Keresés

Részletes keresés

Prozac Creative Commons License 2001.02.05 0 0 15
Bocs mindenkinek.
-------------------------------------------------
Ez csak analóg vonalra ismert, tapasztalt dolog!!
-------------------------------------------------
Prozac Creative Commons License 2001.02.05 0 0 14
Egy érdekes MATÁV hibán alapuló lehetőség!

1. Egyéni ISDN előfizetés
2. A számlafizető átiratása cégre

3. Élvezd a 150Ft limitet!

Szerdzso Creative Commons License 2000.04.07 0 0 13
Hát ez szép...
Előzmény: Socrates (12)
Socrates Creative Commons License 2000.04.05 0 0 12
Számolni, azt nemtok, az már tuti. Természetesen 1., 2., 3., és 4., pontokat akartam írni...
Előzmény: Socrates (11)
Socrates Creative Commons License 2000.04.04 0 0 11
Valamennyi tényszerű adatot szeretnék hozzátenni a témához.

A cég, ahol én felelek a kommunikációért elhatározta, hogy az szerte az országban és Budapesten több tucat telephelyén ISDN2-ket telepít. Bevallom ezen a ponton bizakodtam utoljára, ami eztán jött...

A cégről tudni kell, hogy a MATÁV kiemelt ügyfele. Tavaly december közepén rendeltük meg a több tucat ISDN2-t. Ma, április elején a felével vannak készen. Nem is tudom minek örüljek inkább, annak, hogy ennyi megvan, vagy hogy a többi még nincs meg. Van olyan vidéki telephelyünk, ahol majd' két hét kínszenvedés után egyelőre visszaálltunk jólbevált régi analóg vonalainkra. Az előforduló problémák a következők voltak:

1., A szerelők minden előzetes egyeztetés nélkül estek be, munkalapot írtak, de példányt nem hagytak belőle. Semmiféle doksit nem hagytak a helyszínen. Sem a nevük, sem a számuk, semmi.

2., A kérésünk az volt, hogy úgy építsék ki a vonalakat, hogy mind az ISDN, mind a régi analóg vonal aljzata maradjon meg, hogy át lehessen dugni ha gond van. Ez 2 azaz kettő helyen ment. Eddig. Az analógot felszámolták. Milyen alapon?

2., a két vonal közül az egyikre érkező hívás időnként (véletlenszerűen) a másikon landolt (nem a foglaltság függvényébe). Hibabejelentő válasza: az NT+ felprogramozása az ügyfél feladata a felszereléskor otthagyott dokumentáció alapján. Így. Lásd 1., pont a doksiról. Küldjön doksit - mondtam - Nem tud. Ráadásul egy nőce közvetítette a főnöke szavait, mondtam neki hadd beszéljek én az emberrel, válasz: azt nem lehet.

3., Minden este 6-kor megdöglött a vonal. Megmagyarázták ilyen-olyan központi hibákkal, adtak számot meg nevet kit kell ilyenkor felhívni, majd ő minden este kiblokkolja a vonalat. Komolyan! 7 napból 4-szer a számot nem vette fel senki, a maradék napokon a szerelő nagyon kedves volt és valóban kiblokkolta a vonalat.

Kihívtam a szerelőket és visszaállítattam az analóg vonalakat.

és még csak a felénél járunk...

Korán van még a MATÁVnak ehhez az ISDN-hez, rengeteget kellene még tanulnia a technikáról és az emberekről... Ez az én véleményem.

