Keresés

Részletes keresés

belovai Creative Commons License 2001.06.07 0 0 37
Kedves Attila,

Nehany rovid velemenyem van az On altal felvetett gondolatokra.

Bortobol valo szabadulasom ota folyamatosan allitom es hangsulyozom. Nem az en szegyenem, hogy orszag-vilag szeme lattara az elszabotalt rendszervaltas egyik kovetkezmenyekent ezideig nem rehabilitaltak. Mi meg a NATO-tagsag!? Sose lehet tudni, ki, mikor dofi a NATO hataba a kest. Ilyen a magyar NATO-tagsag oszintesege. En vagyok az “allatorvosi lo”, a magyarok hatso gondolatai rehabilitalasom tagadasaban jutnak kifejezesre.

Nem fordulhat elo olyan helyzet, hogy en a koztarsasagi elnok elott olyan emberekkel allnek, akik annak idejen (letartoztatasom, vizsgalati idoszak) eletemre tortek, mert ezen szemelyek mindegyike magas nyugdijban reszesul, elismeresuket a magyar kommunista vezerek es a szovjet megszallok kiszolgalasaert busasan jutalmaztak es jutalmazzak.
A szomoru es visszataszito az az egeszben, hogy ezek az emberek szinten magyarok voltak, ideologiai elvakultsaguk nem engedte lattatni veluk, hogy ok ugyanolyan szerencsetlen rabszolgak voltak mint en, csak hat en felkeltem a rabszolgasag ellen. Vallatoim kommunista vezereink szemeben ugyanolyan senkik voltak mint en, megis meggyilkolasomra torekedtek.
Tehat: ok elismert emberek, en meg me’g mindig kisemmizett.

Alszenteskedes azt allitani akar jogasz reszrol, akar politikus reszrol, hogy engem azert nem lehet rehabilitalni, mert hat a kommunista allamnak joga volt magat vedeni azok ellen, akik gyengitesere torekedtek.
Persze, az 56-osokon meg is toroltak az elvtarsak, hogy a kommunista uralom gyengitesere torekedtek. Megis, az otvenhatosok azert kaptak valami elismerest (rehabilitaltak oket), engem azert nem, mert amit tettem, azt a kemkedes kategoriajaba soroljak habar, az otvenhatosok kozott is vannak olyanok, akik kemkedesert lettek elitelve es rehabilitaltak oket (arrol mar nem is beszelve, hogy a kemkedesnek minositett muveletem nem is meriti ki a kemkedes fogalmat). Igen, azt tortenelmi tavlatbokbol is latjuk, hogy a megitelesnel a kettos merce mukodik: aki a Szalasi-kormany es a nemet megszallas ellen tett, vagy tette’t kemkedes kategoriajaba soroltak, azoknek a kommunista uralomban dicsoseg jart es jar. Azok, akik a hazaarulo magyar kommunista es orosz megszalloink ellen tettek, azoknak nincs megbocsatas. Ami tortenik nem mas mint a velem szembeni kommunista bosszu fenntartasa.

Par eve, egy jogaszbol botcsinalta politikussa alakult ember, a Parlamentben (az oda se figyelo kepviselokkel) megszavaztatta azt a semmissegi torvenyt, amelybol a kemekedesert elitelteket kizartak a mentesites alol, azota ez a helyzet megmerevedett. Beszeltem tobb kepviselovel, rehabilitalasommal mindegyik egyetert, javaslatok tomeget adjak, de magukrol azt allitjak, hogy ok kevesek ahhoz, hogy rank vonatkozo torveny is szulessen. Napjainkban (01.6.7.) figyelve a parlamenti kepviselok tevekenyseget, ugyeiket, hat mit is varhatnek toluk?

