Keresés

Részletes keresés

mlong Creative Commons License 2001.07.19 0 0 81
Ej, ej....
(:o)
faszagyerek Creative Commons License 2001.07.18 0 0 80
nezd, elhiszem, hogy muvelt vagy a lenyegen ez nem valtoztat
Előzmény: Bendegoose (79)
Bendegoose Creative Commons License 2001.07.18 0 0 79
Olvastam... A Könyvet...

Bende

Előzmény: faszagyerek (78)
faszagyerek Creative Commons License 2001.07.18 0 0 78
Hat az tenyleg eleg gaz, hogy a draga Bende a Bendeguz nevet vette fel , biztos nem latta a filmet.
Előzmény: gazember (76)
Bendegoose Creative Commons License 2001.07.17 0 0 77
Pechedre nem egy olyan köpködős veszekedésbe pottyantál, amilyenhez szoktál:))

Jó pepsziszigetezést

Bende

Előzmény: gazember (76)
gazember Creative Commons License 2001.07.17 0 0 76
Helló! Hát, amit írtál "mlong" az valami fantasztikus. nem is értettem meg teljes mélységében elsőre.
Bendének csak annyit, hogy nem változtatom a nickjeimet (sajnos nem is értem, ez mit jelent, gondolom a nevemre vonatkozik)
A neveléssel kapcsolatban csak ajánlanám Rousseau: Emil avagy a nevelésről c. művét. Vagy Hesse: Demian c. regényét. Annyit azért kedves fertőzöttek érdemes szem előtt tartanunk, hogy az ilyen Bende-félék szerencsére elég kevesen vannak, és ahogy magam ismerem nem is nagyon fogunk találkozni velük. Mlongnak igaza van, szórakozni jó.
(Ui. azért sajnálom hogy egy tisztességes gyerek nevét viseli B...)
Bendegoose Creative Commons License 2001.07.17 0 0 75
Kedves Mlong!

Bocsi, de nem megyek...
Egyrészt voltam már, és nem voltam lenyűgözve, másrészt egy vizitúrán leszek...

De köszi a meghívást...

Bende

Előzmény: mlong (74)
mlong Creative Commons License 2001.07.16 0 0 74
Ki lehet moderálni....

Ez csak egy véleménynyilvánítás volt, ami - hozzáteszem - azóta kicsit változott (de alapjában véve nem), olvasván bendegúz 1-2 hozzászólását más fúrumokon.

Bende! Gyere ki szigetre!
:o)

Törölt nick Creative Commons License 2001.07.16 0 0 73
Szerintem ki kene moderalni.
Bendegoose Creative Commons License 2001.07.16 0 0 72
:)

Végre valaki, aki művelt módon igyekszik lejáratni engem...

Bende

Előzmény: mlong (70)
mlong Creative Commons License 2001.07.13 0 0 70
Végigolvastam az elejétől fogva. Figyeltem a hozzászólókat, és csak a következőt akarom leírni. (Csak úgy...
Vissza fogok nézni, hátha reagál valaki. Csak add istenem, hogy BENDEGÚZ testvérünk, ne sértődjön meg, és ne háborodjon fel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Bendére:

Amolyan ÉN ÁLTALAM FELFOGVA, szeretném hogy ez az ember egyszer néhány napra Én lenne. Belebújhatna a „lényembe”. És nem csak megismerné, hanem azzá válna.

És miért?

Amit írsz neki ezen a fórumon, olyan mintha azzal győzködnéd hogy a te programod sokkal jobb mint az övé. Persze a te programod egész más, semmi köze az övéhez.

Más a funkciója.

De sajnos van egy közös pont, „egy gépen futunk, egy op.-rendszeren”. Egy világban vagyunk, és akarva-akaratlanul összefutunk a monitoron. (multitask van >o)). Engem nem zavar ő, de ő nem bírja elviselni az én programomat, mert az övé elutasítja egy új, más megismerését. Magától soha nem akarja megismerni, és nem is fogja sajnos…..

