Keresés

Részletes keresés

SzappanosGabor Creative Commons License 2001.09.20 0 0 23
A Hybrisnek kellemes szokasa megpatkolni a WSOCK32.DLL-t, hogy az a virust aktivizalja.
Hogyan irtottad le a virust?
Altalaban ketfele megkozelites van: vagy a virusirto tisztitja ki a WSOCK32.DLL-t (ekkor eleg megbizhato virusirtot kell hasznalni), vagy egy UGYANOLYAN operacios rendszert futtato geprol kell potolni.

Igy latatlanban inkabb arra fogadnek, hogy az utobbi tortent, csak eppen a WSOCK32.DLL nem kompatibilis.

Szapi

Előzmény: ID (22)
ID Creative Commons License 2001.09.19 0 0 22
köszi, a srác aki a chellot feltettem meg még egy kis lóvéért a megosztást is megcsinálta, az is a norton PF-t tette fel, csakhogy a már emlegetett hybris tönkrevágta a dolgokat, kénytelen voltam levenni. nahamár itt tartunk, amióta a hybris volt/van azóta rendszeresen kapok olyan üziket a startupnál, hogy "valami.dll nem létező (vagy hiányzó, most nem emlékszem) exprothoz van csatolva wsock32.dll:9". a valami legutóbb asszem a virusírtóm dll-je volt. mit jelet ez?
Előzmény: ZöPö (21)
ZöPö Creative Commons License 2001.09.18 0 0 21
Hmm, hmm... Neked egy igazi proxy/tűzfal kell akkor... Asszem... Bár... Nem tudom, hogy az icshare esetén a "központ" milyen IP-címre küldi a válaszokat a requestekre. Valszeg arra az egy címre, amelyik azé a gépé, amelyik shareli a connectiont. Akkor viszont nem kell proxy, elég a Personal Firewall (a NIS része).
Előzmény: ID (19)
ZöPö Creative Commons License 2001.09.18 0 0 20
Hmm... :-) Remélem, a BSA nem olvassa! Bár, hozzám kijöhetnek, mert minden program jogtiszta a gépemen (kopp-kopp-kopp), ilyen remek helyzetben soha nem voltam, mint idén tavasz óta.

Naszóval a Norton általam ismert programjai technikailag szabadon másolhatók, még csak regisztrációs számot vagy CD-kulcsot sem kérnek. Vagyis, ha valaki kölcsönadja vagy lemásolja a CD-jét neked, azt fel tudod telepíteni és működik. Ennek ellenére azt mondom, hogy vedd meg, nem olyan egetverő összeg, cca. 25 eFt.

Előzmény: ID (18)
ID Creative Commons License 2001.09.18 0 0 19
meg az is egy elég fontos tényező, hogy a upc ne lássa a int-kapcs. megosztást, mer az ugye pézbe kerül igazából. lehet, hogy ez evidens, és bármelyik tűzfal tudja, nem vagyok ennyire otthon a témában. egyébként 3 percenként szól a zonealarm, hogy az ezerakárhányas udp porton erről az ipről be szeretnének nézni a gépbe, visszakeresi az ember, hát mit lát: upc magyarország kft. cím, telefonszám, ember.
bocs az offért:)
Előzmény: ZöPö (17)
ID Creative Commons License 2001.09.18 0 0 18
köszönöm:)
30 napos trial? törés esetleg?:)
egyébként irodába kellene, négy gép, icshare, upc.
Előzmény: ZöPö (17)
ZöPö Creative Commons License 2001.09.18 0 0 17
Ha az otthoni gépedre kell, akkor a javaslatom a Norton Internet Security, abban minden benne van.
Előzmény: ID (16)
ID Creative Commons License 2001.09.18 0 0 16
a fájlok kiterjesztése is véletlenszerű volt, mindenhol 8.3 formátum, ráadásul össze tudtam hasonlítani 4db futó w98-at, hogy van-e valahol ilyen, és nem volt. hálstennek azóta nem hiányzanak.
egyébként a hófehérkés tudtommal a hybris volt, én legalábbis csak annak a leírásánál találkoztam ezzel az email tárggyal.
egyébként wsock32.dll csere meg a törölgetése óta nem produkálja a gép azokat a tüneteket, amik miatt felfigyeltem a dologra(explorer nyitogatta a zipeket), csakhát félek, hogy ez nem lesz feltétlenül tartós.

szívesen vennék javaslatokat tűzfalra meg írtóra vonatkozólag. még meg is köszönném.

