Keresés

Részletes keresés

saifullah Creative Commons License 2022.04.22 0 0 185
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.04.08 0 0 184
sieshu Creative Commons License 2016.01.15 0 0 180

Most hirtelen megjelent előttem ez a két szó: zen és zene. Csak elcsendesedni, és hagyni, hogy a belső zene magától áramoljon, anélkül, hogy azt minősítenénk, anélkül, hogy elítélnénk vagy istenítenénk magunkat vagy másokat.

grosanjani11 Creative Commons License 2016.01.10 0 0 179

Sziasztok!

 

Teljes mértékben egyetértek veled. Szerintem is jótékony hatása van a zenének.

 

Remélem nem veszed zokon, hogy csak úgy belinkelek egy zenét (így egyszerűbb).

 

Itt is van: https://youtu.be/DCBvS9DY6Xg

niké08 Creative Commons License 2009.06.01 0 0 177
Én az indián zenét jobban szeretem.Vagy ott vannak pl a keleti stílusú zenék is.De,bár tudom hogy ez nem vág ide,Az illóolajok is rendkivüli hatással vannak a depire.egész pontossan a levendula,(ami a kedvencem)és az erdei gyümölcs.
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.13 0 1 176

Depresszió ellen:
Minden barokk zenének hangulatjavító hatása van. Felhasználható még: Vivaldi: Négy évszaka, Bach: I. brandenburgi versenye, Beethoven: VIII. szimfóniája és Gershwin: Fascinating Rhytm című munkája.

Feltöltődéshez energiaforrásként:
Beethoven: IX. szimfóniája (különösen az Örömóda), Bach: D-moll toccata és fúgája, vagy V. brandenburgi versenyének első tétele, Leonard Bernstein: West Side Storyjából az I Feel pretty című dal.


Fáradtság ellen:
Vivaldi: C-dúr versenymű két trombitára, Rimszkij-Korszakov: Spanyol capriccio, indulók.

 

 

Ennél tudok jobbat:

 

Először ne a linkre menjetek rá. Első lépésként egy jó minőségű füllhallgató, full hangerő, techno Equalizer, és ezen linkjének a 3-37-től a refrén. XDDDDD

Azért egy A-B repeatos mp3-on amúgy jobban szól.

 

http://www.youtube.com/watch?v=VBFCpGRbaBs

Ha Bohlen mágus varázslatai (XDDD)sem jönnek be, nem olvadsz el tőle, csak akkor szedj rá bogyót, amúgy ne.

 

 

Előzmény: Törölt nick (173)
ghepard Creative Commons License 2009.03.18 0 0 175
Érdekes az biztos. Már olvastam ilyesmiket. Mivel én nem nagyon hallgathatok zenét (gyakorlatilag nincs hallásom), jó pár éve már a saját "zenémet" hallatom magammal. Figyeltem, hogy mi mire hat, milyen hangok mire jók, hogyan nyugtat, hogyan erősít a saját hangom. Nemcsak nyugtatásra jó, hanem egyenesen gyógyításra is, meggyorsítja az anyagcserét, szinte atomi szinten az összes sejtet megmozgatja, az ember érzi, hogy feltölti energiával.........
Előzmény: Törölt nick (174)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.17 0 0 174
Nemtom, ki írta ezt, de talán érdekes.
Előzmény: Törölt nick (173)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.17 0 0 173
A zene hatása az emberi agy működésére