Hazafias szolamok: az en fulemnek, es sokan masoknak is, egyszeruen hiteltelenek azok a hazafias szolamok, amelyekben NATO-ba valo belepesunk ota a magyar politikusok a hazafisagrol, meg onfelaldozasrol adnak elo. Amerikaban a NATO-ba valo belepeskor Martonyi Janos kulugyminiszter a kovetkezoket mondta:”Nepunk legjobbjainak alma valosul most meg, azoke akik szembeszalltak a kulso megszallassal es a rank eroszakolt baljoslatu ideologiakkal.” Es engem, a NATO elso katonajat az unnepsegre a magyarok meg sem hivtak (a lengyel Kuklinszki ezredest, aki Lengyelorszag elso NATO-katonaja, ot a lengyelek meghivtak) me’g nem rehabilitaltak. Hat el lehet fogadni addig igaznak Martonyi szolamat, vagy akar a tobbieket is, amig engem nem rehabilitalnak? Csak szolamok, uresek, tartalmatlnok, frazisok. En biztos nem tudnam elmondani, mert a hatter nem igaz. Hat, igy allunk a hazafias szolamokkal. A lengyelek le tudtak magukrol vakarni az orosz testvert, a magyarok meg nem. Az en nem rehabilitalasom nem mas mint az orosz megszallashoz valo huseg.
Udvozlettel, Belovai

Előzmény: McAtti (36)
McAtti Creative Commons License 2001.06.07 0 0 36
Tisztelt Belovai úr!
1. El nem tudom képzelni, hogy ezt a Fókuszus dolgot Ön egy pillanatig is komolyan elhitte. (Hogy F.P. kémkedett, vagy sem, az más kérdés, az előadott dolog viszont nagyon gyenge.) A történet több sebből vérzik, de úgy vélem, nem is a mese igazságtartalma miatt vetette föl.
2. Az Ön rehabilitálása kétségtelen igazságos lenne, de vegye figyelembe, hogy:
2/a: a '48-as huszárok/szabadságharcosok sorsát. Még a kiegyezés után is. Soha nem rehabilitálták őket. (Ha jól emlékszem, a Vén cigány idevaló)
2/b: a '44-45-ös, megszállók (német) ellen dolgozókat később kizárólag pártszimpátia alapján ítélték meg és el. (Szombathelyi-t - remélem nem írok butaságot - kiadták a szerbeknek, akik karóba húzták, pedig a háború alatt keményen együttműködött az OSS-el, és rendszeresen átadták például a Magyarországon települt német légvédelem adatait. És sokan mások bitón/börtönben végezték, annak ellenére, hogy a megszállók ellen harcoltak.)
2/c: Az '56-os szabadságharcosok is ott vannak, ahol a '48-as huszárok. Jewlképes kárpótlást kaptak, némelyikük esetleg újratemetést - de például a Corvin mozi átépítésekor a földben talált csontokkal egyáltalán nem foglalkoztak. Miért foglalkoznának az élőkkel?
2/d: akik a megszálló szovjetek ellen kémkedtek, illetve az mszmp/diktatúra ellen dolgoztak, azokat sem fogják sem rehabilitálni, sem kárpótolni. (Igazán semmi nem változott: talán ma is a BM-ben dolgozik az a hölgy, aki kiállítja azt az igazolást, hogy az ÁVO-n tilos volt verés. (Igaz, nyugdíj után, be-bejárogat.) H.Gy. lapja eltűnik az irattárból.)

Természetesen igazságos az Ön kérése, de nem fogják Önt rehabilitálni, mert veszélyes precedenst teremtene. (Legelőször is, mondjuk az Önt feljelentővel/elítélővel együtt állnának augusztus 20-án a köztársasági elnök előtt, az aktuális kitüntetésért. Aztán ha Önt rehabilitálják, akkor az Önt elítélőkkel mi legyen? Mondjuk ha prémiumot kaptak érte, akkor fizessék vissza?)

