Keresés

Részletes keresés

Spy der Man Creative Commons License 2023.08.18 0 0 36
Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.11 0 0 35

https://www.youtube.com/watch?v=B7ptPARU_JE&list=PL73cFMuxqOPsYgZmZL7N2Mla69fRtYpFQ

 

Mennyi minden hiányzik a debreceni utánpótlásból....

Törölt nick Creative Commons License 2018.05.09 0 0 34

Érdekes lépés. Én is hallottam róla. :-(

Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.18 0 0 33

 

Mi a véleményetek az utánpótlás korú U9-től felfelé az egyéni képzések szükségességéről?

 

Sajnos az a hír járja, hogy a több debreceni edzőt /akik egyébként a kötelékhez tartoznak/ LETILTOTTAK arról, hogy egyéni edzéseket tartson a főként DLA-s, Loki focisulis palántáknak.

 

Nem értem, hogy miért. Tényleg nem az a cél, hogy annak aki akar, segítsen a közeg focistává válni? Mert ugye edzésen nem tudnak olyan munkát végezni, mert egyszerűen nincs rá idő. Kevés a heti edzésidő. Ezek szerint Debrecenben nem arról szól a történet, hogy ügyes gyerekeket neveljenek ki, hanem csakis a TAO-s pénzek lehívásáról és elherdálásáról.

 

Ha ez a hír igaz akkor csak gratulálni tudok az utánpótlás fejének!

 

Jó lenne ha ezt a hírt cáfolná valaki.

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.09 0 0 32

Igen én is azt hallottam.

 

Végre jó kézbe fognak kerülni a 2005-től fiatalabb korosztályok. Lesz edzővándorlás is.

 

 

JTL 123 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 31

Van valami biztató hír?? Állítólag újítások lesznek, most , hogy a portugál vonal végetért .

Törölt nick Creative Commons License 2017.04.26 0 0 30
Miller a sör Creative Commons License 2017.04.19 0 0 29

Ez durva, de nagyon hitelesnek tűnik, sajnos nem csak rátok jellemző ez. Az Újpest utánpótlás hasonlóan nem tud semmit felmutatni.

Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.18 0 0 28

Dárdai nyilatozta:

 

"A magyar futball rossz irányáról

- Más világ, más anyagi lehetőségekkel. Magyarországon most már sokat költenek infrastruktúrára és az utánpótlásra, ám amíg a klubok nem lépnek partnerségre az iskolákkal, kidobott pénz az egész. Ha a gyerekek 9 és 12 éves koruk között heti háromszor fociznak a napi kettő helyett, nem lesz belőlük futballista. Hiába építenek nekik pályákat, fizetik meg a velük foglalkozó edzőt és öltöztetik őket szép szerelésbe. A szakmai alapok később is hiányozni fognak a sprintek, az első labdaérintések dinamikájában, a letámadás vagy a területvédekezés automatizmusában. Ezen lehetne változtatni, ha az élvonaltól az NB III.-ig minden klubot kötelezne az MLSZ, hogy építsen ki partnerkapcsolatot egy általános iskolával és egy gimnáziummal. Az máris 40-80 gyerek egyesületenként, akik kellő óraszámban kapnak képzést délelőtt és délután is. Belőlük lehet labdarúgó. Aki a PlayStationt nyomogatja, abból nem."

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.19 0 0 27

Czobel Levente írta a Facebookon:

 

