magyarországon a legszegényebbek között is vannak olyanok, akik nem vallásosak, ráadásul sokkal nagyobb arányban, mint Olaszországban. Jövedelem szempontjából szintén talán nagyobb lehet a szegények aránya, min Olaszországban. Ha nálunk bevezetik az olasz rendszert és a legszegényebbek szavazata is számít az állami támogatás elnyeréséhez, akkor amelyik egyház nekik segélyt nyújt, az nem feltétlenül valási meggyőződésük miatt fogja megkapni tőlük a szavazatokat. Senki sem fogja tudni lemosni ezekről az egyházakról azt, hogy alamizsnáért vásárolták meg az állami támogatáshoz szükséges szavazatokat. Rontja a helyzetet a történelmi egyházak esetében az a tény is, hogy igen komoly állami támogatást kapnak. Állami pénzeket használnak fel azért, hogy mégtöbb állami támogatást biztosító szvazatokat vásároljanak? Lássuk be, hogy ez ma Magyarországon könnyebben menne, mint Olaszországban. Ezért nem tartom helyesnek törvények, módszerek átvételét anélkül, hogy meg ne vizsgálnánk az eltérő helyzetből adódó hatásokat is.

Egyetértek viszont a következő mondattal:

"Szeretnénk, hogy az egyházak konstruktív szerepet vállaljanak a társadalmi problémák megoldásában."

Várom mások hozzászólását is a témához.

Tisztelettel,
mint fent

HJM Creative Commons License 1998.10.19 0 0 186
A kormányzat az "együttműködés keretében erősíti a történelmi egyházakat: Szigorúbb lesz az egyházalapítás
McNeal Creative Commons License 1998.09.28 0 0 185
speaker!
Semmiféle rothadó beszéd a te szádból ne származzon!Vagy valami hasonlót ír a BIBLIA.Aki ateista az ezt nem tudja,s nem is érdekli.Te hogy vagy ezzel?
Vagy tán hetente egyszer ezt is meggyónod mint jó katolikus,aztán had szóljon megint?
speaker Creative Commons License 1998.09.26 0 0 184
Kedves Taxin!
Gyerek, nem gyerek, az ateista: mind bunkó, amint nektek a vallásos: bigott hülye, szentfazék, stb.
Ha sértegetősdit játszol, ne sértődj meg, ha sár fröccsen rád.
TaXiN Creative Commons License 1998.09.26 0 0 183
Nem kedves speaker !

'...sok bunko ateista gyerek...'

gyerek

Mond, jo erzes mocskolodni ? Ha van Isten ezert szorulni fogsz. Joggal.

speaker Creative Commons License 1998.09.26 0 0 182
Rákosi Mátyás parancsára negyvenhét évvel ezelőtt rombolták le a képen látható fogadalmi templomot, amely a két világháború közti évek során, a méltán híressé vált regnumos közösség Isten-házaként is működött. Népünk "szeretett Vezérét" ugyanis felettébb zavarta a Prohászka Ottokár által kezdeményezett, a gazdasági világválság idejében közadakozásból felépített templom léte, amely az 1919-es tanácshatalom bukását követően, hálából épült. Nem véletlen, hogy a kommunisták mintegy "válaszként", pontosan az egykori szentély helyén állították fel a bronzba öntött 1919-es vöröskatonájuk szobrát.
A romboláshoz ürügyül a még Rákosinál is nagyobb vezér, Sztálin elvtárs 70. születésnapja szolgált, akinek a közelben hatalmas szobrot állítottak. Az ünneplésre kirendelt tömeg felvonulásához kellett a tér, a templom pedig csak nem kívánatos zavart okozott volna. A pusztítás egyúttal az egyházzal való könyörtelen leszámolás kezdete is volt. Az elvtársak ugyanis nemcsak a templommal, hanem még a regnumos szellemmel is le akartak számolni. A lelkület azonban lappangva mégis tovább élt. Isten egykor lerombolt hajlékát pedig idővel újra fel lehet építeni. Mindenesetre most sokan kardoskodnak emellett. A hivatalosnak tartott Regnum Marianum temploma egyébként Zuglóban, a Zobor-hegy téren már áll. A nem hivatalos közösség pedig az eredeti újraépítéséért küzd.
Jezsó Ákos
Laci Creative Commons License 1998.09.25 0 0 181
maximálisan egyetértek F.B. I. doktorral ebben a dologban.