Attila

belovai Creative Commons License 2001.06.07 0 0 35

Honlapom ismet az interneten van:

http://members.home.net/belovai/

Latogatok szamanak kimutatasa uj rendszerben tortenik.
Korabbi latogatok szama 6700.
Udvozlettel, Belovai

Előzmény: kkivancsi (34)
kkivancsi Creative Commons License 2001.05.23 0 0 34
"...Soderelnek. Aki meg itt van, aki tenyleg tett is valamit a HAZAERT, STB, azt meg tagadjak. ..."

te soderolsz ahelyett hogy visszaallittatnad a topicot amit toroltettel
es mondcsak hova tunt a honlapod?
nem is reg meg csak a kompromittalo anyagok hianyoztak rola
mostanra mar kellemetlenne valt az egesz?

Előzmény: belovai (33)
belovai Creative Commons License 2001.05.23 0 0 33

Kedves Torres Ur,

Az alabbiakban leirom mi is most a helyzet a biroi uton.

A meg nem tortent rendszervaltas (ismerjuk, csak rendszervaltozas volt, van) folyomanyakent a birosagok a kemkedes cimszo alatt eliteltek ugyet egysegesen tovabbra is buncselekmenynek tartjak.

Nekik teljesen mindegy, hogy a kemkedesert elitelt ember artatlan volt, koncepcios pernek az aldozata, a kozponti iranyvonal szerint BUNOS. Ez az, amikor hajtogatom allandoan, hogy a kommunistak altal hozott torvenyek alapjan minositenek bennunket tovabbra is.

A multkoriban volt egy (ma mar a birosagi tagok ugy egymaskozt kimondtak, koncepcios per volt) probaper, amely soran OT BIRO MONDTA KI, HOGY A 70-ES EVEKBEN, DIAKCSINY KOVETKEZTEBEN KREALT (mondom krealt, koncepcios) KEMESET TOVABBRA IS BUN ES A BENNE SZEREPLO EGYKORI DIAKOKAT NEM REHABILiTALJAK.

Es amikor errol dontottek, hat egyik sem rohogte el magat. Egyik biroban sem ebredt fel a nagy budos igazsagerzet, amit allandoan hangoztatni szoktak. Ez a sorstarsam Nemetorszagban el.Masik Magyarorszagon, masik...

Nos, kedves Torres Ur,

El kell, hogy higgye amit irok, mert ez igy tortent, tortenik.

Gondoljon bele: nem rehabilitaljak azokat az embereket, akik nyilvanvalo koncepcios perek aldozatai, tehat nem tettek semmit a kommunista uralom ellen, es akkor en nyujtsak be akarmilyen kerelmet ugyem torlesere?? En, aki Kamcsatkatol a Berlini Falig es egy kicsit azon tul is csapast mertem a szovjet imperialista torekvesekre, hat majd pont nekem ad rehabilitaciot MA akarmelyik birosag? Amikor a fentieknek sem ad?

Parlamenti torveny kellene ( mint az 56-osok ugyeben, akik konkretan is gyilkoltak a szovjet megszallokat -rehabilitaltak oket-, en nem kerultem ebbe a helyzetbe), amely torveny intezkedne a kemesetek eltorlesere.
Ilyen torveny nincs, mert dr. Balsai Istvan, az MDF igazsagugyi minisztere 1992-ben direkt kimondatta a Parlamenttel, hogy a semmissegi torveny nem vonatkozik a kemkedesert eliteltekre.

Napjainkban meg, a kommunistak kepviseleteben jelen levo szocialistak - tobb velemeny szerint - nem szavaznanak egy olyan torveny meghozasara, amely minket mentesitene. Ez ertheto is, hiszen az MSZP vezerei MSZMP vezerek voltak, hat miert is varnam el toluk, hogy mar igazi europeerek legyenek?

Balsai ur meg szereti a langost, de nem szereti a langossutot.

Tudom, ilyen ellentmondasos helyzet CSAK nalunk van, korulottunk a volt szovjet szovetsegesek ezeket a kemeseteket is tisztessegesen, igazsagosan rendbehoztak, rendberaktak.

Ezt tudjak masok is, igy megint felvetodik a magyar politika megbizhatosaga, hiszen kozismert, hogy a magyarok soha nem tudnak tisztesseges legkort kialakitani otthon, a kulfold meg allandoan gyanakodva nezi, hogy mi is tortenik Magyarorszagon.

