Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2023.12.03 -1 0 158

Isten egy szám?

Ez az eredeti címe annak a filmnek, mely a fordításban a Minden Matematika címet kapta. Hogy minden matematika volna, az nem új elképzelés. A püthagoreus metafizikában a kozmosz az isteni harmónia szerint rendezett, és e harmónia lényege a számokban áll. A kozmosz szót maga Püthagorasz használta elsőként a világ megnevezésére. A szó eredeti jelentése: rend, elrendezés; az Odüsszeiában a faló szerkezetét jelölni.)

Püthagorasz létmegértésében az arkhé, a világ őselve nem valamely anyag, hanem a számok törvénye. Platón így ír az Államban: "Meglehet, mondottam, hogy amiképpen a szemünk a csillagászat végett lett megalkotva, azonképpen a fülünk a harmónia tanulmányozása végett, s hogy ezek egymás testvértudományai, miként a püthagoreusok állítják, mi pedig, Glaukón, egyetértünk velük." Püthagorasz maga nem írt semmilyen művet, de hatása az antikvitásban hatalmas volt. Sőt. A szférák zenéjének püthagoaszi elképzeléséről Kepler könyvet írt. Descartes a matematikáról mint mathesis universalisról, a tudományokat egyesítő, az összes megismerhető dolgot vizsgáló tudományról beszél. Az emberi elme szerkezete - kozmosza - megegyezik a világ felépítésének rendjével. Hogy ez így van, az Isten műve. Újra felvetődik tehát, hogy Isten szám, vagy legalábbis a világot számszerűen tervező mester. Számszaki.

Ez a film - ahogy a természettudomány maga - hasonló felismerést közöl. Az atomok rendezett mozgása a számok isteni tánca. Ez objektíve létezik, de felé a lépcsők tudatlépcsők. A modern matematika egyre inkább az emberi tudat vizsgálatára irányul. Vajon meddig mehet el a matematika e téren, teszi fel a kérdést a film.A közeledés természetesen végtelen. Nincs teljes megismerés. Minél mélyebben tekintünk be a fizikai világban, annál inkább azt látjuk, hogy a matematika irányítja a dolgok működését, mondja egy tudós. A valóságos dolgok megfigyelésében bizonyos mélységet elérve azok elvont fogalmakká válnak, mintha a tudat termékei volnának. Előáll tehát egy háromszög: a fizikai, a tudati és a matematikai világ háromszöge. E világok egymásra utalnak, méghozzá elég rejtélyesen. A fizikai világ a matematikaiból emelkedik ki, az emberi tudat az agyból, tehát a fizikai világból születik, és matematikát talál ki. E kitalált matematika azonban nem kitalált, hanem önmagában létezik.

Kísértetiesen hasonlít mindez Platón háromszögéhez.  Az ideák, a lélek és a világ háromszöge a lét és a megismerés rendjét írja le, éppen úgy, ahogy a matematika, a tudat és a fizika hármasa. Csakhogy ott minden az ideákból indul ki, az ő fényük a lét és a megismerés alapja. A mai  tudatmatematikusok háromszöge nem ennyire stabil. Paradox módon titokzatos. Mondhatni költői. Csakhogy a maematika költőisége mégsem visz közelebb a a "költőien lakozó ember " létének mélyebb átérzéséhez, mert titka mindvégig a természettudomány kvantitatív, metafizikailag, költőileg végül is éretlen megértése terében pörög.  A fizika, a matematika belátásai - titokzatos módon - ontológiailag súlytalanok. E tudományok bizonyára hatalmasan fejlődnek. (Ez is gyanús. Aminek ontológiai súlya van az nem fejlődhet, hiszen már eleve olyan mélységből szól, ami nem meghaladható, legfeljebb más módon megismételhető.) A lét táncának titkáról azonban ezután is a filozófia és a költészet szolgál a leghitelesebb, legemberibb, legszebb hírekkel.

pk1 Creative Commons License 2023.10.09 0 1 157

Mit ábrázol a kép?

 

(Nahát! Ilyet kérdezni a 21. században!! :o)

Előzmény: Törölt nick (152)
Törölt nick Creative Commons License 2023.10.06 0 1 152

"A számtalan villódzó naprendszerbe szétporciózott világmindenség egyik félreeső szegletében volt egyszer egy égitest, amelyen bizonyos okos állatok kitalálták a megismerést. Ez volt a legelbizakodottabb és leghazugabb pillanata a világtörténelemnek: de éppenséggel nem volt több egy pillanatnál. A természet néhány lélegzetvétele után megdermedt a bolygó, s az okos állatok egytől egyig elpusztultak.

Nietzsche írja ezt a nem  morálisan fölfogott igazságról és hazugságról című esszéjében.

Nos, itt vagyunk mi, apró lények, a világegyetem egyik eldugott zugában, körülöttünk jeges űr, és tudjuk, hogy meg fogunk halni. Hogy az életnek nincs értelme. Ezt belátni, ettől meghatódni a legfőbb emberi feladat.

Mert ebből az érzésből születik a szeretet, ami - legalábbis Szent Pál óta -  a legfontosabb.

A didergő, pillanatnyi életű lények összebújnak kicsit, így nem fáznak annyira.

Ez az érzés, miként az élet is, önmagáért van. Így szép. Ezt a szépséget kell átélnünk. Ha életünkben megtaláltuk azokat a célokat, feladatokat, tennivalókat, amelyek e lehető legmagasabb cél eszközei, akkor halálos ágyunkon elmondhatjuk: szép életet éltünk."

 

Klaus Matefi Creative Commons License 2006.02.24 0 0 151
Kezdeném az "Isten 72 szelleme" ("Shem ha Mephorash") magyarázatát a Gólem legendájával, amit úgymond a prágai Löw rabbi (Löwy Juda ben Bezale; 1520-1609) 1580-ban "alkotott".

Néhány idézet a történet megismertetéséhez:


http://www.humboldtgesellschaft.de/inhalt.php?name=golem
Der Name "Golem" findet sich bereits im Alten Testament (Psalm 139, 16) und bezeichnet im Hebräischen eine "noch ungeformte Masse", was Martin Luther mit dem Wort "unbereitet" übersetzte. In Bezug auf diesen einen Beleg wurde in der talmudischen Aggadah, der Sammlung jüdischer Geschichten und Legenden, golem als etwas Ungeformtes und Unvollendetes definiert. In den talmudischen Kommentaren ist mit dem Wort auch ein "Embryo" gemeint.
Der Golem steht in Konkurrenz zu Adam.
Diesen ältesten Belegen zufolge wird der Golem durch Buchstabenkombinationen belebt. Das hebräische Wort für Wahrheit tma wird emeth ausgesprochen und besteht aus den Buchstaben aleph, mem und tav. Auf der Stirn des selbst weder sprachbegabten noch vernünftigen oder fortpflanzungsfähigen Golem steht der göttliche Name JHWH (Jehovah). Durch die Buchstabenverbindung "JHWH elohim emeth" (Gott ist wahr) kann der künstliche Mensch zum Leben erweckt werden.
Auch die Prager Legende vom Golem geht auf das mystische Traktat Sefer Jezira über die Schöpferkraft durch "Verwandlungen" der Buchstaben zurück .
--A név "Gólem" már az Ószövetségben (Zsoltárok Könyve 139,16) megtalálható és a héberben egy "még formálatlan tömeget" jelez, amit Luther Márton "készületlen" szóval fordította le. Erre az igazolásra utalva a talmudi Aggadah-ban, a zsidó történetek és legendák gyüjtemény, Gólem mint formálatlan és befejezettlen van definiálva .A talmudi kommentár ezzel a szóval egy "embrió"-t is gondol/kifejez. A Gólem konkurenciája Ádámnak.( ! )
Ezeknek a legrégebbi igazolásoknak a következménye a Gólem betükombináción keresztül lesz felélesztve. A héber szó igazságtartalma emeth-nek lesz kiejtve és aleph, mem, tav betükböl áll . A beszélni nem tudó még értelmetlen vagy terméketlen Gólem homlokán van az isteni név YHVH (Jehovah). Betükapcsolaton keresztül "JHWH elohim emeth" (Isten létezik) tud müembert feléleszteni. A GÓLEMRÖL SZÓLÓ PRÁGAI LEGENDA IS A MISZTIKUS TANULMÁNYRA SEFER JEZIRA-ra MEGY VISSZA A TEREMTÖERÖ ÁTVÁLTOZÁSAIN KERESZTÜL.--( ! )


http://www.dieterwunderlich.de/Meyrink_golem.htm
Rabbi Löw soll ihn 1580 am Ufer der Moldau nach verloren gegangenen Vorschriften der Kabbala aus Lehm geschaffen haben, weil er sich einen Diener wünschte.
--Löw rabbi 1580-ban megalkotta öt (Gólem) vályogból a Moldva partján AZ ELVESZETT KABALA ELÖÍRÁSAI UTÁN (ALAPJÁN), mert magának egy szolgát kívánt.--


http://www.asztralfeny.hu/lexikon/lex-g.html
Gólem: Héber szó, alaktalan anyagot jelent, például "hylét", de Ádámot is (139. zsoltár, 16. vers) jelöli megalkotása közben. A kabbalista hagyomány gyakran tesz említést arról, hogy nagy mesterek értettek állítólag ahhoz, hogyan kell elõállítani "robotszerû" szolgákat agyagból a teremtés szava segítségével (sem hamphoras). Így például Eleazár rabbi (talán azonos a Raziel angyalnak tulajdonított könyv szerzõjével), aki a titkos istennév hatékonyságát fejtegeti. Egy bizonyos zsidó legenda szerint a chelmi Elijah rabbi (16.sz.) készített egy Gólemet, és felírta az agyagfigura homlokára az Isten titkos nevét. E téren a legismertebb mester azonban a prágai Jehuda Löw ben Besalel rabbi volt, a "nagy Löw rabbi", II. Rudolf császár kortársa, aki a Gólem megalkotásáról híres. Maga Löw rabbi rombolta szét mûvét, amikor az megszentségtelenítette a szombatot.
A Gólem-monda valószínûleg összefügg az alkímista elképzelésekkel is.


http://www.hhrf.org/up/szerz/fjj/04/05_abi_al_maarrii_x.htm
Héber tudásodban nem kételkedvén bízom benne, hogy világos elõtted, mit jelent a gólem szó: alaktalan anyagot, de a 139. zsoltár 16. verse szerint Ádámot is jelöli megalkotása közben. A kabbalista hagyomány szerint nem egy nagy tudósnak sikerült robotszerû szolgát létrehozni az alaktalan anyagból a teremtés szava által. Errõl, a teremtõ szóról szóló elmélkedéseket olvashatsz a wormsi Eleazár rabbinál, aki tulajdonképpen nem más, mint a Raziel angyalnak tulajdonított könyv szerzõje, vagy a Jezirah-könyvet kommentáló Saadiánál. Egy zsidó legenda, de az is lehet, hogy a keresztény szentek legendáinak zsidó felhígítása elbeszéli, hogy a cheli Elijah rabbi készített egy Gólemet, amit azzal keltett életre, hogy az agyagfigura homlokára fölírta Isten titkos nevét.
Az igazán nagy mester azonban a prágai Jehuda Löw ben Besalel, a nagy Löw rabbi volt . A nagy Löw rabbinak sikerült megalkotnia és szolgájává tenni a Gólemet.


http://www.interdnet.hu/zsido/UJELET/archiv/u990114.html
Különös továbbá, hogy a héber nyelv két szót használ az igazság fogalmára: az emet és a már említett cedek szavakat. Természetesen, nem véletlenül, hiszen mind a kettõnek más-más jelentése van.
Csak az elsõ (az emet) az isteni (égi) igazság, valóban csak "Isten tudja", miért történik úgy, ahogyan történik. A cedek viszont, a földi (emberi, társadalmi) igazság, amelyez régi magyar szóval igazságosságnak kellene fordítanunk. (Sajnos, ez a szó, a vele járó gyakorlattal együtt, szinte kiveszett korunk társadalmából.)
Az emet az egyik legkülönösebb héber szó - a kabbala szerint Isten egyik bibliai neve, állítólag ezt írta a prágai Jehuda Léb ben Becalél Löw rabbi az általa elkészített gólem homlokára (vagy nyelve alá), s ettõl kelt az életre. Az emetrõl tudnunk kell, hogy ennek a szónak nincs többes száma - csak egyetlen igazság lehetséges!
Raj Tamás (förabbi)


http://www.hetek.hu/index.php?cikk=47137
A kabbala egyik csúcsteljesítményének számít a prágai Löw rabbihoz füzödö legenda, amely szerint ö egy agyagból készült emberszoborba Isten nevének mágikus használatával szellemet lehelt, és életre keltette azt (Gólem), megismételve a teremtést.
A "hermetikus kabbala", azaz a nem zsidó ezoterikusok által követett változat -a zsidótól eltéröen- szinkretista irányba fordult, további görög, majd egyiptomi (John Dee), hindu, buddhista elemeket is felvett magába, és beépült a szabadkömüves és a rózsakeresztes kultuszokba, söt a modern mágiába (Aleister Crowley) is.



http://www.zsido.com/dict.htm
Gólem - "teremtmény", "még végleges formát nem öltött tárgy". Átvitt értelemben: test nélkül, ill. olyan valaki, akinek nincs kiforott véleménye, nem elég okos, vagy az erkölcsi normája alacsony. A Talmud elmeséli, hogy Rává alkotott egy embert a "Széfer J'cirá" ("A teremtés könyve") leírása szerint (Szánhedrín 65 b). A világirodalomban is ismert gólemet a prágai R.Löw ben B'cálél (16. sz.) alkotta azért, hogy segítségével hittestvéreit megmentse a vérvádtól.


