Keresés

Részletes keresés

nyábmok Creative Commons License 2 napja -1 1 10170

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=125519870&t=9179920


sajna sok az összefüggés itt is az árak, érték és a piac között

Előzmény: Lex Icon (10169)
Lex Icon Creative Commons License 2 napja -1 1 10169

Ha lehet, ne itt politizáljatok! Van rá 100 másik topik.

Előzmény: nyábmok (10168)
nyábmok Creative Commons License 3 napja -1 0 10168
Előzmény: Passzív befektető (10166)
Passzív befektető Creative Commons License 3 napja 0 0 10167

Az arany esetén kérdéses h a jelenlegi szintekről van-e tere a további felértékelődésnek, tény h spekulatív eszköz és ha súlyos problémák vannak a világon akkor emelkedik az árfolyama.

Passzív befektető Creative Commons License 4 napja -1 1 10166

Igazad van, a lényeg h fel kell készülni minden lehetséges forgatókönyvre, sajnos idővel a taktikai atomfegyver bevetése is reális, Putyint pedig a saját népének kéne megbuktatnia, nekik kéne azt mondani h elég és a katonai vezetőknek erővel letartóztatni.

Előzmény: Lex Icon (10163)
Passzív befektető Creative Commons License 4 napja 0 0 10165

Ez tökéletesen igaz, még a bankok széfjeiben se szabad megbízni hiszen lehet h a hozzáférést korlátozzák és az állam ráteszi a kezét, sajnos Európában is van banánköztársaság amely bár inkább csak a banán termesztésre fókuszálna mások el lehetetlenítése helyett, erővel beavatkozva a piacokba - magán kutasok stb

 

Előzmény: Lex Icon (10162)
Passzív befektető Creative Commons License 4 napja -1 0 10164

A fórumban aki visszalapoz az minden kérdésre választ kap, a téma túl van tárgyalva, maximum arról érdemes beszélni merre megy az árfolyam. 

 

Ennek kapcsán beszélve tapasztalt kereskedőkkel akik a funda mellett S technikai elemzést is jól ismerik azt mondják teljesen kiszámíthatatlan a mozgása néhány napos távon, tehát ha pár órára vagy napra akarsz pozit felvenni arra alkalmatlan a cfd és a xau/usd. 

 

Az igaz h meg kell nézni az egyén egyedi helyzetét és céljait, a legjobb tanács ha saját magát képzi öntanulással h saját maga hozzon döntéseket és ne banki és biztosítási ügynökökre hallgasson akik a jutalék alapján ad tanácsot és nem azt ajánlja ami igazán megéri az ügyfélnek (unit-linked ltp és zártvégű alap)

 

Egy portfólióban lehet egy minimális arany, tehát a fórum arról szólhat h pontosan mely ETF-ek azok amelyeket megéri számításba venni a döntés során, ezáltal a legolcsóbb bármely magánügyfél számára -  valószínűleg a Vanguard hiszen nonprofit módon működik hiszen nincsenek külső tulajok mivel nem tőzsdei cég, a legnagyobb alapkezelő a tőkepiacon lévő vállalatok intézményi befektetői között.

 

Van értelme tehát a deviza alapján történő diverzifikációnak, persze a legfontosabb a megfelelő tudás megszerzése amely fokozatosan szerezhető meg, nem kitalálni a jövőt hanem felkészültnek lenni és jó válaszokat adni különböző helyzetekre, érteni mi folyik a piacokon és jó döntésekkel reagálni.

 

Ami tény h egy kockázatra, szélsőségesen negatív eseményekre esetén jó menedékeszköz ami nagyon spekulatív, valószínűleg a mindennapi életben tranzakciókra nem alkalmas.

 

Arról is szó lehet a fórumon h felkészülve a nemzetközi szinten növekvő geopolitikai feszültségekre milyen más menedekeszközök jelentik a megoldást - telek, föld különböző ingatlanok olyan helyeken ahol támadás esetén biztonságban lehet az ember.