Nem sorolom fel a nekem kuldott levelekben azon sok velemenyt, amelyben azon csodalkoznak, hogy: az hihetetlen, hogy engem nem rehabilitaltak, mar azonnal a bortonbol valo szabadulaskor, de meg most sem, holott Magyarorszag a NATO tagja.

Hat milyen megbizhato NATO tag az az orszag, amelyik uldozi azt az allampolgarat, aki eletet veszelyeztetve dolgozott a magyar haza leteert, a megszallo szovjet csapatok ellen. Ez nagyon csipi a szemet egyseknek, akik keresztbe is tesznek, amikor csak tudnak.

Milyen szovetseges? Hat olyan szovetseges. Allandoan nezni kell a kezet, hogy mit csinal, mihez nyul.

Igy aztan (mindjart be is fejezem) teljesen hiteltelenek azok a nagy hazafias szolamok, hogy "...blabla..., emlekezunk hazanknak azon allampolgaraira, akik a hazaert, a szabadsagert, a fuggetlensegert, blabla..."

Soderelnek. Aki meg itt van, aki tenyleg tett is valamit a HAZAERT, STB, azt meg tagadjak.

Hat valojaban ennyit er a hazafias omlenges. Omlenges, tartalom nelkul.

Kedves Torres, azert ne keseredjen el, en sem teszem, piszok egy helyzet, de ki kell masznunk belole.


Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.23 0 0 32
Kedves Belovai úr.
Én teljes mértékben igazat adok Önnek és ha rajtam mulna én rehabilitálnám Önt.
Kérdeznék Öntöl valamit, hogy milyen indokkal utasitották el kérelmét és mikor?
Balsai óta nagyon sok viz lefolyt a Dunán és bizony eléggé megváltozott szép hazánkban a törvényi itélkezés modozata is.
Szerény véleményem szerint nyugodtan lehetne kérvényezni az Ön rehabilitálást és meggyözödésem, hogy ha jó ügyvéd kezébe kerülne az Ön kérése azt nagy valöszinüséggel sikeresen meg is nyerné.
Miért nem próbálozik ismét?
Előzmény: belovai (29)
belovai Creative Commons License 2001.05.23 0 0 31

Kedves Piszkos Fred,,

Gondoltam, az altalanos erkolcsi ertelemben ertelmezi On is, meg masok is a hazudas fogalamt.

Nos, dehogynem. Hazudtam en annyit a BM Vizsgalati Oszalyon, hogy fene tudja hany szaz oldal jegyzokonyv keletkezett, betekintesi jogom van, de el sem olvasom, mert tudom, hogy hazugsagok vannak benne.

Ezek ott ugy keszitettek elo az anyagot, hogy megoljenek engem (teljesen mindegy mit mondok), igy hat miert mondtam volna nekik igazat? Nem rajuk tartozott es tartozik.

Ha pedig most valaki holmi nagy igazmondasra ker, es ha nem mondhatom el, akkor megirom, hogy nincs alkalmam elmondani. De hazugsaggal nem vezetem felre. Nekem ma nincsenek ellensegeim. Ha lenne, azt ismet felrevezetnem.

Ennyi az egesz.

Előzmény: Piszkos Fred (30)
Piszkos Fred Creative Commons License 2001.05.23 0 0 30
"Soha nem hazudoztam, most meg ha hazudnek, akkor azt konnyen ellenorizni lehet, hogy igaz amit allitok, vagy sem. "

Minden tiszteletem melett ezt nem hiszem. Aki magarol is elismeri hogy kem, vagy kem volt, annak hazudoznia KELLETT .

Egyebkent eleg egyszeru lenne lebuktatni a kemeket:

-Mondja , maga kem?
-Igen, az vagyok.

Előzmény: belovai (29)
belovai Creative Commons License 2001.05.23 0 0 29

Torres Ur,

Gondolataianak egy reszevel egyetertek. Amikkel kapcsolatban mondanivalom van azok a kovetkezok.

