Keresés

Részletes keresés

Tonio 2.0 Creative Commons License 2 órája 0 0 1715

Köszönjük!

Előzmény: sosavp (1695)
hatosfalat Creative Commons License 2 órája 0 0 1714

köszi, ez nagyon jó gyűjtés

Előzmény: sosavp (1695)
Szab 2.0 Creative Commons License 4 órája 0 0 1713

Kisvárdára érkezik még Karé Kamilla (Siófok), valamint Kozármislenybe Hengl Sarolta (NEKA) érkezik. 

FTC-ből Kovacsics Anikó visszavonul, Vasatól távozik még Bánhidi Barbara.

 

Ahogyan már írtátok Vácon az érkezők oldalról kimaradt Hajdú Gyöngyvér (SZISE), a távozok oldalról Kuczora Csenge (THC).

Budaőrsnél a távozó  Gergely-Zsigmond Vivien, Szövérdffy-Szabadfi Ágnes, és Pálos-Bognár Barbara visszavonulnak.

 

Egyébként gratulálok, le a kalappal egy nagyon alapos táblázatot készítettél.

Előzmény: sosavp (1695)
ducikenyér Creative Commons License 5 órája -3 2 1712

Ekkora faszság:

 

"Ettől függetlenül amit ő tud támadásban és irányítójátékban az klasszis szint"

 

még tőled is túl sok.

Előzmény: Trombozis4 (1704)
RnD Creative Commons License 5 órája -2 1 1711

...és hogy miért nem ment Vácra hanem inkább a Vasasba?

 

Erre egyszerű a válasz. Konkoly Csabát valószínűleg jobb edzőnek tartja mint Herbert Gábort.

Előzmény: RnD (1710)
RnD Creative Commons License 5 órája -2 0 1710

"...Azt írod, klasszis (támadásban), de közben csak a Vasastól (vagy hasonló szintű csapatoktól) lehetett ajánlata...."

 

Egyrészt halvány fogalmunk nincs arról h milyen csapatoktól volt ajánlata. Azt viszont tudjuk h milyen magas színvonalon kézilabdázik (persze csak ha nézünk meccseket...) A Fradinak azért lőtt kilenc akciógólt most tavasszal, az ETO-nak meg hatot, két 'no-name' csapatnak....

 

Az NBI-ben a top-4-ből háromnál az irányító poszt be van töltve. Móváron meg ott van Tóth Eszter és Tóth Gabi, ők Gyurkánál nagy kedvencek, harmadik irányítónak odamenni nem perspektíva. A helyzet az, Johannának lehet h érdemesebb volt várni egy évet és addig egy olyan csapatban játszani amelyik az ő játékára épül majd. A Vasas ennek pont megfelel.

 

Ez nekem egy amolyan 'wait-and-see' döntésnek tűnik...

Előzmény: Tonio 2.0 (1706)
RnD Creative Commons License 6 órája -2 0 1709

"....ráadásul cserélni kell támadás és védekezés között"

 

Miért kellene cserélni....?:O

 

Nézel te NBI-es meccseket? Az MTK-ban nem cserélték, vagy csak ritkán. És teljesen jól megoldotta a védekezést.

Előzmény: Trombozis4 (1704)
van_Persil Creative Commons License 6 órája -1 0 1708

A magyar csapatok BL-ellenfelei -élükön a Mayonnade-dal- pontosan tisztában vannak a Farkas Johanna képességeivel, fejlettségi szintjével és korlátaival. A francia válogatott videoelemzőjének tuti külön mappája van róla, ahogy volt pl. a Jeřabkováról is, amikor a Borsos "felfedezte".ö tipikusan az a játékos, aki a bds életbe nem lesz sose topjátékos, mert megelégszik a "van"-nal, nem akar többet és jobbat, nem látszik rajta a tudatos karrierépités. Nézd megpl. a Malestein eddigi csapatait: VOC, Dalfsen, Blomberg, Bietigheim, Fradi. A dalfsenböl mehetett volna más, jobb csapatokba is, mint a Blomberg, de ö azt nézte, hogy hol fog megfelelö játékidöhöz jutni. Két év alatt kinötte a csapatot, ill. a BL-ben akart játszani, ezért ment Bietigheimbe, mert látta, hogy ott tudatos építkezés folyik. Aztán amikor ott is elérte a korlátait, akkor még feljebb lépett. Látsz te ilyen karrierívet a Farkas Johannánál?