Természetesen a Gólem-féle legendát nem szabad szó szerint érteni! Ez szimbóluma egy születendö életnek, aki még nem rendelkezik önálló lélekkel! Mint ahogy azt Menáchem Mendel Schneerson rabbi gondolatai is tisztán tükrözik:

http://www.zsido.com/rebbe/02szuletes.htm
A születés: a küldetés kezdete
Chászid gondolatok a lubavicsi rebbe,
Menáchem Mendel Schneerson rabbi nyomán
Mikor keletkezik a lélek?
A lélek születéskor hatol a testbe s teremt ezáltal életet, önálló embert. A magzat természetesen muködö aggyal, szívvel és tagokkal rendelkezö, eleven szervezet. Mindazonáltal bár eleven, csupán az anyaság része. Tartalmaz ugyan életet, de nem önálló, nem önmaga erejéböl fenntartott életet.
Születésünk pillanata földi küldetésünk kezdete, amelynek lényege, hogy anyagi világunkat a lélek kifejezödési formájává az Örökkévalótól eredö szellemiség hordozójává formáljuk.
A születés azonban nem pusztán az anyag egyik formájának másikká történö alakítása, hanem egy végtelenül titokzatos esemény, olyan folyamat, amelyben semmiböl teremtünk valami kézzelfoghatót. A technikai fejlettség bármilyen magas fokára jutottunk is, sem a legokosabb férfi, sem a legokosabb nö nem tudja megmagyarázni a születés misztériumát.



A test a lélek hordozója! A szellem ugyan test nélkül is jelen van, de a lélek a világrajövetelünk pillanatában "születik" a szellem által, ami a testre ható kozmikus hatások összességéböl adódik! Ezen alapszik pl. a keresztény "szeplötelen fogantatás" gondolata, ami nem a szexuális aktusra értendö, hanem a szellemi fogantatásra, azaz a lélek születésére!

Löw rabbi felfedezte (számítások alapján!) az akkoriban kialakult kozmikus konstellációt, ami "Isten 72 szelleme" közül az egyiknek a "forrása". Életre persze csak úgy kelthette ezt a szellemet, ha talált egy olyan újszülöttet, aki ennek a hatása alatt született!

Ez a kozmikus konstelláció ugyanúgy, mint a többi általam bizonyított adat, kizárólag a Nap, Hold, Mars, Szaturnusz, Uránusz bolygók által "építödött" fel! Jézus születési konstellációja is ezeken alapszik!

A prágai Löw rabbi "Gólem-gyártásának" a titka:

1580.07.26. 12:02 UT +1.00 Prága
"MC"-Konjunkció-Nap :12,9°Oroszlán; -Hold oppozíció:12,9°Vízöntö; -Szaturnusz konjunkció:13,6°Vízöntö; -Uránusz konjunkció:13,2°Vízöntö; -Mars quadrát:17,2°Bika
(Teljes Holdfogyatkozás; Prága "felett" "MC"-Konjunkció-Nap.)




http://klausmatefi.fw.hu/
Előzmény: Klaus Matefi (144)
Klaus Matefi Creative Commons License 2006.02.20 0 0 150
Ha átolvasod a 142. és 149. bejegyzésedet, szerintem te is mosolyogni fogsz...


http://klausmatefi.fw.hu/
Előzmény: Loreto (149)
Loreto Creative Commons License 2006.02.19 0 0 149

Azt írod, hogy: Mózes a legenda szerint a Sinai Hegyen ennek a keresztnek a szellemével "kötött szövetséget". Ö jó ismeröje volt az asztrológiának, az egyiptomi és mezopotámiai titkos misztériumoknak. Egyszóval Mardukból, Amun/Atonból YHVH lett.

 

Igen, a zsidó történetírás, hagyomány szerint...

 

Nem szándékozom ismételni magam, de én azok közé tartozom, akik nem ismerik el az emberiség, főleg nem a magyarság, istenének a szemita kreálmányt, Jahvét.

Az Úr személyében a zsidóság a mindenkori asszír uralkodókat tisztelte, sőt félte, akiknek hűbérese volt, és ezekkel a valóságos, földi uralkodókkal kötöttek szövetséget is, többek között, a kánaáni lakosság kiírtására, javaik kisajátítására.

 

5Móz 6:10 És mikor bevisz téged az Úr, a te Istened a földre, a mely felől megesküdt a te atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak, hogy ad néked nagy és szép városokat, a melyeket nem építettél;
5Móz 6:11 És minden jóval telt házakat, a melyeket nem te töltöttél meg, és ásott kutakat, a melyeket nem te ástál, szőlő-és olajfakerteket, a melyeket nem te plántáltál; és eszel és megelégszel:
5Móz 6:12 Vigyázz magadra, hogy el ne felejtkezzél az Úrról, a ki kihozott téged Egyiptom földéről, a szolgaságnak házából!
5Móz 6:13 Féljed az Urat, a te Istenedet, ő néki szolgálj, és az ő nevére esküdjél.
5Móz 6:14 Ne járjatok idegen istenek után, azoknak a népeknek istenei közül, a kik körültetek vannak;

5Móz 6:15 (Mert az Úr, a te Istened féltőn szerető Isten te közötted), hogy az Úrnak, a te Istenednek haragja fel ne gerjedjen reád, és el ne töröljön téged a föld színéről.

 

Elgondolkodtató, hogy miként lehetnek a zsidók büszkék egy közönséges rablógyilkossal való szövetségre...

 

Ami engem illet, sokakkal együtt, nagyon jól megvagyok a kizárólag zsidóknak szánt Ószövetség nélkül. Miért is fogadnánk el egy idegen istent, uralkodót? Jézus is  folyamatosan elítélte, bírálta a zsarnoki törvényeit, vérengzéseit.  Egyébként már nagyon sok bizonyíték támasztja alá Jézus pártus származását, nem alaptalanul.

 

Ján 13:34 Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.

 

1Ján 4:16 És mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szeretetét. Az Isten szeretet; és a ki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten [is] ő benne.
1Ján 4:17 Azzal lesz teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizodalmunk van az ítélet napjához, mert a mint ő van, úgy vagyunk mi is e világban.
1Ján 4:18 A szeretetben nincsen félelem; sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: a ki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben.

 

Tehát szó sincs bosszúálló, vérszomjas ószövetségi Istenről, mint korábban írtad...

 

Klaus arra mekkora esélyt látsz, hogy itt a fórumon eseteleg követőkre találsz?

Ehhez a beharangozott, abszolút negatív megnyilvánulásában megmutatkozó, zsidóbarát  Rettegés Fejedelmének elfogadtatása úgysem fog menni ép lelkivilágú emberek számára. Legfeljebb lesz pár, zsidó Messiást váró, rajongód, de többet nem tudok elképzelni.  Tekintélyelven, félelmet keltve már nem lehet meggyőzni embereket, az a korszak már lejárt, szerencsére.

Ha szerinted a zsidóság számára lett megtetemtve a bolygónk , mint teóriádból kitűnik, akkor óriási tévedésben vagy... Milyen csillagállásokat hagysz meg más nemzetek számára, mint vezérlőelv, iránymutató? A kozmikus keresztek, a Nap, Hold, Mars, Szaturnusz, Uránusz bolygókkal, a zsidóké, ezt tisztáztad... 

Nekünk, pl. magyaroknak, mi marad? Esetleg a Merkur, Vénusz, Jupiter, Neptunusz és a Plutó...?

Előzmény: Klaus Matefi (147)
Klaus Matefi Creative Commons License 2006.02.19 0 0 148
---Ne haragudj, de hogy lehet hinni az asztrologiaba?---

Ezt a korabeli vallásalapítóktól kellene megkérdezned. Tanulmányom a vallások és titkos társaságok misztériumainak tényleges kozmikus kapcsolatait tárgyalja.
Előzmény: Mr Spock (146)
Klaus Matefi Creative Commons License 2006.02.19 0 0 147
---Neked mi az álláspontod Mózes származását illetően?

Többen, közöttük neves kutatók is, elég meggyőző párhuzamot vélnek felfedezni az ó-egyiptomi XVIII. uralkodó dinasztiához tartozó IV. Amenhotep, későbbi Ehnaton fáraó, Aton-vallása, és még személyük között is. ---

Rengeteg hipotézissel, dezinformációval szembesül az ember a kutatásai folyamán. Csak Ehnaton uralkodási idejével kapcsolatosan van jó néhány variáció:
i.e. 1379-1362; i.e. 1372-1354; i.e. 1364-1347; i.e. 1355-1337; i.e. 1353 - 1335; i.e. 1352-1336; stb.

Ehnaton egy történelmi személyiség, Mózes pedig a bibliai legenda egyik föhöse.
Azt is hozzátenném, hogy a feltételezett mózesi törvényeket évszázadokkal a Mózes halála után foglalták írásba.

Ehnaton az általam bemutatott kozmikus kereszt szellemére bazírozva produkált egy Egyisten-kultuszt Aton személyében, a korábbi állatfejü Isteneket mellözve. Ez a "Napisten", "Fényisten" a misztériumok "teremtö Istene" volt, egyetlen "univerzális Isten".

Tut Ankh Amun ("élö képmása Amunnak"), akit korábban Tut Ankh Atonnak ("élő képmása Atonnak") hívtak születési adottságából kifolyólag:

-1335.10.15. 23:49 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:11,2°Mérleg ; -Uránusz oppozíció:17,7°Kos ; -Mars quadrat:10,8°Rák ; -Szaturnusz oppozíció:13,4°Bak
(részleges-partiell napfogyatkozás!)

visszaállította a Többisten hitet.

Mózes a legenda szerint a Sinai Hegyen ennek a keresztnek a szellemével "kötött szövetséget". Ö jó ismeröje volt az asztrológiának, az egyiptomi és mezopotámiai titkos misztériumoknak. Egyszóval Mardukból, Amun/Atonból YHVH lett.


http://www.hagalil.com/judentum/torah/torah-heute/sinai.htm
Exodus 18-20
Die Offenbarung am Berg Sinai
PARASCHAT Jithro
In diesem Moment befinden sie sich auf halbem Wege zwischen den Götzen Ägyptens und dem Gott, der im Begriff steht sich ihnen am Sinai zu offenbaren.
Die Anbetung des Todes hat sich in die Anbetung des Lebens verwandelt.
--A sínai kinyilatkoztatás
Ebben a pillanatban félúton találhatók az egyiptomi bálvány és Isten közt, ami fogalom kapcsolatban van a Sínai kinyilatkoztatással. A halál imádása átváltozott az élet imádására.( ! )--



---A másik kérdés: Nostradamus próféciájában (X.72.) miként értelmezed a Marsra vonatkozó utolsó sort? Ez asztrológiai utalás lehet arra, hogy ekkor már nem a Kosban, hanem a Skorpióban fog tartózkodni a Mars, mint a következő jegyben, melyet ő ural? ---

Bevallom az igazat, hogy nem szoktam "próféciák" értelmezésével foglalatoskodni, sajnálom rá az idöt. Nostradamusnak az 1999.08.11.-i Napfogyatkozással hatásfokozott kereszttel kapcsolatos négy sora kivétel volt. A Mars, mint a kereszt résztvevöje ténylegesen a saját jegyében a Skorpióban tartózkodott akkor (asztrológiai szabályzó):

1999.08.11. 12:09 UT +1.00 Straßburg
Nap-Hold konjunkció:18,4°Oroszlán; -Uránusz oppozíció:14,7°Vízöntö; -Mars quadrat:16,9° Skorpió; -Szaturnusz oppozíció:16,9° Bika
(teljes napfogyatkozás!)
Előzmény: Loreto (145)
Mr Spock Creative Commons License 2006.02.19 0 0 146
Kedves Klaus Matefi,

Ne haragudj, de hogy lehet hinni az asztrologiaba? Gondolj bele, ki tudja hanymillio fenyevnyire egymastol levo csillagok (napok), amik kozott az emberek az egboltra nezve, es azon, amugy egymastol fuggetlen csillagok kozott primitiv formai osszefuggest felfedezve velve, hogy lehet kepes AKARMILYEN kovetkeztetest levonni.

Tovabba, hogy lehettek kepes akarmilyen osszefuggest levonni a bolygok (naprendszerunben levo) megintcsak mesterseges formai allasabol? Ugy, hogy még ma sem igazan tudunk szamottevot Szaturnuszrol, Uranuszrol, stb., nem beszelve tavoli csillagokrol. Hogy lett ebbol asztrologia?

Gabor
Előzmény: Klaus Matefi (144)
Loreto Creative Commons License 2006.02.19 0 0 145

Neked mi az álláspontod Mózes származását illetően?