On irta: "Ennek ellenére az erkölcsi érdem, amely az Ön oldalán áll, kevésnek látszik egy birói itélkezésben."

Amikor kiszabadultam a bilincsbol, az a biro (Raboczki Ede hadbiro ezredes), aki engem elsofokon elitelt 1990.10.25-en a kovetkezot mondta nekem: "Istvan, ma mar tudjuk, hogy onnek igaza volt".

Az mar megint mas kerdes, hogy ez a biro, miutan kiderult, hogy a rendszervaltas NEM lett rendszervaltas, valakinek azt mondta, hogy "...hat nem egeszen ezt mondta o nekem..."

Nos, mar megint kezdodik a piszok hazudozas, az ember szavahihetosegenek megkerdojelezese. Soha nem hazudoztam, most meg ha hazudnek, akkor azt konnyen ellenorizni lehet, hogy igaz amit allitok, vagy sem.

Nem fordultam en birosaghoz, hiszen minden maradt ott a regiben. Az en esetem bizonyitja ezt legjobban.

Ezek a birok nem hogy nekem nem adnak igazat, de meg a "sajat veruknek" sem, annak a tobb mint 800 jogasznak sem adnak igazat, akit a kommunista uralom alatt Rakosi pajtas es Kadar elvtars jogasz huberesei kiuldoztek a jogaszi munkateruletrol, sokan kozulok bortonbe kerultek, sokan meg vilaghiressegu jogi szakemberekke valtak, de KULFOLDON. A szokasos magyar sors: magyar uldozi a magyart.

Dr. Varga Laszlo orszaggyulesi kepviselo nekem irt leveleben (tobbek kozott) a kovetkezot irja:"...baratommal tobbszor beszeltunk az On ugyerol. Valoban meltanyos es igazsagos lenne az On rehabilitacioja."

Dr. Barandy Gyorgy, az elfogultsaggal igazan nem vadolhato ugyved a kovetkezot mondta rolam: "A tortenelmi esemenyek igazoltak ot, hogy a kommunizmus megdontyeseert tett lepesek helyesek es megalapozottak voltak."

Kedves Torres,

Ime kapasbol harom velemeny. Tudnam sorolni es idezni a mellettem szolo tobbi hasonlo, engem elismero velemenyt is. Az erkolcsi foleny az enyem, igazsagosan jartam el, amikor nagy lepesemet megtettem. Mostanaban meg olyan doktor doktor jogaszvegzettsegu ember mond rolam ellenzo velemenyt, aki vilageleteben valoperes es valoper utani amnyagi ugyekkel foglalkozott, majd hirtelenjeben politikus jogassza lepett elo. El;otte meg betegesen menekult a politkatol. Lam, nem csak a kommunista vilagban mukodottt az a szemelyugyi antiszelekcios politika, tehetetlensegi ereje tovabb hat. Ez az ember az en szememben NEM hiteles jogaszpolitikus. Ott a avalopereknel biztos jol safarkodott valamelyik fel szamara.

On irja: "Az más kérdés, hogy ha az a rendszer megbukik, akkor az abban az érában hozott katonai itéleteket törvénytelennek kell-e tekinteni."

Sorolni tudnam, oldalakon keresztul, hogy a diktaturak torteneteben hozott iteletek hohgyan semmisultek meg egy demokracia megszuletese utan. Csak ezt Magyarorszagon NEM akarjak latni.

De, ismet csak emlitem, hoghy a Horty rendszerben (nem volt diktatura)a haza ellen kemkedo es harcaban allo eroink ellen kemkedo magyarok a kommunista uralom (diktatura) kitorese utan azonnal hosok lettek, a nyilvanvaloi kemek magas allami poziciokba kerultek.

Kedves Torres,

Csak ugy higgadtan, elgondolkodva, On hogyan latja ezt a kerdest?