 

A fizikai eszközök között ami egészen biztosan jó megoldás lehet: $ chf cad hiszen ezek papír bankjegyek és könnyű exakt értéket meghatározni rá, a fizikai arannyal elég nehéz fizetni egy faluban ráadásul felhívja az ember magára a figyelmet, egy vidéki faluban a $ és chf elfogadható valószínűleg a tanyasi emberek számára is akik szívesen adnak érte termést legyen szó sajtról kenyérről és bármi másról ha hiperinfláció alakulni ki mint 1945 után amikor milliárd milpengő volt.

Előzmény: Lex Icon (10163)
Lex Icon Creative Commons License 4 napja 0 1 10163

Ez a "Befektetés aranyba" topik. Tehát eleve nem itt kellene egyéb befektetéseket ajánlani.

Másrészt aki úgy ad bef. tanácsot, hogy nem is ismeri a partner pénzügyi helyzetét, jelenlegi portfólióját, kockázatvállalási szintjét, jövőbeli elképzeléseit, bef. időtávját, ... és még sorolhatnám, az nem ért hozzá és csak árt. Tehát jó lenne a topik témájánál maradni, mert amit te csinálsz, hogy előkapsz innen-onnan egy-egy eszközt, az komolytalan.

Előzmény: Passzív befektető (10158)
Lex Icon Creative Commons License 4 napja 0 2 10162

Fizikai aranyat sose tárolj másnál/szolgáltatónál, főleg nem "számlán", hogy majd kiadják neked. Ha gond van, akkor nem fogják.

Ha aranyba akarsz fektetni, akkor meg nem fizikaiban kell gondolkodni, hanem "papír aranyban", pl. ETF, részvény,...

Előzmény: Sipos Marcsi (10161)
Sipos Marcsi Creative Commons License 4 napja 0 0 10161

Hol érdemes ma Magyarországon aranyba fektetni, aranyszámlába, akik kérés esetén kiadják a számlán lévő aranyat fizikai formában és elfogadható áron tárolják a számlán lévő fizikai aranyat?

Nem bankra gondolok, a Soros terv szerint a bankban lévő pénz a bank tönkremenetele miatt  digitális formában lesz csak megmenthető.

Elkerülném a konklud aranyszámla megnevezést, mert más kedvezőbb hasonló célú szolgáltató is lehet

Akár zálogház is lehetne megoldás, az megőrzi a nemesfémet - mennyiért?

certifikát kizárt pláne ha Amerikában van az őrzése

Egon von Greyerz Gold Switzerlandja meg a 100ezer frankos alsó limit miatt drága lenne nekünk.

Passzív befektető Creative Commons License 4 napja -1 0 10160

Ami biztos h a befektetés során nem látható előre pontosan a jövő, 3 tényezőre van ráhatásunk a döntés során: adózás, költségek és diverzifikáció megfelelő információk alapján.

 

A hazai tőzsdéről mit gondoltok?  A HUF-os eszközök közül ezekkel érhető el a legmagasabb hozam, P/E alapon olcsók, viszont a hazai politikai kockázat jelen van az árazásban.

 

Az EU és USA választások milyen hatással lesznek a tőkepiacokra és a hazai gazdaságra?

Passzív befektető Creative Commons License 4 napja -1 0 10159

A technológiai fejlődés miatt stabil piacuk van, nyilván vannak benne kockázat, viszont a világgazdaságban ez adja a növekedést nem a Coca Cola és az Unilever meg az Exxon - Chevron és társai.

 

 

Előzmény: Lex Icon (10157)
Passzív befektető Creative Commons License 4 napja -1 0 10158

Az utóbbi években kiváló döntés volt a félvezető szektor, a jövőben persze nem biztos.

 

Az utóbbi 2 év magas inflációja miatt a növekedési innovatív részvények jó teljesítményt nyújtottak.

 

Szakmai érvet nem tudtál felhozni a véleményemmel kapcsolatban, tehát mondj véleményt, mibe érdemes fektetni?

 

A tech szektor sokkal jobb lesz várhatóan mint a KO Pepsi Unilever és gyógyszergyárak kisker és olajcégek - nyilván az ezekre épülő etf-ektől is.