Ha 1 napig én lenne, látnia kéne hogy mi is ő, és a hozzá hasonló többi kis egyszerű, haszontalan, Shareware-szoftver. Sőt tovább megyek ezek Vírusok.

Igen. Bende valójában egy ártalmatlan szaros kis vírus!

Szerncsére kárt nem okoz, és mivel primitív, soha nem is lesz rá képes. (Legalábbis remélem).

Azért eszembe jut hány ártatlan emberélet szárad a katolikus egyház lelkén a történelem során!

ÉN JÓL SZÓRAKOZOM RAJTA. Ezt neki, és nektek köszönhetem…

Bendegúz 1 jópofa kis bohóc. Aranyos. Komolyan kezdem megszeretni! (Mint a csúf degu az akváriumban…, csak ez még beszélni és írni is tud….)

Olyan mint egy elrontott szubrutinhalmaz. Abszolút rosszul kezdett hozzá (született), és nem tud változtatni (pedig „programozhatná magát”. Fejlődhetne…) Az én szubrutinjaim (amiknek a sokasága alkotja lényemet) generációkkal fejlettebb az övénél, mivel fejlettebb funkciók részei.)– jajj ez mér kicsit fasiszta duma, de nem akar az lenni. Bocsánat!!!! Komolyan!!!)

Szeretem bendét. Nem szólok bele mit csinál, nem érdekel hogy Csíksomlyón hányad magával vesz részt egy szentmisén.

Most az jönne, hogy cserébe ős se szóljon bele azoknak az embereknek az életébe, akik szigetre járnak, vagy csak egyszerűen úgy élnek, hogy ez számára elfogadhatatlan.
Erkölcstelenül, hit nélkül.

Miért mondanám ezt?
Gyerekek!!!

Hogy az alaphoz is néhány szót hozzátegyek:

Mindenkinek meg van a saját erkölcsi mércéje, amit Saját maga szempontjából etalonnak tekint…

Aki ettől eltér, arra ferdén tekint. De Bende csak „FELFELÉ” lát, és azt is csak alulról……. Ami lefele van, azt meg alapból elutasítja…. (Talán érthető módon. Lenézi, de ami fölötte van, azt is csak az alatta lévő tükörben látja, amit maga alá épített (vagy talán építettek neki).

Mindazonáltal Bende barátom még mindig jobb mint sok társunk. Ő legalább gondolkodik. Igaz a kis beszűkült világában.

Nagyon remélem, hogy gyermekei meg fogják látni ezt a szűk kis folyosót, és lesz annyi erejük, hogy legalább a végére elmenjenek és kinézzenek.
És onnan talán rádobhatnak egy követ a tükörre…

Tisztelettel: egy ateista, erkölcsi fertőben nevelkedett magyar heteroszexuális ember. (A szexualitás terén például hasonló az erkölcsi mércénk Bendegooze….)

V1.02b

Bendegoose Creative Commons License 2001.07.13 0 0 69
"..ott erzem boldognak magam, amikor kifekszek a mozi előtt a gyepre,es bámulom a csillagokat. A zsebem ures nincs a fejem folott teto, nincs alattam agy, de boldog vagyok mert szeretetet erzek mindenfelol..."

Nézd, tudom, hogy sokszor vagyok félreérthető, de szerintem annyira nem, hogy az eddigi írásaimből azt kelljen kivenned, hogy bármi bajom van az általad leírtakkal, sőt, ez valóban jó érzés. Én a Balatoni estéket előszeretettel töltöm (illetve töltöttem főleg 16-22 éves koromig), hogy a Balaton partján feküdtem éjszaka barátokkal, vagy barátnővel, vagy egyedül, és hasonlót éreztem, mint az általad leírtak.

És jó.