Többen, közöttük neves kutatók is, elég meggyőző párhuzamot vélnek felfedezni az ó-egyiptomi XVIII. uralkodó dinasztiához tartozó IV. Amenhotep, későbbi Ehnaton fáraó, Aton-vallása, és még személyük között is. 

 

A másik kérdés: Nostradamus próféciájában (X.72.) miként értelmezed a Marsra vonatkozó utolsó sort?  Ez asztrológiai utalás lehet arra, hogy ekkor már nem a Kosban, hanem a Skorpióban fog tartózkodni a Mars, mint a következő jegyben, melyet ő ural? 

Előzmény: Klaus Matefi (143)
Klaus Matefi Creative Commons License 2006.02.18 0 0 144
Az Újszövetség misztériuma egy kozmikus misztérium, a feltételezett történelmi Jézus történetébe ágyazva.
A "betlehemi csillag" nem egy látható valami az égen, hanem megfelelö asztrológiai ismeretek birtokában a Zodiákusban kiszerkeszthetö nyolcágú csillag! Jól szemlélteti ezt a ravennai S. Apollinare Nuovo bazilika falán látható híres mozaik a "A három Mágus a betlehemi csillaggal":


http://www.phys.uu.nl/%7Evgent/stellamagorum/stellamagorum.htm
(balra fent rákattintani - The Wise Men in History and Tradition)

Ez a nyolcágú csillag a vallások ápolt, tisztelt szimbóluma:

http://www.lubavitch.com/Article.asp?Article=44&Section=0 http://www.iranian.ws/gallery/albums/my_downloads/mehrdad.org/16.jpg
http://www.touregypt.net/featurestories/catherines2.htm

A három napkeleti bölcs, király, mágus a bibliai történet által emberbőrbe bujtatott Mars, Szaturnusz és Uránusz planéták!
Õk "hivatalból" tudták, hogy hová kell "menniük" az újszülött "Jézus-Szellem jászolának" megleléséhez! Ez a csillag csak azok által szerkeszthető ki, érthetõ meg, akik ismerik az idők folyamán megjelent Jézus-konstellációk" helyeit a Zodiákusban! A "betlehemi csillagnak" a kizárólagos "főszereplõi" a Nap, Hold, Mars, Szaturnusz, Uránusz planéták.


Jézus születése: i.e.8.02.10
-7.02.10 12:11 UT +2.00 jeruzsálemi idö (3753. Adar 1.)
Nap-Holdkonjunkció:20,1°Vízöntõ,-Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció:29,3°/27,8°/27,4°Vízöntõ




Nagy Heródes elrendeli minden 2 évnél fiatalabb Betlehemben és környékén született fiúgyermek megölését, miután a mágusoktól bizonyos felvilágosítást kapott!

Máté Evangéliuma 2,16
A betlehemi gyermekek megöletése
Amikor Heródes látta, hogy a bölcsek túljártak az eszén, nagy haragra lobbant, elküldte embereit, és megöletett Betlehemben és annak egész környékén minden kétesztendõs és ennél fiatalabb fiúgyermeket, annak az idõpontnak megfelelõen, amelyet pontosan megtudott a bölcsektõl.


De mi is lehetett az a "felvilágosítás", amire Heródes a 2 évnél fiatalabb fiúgyermekek megölését elrendelte? Ennek nem az volt az oka, hogy az általa megtudott idõpont környékén születendõ Messiás megölésének ötletét biztosan véghez tudja vinni, hanem egy kozmikus ok, ami szorosan összefüggésben van a "betlehemi csillag" fogalmával.

A Jézus-i születési konstelláció (Nap, Hold, Mars, Szaturnusz, Uránusz konjunkció - együttállás!) minden esetben a Mars planéta periódusából adódóan kétszer realizálódik közelítöleg 2 éven belül! Az egyik pontosabb együttállást, a másik pontatlanabbat eredményez.

A 2 évvel korábbi pontatlanabb Jézusi-i konstelláció:


-9.02.03 15:32 UT +2.00 Jeruzsálem-i idö (3751. Adar 1.)
Nap-Hold konjunkció:12,7°Vízöntõ, -Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció(~?):7,7°/5°/19,5°Vízöntõ



Lukács Evangéliuma
2,1. És lõn azokban a napokban, Augusztus császártól parancsolat adaték ki, hogy mind az egész föld összeirattassék.
2,2. Ez az összeírás elõször akkor történt, mikor Siriában Czirénius volt a helytartó.
2,3. Mennek vala azért mindenek, hogy beirattassanak, kiki a maga városába.
2,4. Felméne pedig József is Galileából, Názáret városából Júdeába,a Dávid városába, mely Bethlehemnek neveztetik, mivelhogy a Dávid házából és háznépe közül való volt;
2,5. Hogy beirattassék Máriával, aki néki jegyeztetett feleségül és várandós vala.
2,6. És lõn, hogy mikor ott valának, betelének az õ szülésének napjai.



Itt hivatkoznék Dr. Grüll Tibor történész, tanszékvezető főiskolai tanár egy cikkére, ami az eddigi hibásan köztudatba juttatott korabeli népszámlálás idöpontját helyesen korrigálja:


http://www.hetek.hu/index.php?cikk=53932
Idõk és számítások az ezredforduló küszöbén
Jézus lekésett születésnapja
GRÜLL TIBOR
A Jézus születésével és gyermekkorával kapcsolatban legtöbb információval szolgáló Lukács evangéliuma a születés idõpontját Augustus császár (i. e. 27-i. sz. 14) népszámlálási rendeletének idejére teszi, amikor Publius Sulpicius Quirinus volt a szíriai helytartó. A Jézus születése utáni betlehemi gyermekgyilkosságokat Nagy Heródes (i. e. 37-4) rendelte el. Ebbõl egyszerû logikával kikövetkeztethetõ, hogy Jézusnak valamikor Augustus trónra lépése és Heródes halála (i. e. 27-4) között kellett születnie. De szûkítsük tovább a kört. Augustus kõbe vésett önéletrajza, a híres Ankarai emlékmû szerint a császár három nagy népszámlálást tartott a birodalomban: i. e. 28-ban, i. e. 8-ban és i. sz. 14-ben, halála évében. Vagyis az egyetlen szóba jöhetõ évszám: i. e. 8.


http://ezo.hu/index.phtml?rovat=1050
Ie. 8-ban született Betlehemben az a mágus, aki nagy jelentőségű folyamatokat indított meg a világban. Josua ben Miriamnak, vagyis Miriam fia Jézusnak hívták.



Jézus történelmi keresztrefeszítésekor azok a planéták melyek születésekor együttálltak (konjunkció), most egy szabályos "T" keresztet alkottak a Zodiákusban.


Jézus keresztrefeszítése:
25.04.01. 22:13 UT +2.00 Jeruzsálem ( 3785.Nisan 14/15.- Pessah ünnepe!)
Nap-Mars konjunkció:9,8°/10,8°kos, -Szaturnusz konjunkció:4°Kos, -Hold oppozíció:9,8°Mérleg, -Uránusz quadrat:9,7°Rák, (-Neptunusz oppozíció:12,7°Bak)
("Magára vette a Világ összes bűneit". A hagyomány egy "T" alakú keresztet említ.)



Jézus a kereszten az abszulut negatív szellem hatására "lehelte ki a lelkét", a születésekor ható szellem elhagyta:

Máté Evangéliuma 27,46
"Éli, éli, lamá sabaktáni!" azaz: "Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet?"


http://www.kalenderlexikon.de/anzeigen.php?Eintrag=Ostern
Da Jesus am Vorabend von Passah gekreuzigt wurde und am dritten Tage von den Toten auferstand, wurde das Osterfest der Christen jüdischer Herkunft unmittelbar nach dem Passahfest gefeiert, das nach ihrem babylonischen Mondkalender mit der Vollmondnacht übereinstimmte (den 14. Tag im Monat Nisan, dem ersten Monat des Jahres).
--Jézus a Peszáh elötti este lett keresztrefeszítve és a harmadik nap feltámadt halottaiból, a keresztény húsvét ünnepe zsidó eredetü, közvetlenül a Peszáh ünnep után ünnepelték, ami a babilóniai Holdnaptárukban a Teliholddal esik egybe (a Niszán 14. az év elsö hónapja).--


http://www.vatican.va/news_services/liturgy/2005/via_crucis/ge/station_12.html
http://www.kath.net/detail.php?id=10062
Radio Vatikan
26/03/2005 10.58.03
Roms Kreuzweg 2005, von Kard. Ratzinger
ZWÖLFTE STATION
Jesus stirbt am Kreuze
Das Kreuz Jesu ist ein kosmisches Ereignis. Die Welt wird dunkel, wo Gottes Sohn dem Tod preisgegeben ist. Die Erde erbebt.
--A római keresztút 2005, Ratzinger bíboros (azóta XVI. Benedek pápa)
XII. állomás
Jézus meghal a kereszten
Jézus keresztje egy kozmikus esemény A világ elsötétül, ahol Isten fia ki lett a halálnak szolgáltatva.--


"Jézus keresztje egy kozmikus esemény",

állítja helyesen Ratzinger bíboros

(ma XVI. Benedek pápa)!

De ha Jézus keresztje egy kozmikus

esemény, akkor az egész

történet az kell, hogy legyen!


Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata(1999)(249.old.) A misztériumvallások meghaló és feltámadó istenségeinek halála=természet ciklusainak szimbóluma! A halála és a feltámadása ugyan egy dolog. Szinte minden vallás szoros kapcsolatot lát a halál és a bün között. Jézus halálában a bün teljes ereje összpontosul!


http://religion.orf.at/tv/news/ne01225_bischoefe_fr.htm
Schönborn: Geburt Jesu überwindet Dunkel des Stolzes.
Neben der Krippe stehe von Anfang an das Kreuz, so Schönborn. Das neugeborene Kind in der Krippe sei eine Vorwegnahme des Kreuzes.
--Schönborn (Christoph Schönborn bíboros, Bécs érseke és az Osztrák Püspöki Konferencia elnöke): Jézus születés áthidalta a büszkeség sötétségét.
A jászol mellett kezdettöl fogva ott áll a kereszt, így Schönborn. A jászolban lévö újszülött gyermek egy megelözése a keresztnek.--( ! )


Ritkaság ilyet egy katolikus föpaptól "hallani", hisz ezzel a megállapításával egyértelmüen alátámasztja azt, hogy Jézus születésének pillanatában már valahol utalás kellett legyen a kereszthalálára! Egy biztos: "...miképpen a Mennyben, azonképpen itt a Földön is..."! És ez egyértelmüen az ösi asztrológiára utal, aminek a motivációja: "ahogy fent, úgy lent"!

Úgy látszik, hogy az Egyház is egyre nyitottabb lesz ebben a kérdésben, hisz Schönborn bíboros megállapítása még a középkorban nem volt méltányolva:



Seligmann Kurt: Mágia és Okkultizmus az európai gondolkodásban.(1987)
(129.old.) Szt.Ferenc isteni szeretetének csodájáról kijelentette, hogy ezt a csillagok kedvezö állása idézte elö. Hasonló állítások bajt hoztak a csillagjós Lecco d' Ascolira, aki máglyán halt meg Firenzében, mert azt a következtetést vonta le Krisztus (Jézus!) horoszkópjából, hogy eleve elrendeltetett adott idöben kellett meghalnia a kereszten!


Máté Evangélium
27,3 Amikor pedig Júdás, aki őt elárulta, látta, hogy elítélték, megbánta tettét, visszavitte a harminc ezüstöt a főpapoknak és a véneknek, 27,4 és ezt mondta: "Vétkeztem, mert ártatlan vért árultam el." De azok ezt mondták: "Mi közünk hozzá? A te dolgod."
27,5 Erre ő a templomba hajítva az ezüstöket, eltávozott, ment és felakasztotta magát.


http://de.wikipedia.org/wiki/Aprilscherz
Der 1. April gilt, je nach Überlieferung, als Geburts- bzw. Todestag des Judas Ischariot, der Jesus Christus verraten hatte. Zudem sei der 1. April angeblich der Tag des Einzugs Luzifers in die Hölle und daher ein Unglückstag...
--A hagyomány szerint április 1., Júdás születése és halála napjának számít, aki Jézus Krisztust elárulta. Ezenfelül állítólag április 1. Luzifer bevonulásának a napja a pokolba és ezért egy szerencsétlen napnak számít...--


http://www.napfenyes.hu/index.php?p=calendar
április 1. - Júdás felakasztásának napja
Júdás árulását az egyház évszázadokig a gonoszsága bizonyítékának tartotta. Pedig nem ilyen egyértelmű a dolog. Júdás zelóta volt, egy olyan nacionalista rend tagja, akik a zsidó nép felszabadítására törekedtek. A Messiásban a királyt várták, aki ledönti a római igát. Júdás árulása ezáltal egészen más megvilágításba kerül. Júdás talán azért adta fel Őt a papoknak, mert azt remélte, hogy Jézus végre megmutatja erejét az ellenségnek és kiszabadítja magát. Mekkora lehetett a fájdalma, amikor rádöbbent, hogy halálra adta szeretett mesterét! A tanítványok közül ő volt az egyetlen, aki nyíltan felvállalta Jézust, amikor visszament a főpaphoz a pénzzel és azt mondta: Vétkeztem, hogy elárultam az ártatlan vért...
Jézus megbocsátott Júdásnak és Péternek is. Péter elfogadta Jézus bocsánatát és a bűneit akasztotta fel, Júdás nem tudott megbocsátani magának és saját magát akasztotta fel.