Azzal egyetertek, ha valaki demokraciaban kemkedik idegen hatalom szamara, azt a legkemenyebben el kell itelni. Ugyanis, demokraciaban nincsenek olyan tenyezok, amelyek az orszag elemi erdekei ellen hatnak, mukodnek. Nincs idegen hatalom megszallasa.

Jo pelda erre itt az USA-ban Jonathan Pollard, amerikai allampolgar esete, aki jelenleg eletfogytiglani bunteteset tolti, mert Izrael javara kemkedett.

Kemkedett, amikor nem is kellett volna, hiszen az USA mindent megad Izraelnek.

Es kulonbozo nyomasok ellenere az USA egyik elnoke sem reszesiti kegyelemeben. Nem ressesiti, mert Pollard egy olyan demokraciaban es ellen kemkedett, ahol erre nincs semmi ok. Az USA nincs ellenseges viszonyban Izraellel. Nem tartja megszallva Izraelt. Ugye, mindenki tisztan belathajta, hogy az USA-ban amerikai erdekek ellen kemkedni nincs ertelme olyn esetben, amikor a ket allam kozott az egyetertes a legnagyobb.

Az en rehabilitalasom ellen peldaul a nagy formatumu jogi szakember, Dr. Balsai Istvan (MDF) ilyen idetlen indoklast hoz fel, hogy Amerika sem rehabilitalja Pollardot. Az ember csak nez es nem erti, hogy mit mond? Vagy nn vagyok teljesen tropa es nem ertem a magas ivelesu gondolatot?

Nos, hat ilyen kaliberu emberek dontenek rolam, mondanak iteletet rolam.

Elnezest, hosszan irtam, irhatnek meg sok mas melyebb gondolkodasra alkalmas sorokat, na majd maskor.

Udv. Belovai


Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.23 0 0 28
Kedves Belovai úr.
Én mindig kételkedve figyelem azon emberek megnyilvánulásait akik elérkezettnek látták az idöt, hogy önmagukat elöretolva, a közvélemény elé tárják, hogy ök bizony kémek voltak és kijátszották az oroszokat vagy éppen e németeket.
Azt RTL Klub elég sokszor becsapta már a nézöt, hogy elhigyem az esetet.
Nevetséges, hogy azért nem kapták el Farkas Pált mert nem tudtak bemenni a temetöbe autóval.
Ez még gyermemesének is kevés.
Visszatérve az Ön esetére nem ismervén a konkrét esetet teljes terjedelmében és az itélet indoklását ill. törvényi itélkezését sem ismerem.
Ennek ellenére az erkölcsi érdem, amely az Ön oldalán áll, kevésnek látszik egy birói itélkezésben.
A demokrácia történetében elég gyakran elöfordult, hogy az erkölcsi elismerést nem követte törvényi rehabilitálás.
Mondom, nem ismerem a birói elutasitást vagy állami döntést.
Érdekelne.
Ami pedig a kémkedésre történö észrevételemet illeti, ha egy államnak ha megvoltak a törvényi keretei és ennek következtében mondtak itéletet Ön ellen azt sajnos tudomásul kell venni, hisz minden állam a saját biztonsága érdekében meghozza azokat a szabályokat amelyek katonai vagy gazdasági biztonságot jelent számára.
Az más kérdés, hogy ha az a rendszer megbukik, akkor az abban az érában hozott katonai itéleteket törvénytelennek kell-e tekinteni.
Üdvözlettel.
Torres.
Előzmény: belovai (3)
bean Creative Commons License 2001.05.23 0 0 27
Ebbol is látszik, hogy nem vagyok gyakorlott hírszerzo, sot még katona sem voltam. De nekem akkor is hihetelen.
Előzmény: HitetlenTamaska (26)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.05.23 0 0 26
Kedves bean

Ha figyelmesen olvastad volna: az üzenetek kódolva lettek volna és nyilvános csatornán (rádióhullámon) mentek (volna) ki, tehát (amennyibe a történet igaz) Farkas akár át is adhatta volna az üzenetet a magyar elhárításnak csak annyi munkát spórolt volna meg nekik, hogy a rádiófigyelőknek a Morse jeleket nem kellett volna átírni alfanumerikusra.

