Keresés

Részletes keresés

vnorbi1 Creative Commons License 2001.01.09 0 0 8
Hát megtörtént. Többeg okulására -- leszedtem a winmill-t felraktam a win2k-t a 3.02 -es driverek tényleg működnek, de a VST sync lost sokszor és a régi számok ahol mill alatt kiakadt a proc.performance,win2k alatt úgyanúgy és ugyanazokon a kritikus helyeken szart be. -- kártyacsere No.Gyrs proci kell. Érzéseim (tapasztalataim)szerint az ideális 2Ghz körüli szerkezet volna. ---Na mindegy--- istenágyon benneteket
vnorbi1 Creative Commons License 2001.01.06 0 0 7
Köszi a hozzászólásaitokat a 3.02-es drivereket ki fogom próbálni csak most épp dolgozok valamin és addig nem akarom már szét..-ni a gépet és utánna leírom hogy mi a helyzet hátha másnak is kell. A 24/96-os terratec átszámolva olyan 60 e körül van ami nem túl sok ahogy vesszük és csak digitalizáló kártya -- nincs midi in -- akkó hogy használom a vst instrumenteket ugye , a Live -t meg ahogy olvasgattam még nemnagyon sikerült megszelidíteni tökéletesen senkinek ilyen célokra , meg az ugye "csak" 16 biten dolgozik. bár még ilyen kártyám nem volt , de az egyik régi efektprocim 16 bites volt erősen műanyag hangzással a mostani meg 20/22 vagy valami ilyesmi és ez már sokkal realisztikusabb sounddal rendelkezik.
cső
Haasz Andras Creative Commons License 2001.01.04 0 0 6
Azért a 3.02 drivert nem nevezném nativ win2000 drivernek, csak driver hatású készitménynek! (:))
Előzmény: drblazej (4)
Haasz Andras Creative Commons License 2001.01.04 0 0 5
A VST instrumenteknek nincs közük a kártyán lévő szintetizátorhoz, telje egészében a CPU számolja őket, igazság szerint a hangkártyának is csak annyi köze van hozzájuk, hogy a végén azon keresztül hallgatod meg, amit műveltél...
Ezek szerint neked egy jó minőségű D/A-A/D konverterekkel rendelkező audiokártyára van szükséged, amihez normálisan megirták a különböző drivereket, nomeg az ASIO-t.
Nem tudom, hogy a Live mennyire szar, sose próbáltam, (ez ügyben kérdezd Sanchot!), ha a VST megy rajta akkor lekeveréshez jó lehet, felvételekhez szerintem egy kicsit gyik.
20 vagy 24 bites kategóriában nekem legjobban az Echo kártyái jöttek be (www.echoaudio.com), de jó lehet még a Terratec valamelyik 24/96-os kártyája (http://www.terratec.co.uk/ttuk/default.htm). Ráadásul ez utóbbit itthon is lehet kapni, ha jól emlékszem, a Pixel forgalmazza.
Nézz jól körül a neten, és az adott kártyánál nézd meg a driver oldalakat: rengeteg hasznos info összegyüjthető innen (pl. ha ilyet látsz: "New! New! New! v.0.15 driver, blue screen error succesfully removed", akkor érezhetően gáz van valahol...:))
Előzmény: vnorbi1 (3)
drblazej Creative Commons License 2001.01.04 0 0 4
Miért ne lenne Pinnacle-höz Win2000 driver? A cég azt mondja, hogy a v3.02 driverrel simán működik. Én azt mondom majdnem teljesen simán. A driver természetesen letölthető a Turtle Beach website-járól. Mondom: VAN driver!
Előzmény: Haasz Andras (0)
vnorbi1 Creative Commons License 2001.01.04 0 0 3
Hi és kösz