Nem szoktam a Facebook-on posztolgatni a velem történt eseményeket, de most szeretnék pár gondolatot megosztani. Szerintem a történet tanulságos és számos kérdést fel lehet tenni ezzel kapcsolatban.
Tegnap egy volt játékosom Kóródi Nándi, 17 évesen debütálhatott az NB I-ben a Nagyerdei Stadionban a Ferencváros ellen. Gondolom, sok kis focista palántának vannak hasonló álmai. Neki megvalósulhatott! Nyilván felmerülhet a kérdés, miért Neki sikerült ez? Miután hat évig az edzője voltam van rálátásom arra, hogy ezt miképp tudta elérni. Jogos a kérdés, hogy ezt annak köszönheti-e hogy „Messi génekkel” született? Szerintem nem! Sőt kijelenthetem, hogy még az Olasz Focisulis korosztályos csapatban is volt, olyan játékos, aki Nándinál jobb adottságokkal rendelkezett. Mégis miért ő debütált szombat este? Azért, mert ő tette a legtöbbet hozzá pluszban. Már az is tiszteletre méltó volt, hogy minden edzésre behozták a szülei Püspökladányból – amiért maximális tisztelet Nekik -, illetve, hogy 8.-os korában minden nap egyedül tette meg ezt az utat vonattal. Szerintem ez nagyon nagy dolog, de úgy gondolom, ettől még nem játszott volna tegnap. Ehhez az is kellett, hogy a szabadidejében nagyon sokat tett még hozzá pluszban, gyakorolt, gyakorolt, gyakorolt…. Ennek köszönhetően a részéről mindent megtett azért, hogy kihozza magából a maximumot.
A pályán eltöltött hat év alatt, sok mindent megéltünk együtt. Bár általában a sikerek domináltak – Dinamo Kijev többszöri legyőzése, a veretlenül megvívott NIKE Kupa, több bajnoki és kupa győzelem - voltak kudarcok is. Ezért csak azt tudom Neki kívánni, hogy sose felejtse el, hogy honnan indult és minek köszönheti azt, hogy most NB I.-es játékos lehetett. Ha ez a hozzáállása megmarad, akkor fogja tudni kezelni a pályafutása alatti hullámzásokat. A siker idején földön tud maradni, s kudarc esetén fel fog tudni állni a padlóról. Mert a verseny sportoló élete ilyen. A múltból nem lehet megélni, minden héten újra és újra bizonyítani kell!
A sors néha furcsa dolgokat produkál. Talán szimbolikus jellegű is lehet , hogy éppen a francia Alpokban egy sífelvonóban – útban 3000 méter felé – kaptam az édesapjától a telefont, hogy Nándit elviszik a felnőtt csapattal a portugáliai edzőtáborba. Remélem az Ő pályafutása is hasonló lesz, hiszen ez még csak az első nagy lépés a siker felé …
Mellesleg illusztris társaságba került. Ő a 11. játékosom, aki bemutatkozhatott az első osztályban – 10 a magyarban, egy angolban. Közülük többen szerepelhettek külföldön – az angol, a holland, a török .. első osztályban -, valamint felhúzhatták a válogatott mezét. Szóval úgy gondolom, van még lehetőség a további fejlődésre, de a kezdő lépés jónak tűnik!
Persze a kitartás és a szorgalom mellett a szerencse is közre játszik egy karrier alakulásában. Ez Nándiéban is nagy szerepet játszott! Egyik kulcs momentum volt, hogy nyár végén „kidurrant a DVSC lufi”. Legalábbis az egyik darabja, minek következtében egy más labdarúgó kultúrából érkezett szakember irányítja a Loki labdarúgó csapatát! S láss csodát, bár a nyáron a DVSC és a DLA „szakemberei”, majd tucat utánpótlás korú játékossal kötöttek profi szerződés, Pontes mester mégis olyan fiatal játékost vitt magával az edzőtáborba – s játszatott minden meccsen -, akinek a szerződtetése fel sem merült a „szakemberek” körében. Vajon miért? Talán azért is, mert volt egy olyan edzője hat évig, aki teljesen mást csinált, mint a DVSC-s protokoll. Aki meg merte tenni, hogy amíg a fiataloknál mások technikát meg aerob kapacitást fejlesztettek, addig ő játék szituációk megoldását próbálta megtanítani, és próbálta minél több döntés helyzet elő állítani a tanítványait. Amíg mások régen elavult periodizációt csináltak, addig ő próbálta annak totál ellenkezőjét csinálni – persze nem azért mert ő ilyen okos, hanem mert a világ haladó részén is hasonlóképpen teszik. Valamint, míg a többiek játszották a „szent tehén” 4-4-2-öt – mert ezt fogja játszani a DVSC örökké, addig ő mást játszatott a csapatával. S láss csodát, jött egy ember nyugatról, s már hol van a 4-4-2? S lehet, hogy Kóródi Nándinak is könnyebb beilleszkednie egy olyan szerkezetbe, amit már játszott nagyon sokszor.
Én csak egy dolgot sajnálok nagyon. Azt, hogy a Nándinál jobb adottságú gyerekek - akik már ott vannak, vagy lesznek a Debreceni Labdarúgó Akadémián -, 99%-ának semmi esélyük nincs annak az érzésnek az átélésére – NB I-ben pályára lépni . Bármennyit dolgoznak és bármennyire szorgalmasak is, amíg Herczeg András és „szakértő sleppje” vezeti ezt az intézményt. Persze tudom, hogy dumában és papíron ez a legjobb akadémia, de a valóság nem ezt mutatja. A héten pályára lépő DVSC kezdő csapatában – amelyik nem a BL nyolcaddöntőben játszott, hanem az NB I. 10. helyén áll – 7 idegenlégiós és egy saját nevelésű – a 1991-es születésű Ferenci J. – volt. S erre Pontes edző becserélt két külföldit és azt a Kóródi Nándort, aki pályafutása 80%-ában nem ezt a fajta képzést kapta meg!
Szerintem ez elgondolkoztató! S lehet, hogy ezen egyszer azoknak is el kellene gondolkozniuk, akik szeretnének saját nevelésű játékosokkal teli csapat mérkőzésére kimenni a telt házas Nagyerdei stadionba! Úgy gondolom, ezt megérdemelné Debrecen sportot szerető közönsége. A baj csak az, hogy akikkel ezt el lehetne érni, a többségük – bár kötődnek a városhoz - már nem Debrecen sikereiért dolgoznak! Vajon miért?