 

Nyilván olyan etf is választható amelyben több szektor szerepel, a lényeg h kedvező adózású legyen, ne fizessen osztalékot mert abból 30%-ot elvonnak a 2ős adózás felmondása miatt.

 

Egyedi részvényeket pedig úgy kell megközelíteni h az információ időértéke nagy kockázat, nem mindegy h vki most v 3-6 hónap múlva v akár később tud meg fontos fejleményeket amelyek eldöntik a cég jövőjét, mikor megtudják már késő mert beárazták, ekkorra a cég belső körei már kitáraztak.

 

Szóval részletezd h te milyen filozófia alapján tanácsolsz befektetéseket.

Előzmény: Lex Icon (10157)
Lex Icon Creative Commons License 4 napja 0 0 10157

elég jól elboldogulok az IBKR bonyolult felületével

 

Ami egy SW ismeret és nem befektetési.

 

nagyon jól kerestem a Semiconductor ETF-el amely egy diverzifikált portfólió egyetlen termékben, ebben a legjobb NASDAQ cégek vannak!!!

 

Jaj. "diverzifikált portfólió egyetlen termékben" Aha.

 

A továbbiakra meg újra leírom: hozzá nem értő "tanácsaiddal" "tuti tippjeiddel" a kezdőket vezeted félre. Emiatt írtam, amit. És ezen az se segít, ha kikelsz magadból és további zöldségeket hordasz össze.

Előzmény: Passzív befektető (10152)
Passzív befektető Creative Commons License 4 napja -1 0 10156

Tökéletesen igaz, helyes megközelítés Kolléga!

Előzmény: nyábmok (10155)
nyábmok Creative Commons License 4 napja -1 1 10155

Egyiptomban már az ezüst az új "arany": több az ezüst ipari hasznosíthatósága https://www.youtube.com/watch?v=6UQ-Ffzoo6Y

Az arany inkább a jegybankoknak hasznosabb 

Az NSA meg évekkel ezelőtt feltörte  a bitcoin mögötti titkosítást, az is értelmetlen

Passzív befektető Creative Commons License 5 napja 0 0 10154

Azt helyesen állítod h a probléma maga a pénz és nem a fizetőeszköz - a pénz egyik szerepe a fizetési funkcióban van, emellett van tartalékolási és értékmérő funkciója is. 

 

Ezzel azt szeretnéd tartalmilag állítani h a probléma maga a pénz h bármely fizetőeszköz bedőlésének a kockázata v bármilyen más kockázat - árfolyamkockázat, elfogadási kockázat, geopolitikai, gazdasági és fizetési rendszer kockázata?

Előzmény: Lex Icon (10138)
Passzív befektető Creative Commons License 5 napja 0 0 10153

Ebben tökéletesen igazad van hiszen semmi köze egymáshoz! 

 

A befektetések kapcsán érdekes téma h az árnyékbankrendszer stabilabb v a hagyományos?

 

Egyiknek van hitelezési bedőlési és nemfizetési kockázata, míg a másiknak a befalapokból való tőkekivonás.

 

A fiat pénzrendszer jól működik, ami biztos h a világgazdaság méretének növekedése miatt egyre több pénzre van szükség több deviza terén h megyegfelelően működjön a rendszer a tranzakciók volumenének emelkedése miatt amely a Világgazdaságban nő a globál GDP emelkedésével.

 

A fiat pénzrendszer ellen teljesen tévesen a kripto hívők érvelnek h nem jó mert központosított és a mennyisége is korlátlan és elinflálódik.

 

A kripto az amely egy használati értékkel nem rendelkező kamuvaluta hiszen tény h kamupénz, hiszen tranzakciókra alkalmatlan a gyakorlati életben, emellett fizetésre használható devizáktól elvárható h ne legyen ennyire volatilis.

Kizárólag a mértéktelen spekuláció az amely hajtja a kriptokat, semmi érték nem áll mögötte, semmit se lehet venni érte - komoly ember nem fogad el kriptot ingatlanért, teljesen kiszámíthatatlan, az árfolyamát meghatározó kereslet-kínálat előrejelezhetetlen. 