Vajon véletlen e, hogy a hagyomány április elsejét tartja Júdás Iskariótes (héberül: יהודה איש־קריות) halála napjának?


Jézus keresztrefeszítése:
25.04.01. 22:13 UT +2.00 Jeruzsálem ( 3785.Nisan 14/15.- Pessah ünnepe!)
Nap-Mars konjunkció:9,8°/10,8°kos, -Szaturnusz konjunkció:4°Kos, -Hold oppozíció:9,8°Mérleg, -Uránusz quadrat:9,7°Rák, (-Neptunusz oppozíció:12,7°Bak)
("Magára vette a Világ összes bűneit". A hagyomány egy "T" alakú keresztet említ.)



Ténylegesen ez az esemény kell a népszokásokban megörzött április elsejei szokások (német-Tag der Aprilnarren; olasz-Calandrino; francia-poisson d'avril=áprilisi hal; angol-April-fool) háttere legyen!

1Kor.1,18
A kereszt igéje Isten hatalma
Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje.
1,19 Mert meg van írva: "Elvesztem a bölcsek bölcsességét, és az értelmesek értelmét elvetem."
1,20 Hol a bölcs? Hol az írástudó? Hol e világ vitázója? Nem tette-e bolondsággá Isten a világ bölcsességét?
1,21 Mivel tehát a világ a saját bölcsessége útján nem ismerte meg Istent a maga bölcsességében, tetszett Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által üdvözítse a hívőket.
1,22 És miközben a zsidók jelt kívánnak, a görögök pedig bölcsességet keresnek,
1,23 mi a megfeszített Krisztust hirdetjük, aki a zsidóknak ugyan megütközés, a pogányoknak pedig bolondság,
1,24 de maguknak az elhívottaknak, zsidóknak és görögöknek egyaránt, az Isten ereje és az Isten bölcsessége.
1,25 Mert az Isten "bolondsága" bölcsebb az emberek bölcsességénél, és az Isten "erőtlensége" erősebb az emberek erejénél.


Nem szabad elfelejteni, hogy a néphagyományok április elsejéhez kapcsolják Jézus "Pontiustól Pilatushoz" küldésének a mondását, Júdás öngyilkosságát, Lucifer "pokolraszállását". A néphagyományok tudatlanul is de megöriznek eseményeket, melyeket a késöbbiekben már az átlagember nem tud magyarázni.

Az árilis elsejei évkezdet Franciaországban 1564-ben, Németországban 1584-ben szünt meg!

Mind a két április elsejei mondás bolondot és szamarat említ:

Április bolondja, május szamara!

Április bolondja,
Felmászott a toronyba,
megkérdezte hány óra,
féltizenkettõ,
szamár mind a kettõ.

A bibliai történet szerint Jézus szamárháton vonult be Jeruzsálembe.

A legkorábbi fennmaradt keresztábrázoláson egy szamárfejü ember lett keresztrefeszítve:


http://kostinek.topcities.com/veitschegger/spottkruz.jpg
http://kostinek.topcities.com/veitschegger/Kreuz.htm

http://www.christentum.ch/images/kruzifix.jpg
http://www.christentum.ch/karfreitag.htm



http://klausmatefi.fw.hu/


Előzmény: Klaus Matefi (127)
Klaus Matefi Creative Commons License 2006.02.18 0 0 143
Kedves Loreto!

Tanulmányom tárgyilagosan, részrehajlás nélkül tárja fel a vallások misztériumainak kozmikus alapjait. Ha bizonyítottan az általam említett kozmikus keresztböl eredeztették YHVH szellemét, akkor miért kellene mást írjak?
Szerinted ezek szereint nem kívánatos Mózes V. könyvéböl (Debarim -הַדְּבָרִים- Deuteronomium) se idézgetni (Halacha -הלכה-; Mitzwot - 613 törvény/tiltás) , vagy hogy képzeled?
A vallások misztériumainak kozmikus eredetfeltárásába ne keverd bele az antiszemitizmust!
Az Ószövetség szerint YHVH (=Marduk=Amun=Zeusz=Jupiter=Krisztus, stb.) haragos és bosszúálló Istenként van számontartva, amit ténylegesen tükröz is a "teremtö Isten" kozmikus eredete:


http://www.kereszteny.hu/biblia/showbook.php?reftrans=2&abbook=N%E1h
Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliája
Náhum próféta könyve
1.2 Indulatos és bosszúálló Isten az ÚR, bosszúálló az ÚR és haragvó. Bosszút áll ellenfelein az ÚR, és haragtartó ellenségeivel szemben.



-1810.02.23. 16:18 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:19,8°Vízöntö ; -Uránusz oppozíció:19,3°Oroszlán ; -Mars quadrat:24,3°Bika ; -Szaturnusz oppozíció:28,1°Skorpió
-A bibliai legenda szerint mikor "Ábrahám saját fiát Izsákot akarta égö áldozatként" "Istennek" "feláldozni", az éppen akkor kialakult kozmikus kereszt (azonos a Sínai Hegyen Mózes által észlelt kereszttel!) "szellemének sugallatára" megváltoztatta a tervét!


-1335.10.15. 23:49 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:11,2°Mérleg ; -Uránusz oppozíció:17,7°Kos ; -Mars quadrat:10,8°Rák ; -Szaturnusz oppozíció:13,4°Bak
(részleges-partiell napfogyatkozás!)
-Az Ószövetség Istenétöl a Sínai Hegyen Mózes által átvett Tízparancsolat (Israel számára) idöpontja, egybeesik Tut Ankh Amun ("élö képe Amun-nak"-Amon, Aamon, Amaun, Ammon, Imen, Amen) fáraó születési idöpontjával!
Tut Ankh Amun (* -1335.10.15., + -1316 )


-927.09.06. 05:23 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:4,1°Szüz; -Uránusz oppozíció:3,9°Hal; -Mars quadrat:5,8°Iker; -Szaturnusz oppozíció:27,5°Skorpió
1Kir 11.11
"Ezért az Úr így szólt Salamonhoz: "Mivel így áll veled a dolog, hogy nem tartottad meg szövetségemet és a törvényeket, amelyeket szabtam, elveszem tőled a királyságot és szolgádnak adom"
Salamon királyhoz egy akkor kialakult kozmikus keresztböl "szólt" YHVH szelleme! Most, hogy Salamon elhagyta atyái "Istenét", újra megjelent, ugyan olyan formában mint régen, de most szövetségkötés helyett büntetést hozott a birodalomra!


-723.02.06. 07:13 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:10,7°Vízöntö; -Uránusz oppozíció:10°Oroszlán; -Mars quadrat:11,2°Bika; -Szaturnusz oppozíció:12,2°Skorpió
-IV. Szalmanasszar asszir király elfoglalta -723-ban Szamariát, majd -722-ben Sargon végleg elpusztította (asszír fogság).


-450.05.18. 04:56 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:20,3°Bika; -Uránusz oppozíció:20,7°Skorpió; -Mars quadrat:13,5°Oroszlán; -Szaturnusz oppozíció:18,7°Vízöntö;( -Neptunusz konjunkció:18,7°Vízöntö
A Purim ünnep kozmikus eredete!


364.01.20. 21:25 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:1,3°Vízöntö; -Uránusz oppozíció:29,6°Rák; -Mars quadrat:25,4°Kos; -Szaturnusz oppozíció:25,9°Mérleg
-Nem véletlenül javasolta Juliánus császár 361 körül a zsidó vallási vezetésnek, hogy térjenek
vissza Jeruzsálembe és építsék fel a Templomot újra!
-A laodiceai zsinat egyik határozata megszüntetni a szombat-ünneplés gyakorlatát és
ehelyett a vasárnap-ünneplésre változtatja!


639.05.08. 21:01 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:19,6°Bika; -Uránusz oppozíció:20,3°Skorpió; -Mars quadrat:22,9°Oroszlán; -Szaturnusz oppozíció:22°Vízöntö
-A mohammedánok elfoglalják 638-ban Jeruzsálemet!
-638 óta találkoznak a zsidók imádkozni a Siratófalnál, panaszkodni a Templom elvesztése miatt!
-Az iszlám naptár 638-ban lett a második Kalifa Umar Ibn al-Chattab által bevezetve.!


910.08.07. 23:13 UT +2.00 Jeuzsálem
Nap-Hold konjunkció:19,1° Oroszlán; -Uránusz oppozíció:12,7° Vízöntö; -Mars quadrat:10,3° Skorpió; -Szaturnusz oppozíció:13,5° Bika
(annular napfogyatkozás!)
A Cluny kolostor alapításának és a reformmozgalom okának "égi" forrása!


1114.12.29. 02:38 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:13,9° Bak; -Uránusz oppozíció:15,5° Rák; -Mars quadrat:10,1°Mérleg; -Szaturnusz oppozíció:10,9°Kos
-A templomosok által felfedezett valódi keresztje Jézusnak!
-Az 1114-ben Esztergomban üllésezö szinódus megtiltja a zsidóknak a földmüvelést. Ettöl kezdve kizárólag kereskedésre, kölcsönügyletekre specializálódnak.


1453.01.10. 01:53 UT +1.00 Straßburg
Nap-Hold konjunkció:29,1° Bak; -Uránusz oppozíció:28,5° Rák; -Mars quadrat:3,1°Bika; -Szaturnusz oppozíció:0,5°Skorpió
-Rosslyn Kápolna építésének motivációja!
-Ausztria föhercegség lesz.
-Machu Picchu építése Viracocha (a Teremtö Isten) tiszteletére!
-A törökök elfoglalják Konstantinápolyt, ez a Kelet-Római Birodalom bukását jelentette!
-A Torinói Lepel a Savoyai herceg tulajdonába megy át!
-Vége a Százéves Háborúnak!
-Johann Valentin Andreae: Chymischen Hochzeit Christiani Rosencreutz Anno 1459
1459 = "Christiani Rosencreutzot egy király 1459-ben lakodalomra hív a kastélyába, és ott megismerkedik a mágikus tudományokkal! (=1453 ! ! !)


1726.05.02. 01:49 UT
Nap-Hold konjunkció:11,3° Bika ; -Uránus oppozíció:11,2°Skorpió ; -Mars quadrat:10,8°Oroszlán ; -Szaturnusz oppozíció:3,5°Vízöntö
Jacub Lejbowicz Frank az 1726-ban realizálódott kereszt "feltünésekor" született, erre alapozta késöbb a nyílvánosságra hozott "messiási" mivoltát!


1999.08.11. 12:09 UT +1.00 Straßburg
Nap-Hold konjunkció:18,4°Oroszlán; -Uránusz oppozíció:14,7°Vízöntö; -Mars quadrat:16,9° Skorpió; -Szaturnusz oppozíció:16,9° Bika
(teljes napfogyatkozás!)
-Az 1999.08.11.-én teljes napfogyatkozással kombinált ("erösített"! ) kozmikus keresztet, a kozmikus hatások királyának is nevezhetjük, de negatív elöjellel!
Azt biztos tudják, hogy erre a napra´"jósolta" Nostradamus (asztrológus, "próféta") a "rettegés Királyát földreszállni"! Egyetlen egy dátumot adott meg és az ez volt (Julian. Kal.!).
Az 1999.08.11.teljes Napfogyatkozással kombinált kozmikus kereszt (a Földhöz képest!), ami a lehetö legerössebb
(negativ értelmü!) kozmikus hatás volt, azonos az egyes vallások által elnevezett "új Ádám , "új Teremtés", "új Ég és Föld", "új égi és földi Jeruszálem", "valódi keresztrefeszítése a "Jézus-Szellemnek"", "idök vége", "a holtak feltámadása", stb.-vel és ez egybe esik Immánuel, Imam Mahdi, Maitreya, stb. "földreszállásával" - születésével.



http://klausmatefi.fw.hu/
Előzmény: Loreto (142)
Loreto Creative Commons License 2006.02.17 0 0 142
Tulajdonképp miért nem elemezted a Nostradamus prófécia (X.72.) minden sorát, illetve az ezzel kapcsolatba hozható négysorosokat?
A kutatók tekintélyes része, szinte kivétel nélkül, egy ÖNÁLLÓ akarattal, személyiséggel, intelligenciával rendelkező szellemiségnek tekinti a Rettegés Királyát, az Antikrisztust. Vannak a centuriák között jócskán még róla, a várható tevékenységéről szóló versszakok.

Szerintem az eljövendő Antikrisztus nem kapcsolható a zsidósághoz.
Elég bizarr, hogy mindenféle negatív jelzőkkel, és az emberiség rákfenéjéhez, a neoliberális pénzügyi oligarchiához, társítod. Ezzel csak az antiszemitizmust gerjeszted. Nem szerencsés ha tovább szítod azáltal, hogy az összes létező negatív erőt a zsidósággal hozod összefüggésbe, a legváltozatosabb módon.