Előzmény: bean (25)
bean Creative Commons License 2001.05.23 0 0 25
Igy még hihetetlenebb. Nem volt itt olyan nyugati ügynök, aki ez meg tudta volna tenni? Egy teljesen ismeretlen magyar polgárban megbíztak? Honnan tudta a hölgy, hogy Farkas nem adja át az üzeneteket folyamatosan a hazaiaknak?
Előzmény: belovai (24)
belovai Creative Commons License 2001.05.23 0 0 24

Nem Farkas Pal jelentett nyugatra (a riportban elhangzottak szerint), hanem kapott egy oldalnyi szoveget, amely nyilvan rejtjelzett volt es azt adta le. O "csak" a radios volt.

Egyebkent az eletben ilyen eset valoban elofordulhatott.

Jol hangzanak ketelkedeseitek, en magam sem vagyok meggyozodve Farkas Pal eloadasanak teljessegerol. Mar csak az van hatra, hogy szemelyesen beszeljek vele.

Előzmény: bean (19)
belovai Creative Commons License 2001.05.23 0 0 23

Elnezest kerek, elirtam.A buntetlen eloelet termeszetesen BUNTETETT ELOELET.

Tehat a koztarsasag elnoke a buntetett eloelethez fuzodo hatranyok alol mentesitett.

Belovai

Előzmény: HitetlenTamaska (20)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.05.23 0 0 22
Amugy meg, aki kifejezetten hősi halott akar lenni, az felveti bennem a pszihopata személyiség gyanuját.
A történet másik furcsa vonulata, hogy a dollár bankjegyekben az akkori Magyarországon készpénzben történő fizetéssel csak nagy valószinüséggel lebuktatni lehetett volna az "ügynököt".
Előzmény: nevtelen (21)
nevtelen Creative Commons License 2001.05.23 0 0 21
"Az egész a II. világháborúban kezdődött. Farkas Pál 17 évesen jelentkezett a hadseregbe."

Azt miért hallgatták el ilyen szemérmesen, hogy melyik hadseregbe jelentkezett? Tudtommal akkoriban 17 évesen csak az SS-be lehetett jelentkezni.

A Retek Klub...

Előzmény: belovai (-)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.05.23 0 0 20
A topic nyitó irta:

"buntetlen eloeletem eltorleset pedig (2000 december) Madl Ferenc koztarsasagi elnok dontese tette lehetove. "

Álmomban sem gondoltam volna, hogy a köztársasági elnök úr visszamenőleg már csecsemőkortól bűnösnek tud valakit nyilvánítani.

Siegmund Freud mosolyog sírjában.

Előzmény: belovai (-)
bean Creative Commons License 2001.05.23 0 0 19
Vajon mi a túrót tudott egy ÁFÉSZ ellenor jelenteni nyugatra? Van elképzelésed arról, hogy o mit tudhatott, amit kint nem tudtak? És a riporter is említette a végén, hogy sajnos semmivel nem tudja Farkas ezt bizonyítani. Ez szimplán egy kacsa, de ezért a Fókusznak ismét egy nagy rosszpont jár.
Előzmény: belovai (-)
bloki Creative Commons License 2001.05.23 0 0 18
A kisütött 1000 dollárossal mit kezdett Farkas Pál?
(Vagy akkor már voltak a Váci utcában cséndzsmanis arabok?)

Kedves belovai,

amit tudok az Ön esetéről - innen a netről - az alapján nem tudom elítélni (nem is érezném erre hivatottnak magam), de egy szimpla svindli-től nem szabadna ennyire elragadtatnia magát. Mondom ezt annak ellenére, hogy bírok némi empatikus képességgel.

Sirfélix Creative Commons License 2001.05.23 0 0 17
"A tette nem vethető össze a németek ellen kémkedőkkel. Az egy más történelmi helyzet volt. Aki viszont a WWII után itt kémkedik, az hazaáruló, bárki is a megbízója."