Bende

Előzmény: faszagyerek (65)
Bendegoose Creative Commons License 2001.07.13 0 0 68
Nem az erkölcsi fertődön hüledezem, hanem hogy ennyi sorban ilyen keveset tudtál mondani..

:))

Bende

Előzmény: fecóóó (64)
hide u Creative Commons License 2001.07.12 0 0 67
kedves endi!

Nem olvastam a könyvet, sőt (szégyen-nem szégyen) még nem is találkoztam vele. A határ, amit kérdezel, ott van, ameddig bármire, amit csinálsz, igaz, hogy semmilyen zsinten nem bánt másokat. Sem fizikailag, sem lelkileg vagy netán mentálisan (sorrend nincs, egyik rosszabb mint a másik.)

Néhány nappal ezelőtt néhány barátommal arról vitatkoztunk kb. három órán keresztül, hogy az ember (mint az "evolúció"-nak egy magasabb, vagy - véleményem szerint - inkább más szintjére eljutott élőlény, állatfaj) mivel több bármely más állatnál, a mi világunkon, a mi inerciarendszerünkön belül mivel élünk mi másképp, mint az állatok a saját rendszerükön belül. Véleményem szerint az ember célja sem más életében, mint szükségleteinek kielégítése. Persze ezek lehetnek ugyanúgy lelki, mentális - és bármennyire "erkölcstelen" - de fizikai szükségletek. Akár olyan vulgárisak is, mint az evés, az ivás vagy a szex, esetleg hozzá valamilyen "igénytelen" zene... (ezt itt megkérdezném, ha lehet, hogy e kijelentésedet mennyire gondoltad komolyan?)

A saját életemből eddig már 42 napot "fecséreltem" el erre a bizonyos szigetre. Érdekes módon úgy éreztem magam hibátlanul ennyiszer, hogy pl. ott kint még soha nem feküdtem le senkivel. Ez persze lehet tisztán csak véletlen, hogy így alakult, de így alakult. És nem ezért megyek ki elsősorban, hanem hogy halljak IGÉNYES ZENÉT lássak JÓ PROGRAMOKAT találkozzak ÉRDEKES EMBEREKKEL és GONDOLKOZZAK is esetleg, netán, ha úgy tartja kedvem...:)

Én úgy gondolom, hogy az értelmes embereknek általában van valamifajta - többé-kevésbé mély - világképük. Vannak értékeik, amik lehet hogy mások, mint azon emberek értékei (mint pl. Te), akik egyfajta objektív valóságban hisznek. Csak annyi a különbség, hogy ők - így én is - tiszteletben tartják és teljes értékűnek fogadják el a Te értékeidet, Te viszont nem fogadod el - szerintem - az övéiket.

ÉS NEM TUDOM, HOGY MIÉRT?????????????

>"Szoval hol a hatar? Elgondolkodtal mar egyaltalan ilyenen?"

Kösz, hogy feltételezed az ellenkezőjét. Lehet meglepődsz, de elgondolkodtam. És oda jutottam, hogy rengeteg pozitív értékrend van a világon, meg rengeteg negatív, de a pozitívak és a negatívak is "kategórián belül" is félelmetesen eltérnek egymástól. És amíg valaki valamelyiket a sok pozitív közül teszi magáévá, az nem lépi át nálam a határt. És hogy mitől lesz pozitív? Asszem ezt már fent mintha leírtam volna: más nem bántása stb.

hát most ennyi, remélem kapok tőled választ mert kíváncsi vagyok

Előzmény: Törölt nick (60)
Hettie Creative Commons License 2001.07.11 0 0 66
Bende megy a Szigetre?
faszagyerek Creative Commons License 2001.07.11 0 0 65
Bendeguznak

Az unokahugom hithu katollikus,jar gyonni stb.