És róla még csak azt sem mondhatják, hogy elfogult. De hát a jelenlegi kormány ugye sajnos nem olyan emberekből áll, akikre az elfogulatlanság, az igazságozság jellemző. Bár most inkább sajnálom őket, azért ami most jön rájuk, de ez már off-fórum volt, bocs

Medwe Creative Commons License 1998.09.25 0 0 180
Rég leléptem ebből a topicból, nem is akarok visszatérni, csak jelzem, hogy a politikai oldalon a dezsavü topikban ideillő brummogásom volt, akit esetleg érdekel...
F.B. I. doktor Creative Commons License 1998.09.24 0 0 179
Pontosabb forás: HVG, Képes hírösszefoglaló, 1998. Szeptember 19.

Az egyház neve és a technikai adószáma
Rendelkezôk létszáma
(ezer fõ)
Átutalt mennyiség
(millió Ft) 
Magyar Katolikus Egyház 0011
308 
653 
Magyarországi Református Egyház 0066
91
201
Magyarországi Evangélikus Egyház 0035
26
65
Hit Gyülekezete 0279
12
20 
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége 0358
2,6
13

"Az egyszázalékokról rendelkezőkre jutó összegek a PM-kimutatás alapján a Mazsihisz és az Unitárius Egyház támogatói esetében volt a legmagasabb (4906, illetve 3739 forint/fő) és a Jehova Tanúi esetében a legalacsonyabb. (1244 forint/fő), míg az átlag 2-3 ezer forint között mozgott. A kormány e "torzító tényező" kiküszöbölését törvénymódosítással szeretné elérni. Eszerint az egyházi egyszázalékok "közös kalapba" kerülnének, s azt a nyilatkozók száma arányában egyenlően osztanák szét az egyes egyházak, felekezetek között."

Ez aztán már mindennek a teteje! Akkor már inkább sorsoljanak!

Tisztelettel,
mint fent

F.B. I. doktor Creative Commons License 1998.09.20 0 0 178
Kedves olahim,

Sajnos hiába keresek, több adatot nem találtam. Így is meglepő volt számomra, hogy ezek az adatok már mostanra kiderültek, én ugyanis jövő év elejére vártam őket.

Tisztelettel,
mint fent

olahim Creative Commons License 1998.09.20 0 0 177
Tisztelt F.B.I. DOKTOR!
Azt szeretném Öntől megkérdezni,hogy a
többi egyház milyen arányban részesült az
1%-os felajánlásokból.(Mondjuk az első 10
érdekelne ha lehet.)
Köszönettel:mint fent.
F.B. I. doktor Creative Commons License 1998.09.19 0 0 176
Bocsánat,

kormánykoalíció -> kormánykoalíció + minden bizonnyal a MIÉP

Tisztelettel,
mint fent

F.B. I. doktor Creative Commons License 1998.09.19 0 0 175
Magyar Nemzet, Belföld, 1998. szeptember 19., szombat, "Gyenge volt a propaganda"
Mazsolázás a sajtóban [09-19-98 3:39 PM]:

Az egyház neve és a technikai adószáma
Rendelkezôk létszáma
(ezer fõ)
Átutalt mennyiség
(millió Ft) 
Magyar Katolikus Egyház 0011
300 
650 
Magyarországi Református Egyház 0066
90
200
Magyarországi Evangélikus Egyház 0035
26
65
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége 0358
2
12 

"Értesüléseink szerint a történelmi egyházak kifejezett kérése volt, hogy az egyszázalékos törvény novemberben esedékes módosítása a kormányprogramnak megfelelôen történjék. Az olasz rendszert példának tekintô tervezet szerint ugyanis valamenyi adózó ugyanakkora öszszegrôl rendelkezhetne, illetve az adót nem fizetôk is kifejezhetnék egyháztámogatási szándékukat."

