Keresés

Részletes keresés

NaNe Creative Commons License 2001.01.28 0 0 27
A bánatba ...
Csak most vettem észre, hogy meg sem köszöntem a sok jó tanácsot és ötletet.
Ezúton bepótolom, bár ha jól látom, lassan egy éves a topic.

Kösz mindenkinek!
(Az út remek volt. Olyan jó lett, hogy kettő is lett belőle - egymás után)

NaNe

Don_Fülig_di_St_James Creative Commons License 2001.01.28 0 0 26
Chessingtonban vagy Brightonban?
Brightonban nyáron jobb...

Vasárnaponként a Covent Garden előtt a mutatványosok?

Este hat után a Leicester Square-en a zenészek és bohócok, amíg színházjegyet veszel?

A Christmas-lunch...

:)

Előzmény: Florance (21)
Qqberci Creative Commons License 2001.01.28 0 0 25
Tettem fel néhány képet a Skócia&Anglia topicban, remélem, tetszeni fog. Sajnos, az új gépem még mindíg térhálós állapotban van (Csokis, ne röhögj!), de mint a felrakott képek mutatják, már használható
Előzmény: macarpi (24)
macarpi Creative Commons License 2001.01.26 0 0 24
Hogy vakulna meg a lovatok! (Sziú [na jó: roma] mondás)
Ti itten csak így visszkézből írtok a Brit Szigetekről, én meg csak olvasok és csorog a nyálam! Azé' is odamegyek!

mac

Qqberci Creative Commons License 2001.01.26 0 0 23
Jó, én vagyok a hülye, másik topikba indultam, (Skócia&Anglia) és nem vettem észre, hogy közben ez is feléledt...
Qqberci Creative Commons License 2001.01.26 0 0 22
Hogy lehet az, hogy a január 10 és január 26 közti rész eltűnt a topicból?????
Florance Creative Commons License 2001.01.26 0 0 21
na igen...
voltatok kint vidámparkban?
teljesen jóóóó........
Csokis Creative Commons License 2001.01.26 0 0 20
olyat is látunk ami testközeli és egyéni élmény
Pl. a csajok este a Sohoban. Testkozeli is, egyeni is... :-)
Előzmény: Florance (19)
Florance Creative Commons License 2001.01.26 0 0 19
ezeket mind láttam,szerintem az a fontos,hogy ha a szokásos turistás dolgok mellett olyat is látunk ami testközeli és egyéni élmény.
Don_Fülig_di_St_James Creative Commons License 2001.01.26 0 0 18
Helyette talán a V&A muzeum. Bérlet erre + a Science M.-ra, a Sport M.-ra meg a NatHist M.-ra 20 pounds for a year.

:)

Előzmény: Florance (17)
Florance Creative Commons License 2001.01.26 0 0 17
voltatok az Érzelmek Múzeumába?
egy nagyon furi hely,amelyet a Body Shop támogat.
Don_Fülig_di_St_James Creative Commons License 2001.01.26 0 0 16
A Camden Town-ba a 24-es busszal kell menni a Victoriától, egy rövid városnézés után leszállni a Camden Lock-nál...
Ha már ott vagy, menj be a Világvége kocsmába is.

:)