Ugy kethete beszelgettunk a szigetrol.
Elmondtam neki, hogy igazan csak ott erzem boldognak magam, amikor kifekszek a mozi előtt a gyepre,es bámulom a csillagokat. A zsebem ures nincs a fejem folott teto, nincs alattam agy, de boldog vagyok mert szeretetet erzek mindenfelol.
O valahogy ugy fogalmazott, hogy "a szegenyseg szabadsaga" es csillogott a szeme, teljesen megertett.
Hozza kell tenni, hogy nem egy neurotikus, nem menekul a vallásba mint szerintem te.

fecóóó Creative Commons License 2001.07.11 0 0 64
Sziasztok!
Látom dúl a vita!:-)))

Rettenetesen kifinomult, okos véleményem a következő: (És egyben a nagy fecóóó a probléma megoldására is fényt derít:-))) )

Akit zavar a Szigeten lévő felfogás, esetleg erkölcstelenség, az ne menjen a szigetre! Na ugye milyen okosat és főleg újat mondtam!:-)

Ugyanakkor persze vitatkozni öröm, és mindenkit nagy boldogsággal tölt el, hogy véleményét újra és újra elmondhatja, mégha pontosan tudja is, eredményt nem érhet el. Ezért aztán továbbra is vitatkozzunk!:-)

Kicsit OFF:
Ma délelőtt indulok Tokajba a Hegyalja Fesztiválra, és a zene élvezete mellett kifejezett célom, hogy több egyéjszakás kalandra is szert tegyek, tehát remélem, hogy baromi erkölcstelen 4 nap előtt állok!:-)))))))))

Na, kedves Bende, lehet hüledezni a mérhetetlen erkölcsi fertőmön:-)))

THE REAL NÍMAND Creative Commons License 2001.07.10 0 0 63
igen; pont azért írtam...
Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.10 0 0 62
Mi van???
Elolvastad egyaltalan, amit irtam???
THE REAL NÍMAND Creative Commons License 2001.07.10 0 0 61
nem lesz hálás a gyereked, amiért korlátoztad a gondolkodását..

sőt, egyszer vissza fog ütni...

teljesen mindegy, mire tanítod őket; ők sem robotok, hanem szabad lények, akik egyszer rá fognak döbbeni, mit művelsz velük...
és egyáltalán nem lesznek hálásak... objektíve...

inkább had válasszanak ők tudatosan

Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.10 0 0 60
Csakhogy hol van a hatar, ameddig elviszed a gyerekeidet? Hol van a hatar, amit te hatarnak tartasz?
Olvastad Huxley Szep uj vilag c. konyvet? Ott a gyerekeknek az oviban hagyjak kielni a szexualis jatekaikat, es a felnottek is ugy elnek, hogy megy a "mindenki mindenkivel" szex.

Szoval hol a hatar? Elgondolkodtal mar egyaltalan ilyenen?

A masik: en ugy fogom nevelni a gyerekeimet, hogy nem valaszthatjak meg a vilagnezetuket. Ugyanis arra fogom tanitani oket, hogy VAN OBJEKTIV VALOSAG, es az ember ahhoz igazitsa magat, ne pedig a vagyaihoz (a valasztasahoz).

Na szoval hol a hatar?

En ugy gondolom, az emberek tobbsegenek nincs semmifele vilagkepe, csak valami, amit "valasztottak" ki tudja miert...
Az is roppant "gyanus", hogy a legtobb ember a bulizos eletet valasztja. Hat nem erdekes? Pont azt valasztja, ami neki a legjobban TETSZIK. Nincs szo itt semmi olyanrol, hogy mi az igazsag, mi a vilag, amirol kepet kene alkotnunk.