Szerdzso Creative Commons License 2000.03.22 0 0 10
Talán ott, hogy nincs minden matávos üzletkötőnek, információsnak matávnetje, illetve a hirdetésekhez nincs matávnet csatolva.
voyager2 Creative Commons License 2000.03.22 0 0 9
Én a Matáv honlapon nézek körül először, ha a tények után érdeklődöm. Ott pedig fel van tüntetve, hogy az egyéni isdn-re van kedvezmény. hol a hiba? nem értem.
Előzmény: Szerdzso (8)
Szerdzso Creative Commons License 2000.03.22 0 0 8
Tegnap új kész átverés show...
Olvasom a hirdetésben, hogy az ISDN vonalat használók kapnak kedvezményt hétvégére, ha befizetnek 300 Ft-ot.
Nosza irány az üzletkötők, 80/222324 kedvesek, igen így van, de sajnos nekik nincs nyomtatványuk (sicccccccccc) így hívjam fel az 1212-t... Majd ők kötnek velem szerződést.
Hívom az 1212-t, igen van kedvezményt, de mert üzleti vagyok, így kapcsolja az ISDN üzleti ágat...
Üzleti ág felveszi, majd közli: a kedvezmény üzleti ISDN-re nem vonatkozik!
Csók a családnak, elmentem vagánynak.
Ennyit a korrekt MATÁV hirdetésekről, és a korrekt ügyféltájékoztatásról.
icecube Creative Commons License 2000.02.26 0 0 7
Tkp. nem tudom mi bajod van ezzel.
Az összes matáv site és még sok másik is tele volt azzal, hogy csak egyéni előfizetőkre vonatkozik.

Azt meg végképp nem értem, hogy az egésznek mi köze a Matávnethez...

ice

Előzmény: Csocsesz (-)
MaCS Creative Commons License 2000.02.25 0 0 6
Halihó!
Én éppen belelkesültem, hogy beszerzek egy ISDN-t. Tájékozódtam is egy ISDN-ügynöknél, és a MAtáv ügyfélszolgálatánál. Egybehangzóan állították, hogy a max. 200 Ft/hívás éccaka az üzleti vonalra is vonatkozik. Ezeknek meg van pofájuk "egyes elterjedt hirek"-re hivatkozni!!!

És még ők vannak megsértve, ha az alőfizető, aki az évi 0 milliárdos profitot összedobja nekik, panaszkodik.

:o|

Üdv: MaCS

Underworld Creative Commons License 2000.02.25 0 0 5
MATAV ISDN SUXXX

december 15-en (!!) eljott egy uzletkoto, alairtunk mindent, azt mondja 60-90 nap kozott lesz a dolog, de szol a szereloknek, hogy nekem szereljek be eloszor. Kiraly. Azt mondta, hogy egy hettel a szereles elott felhivnak.
Termeszetesen azota sem volt semmilyen hivas, bar azota 2 es fel honap eltelt. Ez onmagaban nem nagy, de felhivtam a fickot, es erre o azt modnja, hogy MARCIUS KOZEPEN lenne aktualis a dolog. Megkerdeztem erre a matavos insideremet, hogy hol tart a dolog, es o mondta, hogy nem vagyok a gepben, azaz a ficko megcsak _nem_is_adta_le a listat!!!!!!!!!!!! December 15 ota. Felhivom, erre elkezd rizsazni, hogy igy meg ugy, meghogy milyen jo(gumimaci), mondtam neki, hogy dugja oda, ahova a nap nem sut be, erre o meg mondja, hogy en_szerezzek_neki egy ugyfelet a helyemre, es O CSAK AKKOR JON LE, HOGY STORNOZZUK A DOLGOT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hat hogy @#$#%$#@$#%/*/#%^@T4 a noi feljebbvaloit! Oregem, ezzel az arccal a ficko siman bejutna a Parlamentbe!
Es a matavos haverom azt mondta, hogy ha akkor a kozpontba megyek, es kerem az isdnt, 1 heten belul beszereltek volna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ugyhogy szeretnek mindenkit eltanacsolni holmi csaloktol!

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.25 0 0 4
És hogy hívjuk az ilyet?
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.25 0 0 2
Csá. Az ördög a részletekben lakozik. Valamint ottan, az ő segítségével lehet adatcsomagocskákat is küldözgetni (a szolgáltató kikerülésével:)))

soldan Creative Commons License 2000.02.25 0 0 1
Persze az is igaz, hogy a beidézett levél tartalmának a MATAV-hoz van köze, de nem a MATAVNet hez :)...