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.18 0 0 26

A második... 

Előzmény: OnlyLoki (25)
OnlyLoki Creative Commons License 2017.02.17 0 0 25

Mi volt az ok? Anyuci kicsi fia nem bírta a gyűrődést, vagy elegük lett valamiből?

Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.17 0 0 24

A DLA 2006-os korosztályából menekülnek a gyerekek. A héten 3-an mentek el más csapatokhoz. Önszántukból!!!

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.14 0 0 23

http://index.hu/sport/futball/2016/09/14/akademista_real_madrid_martin_lafabrica/

 

A gyerekek utálata itt is igaz...Csak itt a szülők tolják rá a gyerekekre.....

Törölt nick Creative Commons License 2016.08.26 0 0 22
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.24 0 0 21
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.06 0 0 20
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.25 0 0 19
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.22 0 0 18

Kicsit negatív a topic. Jó hogy szünet volt eddig. Van valami változás féle a DLA-nal? pl az új edzők kapcsán?

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.13 0 0 17

Előszőr csak mondták, hogy nézem meg. Én sem hittem el amíg nem láttam. Fel is baszott rendesen. Még szerencse hogy nem a gyerekedzője volt.

Előzmény: zsandár (16)
zsandár Creative Commons License 2016.07.13 0 0 16

Szerintem ezek urban legendek, nem hinném, hogy egy akadémiai edző ezt megengedhetné magának, főleg úgy, hogy már a 2 évvel ezelőtti rangsort is a Debrecen vezette.Persze minden elképzelhető, ezt láttad vagy csak hallottad, mert nem mindegy... 

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.13 0 0 15

Ott a szakmai munka szerintem jobb mint bárhol máshol. Nálunk abból élnek az edzők, hogy van 2-3 tehetség akik viszik a korosztályos csapatokat, több is lehetne jó focista, csak nem tesz meg értük semmit az edző. Ők nem tanítják meg mozgásokra, küzdeni, cselezni, passzolni, szabadrúgást rúgni... Pedig ez az alap!