Nostradamus inkább keleti származásúnak, eszmeiségűnek, hangsúlyozottan nyugatellenesnek, láttatja az Antikrisztust.

Érdekes, ha rombolásról, pusztításról, szellemi invázióról van szó, mindjárt sokan a judaizmusra asszociálnak. Persze, ha ismerik az Ószövetséget, a Talmudot, akkor ezt nem lehet véletlennek tartani. :)
Előzmény: Klaus Matefi (141)
Klaus Matefi Creative Commons License 2006.02.17 0 0 141
---http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9118949&la=49881254
Rejtélyes dolgok
"Jeruzsálem Magyarországon?" topic
Loreto 2005.03.25 16:47:18 (207)

Klaus a mormonokról hol ír a topicokban? Az 1999.08.11-i eseményekkel kapcsolatban érdekelne, ezért kérdem.
---


Ettöl még sokat nem tudtam meg, hogy mire gondoltál akkoriban.

Az általad ajánlott cikk http://farshores.org/king.htm tartalmát eddig még nem ismertem, köszönöm a forrást.
Az 1999.08.11.-i Napfogyatkozással hatásfokozott kozmikus kereszt "szellemi hatása" az évezredek óta várt Marduk=Amun=YHVH=Zeusz=Jupiter=Krisztus, stb. "újraeljövetelévet" jelezte, ami persze egy misztérium. Ilyen és ehhez hasonló konstellációk okozhatnak viharokat, földrengéseket, vulkánkitöréseket, stb. .
Olaszországban volt némi földmozgás, de a vallások által ehhez az idöponthoz füzött remények nem váltak be, természetesen a "holtak feltámadása" is elmaradt a hús-vér ember szintjén!


Nostradamus egyértelmüen az általam említett kozmikus kereszt szellemének az eljövetelét jelezte elöre, ami a történelem folyamán az elöfordulásakor szoros kapcsolatban állott a zsidó nép történetével:


-1810.02.23. 16:18 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:19,8°Vízöntö ; -Uránusz oppozíció:19,3°Oroszlán ; -Mars quadrat:24,3°Bika ; -Szaturnusz oppozíció:28,1°Skorpió
-A bibliai legenda szerint mikor "Ábrahám saját fiát Izsákot akarta égö áldozatként" "Istennek" "feláldozni", az éppen akkor kialakult kozmikus kereszt (azonos a Sínai Hegyen Mózes által észlelt kereszttel!) "szellemének sugallatára" megváltoztatta a tervét!


-1335.10.15. 23:49 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:11,2°Mérleg ; -Uránusz oppozíció:17,7°Kos ; -Mars quadrat:10,8°Rák ; -Szaturnusz oppozíció:13,4°Bak
(részleges-partiell napfogyatkozás!)
-Az Ószövetség Istenétöl a Sínai Hegyen Mózes által átvett Tízparancsolat (Israel számára) idöpontja, egybeesik Tut Ankh Amun ("élö képe Amun-nak"-Amon, Aamon, Amaun, Ammon, Imen, Amen) fáraó születési idöpontjával!
Tut Ankh Amun (* -1335.10.15., + -1316 )


-927.09.06. 05:23 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:4,1°Szüz; -Uránusz oppozíció:3,9°Hal; -Mars quadrat:5,8°Iker; -Szaturnusz oppozíció:27,5°Skorpió
1Kir 11.11
"Ezért az Úr így szólt Salamonhoz: "Mivel így áll veled a dolog, hogy nem tartottad meg szövetségemet és a törvényeket, amelyeket szabtam, elveszem tőled a királyságot és szolgádnak adom"
Salamon királyhoz egy akkor kialakult kozmikus keresztböl "szólt" YHVH szelleme! Most, hogy Salamon elhagyta atyái "Istenét", újra megjelent, ugyan olyan formában mint régen, de most szövetségkötés helyett büntetést hozott a birodalomra!


-723.02.06. 07:13 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:10,7°Vízöntö; -Uránusz oppozíció:10°Oroszlán; -Mars quadrat:11,2°Bika; -Szaturnusz oppozíció:12,2°Skorpió
-IV. Szalmanasszar asszir király elfoglalta -723-ban Szamariát, majd -722-ben Sargon végleg elpusztította (asszír fogság).


-450.05.18. 04:56 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:20,3°Bika; -Uránusz oppozíció:20,7°Skorpió; -Mars quadrat:13,5°Oroszlán; -Szaturnusz oppozíció:18,7°Vízöntö;( -Neptunusz konjunkció:18,7°Vízöntö
A Purim ünnep kozmikus eredete!


364.01.20. 21:25 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:1,3°Vízöntö; -Uránusz oppozíció:29,6°Rák; -Mars quadrat:25,4°Kos; -Szaturnusz oppozíció:25,9°Mérleg
-Nem véletlenül javasolta Juliánus császár 361 körül a zsidó vallási vezetésnek, hogy térjenek
vissza Jeruzsálembe és építsék fel a Templomot újra!
-A laodiceai zsinat egyik határozata megszüntetni a szombat-ünneplés gyakorlatát és
ehelyett a vasárnap-ünneplésre változtatja!


639.05.08. 21:01 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:19,6°Bika; -Uránusz oppozíció:20,3°Skorpió; -Mars quadrat:22,9°Oroszlán; -Szaturnusz oppozíció:22°Vízöntö
-A mohammedánok elfoglalják 638-ban Jeruzsálemet!
-638 óta találkoznak a zsidók imádkozni a Siratófalnál, panaszkodni a Templom elvesztése miatt!
-Az iszlám naptár 638-ban lett a második Kalifa Umar Ibn al-Chattab által bevezetve.!


910.08.07. 23:13 UT +2.00 Jeuzsálem
Nap-Hold konjunkció:19,1° Oroszlán; -Uránusz oppozíció:12,7° Vízöntö; -Mars quadrat:10,3° Skorpió; -Szaturnusz oppozíció:13,5° Bika
(annular napfogyatkozás!)
A Cluny kolostor alapításának és a reformmozgalom okának "égi" forrása!


1114.12.29. 02:38 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:13,9° Bak; -Uránusz oppozíció:15,5° Rák; -Mars quadrat:10,1°Mérleg; -Szaturnusz oppozíció:10,9°Kos
-A templomosok által felfedezett valódi keresztje Jézusnak!
-Az 1114-ben Esztergomban üllésezö szinódus megtiltja a zsidóknak a földmüvelést. Ettöl kezdve kizárólag kereskedésre, kölcsönügyletekre specializálódnak.


1453.01.10. 01:53 UT +1.00 Straßburg
Nap-Hold konjunkció:29,1° Bak; -Uránusz oppozíció:28,5° Rák; -Mars quadrat:3,1°Bika; -Szaturnusz oppozíció:0,5°Skorpió
-Rosslyn Kápolna építésének motivációja!
-Ausztria föhercegség lesz.
-Machu Picchu építése Viracocha (a Teremtö Isten) tiszteletére!
-A törökök elfoglalják Konstantinápolyt, ez a Kelet-Római Birodalom bukását jelentette!
-A Torinói Lepel a Savoyai herceg tulajdonába megy át!
-Vége a Százéves Háborúnak!
-Johann Valentin Andreae: Chymischen Hochzeit Christiani Rosencreutz Anno 1459
1459 = "Christiani Rosencreutzot egy király 1459-ben lakodalomra hív a kastélyába, és ott megismerkedik a mágikus tudományokkal! (=1453 ! ! !)


1726.05.02. 01:49 UT
Nap-Hold konjunkció:11,3° Bika ; -Uránus oppozíció:11,2°Skorpió ; -Mars quadrat:10,8°Oroszlán ; -Szaturnusz oppozíció:3,5°Vízöntö
Jacub Lejbowicz Frank az 1726-ban realizálódott kereszt "feltünésekor" született, erre alapozta késöbb a nyílvánosságra hozott "messiási" mivoltát!


1999.08.11. 12:09 UT +1.00 Straßburg
Nap-Hold konjunkció:18,4°Oroszlán; -Uránusz oppozíció:14,7°Vízöntö; -Mars quadrat:16,9° Skorpió; -Szaturnusz oppozíció:16,9° Bika
(teljes napfogyatkozás!)
-Az 1999.08.11.-én teljes napfogyatkozással kombinált ("erösített"! ) kozmikus keresztet, a kozmikus hatások királyának is nevezhetjük, de negatív elöjellel!
Azt biztos tudják, hogy erre a napra´"jósolta" Nostradamus (asztrológus, "próféta") a "rettegés Királyát földreszállni"! Egyetlen egy dátumot adott meg és az ez volt (Julian. Kal.!).
Az 1999.08.11.teljes Napfogyatkozással kombinált kozmikus kereszt (a Földhöz képest!), ami a lehetö legerössebb
(negativ értelmü!) kozmikus hatás volt, azonos az egyes vallások által elnevezett "új Ádám , "új Teremtés", "új Ég és Föld", "új égi és földi Jeruszálem", "valódi keresztrefeszítése a "Jézus-Szellemnek"", "idök vége", "a holtak feltámadása", stb.-vel és ez egybe esik Immánuel, Imam Mahdi, Maitreya, stb. "földreszállásával" - születésével.



http://klausmatefi.fw.hu/
Előzmény: Loreto (136)
Klaus Matefi Creative Commons License 2006.02.17 0 0 140
---Abban az idézetben a próféták halálával kapcsolatban egyszerűen összekevered az okot és az okozatot. Ha ezt nem fogod fel, szomorú rád nézve. Azt mondod, ha valaki felfedi az igazságot, annak meg kell halnia, tehát ha valaki meghal, az biztosan felfedte az igazságot. Mekkora marhaság!---

Az utolsó mondatod pont illik az eddigi "eszmefuttatásaidra". Ha az általam idézett részek nem világosítottak fel kellöképpen arról, hogy a misztériumok titkait örzök a titkok kifecsegöit halállal fenyegették, és alkalmazták is rájuk, akkor nem lehetsz egy könnyü felfogású ember. Vagy netán te is tagja vagy egy ilyen szervezetnek? Akkor máris érthetö a hozzáállásod!... Tudniillik, hogy azoknak áll és állt csak az érdekében, hogy ezeknek a misztériumoknak a kozmikus vonzatai ne legyen a nyilvánosság elött elismerve! Az átlag embernek nem érdeke ezt akadályozni...


---Egyébként érdekes, hogy butaságnak titulálod, amiket írok, de semmit nem tudsz belőle észérvekkel cáfolni. Igazán megpróbálhatnád.---

Semmi értelmes dolgot nem vetettél fel, amit észérvekkel kéne cáfolni. Te kérdöjelezed meg azt, hogy az igen nagy fejlettségi szinten müködö Mezopotámiai asztronómus-asztrológus papok azt a szabadszemmel látható bolygót ismerték volna, melynek közremüködésével kialakult kozmikus keresztböl eredeztették saját "teremtö Istenüket" Mardukot, amit aztán az Ószövetség YHVH néven továbbápolt. A kabbalah "Isten 72 szellemének" ("Shem ha Mephorash") kozmikus ismerete is az ösi Mezopotámiából származott, tehát nem a 9. századi "európai találmány" volt...

Mint ahogy leírtam több helyen, a misztériumok kozmikus titkai bizonyítottan az Uránusz planéta függvényei. Ennek az ismeretnek a nyilvánosságra kerülése ellen az elmúlt évezredekben, évszázadokban mindent elkövettek, nem riadtak vissza semmitöl.

A XXI. század elején, közel hét évvel a várva-várt "feltámadás" (Krisztus újraeljövetele) után itt az ideje, hogy az átlag ember is megismerkedjen ezen kozmikus törvényszerüségekkel, melyek nem váltották be a hozzájuk füzött utópisztikus, mesebeli elképzeléseket, mert nem válthatták be!


Mint ahogy az Ábrahám, Mózes, Jézus, stb. -féle bibliai legendákra nincsen egy szem bizonyíték se, és mégis a szabadkömüves páholyokban YHVH-t, mint az "Univerzum Nagy Építészét" ("Great Architect of the Universe") imádják (már pedig minden idökben a szellemi elitet igyekeztek magukhoz vonzani!), így a szabadszemmel mindig is látható Uránusz planéta nem szorul semmiféle bizonyításra. Vagy mint a "sötét középkorban" kezdjük mi is letagadni a csillagokat az égröl?


http://klausmatefi.fw.hu/
Előzmény: Shatner (139)
Shatner Creative Commons License 2006.02.16 0 0 139
Egyébként érdekes, hogy butaságnak titulálod, amiket írok, de semmit nem tudsz belőle észérvekkel cáfolni. Igazán megpróbálhatnád.

Abban az idézetben a próféták halálával kapcsolatban egyszerűen összekevered az okot és az okozatot. Ha ezt nem fogod fel, szomorú rád nézve. Azt mondod, ha valaki felfedi az igazságot, annak meg kell halnia, tehát ha valaki meghal, az biztosan felfedte az igazságot. Mekkora marhaság! (Bocs, de ha már te is minősítgetsz, én is megtehetem. Én legalább megindokoltam.)