Az olasz rendszer bevezetése megszüntetné még azt a kis látszat pozitívumot is, amivel a mostani törvény rendelkezik. Ezentúl az egyébként (különböző okok miatt) nem adózó hívők után is az adózóknak kell fizetniük függetlenül attól, hogy milyen vallásuak, vagy egyáltalán vallásosak-e. A hitéleti támogatás mellett ez lesz a következő lépés, amellyel a kormánykoalíció növeli az állampolgárok által egyes egyházak általi támogatását, ezzel együtt az elnyomattatását is. A táblázatból az is kiderül, hogy főleg a kisegyházaktól fog elvándorolni az ily módon szerzett jövedelem a történelmi nagy egyházak felé. Szerintem.

Tisztelettel,
mint fent

F.B. I. doktor Creative Commons License 1998.09.17 0 0 174
Kedves Libego,

Ha HJM tanácsát (09-16-98 2:29 PM) megfogadta volna könnyebb lenne a helyzetem. Nem könnyű néhány szóban összefoglalni azt, amit (elhiszem) még végigolvasni is nehéz. Ezért a részletekre nem térhetek ki. Ha nem ért valamit, akkor az lehet ennek is a következménye. Őszintén szólva nincs sok kedvem az egész vitát elölről kezdve megismételni, de igyekszem Önnek válaszolni.

A topic címe "Az elnyomó Egyház, a fiatal...", ezért ne is csodálkozzon az olyan kifejezéseken ebben a topic-ban, amelyek elnyomóként emlegetik az egyházakat. Ez teljesen ontopic. A többi topic-ban pl 1% és Alkotmányos-e, valószínűleg nem fog ilyenekkel találkozni.

Szeretném eloszlatni azt a félreértését, hogy "Egyhazak tamogatasa =
elnyomas". Ha elolvassa a topic-ot rá fog jönni, hogy nagyon is támogatom, hogy az egyházak hívei támogassák saját egyházukat, és ellenzem, hogy mások egyházát kelljen kötelezően támogatniuk, ez utóbbi ugyanis valóban elnyomást jelent.

Az állatkerti hasonlata úgy gondolom nem állja meg a helyét. Az magyarországi állatkertek úgy tudom, még mindig állami tulajdonban vannak. Ezért természetes, hogy az állam finanszírozza őket, leginkább az állampolgároktól beszedett adóból. Még egy különbség az egyházakhoz képest, hogy az állatkertek szolgáltatásait felekezeti megkülönböztetés nélkül mindenki igénybeveheti, tevékenysége nem ütközik senkinek sem a vallási és lelkiismereti meggyőződésével. Hasonló okok miatt nem tudom elfogadni a környezetvédelmi példáját sem.

Kedves Libego, az a sejtésem, hogy azok, akik kiröhögték nem az állítása valóságtartama miatt röhögték ki, hanem azért, mert ezt olyan másik állítással kapcsolatban említette, aminek ehhez semmi köze nincs. De ha kérhetem ezt a másik topic-ban vitassuk meg, mivel oda tartozik.

Nálunk egyelőre jobban tisztelik az Alkotmánybíróságot, mint Németországban, de ha lehet, akkor ezt inkább az Alkotmányos-e topic-ban vitassuk meg.

Gratulálok a hittan és dogmatika tanulásához. Nincs egyedül.

Gondolom olvasta Csülök válaszát.

Tisztelettel,
mint fent

Libego Creative Commons License 1998.09.16 0 0 173
Csulok,
remelem azert az egeszet elolvasod nem csak az utolso mondatot.
Libego Creative Commons License 1998.09.16 0 0 172
HJM,

en pont abba probaltam belemenni -de hat minek is ismetelnem onmagamat, hiszen biztosan olvastad hozzaszolasomat akar itt akar a parasztokat az ulloi... topicban-, hogy olyan, mint "kozpenzeket csak kozfeladatra" egyszeruen nincs.

Tudtommal miota tarsadalomban elunk soha nem is letezett.