 

A mi edzőink /DLA/ kész focistákat kének a szülőktől, már 8 évesen is. 

 

Gyerektornán sörözik az edző a meccsek között...VICC! Komoly csapatnál ezt sem lehetne megengedni. Még csak a gondolat sem merülhetne fel, az meg hogy a szülők fizetik neki az meg a másik VICC!!!!!!!!!!

 

 

Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.12 0 0 14

mit szóltok a felcsút helyezéséhez?? :-))

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.12 0 0 13

Súlyos jelentés a hazai futballakadémiákról

Megvan a sorrend is, a legtöbb pénzből, milliárdokból gazdálkodó Felcsút még itthon is csak sokadik a szakmai szempontok szerint. Belga specialista rangsorolt. Tovább »

forrás: Index.hu

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.12 0 0 12

https://www.dvsc.hu/kiemelt-hirek/befejezodott-az-akademiak-atvilagitasa-a-dla-vegzett-az-elen

 

 

Gratulálok!

 

Azért olvassuk el a részletes jelentést is...

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.04 0 0 11
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.20 0 0 10

Azt hiszem, hogy Storck megmutatta, hogy az edőkkel van itt a legnagyobb probléma. Remélem az utánpótlásban dolgozó edzők is elgondolkoznak rajta egy csöppet, hogy eddig mi a fenét műveltek. Egy két nagyképű pökhendi edzőt úgy elzavarnék a picsába, hogy csak na. Azért mert összeszedi a környék ügyes gyerekeit attól ő még nem jó edző. Sőt. Akkor lenne jó edző ha a kievésbé ügyes gyerekeknek tudna tanítani jó dolgokat és belőlük is tudna focistát, nevelni. Azt hiszik egyes edzők, hogy a szülőknek kell a gyereket megtanítani focizni és kész játékosokat akarnak már 10-12 évesen...Nioncs még mindíg olyan szakvezetés aki be mer vállalni egy komoly kivállaszási rendszert. Nincs egy komoly vezető aki odabasz az asztalra ha valami nem jó.

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.30 0 0 9

Jelentősen átalakul az utánpótlás-bajnokságok lebonyolítási rendje, módosul a versenykiírás annak érdekében, hogy a tehetséges fiatalok magasabb színvonalú, európai mércével is versenyképes, koncentráltabb ligákban küzdhessenek egymás ellen. A korábbi időszak jellemzője volt, hogy a kiemelt műhelyek csapatai sok esetben nagy különbségű győzelmet arattak gyengébb játékerőt képviselő ellenfeleikkel szemben. Az új rendszerben kizárólag a legjobb egyéni és csapatkvalitásokkal rendelkező együttesek mérkőznek meg egymással.

Az új időszakban csak a legjobb nyolc egyesület csapata küzd egymás ellen U16-tól U19-ig. Miután cél, hogy a legidősebbeknél a csapatok feladják a tehetségeket a nagycsapat számára, így ott nem, csak az U16, U17-nél számít az eredményesség a végelszámolásnál. A bajnokságok végén azon klub együttese esik ki az elitből, amelynek csapatai együttesen a leggyengébben szerepelnek, míg a feljutásról a tizenhat csapatos U17-es másodosztály bajnoki címe dönt, a második helyezett pedig a hetedikkel játszik selejtezőt. A bajnokságok körmérkőzéses formában, 28 bajnoki forduló (2x2x7 forduló) keretében kerülnek lebonyolításra úgy, hogy az őszi, illetve a tavaszi szezonban, téli szünet közbe iktatásával egyaránt 2x7, vagyis szezononként 14-14 fordulóra kerül sor.

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.01 0 0 7
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.26 0 0 6

Megnyerte a 2006-os korosztalyban a loki focisuli a Garamvölgyi emléktornát. Ja nem. Nem is volt ott. De akkor ki nyerte? Hát a loki focisuli... Érdekes... 

Előzmény: Törölt nick (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!