Előzmény: Florance (12)
Florance Creative Commons License 2001.01.26 0 0 15
szamomra a baked beans nem volt túl bizalomgerjesztő a toast-on!
Csokis Creative Commons License 2001.01.26 0 0 14
Ja, es tenyleg kepesek a borsot felpupozni a villa hatara! :-) Valamint eszik az eleszto kivonatot. Brrrr!
Csokis Creative Commons License 2001.01.26 0 0 13
Nagy vivmany, hogy a National Gallery es a British Museum mindig ingyenes, tehat nincs vegrohanasi kenyszered. Nekem a Lindow Man a "kedvencem", ne hagyd ki! Ha jo helyen laksz, akkor a reggeli tenyleg csucs, nem igaz a tocsogos bab. (A taxibol itelve nem YH-be mesz. :-) ) Szoval ketfelekepp megsutott tojas, ugyanigy a kolbasz. A sult szalonna jo esetben haromfele is lehet. Es persze sonkak, bab, sult es nyers paradicsom, hejaban sult krumpli. Tenyleg eluzemelsz vele vacsoraig. (Finnyasabbaknak persze van nehanyfele muzli, egyeb szaraztap, meg gyumolcssalata is.)
Rendorrel nekem akkor sem volt bajom, amikor az uttest kozepen alltam le a Szt. Palt fotozni. Latta, hogy hulye turista, hat nem piszkalt. Probald ki napkozben a teazokat, kavezokat. Egy csesze barmi, hozza egy kis teasutemeny (cookie, vagy bisquit), meg persze a filing. Esetleg egy sor a Temze partjan. Imadom Londont. Latszik?
Florance Creative Commons License 2001.01.26 0 0 12
én a Camden Town-t ajánlom ezerrel!!!!!!!!nagyon bejön!!persze ha csendre,magányra vágy,ne menj oda,de ha a nyüzsire akkor mindenképp,plussz érdekes ritka zenék,ruhák stb.és a kaja minden vasárnap 5 óra után féláru mindenhol!!!
Előzmény: Törölt nick (11)
KIKA Creative Commons License 2000.02.14 0 0 10
Sok múzeumban úgy zajlik a tárlatvezetés, hogy a kezedbe fogsz a bejáratnál egy telefonkagyló-szerű izét, és amire kíváncsi vagy, benyomod a számát. Legalább nem állnak mindenholcsoportosan és kiabálva.

Bath-ban van egy hihetetlen jó állapotban fennmaradt római fürdő, édremes megnézni.

A Speaker's Corner tényleg nagy élmény.

London bulis város (de azért nálam is csak Párizs, no meg Szicília után).

Epoilacoda Creative Commons License 2000.02.14 0 0 9
A zebra mindenek felett - ha fenekbe furja a mogotte jovo, akkor is megall, pedig csak oldalt forditottad a fejed, mikor a zebra mellett setaltal el... De mashol, nem-zebran csak akkor kelj at, ha sok idod van felgyogyulni, es van jo utasbiztositasod !

Borravalo NINCS. Sertes ! A taxisofornek eszedbe ne jusson adni, az etteremben, mint az mar elhangzott, service fee, ha van egyaltalan. Ha boltban vasarolsz (nem supermarket lanc tagja, hanem valami kisebb varosi, kulvarosi boltocskak, pl. London, Tottenham Court Rd., Oxford Circus, China Town kornyeken az osszes kis boltocska), akkor szinte kotelezo alkuldni, nagyon mazsolanak neznek, ha szo nelkul fizetsz. Be lehet dobni a "Magyarorszagrol jottem, oda viszem vissza, nem kell garancia" cimu notat, ez altalaban minimum 10%, elso szora ! Ha pl. CD-t veszel 3 GBP/darab, akkor 5 darabra meg lehet alkudni 13-ert, meg ha kiirva nincs is semmi ilyesmi - a mennyisegi kedvezmenyt viszonylag konnyen adjak.

Minden forditva mukodik, kiveve, ami nem. Az utcasarkon balkezszabaly van, kiveve a korforgalmakat, ahol jobb. A jardan balfelol mesz el a szembejovo mellett, a mozgolepcson, ha nem allsz a jobb oldalra, egyszeruen felrugnak. A rendorrel legyel nagyon keszseges, ha valamit akar toled, kulonben gondod lehet - de igy legalabb o is keszseges lesz, ha te akarsz tole valamit.

A zold lampa az isten, de ha nem jon senki, atgyalogolhatsz a pirosnal is - de csak a zebran !!! Mellette, lasd mint fent. Nem tilos, de kizarolag sajat feleleossegre... Ha a gyalogoslampa zolden villog, akkor az autosoknak villogo sarga van a piros mellett, ami azt jelenti, hogy mehetnek, ha mar nincs gyalogos a zebran.