Előzmény: Lex Icon (10136)
Passzív befektető Creative Commons License 5 napja -1 0 10152

Értek a befektetési szabályokhoz, elég jól elboldogulok az IBKR bonyolult felületével, köszönöm nagyon jól kerestem a Semiconductor ETF-el amely egy diverzifikált portfólió egyetlen termékben, ebben a legjobb NASDAQ cégek vannak!!!

 

A mesterséges intelligencia rallyra már 2 éve számítottam! Magadat minősítsd, ne a másikat baszogasd, mivel te másokat becsmérelsz ezért belülről nagyon fáj neked vmi! Aki másokba beleköt és feszültséget kelt azt belül vmi nagyon bántja!!!!!

Előzmény: Lex Icon (10151)
Lex Icon Creative Commons License 2024.05.22 -1 0 10151

Muszáj, hogy a hozzá nem értésed, félinformációid és a portfólióban való gondolkodásod hiányát itt "csillogtasd" meg kezdőket félrevezetve? Beböfögsz ide befektetési alapszabályok ismerete nélkül valamit.

Előzmény: Passzív befektető (10150)
Passzív befektető Creative Commons License 2024.05.22 -2 0 10150

A $ a legbiztonságosabb menedékeszköz, sokkal stabilabb mint az arany, ebben számolnak el minden nyersanyagot, emellett a világ legjobb vállalati részvényei, ETF-jei is ezáltal megvehetők.

Előzmény: W_B (10149)
W_B Creative Commons License 2024.05.08 0 0 10149

Egyikkel sem foghatsz mellé, csak ne kis kiszerelést vegyél.

 

Írtam erről anno egy cikket:

 

https://kiszamolo.hu/befektetes-aranyba/

Előzmény: Viktor1991 (10148)
Viktor1991 Creative Commons License 2024.05.08 0 0 10148

Köszönöm az információt, még egy kérdésem lenne melyik "gyártó" arányát kéne megvásárolni, vagy miben különböznek egymástól?

Előzmény: W_B (10145)
Viktor1991 Creative Commons License 2024.05.06 0 0 10147

Igazából semmilyen csodát nem várunk tőle annyi hogy takarékoskodni szeretnék a születendő kisfiamnak, és az egyik az a babakötvény lesz, de ahhoz bármi baj esetén nem lehet hozzá nyúlni, az aranyat el tudom adni ha szükség lenne a pénzre, és sztem jobban járok vele mintha a szekrénybe raknám....

 

De szívesen meghallgatok más ötletet is, mégegyszer én nem meggazdagodni szeretnék belőle, csak valamilyen formában takarèkoskodni, hogy a gyerkőc el tudjon indulni majd...

Passzív befektető Creative Commons License 2024.05.05 -3 0 10146

Az összes cég egy téves elmélet alapján próbálja eladni a szarságait. Az arany semmitől se véd meg ezt már André Kostolany megmondta, szűklázókörű ostoba emberek hiszik el és várják ettől a csodát.

Előzmény: W_B (10145)
W_B Creative Commons License 2024.05.04 -1 1 10145

Őket nem ismerem, de régi cég.

Ezeket ismerem (és ajánlom)

aranypiac.hu

conclude.hu

correctgold.hu

gvs.hu

aranymagyarorszag.hu

Előzmény: Viktor1991 (10144)
Viktor1991 Creative Commons License 2024.05.04 0 0 10144

Sziasztok őket ismereitek érdemes itt vásárolni?

 

https://aranyatveszek.hu/hu/arany-befektetes/aranytomb-arak#all

eredeti_hiteltelen Creative Commons License 2024.04.08 0 0 10143

Helyes! :)

Előzmény: W_B (10142)
W_B Creative Commons License 2024.04.08 0 0 10142

Én biztonsági tartaléknak vettem/veszem, úgyhogy tartom. :)

Előzmény: eredeti_hiteltelen (10141)
eredeti_hiteltelen Creative Commons License 2024.04.07 -1 1 10141

Idén szépen belehúzott az arany! Tartjátok? Állítólag ez csak a kezdet.

 

Előzmény: radiatorjavitas (10130)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!