Azt, hogy a zene, hatást gyakorol ránk, valószínű mindenki tudja. Ismerős a dolog, ha máshonnan nem, akkor a mozikból, amikor a film készítői befolyásolják érzelmeinket. A zene segítségével tudnak bennünk félelmet, szorongást, örömöt, bánatot, akár szív szakító, sírást is kiváltó érzelmeket kelteni. Az ősember még csak fadarabokat ütögetett egymáshoz, de ez is elég volt bizonyos hatások kiváltásához, tudatállapot változáshoz. Később ezt az ember, már tudatosan kezdte használni, akár gyógyításra is. A zenei hangok használatának legmagasabb fokára Tibetben jutottak. Amerikai kutatók megvizsgálták az ott alkalmazott zenéket, zörejeket, majd megvizsgálták az ott gyűjtött anyagot. Pár éve én is kaptam ajándékba egy olyan CD-t, aminek segítségével kint alkoholistákat, kábítószereseket kezeltek kiegészítve az egyéb kezeléseket, és sokkal jobb eredményeket értek el, mint nélküle. Érdekessége, hogy a különböző hangrezgéseket fuvolával, hegedűvel és csellóval állítják elő, és az egymást követő egységek "a különböző csakrákat" hangolják be egymás után. Azt hiszem ez elég elgondolkodtató. Mások is foglalkoznak a zene különböző hatásainak vizsgálatával. Az agytréninghez kiegészítésül, mi is használunk zenéket. A zene, hatást gyakorol az agyra: "hangolja". Ennek bizonyítására szolgál az alábbi cikk.

A következő cikket egy kedves ismerősöm találta, még régebben az Interneten.

"Véletlenül" megint a kezembe került és úgy gondoltam, hasonlóság van az agytréning és a zenehallgatás között. Talán a cikket olvasva mindenki jobban fogja érteni az agytréninget és esetleg még a zenehallgatási szokásai is, megváltoznak.

A zene hatalma.

A zene hat a légzésre, a vérnyomásra, az immunrendszerre, a hangulatra, befolyásolja az emésztést. Gyógyító erejét sokféleképpen felhasználják az orvosok.

Az egyik hamburgi klinikán nehéz műtét előtt Chopin zongoraszonátáinak segítségével oldják a feszültséget. Máshol Dvorákra esküsznek. A jól megválasztott muzsika az aneszteziológusok szerint is sokat javíthat a beteg állapotán. Hatására rendeződik a szív ritmusa, csökken a vérnyomás, lassul az anyagcsere, gyengül az izomtónus. Mindez csökkenti a félelem- és fájdalom érzetet.

A zene erejét nem csak gyógyításra, hanem tanulásra és sok minden másra is fel lehet használni. Washington államban az ázsiai bevándorlók észrevehetően gyorsabban tanulják meg az angol nyelvet, ha tanítás közben Mozart zenéje szól. A kanadai Edmonton városában a nyilvános tereken Mozart vonósnégyesei szólnak a hangosbeszélőből, a zaklatott járókelők megnyugtatására. Kiderült: még a kábítószer-kereskedelem is lanyhult a zene hatására. A japán Ohara szeszfőzdéiben Mozart melódiái mellett készül a rizspálinkához az élesztő. A szakértők szerint különlegesen jó a minősége.

A cikk a következőkben, különböző betegségek esetére ajánl zenéket.

Az ideális zenék álmatlanság ellen:
Szimfóniák lassú tételei, Beethoven: Holdfény szonátája, Bach: csembaló darabjai, Schumann: Álmodozása, Gershwin: Nyáridőben, című darabok.

Baleset, sokk ellen:
Feszültség oldásra olyan zenét lehet ajánlani, amelyet jól ismer és szeret a beteg.
Ravel: Bolerója, Mendelssohn: e-moll hegedűversenye, vagy a "Hair" című musicalből a "Let the Sunshine In" című szám segíthet abban, hogy ismét talpra álljon, maga is akarja a gyógyulást

Depresszió ellen:
Minden barokk zenének hangulatjavító hatása van. Felhasználható még: Vivaldi: Négy évszaka, Bach: I. brandenburgi versenye, Beethoven: VIII. szimfóniája és Gershwin: Fascinating Rhytm című munkája.

Feltöltődéshez energiaforrásként:
Beethoven: IX. szimfóniája (különösen az Örömóda), Bach: D-moll toccata és fúgája, vagy V. brandenburgi versenyének első tétele, Leonard Bernstein: West Side Storyjából az I Feel pretty című dal.


Fáradtság ellen:
Vivaldi: C-dúr versenymű két trombitára, Rimszkij-Korszakov: Spanyol capriccio, indulók.