Itt csak a vagyakrol van szo. Es nem is akarmilyen vagyakrol. Eves, ivas, szex. Hozza valami igenytelen zene, hogy veletlen se kelljen gondolkodni...

hide u Creative Commons License 2001.07.01 0 0 59
kedves Bende...

kívánom neked, hogy az öcsédnek meg a majdani gyerekeidnek is frankó, teljes, értékes élete legyen. Csak attól tartok, hogy ha makacsul ragaszkodsz ehhez a hozzáálláshoz, akkor pontosan azt fogod elvenni tőlük, amire a legnagyob szükségük lenne: a választás szabadságát, azt, hogy maguk dönthessék el, hogy milyen életformát, milyen világnézetet, milyen érdeklődési kört stb. választanak maguknak. Nem kapnak majd tőled alternatívát, nem adod meg nekik az esélyt, hogy saját bőrükön tapasztalják meg azt, hogy mi is történik a világban. Burokban fogod őket felnevelni, és lehet, hogy ezzel megóvod őket sok sérüléstől (és erkölcstelenségtől), de a későbbiekben ennek többszörösét kapják majd.

Nem akarom, hogy a reagálásom rólad szóljon, úgyhogy inkább még leírnék néhány gondolatot arról az erkölcsről, amit szerintem te így definiálsz. Nagymamám klasszikus polgári családban nőtt fel, keresztyén értékek szerint nevelkedett. Hívő, a mai napig aktívan részt vállal a református egyház életében. Ez mind nagyon szép lenne, és teljesen természetes a számomra is, hogy ő így gondolkozik. De: amióta már félig-meddig felnőttem és kezdek stabil önálló értékrenddel bírni, rá kellett jönnöm, hogy rengeteg dologban a nagymamám komzervatív-vallásos világ iszonyú hazugségokra, képmutatásra épül. Nem mondanék emiatt soha rosszat róla, ő ilyen szellemben nevelkedett, csak rossz látni, hogy mennyi hazugság veszi körül az ő tiszta "erkölcsösségét", mennyire előítéletesen viseltetik az emberek iránt, mennyire nem hajlandó elfogadni a másságot, mennyire korlátok között kell gondolkoznia.

Én nem szeretnék ilyen lenni, és a majdani gyerekeimet sem szeretném ilyennek látni. Ha ők egyházi keretek közt akarják esetlegesen hitüket gyakorolni, lelkük egyéni döntése, semmi közöm hozzá, el fogom nekik mondani a jó és a rossz oldalát, ők pedig majd dönthetnek. Csak annyit szeretnék elérni, hogy nyíltak, befogadóképesek, toleránsak és érdeklődőek legyenek. És éppen ezért pici korukban is ki fogom őket vinni a szigetre, bábszínházba, gyerekjátékokra vagy éppenséggel népzenére. Meg elviszem majd őket sok más helyre, ahol kinyílhat a szemük a világra eléggé ahhoz, hogy utána ők formálhassák az életüket és ne az általam oktrojált norma és értékrendszer szerint kelljen élniük mindenáron az életüket.

Nekem nagyon sok dologra a szigeten nyílt ki a szemem az évek során. Szívesen elküldeném nagymamámat, hogy tanuljon a sokszínűségről, a toleranciáról stb. Pedig azt még ő is látja és elfogadja, hogy fiatalként sokat bulizom, mert szeretem felszabadultan jól érezni magam, szeretem azt a varázst, ami a közös partyk utáni összemosolygásokból ered. Van egy magyar dj, aki úgy általában a zenés partyk, konkrétan leginkább a szigeten is masszívan ott lévő elektronikus zenei partyk filozófiájáról írt egy vaskos tudományos tanulmányt, amelyben von egyfajta párhuzamot a "pogány" (ez is relatív...) rituális szertartások és az ilyen bulik között. Ez is a hitnek egy formája, csak éppen nem a csíksomlyói búcsú (amit nem akarok semmilyen szinten leszólni, mert csak tv-n keresztül láthattam, bár meggyőződésem, hogy ott is jelentős mennyiségű képmutatással, mint olyannal találkoznék).

