Keresés

Részletes keresés

Spy der Man Creative Commons License 2023.10.03 0 0 68
nyman Creative Commons License 2014.01.22 0 0 65

Egy erdekes feladat. Persze lehet, csak a Discovery-n nez ki annak. :)

 

http://www.irishjobs.ie/Jobs/Artic-Truck-Driver-7242235.aspx

 

A mai egyik hirlevelbe jott, de nem tudom hogy kerult bele, mert nem ilyen jellegu munkak vannak beallitva a szuresbe. Raadasul egy emailen belul ketszer is listazza. Igaz tobb kulcsszora szurok.

 

 

 

 

Könyvelés Creative Commons License 2014.01.10 0 0 63

Hihetetlen érdekes dolgokat írtok..mi egyelőre kocsiban nem gondolkodnánk, de hasznos volt ezt is olvasni és tudni!!

nyman Creative Commons License 2014.01.08 0 0 62

A fully comprehensive (kb. a magyar kotelezo + casco kombo), nekem is megvolt 500 eurobol, es nem is legolcsobbat valasztottam, mert ebbe volt nehany apro plusz szolgaltatas, mint szelvedo, hazavontatas meg utazbiztositas, meg mar nem emlexem mik. De en Mo-rol tudtam kerni az Allianztol egy igazolast egy itthoni tortenetemrol. Allianz ott is volt, igy elfogadtak. Raadasul az itteni angolul is meg tudta irni. Ami mas papirjaim eseteben okozott nehezseget.

 

A lakasberles is jol volt kezelve. Eleve jar adojovairas ha lakas berelsz, igy jellemzoen a lakaskiadas feheren ment. Illetve nekem ez volt a tapasztalatom. A lakasberlesre korrektul le vannak fektetve a szabalyok. Lasd http://www.irishstatutebook.ie/2004/en/act/pub/0027/ 

 

Ha butorozottnak van hirdetve a lakas, akkor meg van a minimum kovetelmeny, hogy ez mit jelent. Ebben az esetben meg egy kaveskanalat sem kell vinned magaddal. Az elso lakasom eseten meg az uj agynemu szett, es a torolkozo szett is benne volt. Gondolom ezt is ki kell gazdalkodni. A http://www.daft.ie/ -n meg lehet nezni milyen nagysagrendek vannak. Amirol en beszelek az Dublin es kornyeke es abbol is kozepesek, vagy jobbak. Termeszetesen videki varosokban, vagy falvakban alacsonyabbak a berleti dijak.

 

 

Előzmény: islamorada (60)
islamorada Creative Commons License 2014.01.08 0 0 61

Ja, azon meg mulattam hogy hamburgerben merik azt ami azelott sima kenyer volt hogy mennyit tud erte venni. A hamburger nem olcso egy minimum fizeteshez kepest sehol mar. Hogy napi szinten egyen olyasmit arra ramenne a minimal fizetese. Miert nem kenyerben mertek?

Előzmény: nyman (59)
islamorada Creative Commons License 2014.01.08 0 0 60

Meg olvasni is rossz hogy az autora mit kernek biztositaskent, usabeli vagyok, New Jersey allam ahol az autobiztositas a legdragabb szinte az egesz orszagban, es a 3 eves kocsinkra, / de uj koraban sem volt tobb/ ketten vezetjuk, nagyjabol 100 dollar havonta, mindenre biztositva van. Es a lakas, Istenem, hogy kerhetnek 1100-1300 eurot? Ki tud igy lakast venni?

Rettenetes!

Itt is kezd nehezulni az elet, de ha ilyen lakasarak es autobiztositasok lennenek, a benzinrol nem is beszelve/ 1 gallon, vagyis 4 es fel liter nagyjabol, 3 dollar 40 cent korul van, igaz hogy itt a tavolsagok miatt auto nelkul mindenki meg van halva/, szoval ha itt is igy felmenne akkor abbol forradalom lenne. Rentkontroll is van, olyan nincs hogy a haztulajdonos a hasara csap es masnaptol duplajara emeli a lakbert.