Most már tényleg befejezem. Ha esetleg valami értelmeset írsz, akkor reagálok.
Előzmény: Klaus Matefi (137)
Shatner Creative Commons License 2006.02.16 0 0 138
"Szeretek vitatkozni, de csak vitaképes partnerekkel."

Én is így vagyok vele, ezért részemről befejeztem.
Előzmény: Klaus Matefi (137)
Klaus Matefi Creative Commons License 2006.02.16 0 0 137
---Jellemző logikai bukfenc:
"Aki a jövö fátylát felfedi, az elárulja az Istenek titkait és annak meg kell halnia! Igy a próféták halála a legbiztosabb bizonyítéka annak, hogy az igazságot hírdették!"

Miért is bizonyíték? Ha tévedtek volna még ma is élnének? Erre már nehéz szalonképes jelzőt találni---

Ne haragudj, de butaságokat írkálsz...
A többivel kapcsolatosan is...
Szeretek vitatkozni, de csak vitaképes partnerekkel.


http://klausmatefi.fw.hu/
Előzmény: Shatner (135)
Loreto Creative Commons License 2006.02.16 0 0 136
Már megjelöletem az eseményt közel egy éve a Jeruzsálem Magyarországon? című topicban. Azóta sem válaszoltál rá (és kérdést sem tettél fel vele kapcsolatban).
Szóval a mormonok fővárosában, Salt Lake Cityben, történtekre utaltam.

http://farshores.org/king.htm

Érdemes keresgélni a neten az eseménnyel kapcsolatban további írásokat, beszámolókat, főként ezoterikus szempontból elemzőeket.
Többek között asztrológusok, parakutatók, Nostradamus-kutatók tanulmányai is rendelkezésre állnak.

Előzmény: Klaus Matefi (131)
Shatner Creative Commons License 2006.02.16 0 0 135
"Létezik 1871 előttről fennmaradt írásos utalás az Uranusra?"

Nem akartam semmit sem bizonyítani, egy eldöntendő kérdést tettem fel. Bemásoltál egy halom idézetet, aminek semmi köze az Uranushoz, ebből arra következtetek, hogy a válaszod ennyi: "Nem létezik."

Azt látom, hogy sokmindent titokban tartottak, de ebből még nem következik, hogy az Uranusról tudtak volna. Az még nem merült fel benned, hogy ha egyébként szabad szemmel oly könnyen felfedezhető, miért csak olyanok fedezték fel, akik titkos társaságok tagjaiként sutyorogtak róla?

Jellemző logikai bukfenc:
"Aki a jövö fátylát felfedi, az elárulja az Istenek titkait és annak meg kell halnia! Igy a próféták halála a legbiztosabb bizonyítéka annak, hogy az igazságot hírdették!"

Miért is bizonyíték? Ha tévedtek volna még ma is élnének? Erre már nehéz szalonképes jelzőt találni. :)

"De ha be tudod bizonyítani, hogy az Uránusz nem volt látható, hát akkor elismerésem..."

Ki állította, hogy nem volt látható. Egy dolog látni sokezernyi hasonló fényű csillaggal együtt és egy teljesen más dolog felismerni, hogy bolygó. Ezek szerint még tényleg sosem néztél fel az égboltra. Ha valaki pontosan megmondaná hol keresd, akkor sem találnád meg.
Előzmény: Klaus Matefi (132)
notwe Creative Commons License 2006.02.16 0 0 134

Mitől ne volna racionalitás az általad említett empirikus tapasztalatszerzés, amit könnyűszerrel ellenőriztethetsz és igazoltathatsz szinte bárki mással?”


Például attól, hogy a tapasztalatok megmagyarázását és nem a megszerzését szokás racionálisnak (vagy nem racionálisnak) mondani.


Pl. hogy meleg valami, akár a kutyám tapasztalata is lehet, amikor nem eszi meg a forró levest. Persze tudom, hogy ő nagyon okos. Nyilván ő is racionálisan szerzi be a tapasztalatait. Pl. mikor eldöntötte, hogy beledugja azt a szép nyelvét a levesbe.


De, inkább hagyjuk, túl sok mindent tudsz biztosan ahhoz, hogy élvezném a vitát veled. Hiszen, minden bent van az értelmező szótárban, nem de?


Pl. azon gondolkodtál, hogy miért írtál „empirikus tapasztalatszerzés”-t és mért nem csak „tapasztalatszerzés”-t?


Ha valamit sértőnek találtál, akkor meg tényleg bocs érte. :)

Előzmény: Powaqqatsi (128)
Klaus Matefi Creative Commons License 2006.02.16 0 0 133
Kedves Shatner!

Te, mint a titkos ismeretek és társaságok nagy "ismeröje" esetleg tudnál e választ adni arra, hogy az amarikai 2000. és 2004. elnökválasztás két oszlopos tagjának Georg Bushnak és John Kerrynek vannak e közös vonatkozásaik???

Üdv


http://klausmatefi.fw.hu/
Előzmény: Shatner (129)
Klaus Matefi Creative Commons License 2006.02.16 0 0 132
----Mi alapján állítod, hogy ismerték? Szép kis összeesküvéselmélet, hogy beavatottak szűk köre ismerte, de titokban tartotta. Miért tettek volna ilyet?----

Az ilyen "összeesküvéselmélet" meséket meg nyugodtan kihagyhatod, hisz ha egy kicsit is jártas vagy a dolgokban, akkor tudhatnád, hogy számtalan ezotérikus dolog nincs a nagyközönség orrára kötve...

Néhány idézet az asztrológiai alapokon nyugvó misztériumok titokbantartásával kapcsolatosan:

Horneffer August:Symbolik der Mysterienbünde (1924)(S.19.) Die Geheimhaltung religiös-magischer Mittel ist uralt!
(S.23.) In den antiken Mysterienbünden wurde es mit der Pflicht der Geheimhaltung bekanntlich sehr streng gehalten, der Verräter wurde schwerbedroht und entging nicht der allgemeinen Verachtung.
--(19. old.)A vallásos-mágikus eszköz titoktartása ösrégi!
(23. old.)Az antik misztériumszövetségekben köztudottan kötelezöen nagyon szigorúan betartották a titoktartást, az áruló súlyosan meg lett fenyegetve és nem menekült az általános megvetés elöl.--


Dr. Szántó Konrád: A Katolikus Egyház Története (1983)(115.old.) A titoktartási fegyelem értelmében az oltáriszentség titkát, a hitvallást és a Miatyánkot, a Szentháromság és megtestesülés tanát, továbbá az Istentiszteletek egy részét, így a keresztséget és a szentmise áldozati részét az idegenek elött titokban kell tartani!


Babits Antal: Bibliai Nevek és Fogalmak (1988)(132.old.) Jövendömondás: az izraeliták számára, mindenfajtája tilos volt! Az izraelitáknak halálbüntetés terhe mellett meg volt tiltva démon szelleménél tudakolódzni! (asztrológia)


Lennhoff Eugen: Internationales Freimaurerlexikon (1932)(S.104)"Audi, vide, tace"! "Sieh, höre, schweige"! Die Vereinigte Großloge von England nahm 1813 diesen Spruch als Motto an. Eine in allen Weltliteraturen sprichtwörtliche Lebensregel!
--"Audi, vide, tace"! "Nézz, hallj, hallgass"! Az Egyesült Angol Nagypáholy 1813-ban jelmondatának választotta. Minden világirodalomban egy közmondásszerü szabály!--


Jüdische Almanach: (Alchimie)(S.156) Diese Tat ("Geheimnis der Geheimnisse" - "Stein der Weisen") wird Messiás-Gesabte der Gerechten genant und darf nicht einem Am-ha-Aarez(Unwissenden) mitgeteilt werden.
--Ez a tett ("A titkok titka" - "A bölcsek köve") lesz az igazak felkent Messiásának nevezve és nem szabad egy mit sem sejtövel közölni.--


Bondegger Harry: Die höhere Medizin, Alchemista Redivivus oder die reelle Seite der Alchimie (1908)(S.12) Mache niemand mit seinem Inhalte bekannt, gib es nicht in die Hände der Feinde, den es enthält das Geheimnis der Geheimnisse aller Alchimisten vollkommen. Eine so wertvolle Perle ist nicht den Schweinen und Unwürdigen preiszugeben, denn sie ist ein großes Geschenk Gottes! Und wenn du das Geheimnis kennst, so verbieten wir dir bei Strafe des Bannes, jemandem dasselbe zu enthüllen; denn wer es enthült, ist vor Gott verflucht. Und deshalb haben es die Philosophen stets so geheim gehalten und werden es mit Gottes Hilfe auch in Zukunft geheim halten!
--Senki se tegye az ö mondanivalóját ismertté, ne add ezt az ellenség kezébe, ez az összes alkémista titkának titkát tartalmazza. Egy ilyen értékes gyöngyöt ne szolgáltass ki a disznóknak és a méltatlanoknak, ez egy nagy ajándéka Istennek! Ha te ismered a titkot, megtiltjuk neked büntetés terhe mellett, valakinek ugyanazt leleplezni; mert aki ezt leleplezi, Isten elött átkozott. És ezért ezt a filozófusok állandóan titokban tartották és Isten segítségével a jövöben is titokban lesz tartva.--


Blavatsky H.P.: Isis Entschleiert (1907)(S.266)Hindu Lehre: Das obere Dreieck Enthält den unasdrückbaren Namen - AUM, das unter Todesstrafe nur mental ausgesprochen werden darf!
Die chaldäische Lehre: Enthält den unaussprächlichen Namen: En-Soph, das Grenzenlose, Unendliche, dessen Namen niemandem bekannt ist, ausgenommen den Intiirten, und unter Todesstrafe nicht ausgesprochen werden durfte!
--Hindu tanítás: A felsö háromszög (a hatágú csillag felfelé mutató háromszöge) a kimondhatatlan nevet tartalmazza - AUM, amit csak halálbüntetés terhe alatt lehet kiejteni.
A káldeai tanítás: Tartalmazza a kimondhatatlan nevet: En-Soph, a "Határtalan", "Végtelen", ezek a nevek senki elött se ismertek, kivéve
a beavatottak, és nem volt szabad kiejteni, halálbüntetés terhe mellett!--


Gressmann Hugo: Der Messias(1929)(S.435) Wer den Schleier der Zukunft gelüftet, verrät das Geheimnis der Götter und Muß deshalb sterben! So ist der Tod des Propheten der sicherste Beweis für die Wahrheit dessen, was verkündet hat!
--Aki a jövö fátylát felfedi, az elárulja az Istenek titkait és annak meg kell halnia! Igy a próféták halála a legbiztosabb bizonyítéka annak, hogy az igazságot hírdették!--


Lewi Eliphas: Transzendentale Magie (II/102) Ihr, die ihr durch Werke mächtig werden wolt, sagt niemand euere geheimnisten Gedanken! (S.107) Alle Magier, die ihr Werke unter die Leute brachten, starben eines gewaltsamen Todes, und mehrere, wie Cardanus, Schröpffer, Cagliostro und viele andere, sind zum Selbstmord gebracht worden!
--Ti, akik a müveteken keresztül akartok hatalmat, senkinek ne mondjátok el a legtitkosabb gondolataitokat. Minden mágus, aki a müvét az emberek közé vitte, eröszakos halált halt, és többen, mint Cardanus, Schröpffer, Cagliostro és sokan mások az öngyilkosságba lettek hajszolva!--


Lewi Eliphas: A nagy misztérium(79.old.) A katolikus hit a tömegek körében egy titkon keresztül kap bebocsájtást, amit maga a pápa se ismer! Ez a misztériumok titka!


Szóval ezeket a "mühelytitkokat" az elmúlt évezredekben igen szigorúan örizték, a hívö erröl semmit se tudhatott!


http://ezo.hu/index.phtml?rovat=1455
A Kabbala története
A kabbalista kozmológia nagyrészt Babilon (a Kr. e. 3000 körüli, ősi Mezopotámia) bölcseletének hatását mutatja, hiszen olyan mindenséget feltételez, ame-lyet hierarchiába rendeződött angyal- és démonsereg népesít be, míg a palesztinai zsidó misztikus ha-gyomány erőteljes platonikus beütésével a kabbala filozófiájának alapját szolgáltatja.

A szabadkőművesek valamennyi templomát kabbalista elvek szerint tervezték, a bejárati ajtó előtt az isteni kettősség két oszlopával, s az épület fókuszában álló nagyteremmel, amely Salamon templomára kíván utalni.
Annak a központi helyiségnek a padlója, amelyben a szabadkőműves rítusok zajlanak, kockadíszes, ami az univerzális erők kölcsönös függőségét jelképezi. Mindezek a szimbólumok a legfőbb taneszközként funkcionáló, úgynevezett rajztáblán is megismétlődnek: ez voltaképp egyfajta táblakép, amely szintén a Napot és a Holdat ábrázolja a templom fölötti égen. Ez azt akarja kifejezni, hogy a Földet irányító elvek az égben is érvényesülnek. A Nap és a Hold között gyakran szerepel Istennek, a Mindenség Nagy Mérnökének héber betűkkel írott Legszentebb Neve is. Alatta pedig a földet és mennyet összekötő Jákob létrája látható, amelynek három foka a három magasrendű világot jelképezi (a Kiáramlást, a Teremtést és az Alakítást). A szabadkőműves szóhasználat hitnek, reménynek és szeretetnek nevezi ezeket, azokra a tulajdonságokra utalva, amelyek a tagoktól beavatásuk bármely fokán vagy szintjén elvárhatók.