Fejfájás, migrén ellen:
Mozart: 39. (Esz-dúr) szimfóniája és A-dúr zongoraversenye.

Éles fájdalom ellen:
Hacsaturjan: Kardtáncát javasoljuk.

Gátlás leküzdésére:
Ravel: Bolerója, Csajkovszkij:VI.(Patetikus) szimfóniája, Dukas: A bűvészinasa, dzsessz-, blues- és dixieland darabok, Simon és Garfunkel: The Boxer című száma.

Gutaütés esetén:
Az utókezelést megkönnyítheti minden ritmikus, könnyen érthető zene, továbbá a metronóm ritmusa, rap, népdal vagy bármely kedvenc zeneszám közben.

Gyermek sérülése esetén:
Csajkovszkij: Diótörő című szvitje, egyszerű gyerekdalok. A lényeg, hogy a gyerek is ismerje a dallamot, és együtt dúdolja a zenével. A dúdolás felszárítja a könnyeket.

Koncentrációs zavar esetén:
Mozart: D-dúr szonáta két zongorára, halk barokk háttérzene, hangos felolvasás Händel: Vízi zenéjének lassú tételeire.

Magas vérnyomás ellen:
Gregorián énekek, Mozart: Versenymű fuvolára és hárfára, Simon és Garfunkel: Bridge Over Troubled Water című száma.

Meghűlés esetén:
Mozart: Varázsfuvolája, a Rolling Stones: honky tonk Womanje, Rod Stewarttól: You Are the Star. Torokfájásra legjobb az "m" hangot zümmögni.

Stressz ellen:
Halk, kellemes háttérzene. Lionel Richie: My Destinyje, romantikus zene: Schubert: Pisztráng ötöse és Heidenrösleinje, Schumann: Álmodozása, Smetana: A Moldva, Gregorián énekek, esetleg népdalok.

A szívműködés és a vérkeringés erősítésére:
Bach: D-moll concerto csembalóra és vonósokra, Adagio tétele, Beethoven: 4.(G-dúr) zongoraversenye, Mendelsson: E-moll hegedűversenye, Gregorián énekek, country- és westerndalok, popzene (Whitney Houston: Where Do Broken Hearts Go, Tina Turner: On Silent Wings).

Terhesség esetén:
Mozart: D-dúr szimfóniája, Kis éji zenéje, Vivaldi: Négy évszaka, gyermek- és altató dalok.
ghepard Creative Commons License 2008.12.12 0 0 172
Valahogy kihalt a topik. A zene hallgatása bizonyítottan sztresszoldó és mindenféle bajra is ajánlatos. De hanggal (gondolom saját hanggal) próbálkozott valaki. Nekem az a tapasztalatom, hogy az sokkal hatásosabb. Ha Te zenélsz magadnak, persze nem mindegy, hogy hogyan, milyen hangokkal, az csaknem mindenre jó hatással van............ A világhálón találni erről már jó sok olvasmányt (magyarul is)............
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.19 0 0 171
Ez hülyeség, a lógusok legkevesebbje ért a böjthöz... Egy kineziológus még inkább, főleg ha jobban belemélyedt a természetgyógyászatba. De még egy sima orvos sem feltétlen ért hozzá. Van doki, aki kifejezetten erre szakosodik, van, aki más mellett foglalkozik ezzel is.
És természetesen bogyó se kell mkinek, csak értelmes terápia, és bogyó ügyben sem a lógus hanem az áter kompetens.
De neked legyen a te hited szt.
Előzmény: dremak1 (170)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.18 0 0 169
húúú, ez válsz nélkül maradt????
Néha elszállnak itt dolgok...
Szoktam böjtölni, nagyon jó. Testileg is, meg mféle rossz érzések ellen is.
Te mire jutottál a böjttel végül?
Előzmény: hajnali harmat (166)
DonCosta Creative Commons License 2008.03.18 0 0 168
Üdv mindenkinek!
Szörnyű dolgokon megyek keresztül.Ez a depresszió egyszerüen kibirhatatlan.Nincs kedve,ereje és türelme az embernek élni.Az életet üresnek,és kiábrándítónak tartom,nem csak a sajatom,másét is.Az életnek nincs értelme,még ha jobban lennék,akkor sem lenne.A kérdésem az,hogy ha túlvagyok ezen a betegságen,akkor ez az érzés megszűnik-e teljesen vagy maradnak vissza tünetek?(Az a szörnyű érzés,hogy ezen a világon nem tehet semmi többé boldoggá,minden értelmetlen)Egyáltalán lehet-e teljesen gyogyítani?Leszek-e olyan,mint rég.Hál' Istennek az 'öngyilkos szakaszon' már túlvagyok. KÉREM AKI TUDD HOZZÁSZOLNI AZ TEGYE MEG ! Teljesen érthetetlen,egyik percről a másikra,ugyan azok a feltételek mellett rádtör ez a szörnyűség.
canon.Eos Creative Commons License 2008.02.05 0 0 167
hajnali harmat Creative Commons License 2008.01.12 0 0 166