A "régi értékek"-keé kapcsolatban pedig megint csak a nagymamám jut eszembe, az ő ál-értékei számomra nem értékesek. A régi értékekről nekem ez ugrik be: népírtások, háborúk, előítélet, idegengyűlölet, intolerancia, a racionalitás teljes mellőzése (pl. istenítéletek a büntetőjogban), talmi értékek, alátámaszthatatlan társadalmi előjogok és különbségek, rabló-gyilkos egyházak, a tudomány és a kultúra ellehetetlenítése vagy diszkriminációja, diktatúrák, abszolutizmusok stb. Az egész társadalom egy hamis álomképet ringatva élt, fenntartva egy látszat-erkölcsiséget ami mögött sokkal gusztustalanabb dolgok történtek, mint ha 25 diákszigetet összeadnál.

Nem írom ide, hogy nem célom a meggyőzésed, mert igenis célom. Legalább annyiban, hogy gondolkodj el azon, biztosan értékesebb és erkölcsösebb-e az a világnézet amelynek te abszolút integráns részeként jelensz itt meg, vagy pedig ott a hajógyárakon túli világban is fellelhető számodra valami kis fény. Ha nem, akkor sincs semmi gond. Én mindenesetre maradok itt, szabadosan, erkölcsi fertőben, liberális nézeteimmel...:)

hopp az a feloldás volt a végén mert asszem kissé túlfilozofáltam a dolgot pedig lehet hogy csak kakarágás az egész...

mindenesetre üdv
hide_u

Bendegoose Creative Commons License 2001.06.27 0 0 58
Kedves Gazember!

A válaszod egy nagy 0, ezt Te is tudod...

"Azért nem úgy írtam, mint Tr., mert nem érdemled meg"

Ezek a személyeskedések azok, amik miatt nem tudlak téged komolyan venni. Én írtam valamiről. Ti meg - tisztelet a kivételnek - nem arról a valamiről, hanem rólam. A válaszaitok zöme személyeskedés.

Akkor ki fröcsög a gyűlölettől?
Ki az, aki megítéli, hogy ki mit érdemel?
Ki az, aki kioktat másokat, hogy többet olvassanak :))), hogy beszélgessenek a kintiekkel :))))))))) ?
Ki az, aki változtatgatja a nickjeit?

Nos nem én..

Én csak felvetettem egy témát, egy ötletet tavaly...

Bende

ui.:
Ha megint rólam fogsz írni, ne is válaszolj...

Előzmény: gazember (57)
gazember Creative Commons License 2001.06.26 0 0 57
Nos, kb. azt kaptam válaszképpen, amit vártam. Somlyóval kapcsolatban (mert többször voltam ott, de nem a búcsú idején) csak annyit. Az erdélyi embereknek még azt jelenti, ami. Kérdezd meg őket, és figyeld (!) a válaszokat. A magyarországiaknak pedig? Na, ezért nem mennének barátaim akkor, oda.
Azért nem úgy írtam, mint Tr., mert nem érdemled meg. A joggal kapcsolatban: a kérdést feltevő személye független a kérdéstől, mivel válaszolnod sem nekem kell. De hát az a bizonyos szemüveg... A kör bezárult.

Még egy kérés: Ne a szigetelőkkel kezdd az erkölcs témáját feszegetni. Nagyon talmi lesz így az egész. A válaszolók nagyobb részének véleménye (az enyém is) nem alkalmas az egész társadalom vizsgálatára. Máshol, más helyen, más körítéssel viszont nagyon szép lenne ez a téma. Én se szőnék bele mindenféle mocskolódást.
Keresni foglak. Ja, és már tavaly is írtam neked: Olvassál sokat, az segít.

Előzmény: Bendegoose (56)
Bendegoose Creative Commons License 2001.06.25 0 0 56
Kedves Gazember!

Az idei topic egy tavajinak a folytatása...

"..úgy döntöttem, hogy nem írok ide többet, mert annyit nem érsz, azonban .."