Előzmény: Trombozis4 (1704)
Gojira Creative Commons License 7 órája 0 0 1707

Itt lassan mindenki klasszis, aki - elnézést a képzavarért - egy egyeneset rúg a labdába.

Előzmény: Tonio 2.0 (1706)
Tonio 2.0 Creative Commons License 7 órája -1 1 1706

Azt írod, klasszis (támadásban), de közben csak a Vasastól (vagy hasonló szintű csapatoktól) lehetett ajánlata.

 

Most vagy vak mindenki, vagy a kettő állítás együtt nem lehet igaz.

Előzmény: Trombozis4 (1704)
Bamberg58 Creative Commons License 8 órája -1 0 1705

Ritkán látni ekkora tehetséget ilyen lassú karrierépítésben Magyarországon,

 

Soha nem lesz belőle topjátékos, ezt ő is pontosan látja. ;-))  

Csak te álmodozol, ő, nagyon helyesen, nem.
A helyén van, okos.

Előzmény: Trombozis4 (1704)
Trombozis4 Creative Commons License 8 órája -3 1 1704

Magyar top 4-es csapatból nem volt ajánlata, a Vác pedig Csernyánszki mellett döntött. Külföldön valószínűleg kevésbé ismerik Farkast, mert nem szerepelt nemzetközi kupákban, illetve a magyar felnőtt válogatottban sem. Könnyen lehet, h nem volt olyan ajánlata, amit elfogadhatónak tartott volna - külföldi közép- vagy alsóházas a csapathoz valószínűleg alacsonyabb fizetésért nem akart menni. Farkas úgy tűnik, kivárja a sorát. Mondjuk a Vasassal olyan vérmes reményei nem lehetnek, könnyen lehet hogy jövőre sem minőségi külföldi csapatból ajánlat, mert Johanna nem lesz nemzetközi viszonylatban szem előtt. Azért országon belül már jól ismeri mindenki, előbb-utóbb be fog kerülni egy magyar EL-induló csapatba. Ritkán látni ekkora tehetséget ilyen lassú karrierépítésben Magyarországon, de Farkas pont irányító poszton szerepel, ahol a legnagyobb a felhozatal, ráadásul cserélni kell támadás és védekezés között. Ettől függetlenül amit ő tud támadásban és irányítójátékban az klasszis szint. Tipikusan azon ritka játékosok egyike, akiknek az edzők megbocsátják, hogy cserélni kell őket védekezésben. Egyszer egy EL vagy BL csapat nagyon jól fog járni Johannával..

Előzmény: flott (1702)
ido85 Creative Commons License 9 órája 0 0 1703

Esztergomból 12-en távoznak, a két általad említett visszavonul, van aki babát vár, de elég sok mindenkivel kellett kzözöljék h NB1hez nem elég jók.

Előzmény: van_Persil (1700)
flott Creative Commons License 9 órája 0 0 1702

Engem eléggé meglep Farkas Joha Vasasba igazolása, szerintem eltékozolja a tehetségét. Neki minimum már egy EL csapatban kellene lennie akár itthon, akár külföldön. De ez az ő karrierje, az ő élete, az ő döntése. Bár az is igaz, még fiatal, van ideje.

DeepSpace Creative Commons License 12 órája 0 0 1701

Vác távozok sorból: Kuczora Csenge (THC).

Előzmény: AlterEgon77 (1698)
van_Persil Creative Commons License 12 órája -12 0 1700

Asszem Esztergomban a Valovics meg az Ábrahám abbahagyják.

Előzmény: sosavp (1695)
Buena Viszta Creative Commons License 13 órája 0 1 1699
AlterEgon77 Creative Commons License 14 órája 0 0 1698

Vácon az érkezők oldalról kimaradt Hajdú Gyöngyvér (SZISE).

Előzmény: sosavp (1695)
van_Persil Creative Commons License 15 órája -12 0 1697

*Sztankovics Kyra

 

*Kácsor -> Beszterce-Naszód

Előzmény: sosavp (1695)
sosavp Creative Commons License 21 órája 0 0 1696

A Fehérvárra érkező Fehérvár az MKC-ből Hadfi Gréta akar lenni.