Előzmény: ZöPö (13)
ZöPö Creative Commons License 2001.09.18 0 0 15
THX, így precíz! (c:
Előzmény: SzappanosGabor (14)
SzappanosGabor Creative Commons License 2001.09.18 0 0 14
De meg jobban hasonlitott a Magistr altal hasznalt fajlnevre. Az ugyanis a Windows rendszerkonyvtarbol valaszt ki par megfelelo programot, amit megfertoz, es egyikuket tovabbkuldi.
Ez a program igen sok esetben a SULFNBK.EXE volt.

Szapi

Előzmény: ZöPö (13)
ZöPö Creative Commons License 2001.09.18 0 0 13
Ja, igen!

Ha nem vagy 1000% (ezer százalékosan) tuti, hogy melyik exe és dll mit csinál, ne nagyon törölgess! Nemrég volt a SULFNBK.EXE-hisztéria, egy nagyon szemét lánclevél miatt az emberek észtvesztve törölgették le ezt a programot a gépükről, holott ez a Win9x oprencer része (SUpport Long File Names BacKup). Igaz,nagyon hasonlított a Hybris által generált véletlenszerű fájlnévre, de _nem_ volt vírus, legfeljebb fertőzött.

Előzmény: ID (11)
ZöPö Creative Commons License 2001.09.18 0 0 12
A Win95.CIH (tudomásom szerint) "csak" vírus, nem kapcsolódik hozzá worm. Ne keverd össze a Hybrissel! :-) A CIH-et merő szakmai kihívásként leirtottam ugyan, de utána csináltam egy fdisk-format c:-t gyári CD-ről, tudod, informatikus gépe... :-)

A kérdésedre: én soha nem merek 100%-os kijelentést tenni ilyen kérdésben. Ha van egy igazán jó víruskergető a gépeden, amit persze rendszeresen frissítesz és futtatsz is, akkor legalábbis nyugodtan lehet aludni. Ha kétségeid támadnak, akkor tegyél fel párhuzamosan egy másik igazán jót is. :-) Hogy állandóan kettő legyen, annak nincs sok értelme, bár nálunk a szerverek így működnek.

Előzmény: ID (11)
ID Creative Commons License 2001.09.18 0 0 11
és a wormot is leírtotta, vagy csak azokat a fájlokat, amiket megfertőzött?
beszoptam én is (I-Worm.Hybris), Vbuster is megtalálta a fertőzött zipeket (nekem ez a plugin mőködött) meg azóta van Quick Heal ami saját bevallása szerint írtja, de én nem vagyok benne biztos. miután mindent letöröltem, amit a vírusírtók találtak, átnyálaztam a system dirt és perszehogy ott voltak a véletlen betűkombinációs pluginek, meg asszem a wsock32.dll copyját is megtaláltam.
szóval honnan lehet tudni, hogy egyáltalán nincs a gépen a worm?
Előzmény: ZöPö (9)
ZöPö Creative Commons License 2001.09.18 0 0 10
Ja, amúgy InoculateIT Personal Edition.
Előzmény: originalqszi (7)
ZöPö Creative Commons License 2001.09.18 0 0 9
Jó, hogy odatetted a szmájlit, Darky. Üzemeltettem többezeres felhasználószámú InocuLAN rendszert, nagyon nincs jó véleményem róla. A saját gépemet(!) a Win95.CIH úgy fertőzte le, hogy mire a rohadt InocuLAN észrevette, az ÖSSZES exe fertőzött volt. Utána viszont nem tudta irtani, csak törölni. Az AVP viszont teléjesen korrektül leirtotta öt perc alatt.
Előzmény: originalqszi (7)
ZöPö Creative Commons License 2001.09.18 0 0 8
Egy kicsikét komplexusos teccik lenni? Vagy talán üldözési mánia? Esetleg egy kis paranoia? :-))))

Ezeket a vírusokat úgy kapod, hogy néhány stupid fórumlátogatónak ott figyelnek a gépén, aztán amikor letölt egy oldalt, a vírus gyorsan végigolvassa és az abban található emilcímekre gyorsan elküldi magát. Mindezt atupid fórumlátogató tudta, egyetértése vagy beleegyezése nélkül. Vagyis semmiféle szándékosság nincs a dologban.