 

 

Előzmény: nyman (59)
nyman Creative Commons License 2014.01.08 0 0 59

a fizetes vs. megelhetesi koltseg viszonya azert jol lathato. Ennek fuggvenyeben nehany egyeb szorakozasi tenyezo is dragabb lehet.

 

En Irorszagrol mernek nyilatkozni, ahol ha pl. nincs biztositasi eloeleted, a kocsira a felelosseg biztositas akar felmehet evi 1500-2000 eurora egy sokeves Opel Astra szintu autonal. Tobbe, mint amennyiert egy meg hasznalhato autot kapsz.

 

Nekem mernokkent kicsit magasabb volt a fizetesem, mint az itt a peldaban megjeleno Zsofinak, de a megelhetesre hasonlo nagysagrend, illetve egy kicsit tobb ment el. Mint irtam, a havi berleti dij volt 1100 ill. 1350 Euro + rezsi, plusz a kaja. Par alapveto dolog tobbszorose volt az itthoninak, nehany meg ugyanannyi. Olcsobb, mindennapi dologra nem emlexem. Talan a ruhak learazaskor.

 

Persze idokozben a berleti dijak is visszaestek a gazdasag visszaesesevel, de ezzel parhuzamosan a munkanelkuliseg is megnott es a fizetesek is csokkentek. Szerintem most kb. Zsofi szintjere tudnam beloni magam, ha viszont az ember a honap vegen megmaradt osszeget nezi, akkor annyit itthon is lehet domboritani illetve akar ennel tobbet is.

 

Anno nem is a penz miatt mentem el, hanem inkabb magamat kiprobalni, illetve szerettem volna a gyerekemet angol kornyezetbe terelni.

Előzmény: Könyvelés (58)
Könyvelés Creative Commons License 2014.01.08 0 0 58

Én is rátaláltam és már el is kezdtem olvasni...hát..érdekes.

Előzmény: nyman (57)
nyman Creative Commons License 2014.01.08 0 0 57

Ahol a félmilliós fizetéssel csóró vagy

A lelkünket kell eladni havi két és fél millió forintért, vagy csak pár országgal arrébb költözni? Mivel lehet a legtöbb órabért keresni? Itthon és külföldön dolgozó magyarok pénztárcájában turkálunk. Tovább »

forrás: Index.hu

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.04 0 0 56

Erre ne vegyél mérget, gyorsan változnak a dolgok :-)

Viszont éppen elegendö idö, hogy eltervezd, megtaláld, hol szeretnél, szeretnétek élni, na és hogy miböl:-)

Hidd el, nem csak az fontos, hogy pénz legyen, a hol és miböl nagyon is nem mindegy (van akinek igen, de esetükben sem jólétröl, sem lelki, anyagi gazdagságról nem beszélhetünk)

Előzmény: Könyvelés (55)
Könyvelés Creative Commons License 2014.01.04 0 0 55

Most jelenleg még nem, és ez jellemző a következő 3-5 évre, legalábbis nálam.

Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.04 0 0 54

Most nem akarsz/akartok gyereket vagy soha?

Mert amíg ez az állapot, pont addig kell megtalálni azt, hogy hova és a biztos egzisztenciát! Az idö pedig rettenetes gyorsan megy, én is 33 éves lettem mire gyereket tudtunk vállalni. és hidd el, ennek van azért hátránya böven...

Előzmény: Könyvelés (53)
Könyvelés Creative Commons License 2014.01.04 0 0 53

Ez nagyon szép, tényleg!!:) De ha mennék a párommal mennék, gyerekem nincs, nem is akarok egyelőre, ami nehéz kérdés lenne, az a család, barátok....

Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.04 0 0 52

Egy filozófiaprofesszor azzal kezdte az egyetemi előadását, hogy fogott egy befőttesüveget, és megtöltötte 5-6 cm átmérőjű kövekkel. Majd megkérdezte hallgatóit: „Ugye tele van az üveg?” „Igen” – hangzott a válasz. Ezután elővett egy, apró kavicsokkal teli dobozt, és elkezdte beleszórni a kavicsokat az üvegbe. Miután az apró kavicsok kitöltötték a kövek közötti üres helyeket, megint megállapították, hogy az üveg tele van. Ezután a professzor elővett egy, homokkal teli dobozt és elkezdte betölteni a homokot a befőttesüvegbe. A homok természetesen minden kis rést kitöltött. „És most – mondta a professzor – vegyék észre, hogy ez az önök élete. A kövek a fontos dolgok – a családod, az egészséged, a gyermeked, a barátaid – ha minden mást elveszítenél, az életed akkor is teljes maradna. A kavicsok azok a dolgok, amelyek még számítanak, mint a munkád, a házad, az autód. A homok – az az összes többi. Az apróságok. Ha a homokot töltöd be először, nem marad hely a kavicsoknak és a köveknek. Ugyanez történik az életeddel. Ha minden idődet és energiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a dolgoknak, amelyek igazán fontosak számodra. Fordíts figyelmet azokra a dolgokra, amelyek alapvetők a boldogságod szempontjából. Játssz a gyermekeddel. Menj el orvosi ellenőrzésre. Rendszeresen látogasd rokonaidat. Törődj a pároddal. Mindig szakíts időt barátaidra. Mindig lesz időd dolgozni, takarítani, bevásárolni, rendet rakni. Először a kövekre figyelj – azokra, amik igazán számítanak. Állítsd be a prioritásokat. A többi: csak homok.

Order of Hermes Creative Commons License 2014.01.04 0 0 51

Én is Svájc felé kacsintgatok most, jó lenne 4-5 évet lehúzni ott. Most párhuzamosan futnak interjúk két cégnél is, majd meglátjuk mi lesy belőle..

Aztán svájc után még jó volna 1-2 év valami egzotikus helyen (Szingapúr, Dubai...) onnantól meg szerintem lényegében akárhol el lehetne tengődni...

Előzmény: isaac (44)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.04 0 0 50

Mivel telített?

Előzmény: Könyvelés (49)
Könyvelés Creative Commons License 2014.01.04 0 0 49

Nagyon szimpiket írtál!!:) Valami miatt engem is Svájc vonzana vagy Ausztria, bár szerintem az már elég telített.

Előzmény: isaac (44)
Könyvelés Creative Commons License 2014.01.04 0 0 48

Köszönöm, ez tényleg hasznos!!!

Előzmény: nyman (43)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.04 0 0 47

Bárhova elmennék a családommal, ha a szükség megköveteli. De mindig figyelembe venném, hogy hol éreznénk magunk jól. Pl nagyvárosban nem.

Ha nem itt Ausztriában, akkor jó lenne nekünk észak olasz, dél német régió, a teljes Skandinávia, stb.

Előzmény: isaac (44)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.04 0 0 46

Ez így van! Több mint tíz éve élek külföldön. Több tucat embert ismerek, akik megpróbálták a hazaköltözést, olyanokat is akik 90-óta kinn vannak! De egyet sem ismerek, aki boldog lett, söt a többség újra külföldre ment!

 

Volt egy kedves család, akik meg is sértödtek rám, amikor mondtam nekik ne menjenek, gondoljanak a gyerekekre, nem lesz ez így jó, aztán követve a FB-on az eseményeket láttam, hogy 1-2 év után költöztek is szépen vissza. Láttam emberi tragédiákat, amikor Magyarországon felépült a ház, de még mindig maradni kellett külföldön mert nem volt munka, aztán szétesett a család, eladták a házat amiben soha nem laktak, stb....

Előzmény: islamorada (41)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.04 0 0 45

Ha az ember a családalapítás mellett dönt (márpedig a többség így tesz idövel), akkor a prioritások változnak. Nekem autómatikusan ott van az otthonom ahol a családom van és ott érzem jól magam ahol nekik is jó.