Előzmény: sosavp (1695)
sosavp Creative Commons License 21 órája 0 3 1695

Összeírtam az átigazolásokat, RnD majd nyit rá topicot illetve fogyaszthatóbb formába hozza.

Bocsánat de ékezetek nincsenek, illetve csapat és játékos neveket is néhol rövidítettem, de itt mindenkinek érthető kell, hogy legyen.

 

Továbbra sem listázok "kölcsönből vissza majd kölcsönbe" és egyéb technikai váltásokat, ha valakit ez érdekel, az majd megtalálja az MKSZ adatbázisában a játékosok jogállását, és ott fog látszani az is, hogy az új szezonra kinek kértek játékengedélyt és hol. Ebben a listában azok a távozók, akik az adott csapat felnőtt csapatában léptek pályára a 2023-2024-es idény végén, érkezők pedig akik feltehetően felnőtt NB1-es csapatba igazolnak.

Kérlek írjátok, ha valaki kimaradt.

 

Gyor

Erkeznek: Kristina Jorgensen (Metz), Kristine Bresitol (Esbjerg), Dione Housheer (Odense), Bo van Wetering (Odense), Kelly Dulfer (Bietigheim), Hatadou Sako (Metz), Gyori Alexa (Vac)
Tavoznak: Ana Gros (Krim), Line Haugsted (Esbjerg), Rinka Duijndam (Rapid Bukarest), Silje Solberg (Vipers), Stine Oftedal (befejezi), Schatzl Nadine (Budaors), Yvette Broch (befejezi)

 

FTC

Erkeznek: Daria Dmitrieva (Krim), Laura Glauser (CSM Bukarest), Orlane Kanor (Rapid Bukarest), Valeriya Maslova (Brest), Papp Dorka (MTK), Bordas Reka (Vac)
Tavoznak: Kukely Anna (MKC), Kisfaludy Anett (Esztergom), Kovacs Anett (Esztergom), Karman Luca (Esztergom), Horvath Fanni (Esztergom), Meszaros Virag (Vasas)

 

DVSC

Erkeznek: Kristina Dramac (Lokomotiva Zagreb), Kristin Thorleifsdottir (Horsens), Oceane Sercien-Ugolin (Vipers), Toth Nikolett (MKC)
Tavoznak: Elinore Johansson (Metzingen), Kacsor Greta, Vamos Petra (Metz), Planeta Szimonetta (MKS Lubin), Csernyanszki Liliana (Vac), Nagy Nora (Vasas)

 

MKC

Erkeznek: Caroline Martins (Zwickau), Kukely Anna (FTC), Molnar Dorottya (NEKA), Pipy Wolfs (Elche), Melanie Halter (St. Amand)
Tavoznak: Bardi Fruzsina (Budaors), Sztankovics Kira (Budaors), Pasztor Noemi (Nantes), Szemerey Zsofi (Metz), Toth Nikolett (DVSC), Hadfi Greta (Fehervar)

 

Vac

Erkeznek: Afentaler Sara (Fehervar), Besszer Borbala (Fehervar), Juhasz Greta (Kisvarda), Pelczeder Orsolya (MTK), Varga Emoke, Wald Kira (NEKA), Palffy Anna (Szombathely), Zaj Klara (NEKA), Csernyanszki Liliana (DVSC)
Tavoznak: Ballai Anna (Esztergom), Ballai Borbala (Esztergom), Banfai Kira (Kozarmisleny), Bencsik Dorka (Eger), Marincsak Nikolett (Budaors), Helembai Fanny, Csire Fanni, Bencsik Dorka, Gyori Alexa (Gyor), Bordas Reka (FTC)

 

Kisvarda

Erkeznek: Larissa Kalaus (Podravka), Gyimesi Kitti (Bekescsaba), Zavacki Boglarka (Oroshaza), Csaki Lilla (Bekescsaba)
Tavoznak: Siska Palma, Juhasz Greta (Vac), Akiyama Natsumi (Szombathely), Ivana Djatevska, Nada Micevski, Sapi Greta (Vasas), Torda Vanessa, Mako Zoe

 

Kozarmisleny

Erkeznek: Banfai Kira (Vac), Hornyak Bernadett (DAC)
Tavoznak: Pusztai Petra (Eger), Grenus Greta, Imrei Reka, Szatmari Melinda, Imrei Nora, Kornfeld Fanni, Zsemberi Zora (Eger), Hadnagy Fanni (MTK), Jarjabka Johanna, Halasz Bernadett