Előzmény: RudY (6)
originalqszi Creative Commons License 2001.09.18 0 0 7
Inokulate Personal Editor!!! Nagyon jó:)))))
RudY Creative Commons License 2001.09.18 0 0 6
Néhány hete boldogítom az index fórumait, azóta napi 1-3 virust kapok emilekhez mellékelve. Pontosabban nem a vírusokat, hanem csak a róluk készült log-ot, amelyben a víruskergető kedvesen bizonyítgatja hatékony működését. Felesleges időpocsékolás tehát ilyennel fáradozni, probléma vagy nézeteltérés orvoslása végett talán hatékonyabb lenne az emberi kapcsolatfelvétel ősrégi és jól bevált módja )÷Đ
RudY Creative Commons License 2001.09.13 0 0 5
Egy olyan elektronikus levelet küldtek Önnek a
<>-ról - 'Snowhite and the Seven Dwarfs - The REAL story!' tárgymezővel -, amely vírust
tartalmazott vagy más, káros tartalommal rendelkezett.
Ezért ezt a levelet nem kézbesítettük.
Freestart Kft HelpDesk
_______________
Köszi :)

obsidian Creative Commons License 2001.09.13 0 0 4
ímélcímem: cortex@index.hu
tehát ide NE küldjétek el ezt a csatolt fájlt!
köszönöm!
ZöPö Creative Commons License 2001.09.09 0 0 3
Én most kaptam meg a levelet:

Received: from erinyes.freestart.hu ([213.197.64.251] helo=teszt)

Ha elindítottad a csatolt exét, akkor tényleg hülye vagy. Nagyon gyorsan tegyél fel egy friss víruskeresőt és takaríts!

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.17 0 0 2
Thanx a lot, má töltöm is le a NAV-ot.

Amúgy eddig nem érdekeltek a vírusok, mert általában figyelek rá, hogy mit nyitok meg, de most már tényleg leszedem a NAVot. Pedig elveim ellen van az efféle - paranoidnak tartom - de mivel figyelmetlen voltam, most már muszály... mégeccer köszi.

Mogorva Creative Commons License 2001.07.17 0 0 1
Ja, a lényeg... Azóta, vélhetően (a tudtodon kívül) a dög elküldte egy csomó ismerősödnek magát, aki szerepel a címjegyzékednek. :(

Amikor aktivizálódni fog egy "jópofa" forgó spirál cibálja az idegeid a képernyőn, eltakarva mindent. A Norton AV leírtja, ha jól tudom, de olvasd el a belinkelt oldalt inkább.

Előzmény: Törölt nick (-)
Mogorva Creative Commons License 2001.07.17 0 0 0
Ennyi eszed van? :( Ejnye már...

A vírus a W95.Hybris

INfó a linkre kattintva.
Manapság egy normális, online víruskereső nélkül nagy merészség létezni. :)
Szerezz be egy Norton Antivirust, az figyelni tudja az emailforgalmat is.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.17 0 0 topiknyitó
Asszem megcsíptem egy vírust... :(

Jött egy emil, ami azt írta angolul, hogy van egy vicces sztorija: amikor Hófehérke (Snowwhite) 18 éves lett, milyen ajándékot kapott a törpéktől... csatolt file, én hülye nem néztem meg a feladót, aszittem valamék haver - napi átlag öt vicces képet kapok innen-onnan - aztán megnyitva jöttem rá, hogy ez egy exe... 4dwarfs.exe vagy ilyesmi... és a feladó is egy bizonyos Hahaha, nem ismerős...

ez tuti vírus... egyelőre nem csinált semmi, nem tudja véletlen valaki, hogy mit szokott csinálni ez a vírus ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!