Csülök Creative Commons License 1998.09.16 0 0 171
Libegő,
akkor minden OK.
Írod:"Ez egy tobblet. Nem kotelezo. De mert jo es erdemes, tamogatni fogom"
Na ez így lenne helyes! Te, ha akarod támogatod, más aki nem akarja, nem támogatja! Én is így gondolom.
HJM Creative Commons License 1998.09.16 0 0 170
Kedves Libego
(09-15-98 10:51 PM)

"...kicsit keson kapcsolodom be a temaba, ..."
Ajánlom figyelmedbe a "Van Isten...", "Alkotmányos-e?", "+ 1 %" topicokat.

Alapgondolat:
közpénzeket csak közfeladatra.

F.B. I. doktor Creative Commons License 1998.09.16 0 0 169
Kedves speaker,

Szerintem általános iskolások között még nem létezik ateista gyerek.

Tisztelettel,
mint fent

F.B. I. doktor Creative Commons License 1998.09.16 0 0 168
Kedves speaker,

Szerintem nem bunkó az a sok ateista gyerek.

Tisztelettel,
mint fent

Libego Creative Commons License 1998.09.15 0 0 167
kicsit keson kapcsolodom be a temaba, ezert bocs, ha valamit nem olvastam volna el es igy massal ismetlesbe esnek.

Szerintem az "Allam ne tamogassa mas penzebol az Egyhazakat" dolgot azert nem igazan erdemes firtatni, mert akkor de facto ott kellene folytassuk, hogy az allam az en penzemen ne gyogyitson masokat, az en penzemen azt a nyugdijast tartom el akit en akarok, nekteknemfizetekadot, blablabla.

Csapodi cikke szerintem tobb helyen is teves pld. logikailag (melyik egyhazat miert mennyivel tamogat az Allam), de most annak reszletes elemzesebe nem mennek bele.
Csapodit kedvelem pacifista mozgalma miatt, itt azonban veszelyes vizekre evezett.

Mint fent (FBI) asztaltarsunknak a politikai topicokban kozzetett eszmefuttatasai utan itt is megismerkedhetunk velemenyevel. Es en most elsosorban vele vitatkoznek.

Jollehet nehez ezt olyan hozzaallassal megtenni, amelyik ugy indit, hogy az egyhaz elnyom. A konkret esetben itt a Reformatus Egyhazrol van szo, de mint tudjuk, ugyanaz a penz, ugyhogy hivjak bar katolikusnak, Zsidonak vagy akar Jezus Krisztus Mai Szentjeinek stb.stb, egy kalap: Az elnyomo Egyhaz. Sot, ez meg jobb: az Egyhazak tamogatasa = elnyomas.

Orwell optimista volt. Nem ismerte F.B.I. Doktort

Kepzeljuk meg el a szegeny lakossagot*, akik nem ertenek egyet az Allatkert tamogatasaval (eljenek meg az allatok ugy ahogy tudnak, tamogassa oket a Grinpisz) - hat ezek teljesen el vannak nyomva.
En hatarozottan allitom, hogy a kornyezetvedelem ugyanolyan ideologia mint a vallas. Az en adombol csak ne fizetgessenek kornyezetvedelemre.
*a polgar manapsag tabu szo.

Amikor egy masik topicban kifejtettem azon velemenyemet, mely szerint Hegedus tiszteletes nemregen tett ("Magyarországon van egy kisebbség, mely hivatásszerűen zsákmányolja ki a nemzet többségét." a Kat. Egyhazra vonatkozik, tobben kirohogtek.

Mert mirol is van itt szo. Arrol, hogy neha elojon egy-egy kisebbsegi problema (most eppen kiderult: a hajdunanasi iskola diakjai tobbsegeben ciganyok) ahol a kisebbseg nagyon nagy ur. Massag elfogadasa, tiszteletben tartasa, _anyagi_ tamogatasa (pld. Szekesfehervar) jelszavak ropkodnek, embereket, csoportokat tesznek tonkre a kisebbseg vedelmeben.
Es akkor jon az Egyhaz. Ezeknek penzt? Soha! Hittanora es plusz tanterem? Na meg csak az kene az en gyerekemnek, akkor inkabb nem tanittatok... Hisz' ezek kisebbsegben vannak acsudamindenit! Hat alig van ma kereszteny ember az Orszagban!