Ezt a mocskosságot hol tanultad? Miért erény a fasizmus elleni tevékenység, viszont miért bűn a kommunizmus/szocializmus ellenében kémkedni?

A jogi megitélés engem nem érdekel, de számomra mindkét rendszer gyűlöletes és éppen ezért szembefordulni bármelyikkel bátor, erkölcsileg pozitiv tett.

sf

Előzmény: unnamed (16)
unnamed Creative Commons License 2001.05.23 0 0 16
Ez az egész nevetséges, temetőből rádiózni olyan teljesítménnyel, hogy nyugat-európában venni lehessen... aki egyszer is látott megfelelő készülékeket, nagyot röhög az egészen.
A topiknyitó meg nem tudom mit akar. Kémkedett, elkapták, lecsukták. A tette nem vethető össze a németek ellen kémkedőkkel. Az egy más történelmi helyzet volt. Aki viszont a WWII után itt kémkedik, az hazaáruló, bárki is a megbízója.
madám sosa Creative Commons License 2001.05.22 0 0 15
ha jól emléxem, ezzel jöttem ide (ld. 6. sz. hozzászólás)
Előzmény: belovai (13)
fenevad Creative Commons License 2001.05.22 0 0 14
Belovai úr!

Azért ne kössön fogadásokat a hír valóságalapjára. Azt hiszem a Fókusz c. izgalmas pletykarovatban jelent meg. Ott átlag hetente egy perpeetum mobile-, három ufófeltaláló és 15 parafenomén szokot tobzódni. Nyugdíjazott adóellenőr és hobbikém még nem volt. Most már van.

Előzmény: belovai (-)
belovai Creative Commons License 2001.05.22 0 0 13

Akkor hat be is fejeztuk, mert veled nincs mirol beszelgetni.
Előzmény: madám sosa (12)
madám sosa Creative Commons License 2001.05.22 0 0 12
Isten őrizzen, hogy engem egy kiszuperált kém követni tudjon!!!!! ;o)
Előzmény: belovai (11)
belovai Creative Commons License 2001.05.22 0 0 11

Kedves madam sosa,

Egyszeruen nem tudlak kovetni.
Keso van mar, neked is pihenni kellene.
Udv. Belovai

Előzmény: madám sosa (10)
madám sosa Creative Commons License 2001.05.22 0 0 10
kedves belovai,
ha nem sértelek meg, én nem fogadom meg a jótanácsodat, ugyanis nem akarok oda jutni, ahol te vagy. Nyilván te a logikát követted, ahogy nekem javasoltad, meg is lett az eredménye.
Nekem ez nem kell.
Előzmény: belovai (9)
belovai Creative Commons License 2001.05.22 0 0 9

madam sosa,

Olvastam valamelyik irasodban, amelyben azt irtad magadrol, hogy oreg vagy.

Sajnos, az ido ellen nem tehetunk semmit. En sem fiatalodok naponta.

Tehat, megallapitottam, hogy nem olvastad el a topikot, met ha igen, akkor nem irtad volna az "idepeszelt" allitmanyt.

Szeretnem ha megertened. En ebbe a topikba csak az RTL cikket peszeltem. A tobbit en irtam. Az egyik alma, a masik korte.

Igy teljes a kep, es ezek utan lehetek neked erdektelen, vagy nulla, vagy amit akarsz, csak kovesd mindig a logikat, az igaz vonalat. Ha igy teszel, az segit.

Sok sikert kivanok.

Koszonom a tanacsot, hogy mit csinaljak. Olvasok is, de ha van meg tovabba segitokesz tanacsod, kerlek tedd itt kozze, talan azt is megfogadom.

Előzmény: madám sosa (6)
madám sosa Creative Commons License 2001.05.22 0 0 8
pihenj sokat!
és irkálj bátran mindenfélét.
rádfér
(és most már szabad is)
Előzmény: belovai (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!