A szabadkőművesek rítusaikban is kizárólag a kabbalára jellemző titkos tant őrzik.

A kabbala titkait őrzői kétezer éven át jó okkal rejtegették.
Ám minden egyes nemzedéknek az a feladata, hogy meglelje a maga külön, szellemi fejlődéshez és önismerethez vezető útját, épp, ahogy a gyermeknek is önmagának kell kitapasztalnia a világot, függetlenül attól, milyen pontosan írták le számára szülei e világ örömeit és veszélyeit.

Paul Roland: A Kabbala alapjai



----Fontos kérdés: Létezik 1871 előttről fennmaradt írásos utalás az Uranusra?----

Remélem, hogy ezt a kérdésedet ezek után te se fogod megismételni...
Az elmúlt néhány évtized egyes történelmi eseményeiröl se rendelkezik az átlagember hitelt érdemlö bizonyítékokkal, akkor hogy gondolod, hogy a vallások és titkos társaságok misztériumainak rejtettségét eddig biztosító Uránusz bolygóról rendelkezne...
De ha be tudod bizonyítani, hogy az Uránusz nem volt látható, hát akkor elismerésem...

Az Uránusz planéta a kulcsa a "Shem ha Mephorash" rejtettségének, ami idöröl idöre biztosította a kozmikus titkok (pl. Jézus születése, "betlehemi csillag", Jézus keresztrefeszítése, a zsidó vallás misztériuma, a Templomosok titka, és még sorolhatnám!) kideríthetetlenségét!



----Az pedig igazságtalanság, hogy a Vénuszt, a Hold után az éjszakai égbolt második legfényesebb égitestjét teljesen mellőzöd.

A Vénusz bolygónak semmi köze a "Shem ha Mephorash"-hoz! A misztériumok pentagrammájának nincs köze a Vénusz bolygóhoz, annak ellenére, hogy a Nap-Vénusz konjunkciók helyeit összekötö egyenesek egy pentagrammát képeznek.
Előzmény: Shatner (129)
Klaus Matefi Creative Commons License 2006.02.16 0 0 131
----Elolvastad egyáltalán a hozzászólásomat vagy csak átfutottál rajta lendületből?
Egy szóval nem említettem a WTC elleni támadást a próféciával kapcsolatban.
Én arra az égi eseményre gondoltam, amely drámai következményekkel járt a földi környezetére is 1999. augusztus 11-én! Ne nézzél már teljesen amatőrnek!
----

Nem annak nézlek, hanem kezdönek, mert ha állítassz valamit, akkor az eseményt amire gondolsz meg kell hogy jelöljed. Most is csak beszélsz minden konkrétum nélkül. Tehát milyen "égi eseményre gondoltál, amely drámai következményekkel járt a földi környezetére is 1999. augusztus 11-én!"???

Az eredeti szöveged:

"Mi van akkor, ha Nostradamus az ominózus napfogyatkozáskor az USA-beli, mint Új Jeruzsálemben történt, eseményre gondolt, nem pedig a Pannóniában földreszált Nibirura? :) Az előbbi jelenség mindenesetre sokkal nagyobb port vert fel, látványosabb és mindenekelőtt az utolsó idők eseményeibe tényszerűen beilleszthető volt."



----Azt picit furcsállom, hogy el tudod vonatkoztatni az asztrológiát a lélekvándorlás tanától, amikor éppen ez a mechanizmusának egyik sarokköve...----

Ne keverd össze a szellemet a lélekkel. A test a lélek hordozója, tehát test nélkül lélek sincsen! Nem a lélekvándorlásra épül az ösi asztrológia, hanem az asztrológiára próbálták a lélekvándorlás hipotézisét ráültetni.



----Egy asztrológus, aki nem hisz a lélekvándorlásban...Klaus egyedi jelenség vagy.., egy majdnem ateista csillagfejtő.----

Célom nem a vak hit, hanem a megtapasztalás útján történt ismeretek elsajátítása. Tehát keresek, kutatok, szelektálok.
A tanulmányommal kapcsolatosan kikértem egy bizonyos személy véleményét, aki a "Német Asztrológiai Szövetség" vezetöje, és a rövid válaszában az elfoglaltsága mellett az érdektelenségére hivatkozott, mert Ö ateista!


A továbbiakban pedig örömmel figyelem majd a jelzett bejegyzéseimhez füzendö tárgyilagos kritikáidat...
Előzmény: Loreto (130)
Loreto Creative Commons License 2006.02.15 0 0 130
Elolvastad egyáltalán a hozzászólásomat vagy csak átfutottál rajta lendületből?
Egy szóval nem említettem a WTC elleni támadást a próféciával kapcsolatban.
Én arra az égi eseményre gondoltam, amely drámai következményekkel járt a földi környezetére is 1999. augusztus 11-én! Ne nézzél már teljesen amatőrnek!

Itt az a probléma - többek között -, hogy nem tudsz más - hiteles - módszert elképzelni, az átörökített asztrológiai módszertanon kívül, a felsőbb világok üzeneteinek, illetve a Nostradamus-féle előrejelzések "dekódolására".

Egyébként nem szükséges foglalkozni minden körülmények között a precesszióval, mert bizonyos síkok jelenségeinek értelmezésénél csak összezavarná a kifejtést. Nagyon eretnek gondolatnak hangzik?

Egyébként én csak esténként tudok fórumozni, napközben nagyon ritkán, ezért válaszolni is.

Azt picit furcsállom, hogy el tudod vonatkoztatni az asztrológiát a lélekvándorlás tanától, amikor éppen ez a mechanizmusának egyik sarokköve...
A lélekfejlődés EGY életen át... Nem hangzik meggyőzően, ráadásul totálisan atomizálná, a dinamikus lelki aspaktusától fosztaná meg az embert, és tágabb környezetét is. Nem csak egy vallás nem létezhet a lélek halhatatlanságába vetett hit nélkül, hanem az idealista szemléletmód sem, mint az ember legősibb életérzésének vetülete. Egy asztrológus, aki nem hisz a lélekvándorlásban...Klaus egyedi jelenség vagy.., egy majdnem ateista csillagfejtő.
Előzmény: Klaus Matefi (124)
Shatner Creative Commons License 2006.02.15 0 0 129
Fontos kérdés: Létezik 1871 előttről fennmaradt írásos utalás az Uranusra? Természetesen nem bizonyítható, hogy nem ismerték, de ha valaki felnézett már az égboltra, az elképzelheti mennyi realitása van a leghalványabb látható csillagok fényességével rendelkező égitest bolygó voltának szabad szemmel való felismerésének. (John Flamsteed is csillagnak nézte, ha jól értem.) Tegyük hozzá, hogy rendkívül lassan elmozduló objektumról van szó. Ehhez olyan részletes csillagtérképre lenne szükség, amely akkoriban nemigen létezhetett.

Mi alapján állítod, hogy ismerték? Szép kis összeesküvéselmélet, hogy beavatottak szűk köre ismerte, de titokban tartotta. Miért tettek volna ilyet?

Az pedig igazságtalanság, hogy a Vénuszt, a Hold után az éjszakai égbolt második legfényesebb égitestjét teljesen mellőzöd. Az igaz, hogy a Naptól nem tud túlságosan eltávolodni, de azért együttállása van vele és egy elfuseráltabb kereszt alakzatban is részt vehet esetleg. (A szögadatok alapján nem kell derékszögben elhelyezkedniük egymáshoz viszonyítva.)
Előzmény: Klaus Matefi (127)
Powaqqatsi Creative Commons License 2006.02.15 0 0 128
> "Ha beledugom a teámba a kezemet és meleg, akkor tudom, hogy meleg. Hol van ebben a racionalitás? Vagy ez nem tudás szerinted? Akkor mi?"

Hátha tényleg nem értetted, amit olvastál, ezért közösen idézzük fel, hogy mit jelent az, hogy valami "racionális"!

A Magyar Értelmező Kéziszótár meghatározása a következő: "Racionális: 1. Értelemmel felfogható, az ész törvényein alapuló. 2. Ésszerű, logikus."

Ha a kezeddel érzékeled, hogy egy ital meleg, akkor az így szerzett ismeretanyagot fel tudod fogni az értelmeddel? Ellentmond-e az ész törvényeinek, hogy egy csésze tea esetenként meleg lehet? Logikus-e, hogy a hőérzékeléseddel szerzett ismeret valóságos lehet, és hogy mások is melegnek neveznék a teádat?

Mitől ne volna racionalitás az általad említett empirikus tapasztalatszerzés, amit könnyűszerrel ellenőriztethetsz és igazoltathatsz szinte bárki mással?

Ami pedig az esetleges megbántásom miatt kinyilvánított aggodalmad illeti, ha a jövőben inkább konkrét kifogásokkal élnél az általánosító "marhaságokat írtál" stílusú erőlködés helyett, a lelkiismereted is nyugodtabb lehetne, és a fórumozással is többre mennénk. Olcsó sértegetésekre nem vagyok kíváncsi.
Előzmény: notwe (116)
Klaus Matefi Creative Commons License 2006.02.15 0 0 127
Egy rövid ismertetö, hogy mi is az a "Shem ha Mephorash":

Nem csak a "teremtő Isten" fogalma, kozmikus titka származik az ősi Mezopotámiából, a mai Irak területéről, de az Ószövetség által átvett teremtés története (a babiloni Enuma elis [1*]), a Noé-féle legenda (ahol a sumer Gilgames eposzban szereplö Um-napisti szerepét veszi át Noé!) és természetesen a kabbalisztikus titkos ismeretek is!
A kabbalát a nyolcszázas évek közepe felé Aharon Ben Shmuel HaNassi juttatta el Bagdadból Európába, de ez nem azt jelenti, hogy a korábbi korokban a zsidóság beavatottjainak ne lett volna birtokukban ez a hermetikus ismeret. Ábrahám (Ur városában [2*] született, Ó-Babilonban) tisztában volt az ősi mezopotámiai, egyiptomi misztériumokkal és a titkos asztrológiai ismeretekkel is, amire a későbbiekben Mózes és Salamon is szert tettek.

A zsidó kabbala tradíciója a "72 öttagú angyal" ("Isten 72 neve", "Isten 72 szelleme") - "Shem Ha-Mephoresh"- titkán nyugszik. Az alapgondolata az, hogy az egyetemes Istennévnek magában kell foglalnia a mindenséget.
A "Shem ha Mephorash" a hagyományos YHVH-ból (Jod-He-Vau-He, יהוה, Jeve, Jehovah, Tetragrammaton, "Az vagyok, aki vagyok"- אהיה - Ehyeh asher ehyeh) van eredeztetve!


A Tetragrammaton képszerü kabbalisztikus ábrázolása 1612-böl:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/1/1d/Shefa_Tal-1.png

Többféle kabbalisztikus "magyarázat" létezik "Isten 72 nevével" kapcsolatosan:

HV HY = He-Vau-He-Jod [3*] (Jobbról kell olvasni!)

Jod =10 =10
He-Jod =5+10 =15
Vau-He-Jod =6+5+10 =21
He-Vau-He-Jod =5+6+5+10 =26
Összeg=72

Héberül leírva és felfelé haladva csökkentve minden szinten az utólsó betűvel, végül kiad egy háromszöget. Ezeknek a héber betűknek a számértékösszege = 72, ami úgymond utalás "Isten 72 nevére", szellemére!
Itt a számértékek a héber betűkhöz utalt számokból adódnak.

hvhy
hv hy h
hvhy hv
hvhy hvh
hvhy hvhy
hvhy hvhy h
hvhy hvhy hv
hvhy hvhy hvh
hvhy hvhy hvhy

Ennél a variációnál pedig YHVH nevét alapulvéve egy 72 betűből álló sémát alakítanak ki.

A "Isten 72 neve" egy harmadik esetben [4*] a kabbala szerint a 2. Mózes 14,19-21 verseire is visszavezethető, mely a Shem ha Mephorash 3x72 betűjéről szól. Az eredeti héber szövegből egy bizonyos sorrend figyelembevétele mellett nyerik (részletesebb magyarázata angolul a megadott forrásban!) az alábbi "72 Istennevet":


The 72 Names with Vowel Points

וָהֵוָ יֹלָיֹ סָיֹטֵ עָלָמֵ מֵהֵשִ לָלָהֵ אָכָאָ כָהֵתָ
הֵזָיֹ אָלָדַ לָאָוָ הֵהֵעָ יֹזָלָ מֵבֵהֵ הֵרֵיֹ הֵקֹמֵ
לָאָוָ כָלָיֹ לָוָוָ פֵהֵלָ נֻלָכָ יֹיֹיֹ מֵלָהֵ חֵהֵוָ
נֻתָהֵ הֵאָאָ יֹרֵתָ שִאָהֵ רֵיֹיֹ אָוָמֵ לָכָבֵ וָשִרֵ
יֹחֵוָ לָהֵחֵ כָוָקֹ מֵנֻדַ אָנֻיֹ חֵעָמֵ רֵהֵעָ יֹיֹזָ
הֵהֵהֵ מֵיֹכָ וָוָלָ יֹלָהֵ סָאָלָ עָרֵיֹ עָשִלָ מֵיֹהֵ
וָהֵוָ דַנֻיֹ הֵחֵשִ עָמֵמֵ נֻנֻאָ נֻיֹתָ מֵבֵהֵ פֵוָיֹ
נֻמֵמֵ יֹיֹלָ הֵרֵחֵ מֵצָרֵ וָמֵבֵ יֹהֵהֵ עָנֻוָ מֵחֵיֹ
דַמֵבֵ מֵנֻקֹ אָיֹעָ חֵבֵוָ רֵאָהֵ יֹבֵמֵ הֵיֹיֹ מֵוָמֵ



illetve:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/90/Sevent-two-letter-name.jpg

Mindegyik esetben egy kabbalisztikus manipulációval állunk szemben, aminek semmi köze ténylegesen "Isten 72 nevéhez", szelleméhez.
"Isten" tényleges "szellemeinek" a "kulcsa" nem számokban, nem betűkben rejlik, hanem a Kozmoszban!