A Kurzweil chippet ha jól belegondolok nemnagyon használtam inkább az audio rész az aminek jónak kéne lenni (demókat szoktunk-tam vele csinálni. Van két nagyon király sennheiser mikrofonom és ezekkel szerintem, meg sokak szerint elég jó minőségű anyagot tudtunk csinálni) tehát tulajdonképp harddisk recording folyik. Gondolom a VST-s meg directx-es efekteknek nem sok köze van a hangkártyához (bár ebben nem vagyok teljesen biztos) és hát a VST instrumentek is nagyon jók lennének ha realtime lehetne őket használni ezáltal kiváltódna az MA-1 szinti. Bár azt sem tudom igazán hogy az instrumenteknek van e köze az MA-1 eshez. Lehet hogy egy Live kéne meg külön egy digitalizáló kártya nem tudom már úgy megszerettem a pinnaclét. Amúgy mindenképp cserélnem kell mert valami elromlott benne - a jobb csatornája halkabban szól úgy 40%- al amit persze ki lehet küszöbölni, csakhát gomdolom nem fog itt megállni előbb utób teljesen beszarik majd. Egyébként a Brains zenekar (értsd: nincs túl sok lóvé rá )szolgálatában állna a szerkezet.
Tehát mindent összevetve : "jó" audio rész + szoftveres hangszerek realtiméban + efektek (VST,directx) --- A Live! az szar? ------
Köszönöm
Előzmény: Haasz Andras (2)
Haasz Andras Creative Commons License 2001.01.03 0 0 2
Pontosan melyik részét szeretnéd kiváltani a Pinnacle-nek? Az MA-1 szintit, vagy az audio részt (TBS Pro Audio)? Vagy olyan cucc érdekel, ami mindkettővel rendelkezik?
A Live kategóriánál profibb cuccok ui. általában erősen szakosodtak ezen a téren (vagy-vagy).
Szóval?
Előzmény: vnorbi1 (1)
vnorbi1 Creative Commons License 2001.01.03 0 0 1
Kösz hogy reagáltál
Azért gondoltam hogy jobb lenne a win2000 mert a fater gépén az volt és ha pl: megy egy mp3 lejátszó és közben kapcsolgatok teszek veszek, nem szakad meg egy pillanatra sem a zene. Ez nem mondható el winmill-alatti ügyködés alkalmával.- Konzekvencia (saját) -> a win2k talán jobban gazdálkodik a proci erőforrásaival így jobb lenne nekem mert másra nem , csak zenélésre használom a gépet. A Cubase VST tíz sáv körül (az effektek miatt) már nem megy símán a 667-es celeron2 224 MB rammal, pedig ez az 5 ös Vst már tényleg szuper és végre rendesen használható (kivéve persze az instrumenteket with pinnacle).Na mindegy talán majd a Whistler. Légyszi még egy kérdésre: milyen hangkártyát vegyek aminek 1. fejlesztik a driverjeit, 2.hangminősége legalább olyan jó mint a pinnacle-nak, 3. reális , esetleg tudásához képest olcsó ára van ( 100-150 e ft.- közötti árban gondolkodhatok egyenlőre) 4. van ASIO driverje tehát használhatom a vst istrumeteket
Bocs egy kicsit hosszúra sikerült, válaszod előre is köszönöm. Norbert
Előzmény: Haasz Andras (0)
Haasz Andras Creative Commons License 2001.01.03 0 0 0
Pinnacle-hez nincs és nem is lesz Win2000 driver. Aki ilyen kártyát használ, annak meg kell elégednie a Win9x-szel. Rengeteg levél volt tavasszal a TB fórumon ezzel kapcsolatban, de a Voyetra nagy ivben szarik az egész vonalra, csak a Montego különböző verzióit erőlteti egyre kevesebb sikerrel...:( nagy kár... ez egy jó példa arra, mennyire lutri egy kártyát megvenni félkész driverekkel, sajnos fennáll a valószinűsége, hogy a gyártó egyszerűen cserben hagyja a vásárlóit.
Előzmény: vnorbi1 (-)
vnorbi1 Creative Commons License 2000.12.30 0 0 topiknyitó
Próbálta már valaki? vagy Whistlerrel ? jó lenne

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!