"..Nem feltételezem, hogy mindent szemüveg nélkül, egyenesen megértenél ebből.."

Tudod, ha ezeket kihagytad volna, ha úgy tudnál írni, ahogy pl Triznyák, akkor azt mondanám, hogy van jogot ezt a kérdést feltenni nekem...

De így nincs.

Mégis válaszolok, őszintén...

De előtte még valamit..

Nem sokat fröcsögtem gyűlölettől, azt is csak az elején (tavaj elején). Akkor kezdtem a fórumot megismergetni, és - ostoba módon - hagytam magam felhúzni párszor.

Idén részemről sem gyűlöletnek, sem fröcsögésnek nyoma sem volt...

Idén már csak szórakoztam.. De untat..

Tavaly azonban mi indított el? Nos, ha nem is a szeretet - annak egy következménye. És semmiképpen nem a gyűlölet...

Ez az aggodalom. Aggódom a 12 éves öcsémért, és a majdan születendő gyermekeimért.

Ennyi.

De had kérdezzek valamit:

Igaz keresztény barátaim (akik soha nem mennének Csíksomlyóra)

Miért nem?

Bende

Előzmény: gazember (55)
gazember Creative Commons License 2001.06.25 0 0 55
Te Bende!
Bár úgy döntöttem, hogy nem írok ide többet, mert annyit nem érsz, azonban mégis eszembe jutott valami paradox gondolat.
1. Te keresztény embernek hiszed magad.
2. Az új topicod megnyitása valami ilyesmi: "Akkor kezdhetjük."
3. Viselkedésed egyértelműen egy emberi csoport szívatására, cikizésére irányul. Nem tudom, mit szólna mindehhez valaki, aki nem önimádó-szektagyanús csoport tagja, hanem "csak" egyszerűen, igaz módon hisz. Igaz keresztény barátaim (akik soha nem mennének Csíksomlyóra) között soha nem éreztem, hogy valamiféle ellenséges viselkedést táplálnának valakik iránt.
4. Nem feltételezem, hogy mindent szemüveg nélkül, egyenesen megértenél ebből, bizonyíték erre rengeteg, gyűlölettel fröcsögő írásod.
Csak annyit kérek, próbáld meg magadban megfogni annak az okát, amiért ezt a topicot újra nyitottad.
SZERETET MIATT TÖRTÉNT?
Téged addig senki nem bántott, amíg el nem kezdted. (Mindezen gondolatok egy pap barátommal való beszélgetés után születtek.)
Your DEvil Creative Commons License 2001.06.24 0 0 54
Döbbenet, hogy minden évebe előkerül egy ilyen hülye, aki képes saját hülyeségéről topikot nyitni.
szigiri Creative Commons License 2001.06.23 0 0 53
Elfelejtettem odaírni: Anatole France mondta.
Előzmény: ut (52)
ut Creative Commons License 2001.06.23 0 0 52
"Az erkölcs: a közösség előítéleteinek az összessége."
Előzmény: Oriza triznyák (50)
judit0316 Creative Commons License 2001.06.23 0 0 51
Szerintem a Szigetnek rosszabb a híre, mint amilyen valójában. Én már évek óta el akartam menni, de valahogy sohasem jött össze...Tavalyig. Akkor elmentem pár barátommal, és nagyon jól éreztük magunkat. Csak 1 napra mentünk, így nem lehet igazán rálátásom a dologra, de azt hiszem, hogy nem olyan vészes, mint ahogy mondják....
Én nem iszom, nem dohányzom, semmi ilyen dologgal nem élek, mégis nagyon jól éreztem magam.
Nagyon tetszett, hogy olyan sokféle ember volt, egy csomó szórakozási lehetőség, minden zenei műfaj... nekem tetszett.
Idén azt tervezem, hogy megint elmegyek, de most egész hétre, és próbálom beszervezni minden barátomat, mert "kell egy hét együttlét"

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!