Ezeknek a neveknek a megfejtését kizárólag megfelelő "égi" ismeretek

birtokában tudja a kutató realizálni!

Az "Isten 72 szelleme"
(Shem Ha-Mephoresh), a Nap, Hold, Mars, Szaturnusz,

Uránusz
planéták különböző variációjú konstellációiból adódnak,

Újhold és Telihold figyelembevétele mellett! ! !

Minden egyes konstellációfajta más jellegű "szellemet" sugároz "magából",

de ez az öt résztvevő mindig konstans marad!



A szkeptikusok, a "jól informáltak" azonnal felvetik a kérdést, hogy hogyan ismerhették az Uránusz bolygót a hivatalosan köztudatba juttatott, William Herschel által 1781.03.13.-án történt "felfedezési dátum" előtt?

A válasz nagyon egyszerű. Már az ősi Mezopotámiában is ismerték a szabadszemmel látható Uránusz bolygót [5*],
és a fent említett másik négy planéta együttműködése által alkotott kozmikus kereszthez utalták Marduk [8*]"teremtő Isten" szellemének kozmikus forrását.


Az érdekesség kedvéért megjegyezném, hogy a hivalalosan reklámozott Herschel-féle Uránusz planéta "felfedezése" egybeesett egy kozmikus kereszt kialakulásának időpontjával, amit a Nap, Hold, Mars, Szaturnusz, Uránusz planéták alkottak a Zodiákusban:

A kereszt adatai:
1781.03.10. 06:41 UT
Nap-Hold oppozició:20,1°Halak /Szűz; - Mars quadrát:21,4°Nyilas; - Szaturnusz konjunkció:19,6°Nyilas; -Uránusz oppozíció:24,4°Iker



Ez a konstelláció is "Shem ha Mephorash" egyik szellemének a kozmikus forrása!

Vannak véletlenek...

Európa évezredekkel le volt maradva a mezopotámiai asztronómia-asztrológia mögött, de az Uránuszt már a Herschel-féle "felfedezés" előtt 91 évvel "34 Tauri" néven csillagként katalogizálta John Flamsteed [6*].

Az Uránusz ősi ismeretére már régebben is felhívták a figyelmet, de ez bizonyos okoknál fogva a mai napig ignorálva lett! Ez a bizonyos ok a Kabbalah "Isten 72 szellemének" ("Shem ha Mephorash") kozmikus alapja.

Alan Leo a világhírű angol ezotérikus asztrológus műveiben két helyen is utalt az Uránusz bolygó ősi ismeretére [7*].

Ezt az Uránussza kapcsolatos ismeretet hívták hermetikus, ezotérikus tudásnak, amivel egy átlagos halandó nem rendelkezhetett, hanem kizárólagosan csak egy szűk körű beavatottakból álló csoport.
Az idők folyamán minden el lett követve, hogy erre a hermetikus ismeretre ne jöhessenek rá a be nem avatottak. Az URÁNUSZ planéta "felhasználhatatlansága" kötötte minden eddigi kutató kezét (!!!), ezért nem tudott előttem még senki tényleges eredményeket felmutatni Jézus születése, halála, a vallások misztériumainak kozmikus alapjaival kapcsolatosan!

Nem hiszem, hogy zavarta volna Ábrahámot, Mózest, Salamont, Sabbatai Cevit vagy Babilonban az asztrológusokat, hogy az Uránusz felfedezesét a nagynyilvánosság előtt csak William Herschelhez kötik (1781.03.13.) a későbbiekben...






Forrás:

[1*] babiloni Enuma elis -
Prof. Gunkel Hermann: Schöpfung und Chaos in Urzeit und Endzeit (1895)(S.114) Der babylonische Tiamat-Marduk-Mythos ist von Israel übernommen und hier zu einem Jahve-Mythos geworden. Genesis I. hat babylonische Ursprung! Die Juden haben es nur übernommen und überarbeitet.
--Pro f. Gunkel Hermann: A teremtés és káosz az ősidőkben és a végidőkben (1895)(114. old.) A babiloni Tiamat-Marduk mítosz Izrael által át lett véve és egy Jehova mítosz lett belőle. A Genesis I. babiloni eredetű. A zsidók csak átvették és átdolgozták.--

Keil P.: Zur Babel und Bibelfrage (1903 Trier)(S.7) Das Sieg Marduks (Lichtgott) über Tiamat wird von den Juden einfach auf Jahve übertragen!
(S.53.) Die biblische Schöpfungstradition: wo von einer Machttat Jahves gegen "Rahab, den Drachen, die gewundene Schlange, den Leviathan, den Drachen im Wasser" die Rede ist. Die alttestamentliche Dichter u. Propheten gingen soweit, daß sie Marduk Heldentaten unmittelbar auf Jahve übertrugen!
--Keil P.: A Bábel és Biblia kérdéséhez (1903 Trier)(7. old.) Marduk győzelmét (Fényisten) Tiamat felett a zsidók egyszerűen Jehovára átruházták!
(53. old.) A bibliai teremtés tradíciója: ahol szó van Jehova egy hatalmi tettéről "Rahab, a sárkány, a kanyargós kígyó Leviatán, a vízben lévő sárkány" ellen. Az Ószövetség írói és prófétái olyan messze mentek, hogy Marduk hőstetteit közvetlenül Jehovára ruházták át.--

[2*] Ur - A sumér birodalomnak a végső hanyatlása előtt Ur város volt a központja. Ur-Nammu, a 3. dinasztia első királya (Őt még négy további uralkodó követte.) zikkurátot építtetett Nanna Holdisten tiszteletére a városban. Ezt a várost hagyta el Ábrahám a legenda szerint egy új Isten (YHVH) utasítására.

[3*] http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/69/Tetragrammaton-Tetractys.png

[ 4*] http://www.tarot.org.il/Seventy%20Two/

[5*] Az Uránusz bolygó szabadszemmel is megfigyelhető, ha a Naphoz képest a Föld túloldalán (oppozíció) helyezkedik el. Az általam bizonyított kozmikus keresztek esetében, melyek a "teremtő Isten" kozmikus forrásának számítanak a sumerok óta, minden esetben az Uránusz oppozícióban volt a Nappal és Újhold (Nap-Hold konjunkció, együttállás!) esete állt fent!

[6*] http://mitglied.lycos.de/MatthiasGellert/uranus.htm

[7*] Alan Leo´s Astrologische Werke I. (1928 Leipzig)(1-3.old.)
Die Astrologie ist die älteste der Wissenschaften. Von Babylon und Chaldäa aus verbreitet sich der Glaube an die Astrologie über die ganze Erde.
Mit der Kultur von Chaldäa, dessen weise Priester sich in innerer Erleuchtung bis zu den Gestirnen erhoben, scheint der Stern der Astrologie untergangen zu sein, ja die Meisten halten ihn für gänzlich verschwunden. Sie taucht erst wieder auf, als Pythagoras und seine ernsten Anhänger die Religion der Weisheit von neuem beleben.
Den Römern aber blieb es schließlich überlassen, auch die letzten Spuren einer esoterischen Auffassung der Astrologie zu verwischen.
Zu dieser Zeit war die Kenntnis von Uranus, dem Planeten der Astrologie, gänzlich in Vergessenheit geraten, und in der Stundenastrologie verwandte man dafür Hilfspunkte. Die alten Überlieferungen waren entweder vergessen oder so verderbt und falsch verstanden, daß man die Astrologie nicht mehr als Wissenschaft,sondern nur noch als eine Wahrsagekunst bezeichnen konnte.
--(1-3. old.) Az asztrológia a legrégibb tudomány. Babilonból és Káldeából terjedt el az asztológiába vetett hit az egész Földünkre nézve.
A káldeai kultúrával és ennek tudós belső megvilágosodásukban a csillagokig emelkedett papokkal az asztológiának a csillaga úgy tűnik, leáldozott, igen némelyek teljesen eltűntnek tartják. Először ismét akkor bukkant fel, amikor Püthagorasz és az Ő a tudás vallásának komoly követői, újra életrekeltették.
A rómaiaknak azonban ez végül is megerőltetést jelentett, és az ezotérikus asztrológiának az utolsó nyomait eltörölték.
Ezekben az időkben AZ URÁNUSZ ISMERETE, AZ ASZTROLÓGUSOK PLANÉTÁJA, TELJESEN FELEDÉSBE MERÜLT, és a "Stundenastrologie"- ban az ember helyette segédpontot használt. A régi tudósítások vagy elfelejtődtek vagy tönkrementek és félre lettek értve olyannyira, hogy az ember az asztológiát többet nem tudta tudománynak, hanem csak jövendőmondásnak nevezni.--

Alan Leo´s Astrologische Werke IV. (1930 Leipzig)(S.148) "Der Planet Uranus wurde von dem Astronomen Wilhelm Herschel in der Nacht des 13.März 1781 wiederentdeckt!"
(S .153/154)"Uranus und Neptun bilden in vieler Hinsicht ein Planetenpaar, die erst in der Neuzeit entdeckt wurden, denen man aber Namen aus der antiken Mythologie gab. Es ist uns kein Bericht überliefert, der zu dem Beweis genügen würde, daß die Astrologen des Altertums um ihre Existenz wußten. Trotzdem berichten die Okkultisten, ihre Forschung zeige ihnen, daß die beiden Planeten schon in sehr alter Zeit bekannt gewesen sind."
--(148. old.) "Az Uránusz planéta 1781.március.13.-án éjjel Wilhelm Herschel astronómus által újra fel lett fedezve!"
(-WURDE WIEDERENTDECKT= ÚJRA FEL LETT FEDEZVE!)
(153/154. old.)Az Uránusz és Neptunusz sok tekintetben egy planétapárt képeznek, amik először az újkorban lettek felfedezve, ezeknek az ember azonban az antik mitológiából adta a nevüket. Nem maradt ránk tudósítás (?*), ami elég bizonyíték volna, hogy a régi idők asztrológusai ezek létéről tudtak volna. Mégis az okkultisták tudósítanak, az Ő kutatásaik mutatják nekik, hogy mind a két planéta már a nagyon régi időkben ismert volt"!
(-MÉGIS AZ OKKULTISTÁK TUDÓSÍTANAK, AZ Ő KUTATÁSAIK MUTATJÁK NEKIK, HOGY MIND A KÉT PLANÉTA --URÁNUSZ és a NEPTUNUSZ-- MÁR A NAGYON RÉGI IDŐKBEN ISMERT VOLT.--

[8*] Marduk "teremtő Isten" azonos a vallási mítoszok Amunjával, YHVH-jával, Zeuszával, Jupiterével, Krisztusával, stb., de azonos még a szabadkőművesség "Univerzum Nagy Építészével" ("Great Architect of the Universe") is!


Klaus Matefi Creative Commons License 2006.02.15 0 0 126
Kedves Loreto!

---Másoknak sem ez a technikai jellegű probléma tűnt fel, hanem a szövegkörnyezetükből kiragadott "beollózott" idézeteid által alkotott mozaik disszonáns összhatása.---

Javasolnék neked és más érdeklödönek is egy lehetöséget. Én lassanként újra betöltöm a témáimat ide, úgy hogy két betöltés között mindig hagyok egy nap szünetet. Jelezze bárki nyugodtan, hogy mivel nem tud egyetérteni. Helyes? Természetesen építö jellegü hozzászólásokat kérnék, szórakozni máshol is lehet.

Üdv
Előzmény: Loreto (123)
Klaus Matefi Creative Commons License 2006.02.15 0 0 125
---Egyáltalán nem a deltaT-re gondoltam, mint lehetséges gyenge pontra a teóriádban. Másoknak sem ez a technikai jellegű probléma tűnt fel, hanem a szövegkörnyezetükből kiragadott "beollózott" idézeteid által alkotott mozaik disszonáns összhatása.---

Egyetlen esetet említsél (persze idézetet és a bejegyzés helyét és idejét is mellékelve!), amikor meggyözöen, gyöztesként került ki valaki az általa felhozott kételyekkel kapcsolatosan.
Előzmény: Loreto (123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!