Keresés

Részletes keresés

tarp Creative Commons License 2001.03.19 0 0 14
Ha megvan a kártyád, és soundfontok kellenek, szólj, nekem van 4 CD-nyi (!), ami akkor is tekintélyes mennyiség, ha erősen válogatni is kell közülük. Származási hely: www.thesoundsite.net, lehet próbálkozni egyesével is letöltögetni, de a nagy forgalom miatt nem nagyon müxik.
Bande Creative Commons License 2001.03.19 0 0 13
Hello!

Erdemes kiprobalni a CDxtract piciny programot.
Ez akai s1000\3000 es roland s cd-ket olvas es konvertal sf2,wav,reaktor map...stb.stb formatumba.

Topy Creative Commons License 2001.03.19 0 0 12
Miditom egy hozzaszolassal elotted irta, hogy a Live a PC RAM-jat hasznalja.

Topy

Gerzson_nasa Creative Commons License 2001.03.17 0 0 11
több mint 4 órába került, de végig olvastam a forumot.
Már valami kezd kitisztulni. Megnéztem Sancho honlapját ami eléggé zavaros volt.

SB Live! honlapján egy csomó féle fajta hangkártyáról ír, ezek miben különböznek egymástól?
És a kártyának van 32 Mb RAM-ja, vagy az alaplapit használja?

Megpróbálok egy ilyen hangkártyát beszerezni és akkor még kérdezek. De köszönöm az eddigi válaszaitokat is!

Gerzson from NASA

MidiTom Creative Commons License 2001.03.16 0 0 10
Van itt egy SBLive topic. Igaz, hogy a 882 hozzászólás kissé elrettentően hathat, de érdemes végigszaladni rajtuk.
A kártyára nem kell feltöltened a SF2 anyagot, mivelhogy a PC memóriájának egy része van erre kijelölve. Az említett szekvencer progik elvégzik a minták memóriába töltését és asszignálását. A Vienna nem jár az olcsó SBLive-okhoz, de nem is biztos, hogy első körben szükséged lesz rá.
Gerzson_nasa Creative Commons License 2001.03.16 0 0 9
Tehát nincs más dolgom, mint elmmenni egy üzletbe és venni egy SB Live! hangkártyát.
Feltelepíteni a hozzá járó software-eket. És köztük van az is amivel a bankot feltöltöm a kártyára? Valami Vienna nevüről hallottam? Erről mit érdemes tudni?

És bank file-okat hol lehet találni(csak azért kérdezem, mert nem akarom, hogy megveszem az új kártyát és alig találok hozzá hangszert)?
Beírom az altavistába hogy +SB +Live +bank +warez?

Több midis oldalt is olvastam, ahol különböző kiterjesztésű bank file-okról ír, ezek más cég hangkártyáihoz vannak(pl. SB Live = *.sf2 ?)? Ezek egymással nem kompatibilisak?

Gerzson

MidiTom Creative Commons License 2001.03.16 0 0 8
Gerzson_nasa,
a legegyszerűbb megoldás egy SBLive Value kártya. Az alaphangszínei is használhatók, legalábbis a 8M-ás set már valami olyasmi. SF2 mintákkal tud dolgozni, azokból pedig nagyon sok van mindenfelé, köztük egy halom jó is. Ráadásul, ami fontos, a plusz hangszínekhez nem kell spéci kezelő progi, hanem a CakeWalk, a VST, meg az intelligensebb seq. progik helyből kezelik a SoundFontjaidat. Szerintem, ha nem akarsz helyből sokat invesztálni, akkor érdemes ezzel elkezdeni a játékot.
Figyelmedbe ajánlom Sancho weboldalát, ahol millió infót találsz ezekről az ügyekről. Ráadásul magyarul. Mert angolul tele van a web, de Sancho kicsemegézte nekünk a kérdést magyarul is.
Valérió Creative Commons License 2001.03.16 0 0 7
Mi az a "midi zenélés"? csak azért kérdezem, mert pl. ha vonós hangszereket akarsz megszólaltatni, és nem születésnapi zsúrra akarsz zenét szerezni, akkor igencsak ki kell ábrándítsalak! Csak "modellezni" akarsz, és egy profi stúdióban "igazi" hangmodulokon megszólaltatni a zenédet? Nem mindegy!
Előzmény: Gerzson_nasa (6)
Gerzson_nasa Creative Commons License 2001.03.15 0 0 6
Sajnos nincsenek százezreim, de most ne azzal jöjjetek, hogy vacak a billentyűzetem, mert azt akkor lecserélném ha végre működne a rendszer, de amíg ott vagyok ahol a part szakad addig nem veszek újat.
Ha ez a hangkártyára feltöltöm a hangszert dolog működne akkor máris mennék az első boltba velocity érzékeny, 5 oktávos billentyűzetet venni.