Barkitol barmit kerdezel vagy kersz, "PLEASE" az eleje vagy a vege! Ha ferfi, akkor "sir", ha no, akkor "lady", esetleg "madam" (ezt nem tudom, hogy kell jol leirni :-) ). "Excuse me, sir, could you please tell me..." meg a legegyszerubb metros jegykezelo negernek is: ertekelik az udvariassagot, nagyon ! Es nagyon nem ertekelik, ha valaki az o normaik szerint nem udvarias, bar ha erosen torod a nyelvet, kulfoldinek elnezik, es meg segitokeszek is (nem hangosabban beszelnek, hanem probalnak egyszerubben, erthetobben magyarazni :-)). Ha keri a jegyedet, o is azt mondja, "Tickets, please..." es nem derogal neki "Thank you"-zni napjaban parezerszer. Ezt tanuljak el a BKV ellenorok ! :-/ Ja, a neger az ott "black", mindenfele "negro" es hasonlo kezdetu kitetel a sulyos testi sertes minositett esetebe torkolhat !

A sorbanallas tenyleg igy mukodik, ahogy no_body irta ! Figyelj ra, kulonben kikozositenek.

Londonban a nyitott peronos buszokra barhol felszallhatsz, vagy onnan le - de sajat felelossegre ! Ha viszont felszallsz, azonnal ulj le, vagy menj be az utasterbe, mert a nyitott reszen csak a kalauz lehet - majd utanad megy, ha a jegyedre kivancsi. Engem ledorongolt egy a multkor, mert jo magyar szokas szerint elkezdtem a peronon allva a jegyemert kotoraszni: "Why don't you sit first ?" volt az elso szava hozzam. Az emeleten viszont csak ulve szabad utazni - igaz, nem is eleg magas ahhoz, hogy egy termetesebb ember sokaig alljon odafenn.

No, ennyit diohejban, ha meg eszembe jut mas is, majd irok.

no_body Creative Commons License 2000.02.14 0 0 8
ESERNYO :-))
ha akarmilyen kis varosban is varsz a buszra, ne legy magyar FIGYELD meg, hogy van egy sor amit formalnak. Tudod hihetetlen, de velem az tortent, hogy vartam a buszra, es akartam folszalni, amikor egy duhodt neni tekintete eszembejuttata, ohgy vlaamikor a gimiben olvastuk, hogy ezek az arcok milliora gyurnak a sorbanallasra, mindenhol.

Erdemes a double decker tetejen utazni, marmint az elso sorban. Nekem elmeny volt.

Szabadulj ra az ujsagos szekciora, mert sokkal tobb erdekes ujsag bir ott meglni, mint itthon.

Mennye' bulizni eszement sokat, ha Bristolba, vagy Brightonba, vagy Londonba mesz, mert onnan jon a vilagon uralkodo zenek jo resze.

Ja nez meg a csajokat erosen, aztan gyere haza, es csodalkozzal, hogy naluk ugyanaz lesz a divat csak 1-2 evre ra...

A bevandorlasi hivatalnal ne parazz, az Amcsik otmillioval gecibbek.

Ja es leginkabb elvezd ki az akcentusukat. Szerintem nem lehet olyan szigeten termett fensobseggel beszelni, mint ahogy ok teszik.

Ja es mindenkeppen fel kell keresnek egy Disney boltot, ami szerintem otthon meg nincs, de biztos vagy olyan eszement baratod aki el hal es Two Stupid Dogs-os kulcsatartoert...

ja es ha sok penz akarsz vinni, ajanlom az utazasi csekket, szerintem eleg biztonsagos.