 

MTK

Erkeznek: Bato Lili (NEKA), Gerhath Fanni (Kispest), Azari Fruzsina (Erd), Hadnagy Fanni (Kozarmisleny), Kubina Molli (Fehervar), Toth Melinda (Budaors), Christe Dalma (Szombathely), Lapos Laura (NEKA)
Tavoznak: Gyori Barbara (Zwickau), Pelczeder Orsolya (Vac), Kobela Tamara (Erd), Torok Lilly (Erd), Farkas Johanna (Vasas), Nemeth Csilla, Saskia Weisheitel, Papp Dorka (FTC), Porobic Zoe

 

Budaors

Erkeznek: Bardi Fruzsina (MKC), Sztankovics Kira (MKC), Lengyel Eszter (Vasas), Marincsak Nikolett (Vac), Schatzl Nadine (Gyor), Horvath Petra (DKKA)
Tavoznak: Szabo-Majer Krisztina (Fehervar), Szabo Anna (THC), Toth Melinda (MTK), Bognar Barbara, Szabadfi Agnes, Zsigmond Vivien

 

DKKA

Erkeznek: Daria Somionka (Banik Most), Deborah Kpodar (Gloria Bistrita), Gerhat Kincso (Erd), Kellermann Dora (Erd), Paulina Masna (MKS Lubin)
Tavoznak: Debora Moreno (Fehervar), Csaki Zsofi (Eger), Horvath Petra (Budaors), Malgorzata Trawczynska (Fehervar), Nick Viktoria (Esztergom)

 

Fehervar

Erkeznek: Szabo-Majer Krisztina (Budaors), Deborah Moreno (DKKA), Maddi Aalla Rotaeche (Bera Bera), Malgorzata Trawczynska (DKKA), Fehervar (MKC)
Tavoznak: Kubina Molli (MTK), Afentaler Sara (Vac), Toth Nikolett (Esztergom), Besszer Borbala (Vac), Bruna Zrnic, Duban Nikolett (Vasas)

 

Vasas

Erkeznek: Meszaros Virag (FTC), Duban Nikolett (Fehervar), Sapi Greta (Kisvarda), Szabo Laura (FTC), Nagy Nora (DVSC), Farkas Johanna (MTK)
Tavoznak: Lengyel Eszter (Budaors), Gyorfi Dora (Erd). Speth Evelin, Penzes Laura, Horvath Dora, Sirian Szederke

 

Bekescsba

Erkeznek: Jessica Ferreira (Clermont Auvergne Métropole), Mariana Ferreira Lopes (Bayer Leverkusen), Sara Sablic (Saint Amand)
Tavoznak: Torok Fanni (Erd), Pasztor Bettina (befejezi), Fatos Kucukyildiz, Andela Zagar, Csaki Lilla (Kisvarda), Gyimesi Kitti (Kisvarda), Madera-Domokos Claudia Esther, Mayer Szabina

 

NEKA

Erkeznek:
Tavoznak: Wald Kira (Vac), Molnar Dorottya (MKC), Bato Lili (MTK), Farago Lea (Esztergom), Zaj Klara (Vac), Lapos Laura (MTK)

 

Esztergom

Erkeznek: Nick Viktoria (DKKA), Kisfaludy Anett (FTC), Kovacs Anett (FTC), Farago Lea (NEKA), Toth Nikolett (Fehervar), Ballai Anna (Vac), Ballai Borbala (Vac), Karman Luca (FTC), Horvath Fanni (FTC)

Tavoznak:

 

Szombathely

Erkeznek: Akiyama Natsumi (Kisvarda), Naira Morgana Mendes de Almeida (Nagymihaly)
Tavoznak: Christe Dalma (MTK), Palffy Anna (Vac), Bohm Nikolett (Komarom)

 

RnD Creative Commons License 21 órája -2 2 1694

Pál Tamara példája éppen azt mutatja h egy külföldi középcsapatba igazolni nem mindig jó ötlet. Kajdon Blani példája szintén.... És akkor Háfráról ne is beszéljünk. (Abból h Háfra igazolásai nem sikerültek, talán az következik h a képességei nem BL-szintűek....? Ezt nem hiszem.)