(Tudom, tudom, akkor is matavnet isdn csalás, meg az upc isdn is csalás, meg a vodafon isdn csalás, meg elender isdn csalás... -- lehet válogatni a többi jó topic névbol ;)

Ha ennyire figyeltel, akkor ne csodalkozz, hogy elkerülte a figyelmedet az az apró kitétel a kedvezmény megfogalmazásában, mely szerint csak az egyéni elofizetoknek szól az esti és hétvégi kedvezmény...

Nem is volt ez soha másként... Az üzleti vonalakra tudomásom szerint soha nem is volt 150 és 200 forintos kedvezmény. (Persze lehet hogy tévedek)

Előzmény: Csocsesz (-)
kivagyokén Creative Commons License 2000.02.25 0 0 0
0-Ó...
Csocsesz Creative Commons License 2000.02.25 0 0 topiknyitó
Tisztelt Elofizetoink!

Februari hirlevelunkben tajekoztattuk Onoket a MATAV telefontarifainak az internetezes koltsegeit is erinto valtozasairol. A hir kapcsan ugyfeleink tobb kerdessel is megkerestek minket, s noha ismet hangsulyoznunk kell, hogy a MATAVnetnek a MATAV tarifapolitikajara nincs befolyasa, a felmerult fontosabb, kozerdeku kerdesekre ezuton igyekszunk valaszolni.

A legtobb kerdes a "150 Ft-os kedvezmenyt", azaz a helyi es helyi dijazasu hivasokra vonatkozo MATAV-kedvezmenyeket erintette. A pontossag kedveert alljon itt egy idezet a MATAV hivatalos weboldalarol:

"Az egyeni es uzleti analog vonalon beszelgeto, internetezo, valamint az ISDN-vonalon beszelgeto ugyfelek a hivas hosszatol fuggetlenul maximum 150 Ft-ot fizetnek a megjelolt idoszakokban. Az egyeni ISDN-vonalon internetezoknel szinten valtozatlan feltetelekkel 200 Ft-nal all meg a dijszamlalo.
Kedvezmenyes idoszakok:
Hetfo - pentek: delutan 6-tol masnap reggel 7-ig
Szombat-vasarnap: delutan 3-tol masnap reggel 7-ig"

A kozolt osszegek tartalmazzak az afat. Fontos kiemelni, hogy egyes elterjedt hirekkel ellentetben a kedvezmenyes idoszak hetvegen tovabbra is 15.00 orakor kezdodik, illetve hogy ISDN vonalon csatlakozo elofizetoink eseteben a 200 Ft-os kedvezmeny kizarolag az egyeni ISDN vonalon internetezokre ervenyes, az uzleti ISDN vonalat hasznalokra ez a kedvezmeny nem vonatkozik.

Remeljuk, tajekoztatasunkkal mi is elosegithetjuk, hogy az internetezes koltsegei meg alacsonyabbak lehessenek. Ne felejtsek: hetkoznap mar este 6 utan erdemes internetezni, hiszen a kedvezmeny az ezutan megkezdett hivasokra vonatkozik!

Udvozlettel:

Pohly Ferenc
kommunikacios menedzser
MATAVnet

Ez egyszerűen nem igaz. Ment a hirdetésben, meg amikor az ügyfélszolgálaton is rákérdeztünk azt mondták, hogy a közületeknek is jár a kedvezmény. Az volt nekik a lényeg, hogy megvegyük az ISDN-t és utána megszopatnak. Naszál ez az amiről a reklámok nem mesélnek.
Egy biztos, ezután sohasem fogok hinni a MATÁV-nak, meg az ő ügyfélszolgálatának. Jöhetne már valami igazi konkurencia...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!