De mostanában leestek a hangkártya árak, vagy csak amik játékhoz valóak?

Midi zenéléshez melyik a legjobb ami még azért elérhető árban mozog?

Gerzson

Valérió Creative Commons License 2001.03.15 0 0 5
Mennyi pénzt szánnál rá, és milyen stílusu zenéket írnál?
Gerzson_nasa Creative Commons License 2001.03.15 0 0 4
És akkor milyen kártyát érdemes venni? Sound Blaster LIVE! 128-at?
Abba mekkora memória van?
Mert az én kártyám leírása valami 4 Mb-ról ír, de ezekszerint ez a General Midi.
A 128 bit mit jelent hangkártyánál (az enyém 32 hardware+ 32 software)?

Ha megvan a jó kártyám, honnan tudok letölteni hangszereket hozzá?
És hogyan töltöm fel a hangkártyára? Milyen programmal?

Gerzson

Haasz Andras Creative Commons License 2001.03.15 0 0 3
Kedves Gerzson_nasa!

Néhány alapvető dolgot rakjunk a helyére:
1. a Te Midi keyboardod (és más, jobbfajta billentyűzet is) semmi mást nem csinál, mint közli a midi kábeleden keresztül a számítógéppel, hogy mikor, milyen billentyűt nyomtál le, esetleg milyen gyorsan. Ennyit.
2. A dalszerkesztő szoftver (jelen esetben a Cakewalk) ezeket a bejövő üzeneteket eltárolja felvételnél, kb. úgy mint a szövegszerkesztő, amikor a klaviatúrát püfölöd. Utána ezeket lehet formázgatni, alakítgatni, ezért szerkesztő.
3. Ahogy MidiTom is mondta, a megszólaló hang MIDI esetén egyes egyedül a hangkártyádon megvalósított szintetizátorchip hangja, csak ettől függ a hangzás. Sajnos Montego-hoz nem tudok letölthető hangszerbankot ajánlani, nem nagyon láttam a gyári 4MB-os készletnél jobb/nagyobb bankot, a Montego II-es már elvileg tud DLS bankot fogadni, de nem próbáltam. Igazából ezek a kártyák játékra valók, nem MIDIzésre.

PETYUS Creative Commons License 2001.03.14 0 0 2
>- 37 (zongoránál kisebb) billyentyű
>- méret: 47.5 * 14.5 * 4.5 cm
>Tehát mondom nem a legszuperebb, de mindent tud amit a nagyok, néhány extrától eltekintve :)

Az azért minimumkövetelmény (szerintem) hogy legyen legalább 4 (de inkább 4+fél) oktáv terjedelme. A tied csak 3 oktávos, azon már nem lehet normálisan két kézzel játszani.

Előzmény: Gerzson_nasa (-)
MidiTom Creative Commons License 2001.03.14 0 0 1
Ja, látom, hogy Montegod van. Nos, szerintem Haasz Andrast kérdezd hangszínek ügyében.
MidiTom Creative Commons License 2001.03.14 0 0 0
Kedves Gerzson!

Az elmúlt időszakban biztosan nem volt sok időd ezekkel a dolgokkal foglalkozni. Különben valószínűleg magad is rájöttél volna, hogy a megszólaló hangok nem a midi keyboardodtól, se nem a használt szoftvertől függnek, hanem a hangkártyádtól. Az pedig vagy képes a meglevő alaphangszíneken kívül másokat befogadni, vagy nem. Ha megírod a hangkártyád típusát, akkor az itt nagy számban megforduló szakemberek valamelyike tuti, hogy meg fogja mondani neked, hogy lehet-e hozzá letölteni hangszíneket valahonnan, vagy nem.