RnD Creative Commons License 21 órája -1 2 1693

Az h valaki feljebb tud-e lépni a magyar bajnokság középmezőnyéből nem dönti el - pláne nem azonnal - h milyenek a képességei. Lehet h az a csapat amelyikbe igazolt 'nem jött be' ilyen vagy olyan okok miatt. Ettől még bőven elképzelhető h sokkal jobb játékos... Arról nem beszélve h a sikeres feljebb igazoláshoz a tehetség nem elég,  az ambíció és a szerencse legalább olyan fontos.

Előzmény: Trombozis4 (1692)
Trombozis4 Creative Commons License 22 órája 0 0 1692

Azért Pál Tamara vagy Papp Niki esetében említsük meg, hogy nagyrészt rajtuk is múlik a fejlődésük. A játékidőt megkapták, de a Buzau nem teljesített túl fényesen, beleszürkültek a román bajnokság középmezőnyébe. Tegyük hozzá, hogy egyikük sincs a magyar válogatott legjobbjai között, Papp Niki is nagyrészt annak köszönheti magas válogatottságának számát mert nincs konkurencia, aki kiszorítaná. Ha sem a magyar, sem pedig a román bajnokság felső-közép mezőnyéből nem tudnak feljebb lépni, akkor lehet el kell fogadni, hogy ennyi van bennük. Nem lesz mindenkiből top kategóriás felnőtt játékos.

RnD Creative Commons License 24 órája -4 3 1691

Lehet h agresszívabb lett Kiss Niki, de az biztos h nem védekezik jobban. Sőt.....

Előzmény: Vándor777 (1690)
Vándor777 Creative Commons License 25 órája -2 1 1690

Kiss Nikinél látod ennek valami nyomát....? Mert én nem

 

Ha te nem látod, attól még Golovin - és talán sokan mások - láthatják, hogy Kiss Niki jóval határozottabban, agresszívebben védekezik a válogatottban mint korábban. Nem tökéletesen, de bátrabban, tudatosabban a korábbinál.

Előzmény: RnD (1689)
RnD Creative Commons License 25 órája -4 4 1689

A román bajnokság színvonala engem nem érdekel. Hanem az érdekel h Pál Tami - és Kiss Niki - jobb legyen, jobban kézilabdázzon azok után h külföldre igazoltak.

 

Kiss Nikinél látod ennek valami nyomát....? Mert én nem. Tami meg ki tudja....

 

Önmagában az h külföldön vannak jó csapatok még nem jelent semmit. Itt az a fontos h a légiósnak álló magyar játékosok profitáljanak abból h ezekben a csapatokban játszanak. Ehhez messze nem mindegyik külföldi csapat megfelelő választás, hiába 'jobbak az MTK-nál'.

Előzmény: hatosfalat (1688)
hatosfalat Creative Commons License 26 órája -4 2 1688

Attól, hogy te nem látod, attól még egy játékos nem tűnik el és jobban szem előtt lesz a karrierje egy elfogadható külföldi csapatban, mint a Vasasban.

A Gloria Buzau - MTK összehasonlításod meg mutatja, hogy már megint nem érzed a tizedesvesszőt. A román bajnokság középmezőnye messze jobb, mint a magyar. 

Előzmény: RnD (1686)
RnD Creative Commons License 26 órája -3 3 1687

Mondjuk annak én sem örülök h Johanna a Vasasba ment. De külföldön egy másodvonalbeli csapat rosszabb választás lett volna.

RnD Creative Commons License 26 órája -4 4 1686

Nyugodj már le és próbáld megérteni amit olvasol. Legalább néha.....

 

Johanna nevében én nem mondtam semmit. Pláne nem azt a hülyeséget h félne a külföldi megmérettetéstől. Mert olyan nagyon félős lánynak tűnt az utánpótlás-válogatottakban....? Ne beszélj már hülyeségeket.

 

Amíg Johanna nálunk az NBI-ben játszik addig mindig képben leszünk róla. Ha kimenne külföldre ez nem így lenne. Itt viszont egy jó év a Vasasban és ugyanúgy számon tartjuk mint korábban. Ellentétben Kajdon Blanival vagy Pál Tamival akiknek a most befejeződött szezonjáról nem sokat tudunk. Tami jelenleg a román bajnokság-7. csapatában játszik, miért lépett volna előre....? (Még az MTK-hoz képest sem.)

Előzmény: hatosfalat (1685)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!