Keresés

Részletes keresés

csen Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1
Köszönöm, erre gondoltam. Még ma megfogom csinálni
Csupka Creative Commons License 2001.04.12 0 0 0
Íme egy általunk minden húsvétkor alkalmazott nagymami-hagyaték recept:
1 liter tej
12-15 db friss tojás
1 csipet só
1 zacskó vaníliás cukor
1 evőkanál cukor

A tejet felforraljuk egy olyan edényben, amiben biztosan nem ég oda. A tojásokat nagyon alaposan felverjük és szétkeverjük, hogy lehetőleg ne maradjon benne egybefüggő fehérjedarab, majd a forró tejbe öntjük és bele az ízesítőket is. Folyamatosan kevergetjük addig, amíg a savó ki nem csapódik és az egész túrószerűvé nem válik, Levesszük a tűzről és előre elkészített több réteg gézen, vagy egy darab pelusanyagon/vásznon átszűrjük, kinyomkodjuk, próbálunk neki gombócformát adni (vigyázat, nagyon forró a túró és éget!!!)a lényeg, hogy jó szorosan el kell kötni az anyag "nyakát", hogy amikor megszilárdul, ne essen szét, szép kis tömör gombóc legyen. Egy egész éjszakára valamire felkötözve (pl.hokedliláb) tartjuk, alá tányért, hogy jól kicsöpögjön. Reggel kibontjuk és szeleteljük. Nálunk imádja a család, a lényege, hogy ne legyen se túl sós, se túl édes (bár vannak vidékek, ahol kifejezetten édesre csinálják és mazsolát is tesznek bele.)
Jó étvágyat.

Előzmény: csen (-)
csen Creative Commons License 2001.04.12 0 0 topiknyitó
Le tudná valaki írni a sárga túró receptjét?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!