Nemetorszgban tobb evvel ezelott az Alkotmanybirosag kimondta, hogy a Feszulet elhelyezese a tanteremben alkotmanyellenes. Az indokokat itt most nem adom meg, azok joreszt egyeznek alanti velemenyekkel. Olyan felhaborodasi hullamot vert ki az orszagban, hogy az Allamelnoknek kellett kulon nyilatkozatban kiterni az ugyre....
Par szaz kilometer.

___
En tanultam hittant. Katolikus dogmatikat is tanultam aztan annyi maradt meg bennem amennyit en ossze tudtam egyeztetni a hitemmel es meggyozodesemmel.

Ez egy tobblet. Nem kotelezo. De mert jo es erdemes, tamogatni fogom.

speaker Creative Commons License 1998.09.15 0 0 166
Kedves F.B.I. doktor!
Szerintem, meg az a sok bunkó ateista gyerek csak örül, hogy nem kell iskolába járni.

Kedves cserfa!
A hitehagyottak gyűlölete az egyházuk iránt határtalan. Rólad nekem ez jut eszembe.
Egyszer persze majd jön a nayg bűnbánat, és hamu szórás a fejekre. Későn.

Cserfa Creative Commons License 1998.09.15 0 0 165
Kedves speaker!

Örömmel üdvözölném, ha Krisztusra hallgatnál, és többé nem kérnéd vissza, amit elvettek Tőled, meg azt sem, amit másoktól vettek el!
Ha ezt nem teszed, akkor csak a szájaddal vagy keresztény, meg Szekfű szerint, de a Biblia szerint nem.
Csak nem gondolod komolyan, hogy erkölcsi alapod van a számodra kedvező dolgokat kimazsolázni a Bibliából, hogy ezzel emberekre rakhass terheket, magadat meg kimented ezek alól?
Tartsd be Te Krisztus beszédeit, éld így az életed, de még akkor sem lesz alapod másokon, törvényes dolgok ellen követelni.
Egyébként Te érted, amiket leírsz?

F.B. I. doktor Creative Commons License 1998.09.15 0 0 164
Kedves speaker,

Az ablakbezúzás az terrorista cselekedet! A bolsik helyében én az ilyeneket a gyülekezet előtt nyilvánosan kiátkoznám.

Tisztelettel,
mint fent

speaker Creative Commons License 1998.09.14 0 0 163
Kedves FBI doktor!
A Népsza®ság most is biztos hazudik, de ez természetes.
Valójában ez a lényeg:
"Arról viszont senki nem mondott véleményt, hogy augusztus 30-án a református egyházközség ünnepélyes tanévnyitó istentisztelete alatt valaki téglával bezúzta az egyházi iskola egyik ablakát."
A vallásos iskola diákjainak száma nem véletlenül kevés, ha eszeveszett bolsik ilyesmire vetemednek. Az emberekben él még a múlt emléke, és ki tenné ki a gyerekét ilyen állati agressziónak szívesen?
Ha a média hisztéria és az ezt kísérő fizikai -lelki terror nem lenne, már régen megoldódótt volna a dolog, annyi gyerek járna az egyházi iskolába, hogy lenne elég hely jó körülmények megteremtéséhez is az ateista iskolában.
F.B. I. doktor Creative Commons License 1998.09.14 0 0 162
Mennyire igaza van kedves speaker,

A hajdúnánási eset is kitünő példázza az elnyomó egyház módszereit. Mindjárt ide is másolom a linket:
Lelakatolt iskolahatárok
Nem elég, hogy a város polgárainak kötelezően támogatniuk kell az egyházat, még azt is el kell viselniük, hogy néhány vallásos szülő gyermeke miatt több száz tanulónak kell rossz körülmények között tanulni. Később persze szét lehet őket szórni más, távoli iskolákban elszakítva a jól megszokott osztálytársaktól, barátoktól. Lassan már semmin sem csodálkozik az ember.

Köszönöm, hogy fehívta rá a figyelmem.
Tisztelettel,
mint fent

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!