Gerzson_nasa Creative Commons License 2001.03.14 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Még úgy két éve vettem egy MIDI billentyűzetet, mondván, hogy nekem nem kell drága szintetizátor, amikor nekem éppen az a lényeg, hogy a számítógéppel írjam a zenét a hangkártya szólaltassa meg a hangokat, és ezért nem kell a előre beépített néhány tucat (esetleg néhány 100) hangszer, hanem a netről majd letöltök hozzá egy csomót és nincs határa a hangszerek számnak.

A dobozban volt egy adapter(9 volt), egy billentyűzetet és a hangkártya "joystick" portját összekötő kábel, a billentyűzet :), és egy CD amin a Cakewalk egy eléggé kezdetleges(Win 3.1) verziója. Összeraktam az egészet, és tökéletesen működött(még most is), de csak 128 féle (pl. orgona, zongora, xilofon, trombita, madárcsicsergés stb.) hangszer közül lehet választani (nem vagyok nagy hangkártya zseni, de ez az a hangkészlet ami hardware-esen is alapban benne van a kártyában). Gondolván, hogy biztos csak ennyit akartak a CD-re rakni, azonnal megrohamoztam a Cakewalk honlapját, hogy ott majd letöltök hozzá több 1000!!! hangszert.

Természetesen ott semmit sem találtam, és akikkel neten beszéltem azok sem tudták elképzelni, hogy nekem mi a bajom? milyen billentyűzetem van? és mit is akarok valójában? Mert, hogy nekik Korg, Roland, meg Yamaha szintetizátoruk van. Erre én mondtam, hogy nekem csak számítógépes zenéléshez kell, ezért nem fogok százezreket kifizetni (nincs is annyi pénzem) egy célhardware-ért(itt a szintetizátorra gondolok), amikor nekem ott a számítógépem és majd az softwaresen eltárolt hangszereket megszólaltatja a hangkártyán.
Elvégre nem a Dáridóban akarok vele fellépni :))))

Egy évre félreraktam a dolgot, majd amikor megjelent a Cakewalk Pro Audi 9 egy warez oldalról letöltöttem (eléggé warez mert csak minimum installálást engedett). Majd a help-be beleolvasva megtaláltam, hogy vannak úgynevezett BANK-ok(max 16384) és ezeken belül van a 128 féle PATCH (hangszer), és így több mint 2 millió!!! különböző hangszerünk lehet. És itt jött a nagy kérdés, EZEKET HONNAN LEHET LETÖLTENI???

Sokan azt mondták, hogy "Nekem Rolandom van, én leszedem a Roland honlapjáról", Meg hogy "vegyél ... (valami fekete dobozt) és abban annyi hangszer van, hogy soha nem fogod végighallgatni" de ezzel én sajnos nem voltam kisegítve, mert nekem eléggé ismeretlen ez a MIDI billentyűzetem a weblapját jobb elfelejteni, és első nekifutásnak így akarom működtetni, aztán ha megy, akkor majd persze én is váltok egy komolyabbra pl. ami leütés érzékeny.

Ha már ennyit írtam erről a billyentűzetről akkor leírom néhány adatát:

először is egy kép róla: http://www.tar.hu/movienota/midismart.htm

- két éve 8000 Ft.-ért vettem a belvárosban (szerintem azóta csak lefele ment az ára)

- gyártó: Ta Horng típus: Midismart

- 37 (zongoránál kisebb) billyentyű

- méret: 47.5 * 14.5 * 4.5 cm

Tehát mondom nem a legszuperebb, de mindent tud amit a nagyok, néhány extrától eltekintve :)

Ja, és még egy fontos: Turtle Beach Montego hangkártyám van

Ha valaki tud segíteni, hogy hol találok hangszermintákat, és hogyan telepítsem azt nagyon megköszönném!!!

Gerzson

gerzson16@freemail.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!