 

Ahol mi élünk, ott szép a természet, jó a levegö, nagyon jó a közbiztonság, az oktatás. Szép és jó itt élni.

Előzmény: islamorada (40)
isaac Creative Commons License 2014.01.03 0 0 44

Ez a valasz (Nachtstern) tetszik eddig leginkabb.

 

Szerintem: nem kerdes, menni kell, vilagot latni. Ugy latom, az amin otthon mostanaban megyünk keresztül, vagyis hogy viszonylag sokan elmennek, a vilag mas reszein eleg regota resze a mindennapoknak... a fiatalok mennek mas orszag(ok)ba, elettapasztalatot szereznek, aztan (jo)par ev mulva hazamennek (vagy nem). Gondolok itt a millionyi olasz, spanyol, lengyel, ex-jugo, török, de akar nemet, angol, ir, stb vendegmunkasra (es itt csak Europaban maradtam). Ez a vilag legtermeszetesebb dolga - szerintem MINDENKINEK kötelezöve kellene tenni nehany ev külföldi munkavallalast!!!

Az egy dolog ami aggaszto magyar viszonylatban: aki elment, viszonylag keves akar hazamenni (es ebbe jelenleg sajnos magam is beletartozom). Amin en sokat tepelödöm: mi lesz Magyarorszagbol, ha minden epkezlab ember elmegy... hogy maszik ki a jelenlegi csavabol. Ez szerintem sulyos felelössegünk - de egyelöre azt mondom, kis pont vagyok en ehhez.

 

Magamrol: Svajcban vagyok, also-közepvezetökent, beszerzesi területen. Engem nagyon meglepett, hogy kezdettöl fogva jol fogadtak es elfogadtak (legalabbis a felszinen). Ezt azert irtam, hogy jelezzem, van esely, kijutni külföldre szakmadban is (nem csak mosogatokent, ill. nem csak IT-skent). Az orszagban nagyon jol meglehet elni, az elet minosegeröl csak legjobbakat lehet elmondani, es termeszetileg csucson van (ez utobbi kulonbozteti meg talan leginkabb mas helyektöl) + penz is jut is marad is. Mostanaban idejutni munkavallalokent nem egyszerü, sokan ugy erzik, az orszag eljutott befogadokepessege hatarara... annak ellenere, hogy cegek reszeröl lenne igeny, ugyanis az orszag vonzo üzleti helyszin.

 

Visszautalva arra, amit fentebb irtam: en mostanaban nem akarok hazamenni, viszont azon gondolkodom, hogy tovabbmenjek idövel (bar vallom, jelen helyem a vilag egyik legjobb helye). Talan meglepö, de gondolkodom K-Eu-n is, de sajnos ott sem Magyarorszagon, hanem pl. Lengyelorszagon. Ugy latom, ök peldaul jol elnek eselyeikkel, es "szep jövö" all elöttük - ök eljutottak mar oda, hogy sokan hazafele veszik az iranyt... es emellett kulturailag, kajakban :-) közel(ebb) allnak hozzank. Ha nem ök, szoba jöhetne meg Nemetorszag, Skandinavia, csehek, bolgarok(?) ...vagy pl. jelenlegi cegen belüli lehetösegkent Ausztralia (bar csak nehany evre). Nyilvanvalo lehetöseg Közel-Kelet, vagy Azsia is, de ezek kevesbe vonzanak. 

 

Amit a többiek is irtak: csak penzert nem erdemes jönni - a tapasztalatert igen, es kell is! 

(Bocs, kicsit zagyvasag lett)

Előzmény: Törölt nick (23)
nyman Creative Commons License 2014.01.03 0 0 43

itt van info boven. http://www.kulfoldimagyarok.com/

 

csak ki kell hamozni. :)

nyman Creative Commons License 2014.01.03 0 0 42

Azert az, hogy ki hova koltozik, sok minden behatarol. Hogy az egyik topiktars evekkel ezelotti hozzaszolasat idezzem, hiaba akar vki atomtudos lenni egy szabolcsi kis faluban, nehezen fog menni. Persze kivetelek biztosan vannak. De adott esetben hasonlo a helyzet, a hobbi vs. munka relacioval is. Van akinek egeszen jol osszejon, mert jol eladhato a hobbi, de van akinel nem.