Qqberci Creative Commons License 2000.02.14 0 0 7
Mail-d meg, merre akarsz maszkalni, mert a szokasok nagyon elteroek a hely fuggvenyeben. Ha szerepel a terveid kozott Devon, Cornwall, Isle of Scilly, vagy Skocia, tudok tippeket adni.
Előzmény: NaNe (-)
lborli Creative Commons License 2000.02.14 0 0 6
A Kew Graden tényleg szép. Tavaly májusban 5 GBP volt a beugró. Ha már arra jársz Hampton Court-ot érdemes felkeresni. Busszal pár perc.
Az úttesten való átkelésnél nagyon vigyázz, bármerre nézel, a másik irányból úgyis elgázolnak. :-)))
A full english breakfast rulez. El vagy vele estig. Na jó, délutánig.
Egyébiránt oldalakat lehetne írni a londoni dolgokról. Nekem kedvenc városom (volt amíg nem kezdtem Párizsba járni). De tényleg imádom. Ma is. A világ legszuperebb intézménye az angol kocsma. A belépést néha komoly(abb) öltözethez kötik (megfelelő ruházat áltlában a legközelebbi sarkon bérelhető.)
Előzmény: bzsolt (5)
bzsolt Creative Commons License 2000.02.13 0 0 5
Ha gyalogosan vagy és át akarsz menni egy zebrán, de neked már villog a zöld és te vagy egyedül gyalogos: NE TEDD, NE LÉPJ lE!!
Ugyanis ilyenkor a kocsiknak már sárga!!!!

Ne jumpold a sort, a mozgólpépcsőn állj a jobb oldalra, ha nem sietsz!

Nézd meg a Kew Garden-t!!!!!!! London külkerületében van, de nagyon megéri!!!

Készíts képeket és rakd fel a netre!!!!

Jó utat!

Zsolt

xsany Creative Commons License 2000.01.15 0 0 4
Mindenekelott jardarol csak nagyon ooovatosan szabad lelepni. Autoval, ha rutinbol probalkozol, amokfutassa fajulhat a dolog. A balos dolgok mindenutt elnek, ezaltal ahol sok a kulfoldi, kepesek a vizcsaokrol lebutykolni a keket meg a pirosat. A reggeli mosakodasnal, no meg a furdesnel nem art erre is ugyelni, uvoltozeseket kerulendo. Ugyanis ez is _balos. Kajaugyben legendasan alulteljesitik az Euro-atlagot, jellemzo reggeli: tocsogos bab + sapatag tojas valami paradicsommal nyakonontve + plastic steak.
...
freeze flash Creative Commons License 2000.01.15 0 0 2
Sógoromék Londonban élnek.
Nyáron voltunk ott.
Valszeg tudok pár - számodra is érdekes - infót.
Írj egy emilt egy telszámmal.
/Nekem most nem műxik, meg lusta is vagyok;-)))))))))/

Üdv
ff

Előzmény: NaNe (-)
MGperY Creative Commons License 2000.01.15 0 0 1
ezt láttad mád:
London szindróma
keres rá a topic ok között.
btw kocsmába 0 zseton, étteremben a legtöbb jelej rávan irva az étlapra (menü junóvadájmszéjing) h 10 % service included,ha nem 10 % a taxira nem emléxem talán nem véletlenül :), de inkáb azért mert ne mén fizettem.
Előzmény: NaNe (-)
kaviat Creative Commons License 2000.01.15 0 0 0
valah0gy át kell úszni a csatornán, szóval gumimatrac rulezol

.kav]4t

NaNe Creative Commons License 2000.01.15 0 0 topiknyitó
Sziasztok !

Tudnátok pár praktikus tanáccsal szolgálni egy angliai úthoz ?

Pld. mennyi a borravaló étteremben, taxinál ?
Hogy adjátok oda ? (Írja a számlához, vagy csak zsebbe ?)
Minden más jellegű infó is érdekel. (Főleg utazás, vonat, metró, érdekességek, különc szokások)

Kösz,

NaNe

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!