 

Elonyok, hatranyokat a legtobb esetben merlegelni kell. Hogy ki hogy pontoz egyes tenyezoket az rajta mulik.

 

Egy evtizete is azt mantraztam, hogy nem a penz a legfontosabb. Itthon sem. Ha mondjuk Mo-n havi 300e nettobol el lehet lenni egy turheto szinten, ott mar mar tenyleg mindegy, hogy 600k-t v. 800k-t visz haza az ember.

 

Fix recept nincs, nem vagyunk egyformak.

 

Amirol meg nem sok szo esett, marpedig lenyeges lehet, hogy hogyan keressen az ember melot, ha mar ugy dont...

Előzmény: islamorada (40)
islamorada Creative Commons License 2014.01.03 0 0 41

Visszamenni latogatoba szabadsagra nem ugyanaz mint otthon elni es szamlalgatni a penzt hogy telik-e belole kifizetni a szamlakat. A latogatot mindenki orommel fogadja, kenyezteti, barati korbol tudom hogy micsoda leules az amikor mar nem vagy az. Persze, te tudod!

Előzmény: Order of Hermes (36)
islamorada Creative Commons License 2014.01.03 0 0 40

Rendes ficko vagy hogy a csaladot helyezed eloterbe. Igy orommel  kezdik a beolvadast mashol, illetve alakitjak ki az eletuket. En is igy latom hogy a penz ha nagyon fontos is, nem minden. Az ember csak oda koltozzon ahol jol erzi magat.

Nem lehet hibaztatni senkit ha kinnt akar elni es aki menni akar annak tanacsos maris mert lemarad. Addig habozik, vacakol amire nem lesz mar megfelelo munka tobbe es tenyleg mehet vissza a semmire. A gyerekek jovojere is gondolni kell, sot kotelezo ha mar vilagra hivta az ember oket.

Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.03 0 0 39

Majd megbánod...

csak ne legyen igazam....

Előzmény: Könyvelés (38)
Könyvelés Creative Commons License 2014.01.03 0 0 38

Megválastoltad helyettem, amit írni akartam. Egyelőre nincs tervben hogy valahol véglegesen le szeretnék telepedni, arra a pár évre pedig, ameddig össze nem szedek annyi pénzt, amivel be tudom indítani az életem, akár átmenetileg a boldogtalanság sem riaszt vissza. Legalábbis most így látom...

Előzmény: Order of Hermes (36)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.01 0 0 37

Te tudod, a te életed. Egy van csak belöle, úgy éled, ahogy neked tetszik. Azt viszont tudnod kell, hogy nincs több lehetöség, ami ebböl kimarad az kimarad....

 

Én mindig a maximumra törekszem, ha csak a pénz érdekelne, akkor nem itt lennék. Van ahol mégtöbbet kereshetnék.

Viszont olyan hely, ahol én és a családom jól érzi magát, boldog lehet, olyan már nem sok van, de pont egy olyan helyen élünk...

Nálam nem létezö opció Magyarorszag. Egyetlen érv sem szól mellette, viszont több ezer ellene...

Előzmény: Order of Hermes (36)
Order of Hermes Creative Commons License 2014.01.01 0 0 36

Szvsz a boldogságot megcélozni külföldön csak akkor érdemes, ha valaki véglegesen le akar telepedni odakint.

Azoknak, akik kimennek pár évre pénzt keresni, nem szempont.

 

Én most pl három hetet itthon voltam Magyarországon, meglehetősen jól éreztem magam, ha ezen múlna a büdös életben nem mennék vissza Bécsbe. Nem mondom hogy rossz ott, de itt azért jobb a közérzetem.

 

Előzmény: Törölt nick (35)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!