Vagy túl sokat! ;) ;$

Azt hiszem böjtölnöm kellene már, mert kirügyeztem, mint még sosem, s begyulladt a bőröm totálisan :"( Persze tudom az okát is, de azt nem tudtam megszüntetni sajnos :( Nagyon remélem, hogy holnap már meg is lesz... aztán nekiláthatok a böjtnek is.
Te szoktál?

Előzmény: Törölt nick (165)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 165
Csokiügyben egy bűn van: rosszat enni. Most ettem rózsaolajosat , mmmmnnnnnymmmm... :-))))))
Előzmény: hajnali harmat (164)
hajnali harmat Creative Commons License 2008.01.10 0 0 164

Pedig ha tudnád!!!!

Ha csokiról van szó, akkor... (:$)  :))

Előzmény: Törölt nick (163)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.09 0 0 163
Ó :-)))))
Azért Te sem panaszkodhatsz :-))))))))))
Előzmény: hajnali harmat (162)
hajnali harmat Creative Commons License 2008.01.09 0 0 162
gondolok a lelkedre, az szép, ha ilyen önzetlen :)
Előzmény: Törölt nick (161)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.09 0 0 161
A jelek szt igen! :-)
Viszontdrukk megy! Ahogy kamasz szívemcsücske szokta mondani: gondolj vmi szépre, pl. rám :-)))))
Előzmény: hajnali harmat (160)
hajnali harmat Creative Commons License 2008.01.09 0 0 160

Ezt tök jól megfogalmaztad! Jól ment a drukkom hozzá?

Most én is drukkot kérek, erősen megcsúsztam a depi tekintetében. Világvégét élem éppen!

Előzmény: Törölt nick (158)
hajnali harmat Creative Commons License 2008.01.09 0 0 159
Hát, az agyam csökkentett üzemmódban működik, így nem értem az elejét, de a 2 buli pótlás még messze van. Szivesztert csak Szilveszterkor igazi bepótolni :) De igyekezni fogok!!!!
Előzmény: Törölt nick (157)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.09 0 0 158
Ill. gyökérkezelés az kell, van is foylamatban, csak lelkileg és nem fogilag :-)
Előzmény: Törölt nick (151)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.08 0 0 157
Az elguruló fejet meg, h a kutya hozza utánad a kezed, kifelejtettem... bbbbrrrr :-)))

ÁÁÁ, csak mérgemben csaptam egyet az erkélyen, hát ez lett belőle...

2 szilvesztert bepótolni, hűűűű, mi lesz itt.... :-))))
Előzmény: Törölt nick (153)
hajnali harmat Creative Commons License 2008.01.08 0 0 156

Úgy, hogy nem volt ünnep. Jövőre majd megyünk, s kimulatjuk az elmúlt 2 évnyi hiányt :)

Előzmény: Törölt nick (154)
hajnali harmat Creative Commons License 2008.01.08 0 0 155

*Ez igaz.

S pont engem fosztasz meg a lehetőségtől?
Én egyszer az ágyról estem le, s a doh. asztallal törtem el. Akkor rajtam röhögtek.

Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.08 0 0 154
És hogy viselted, h nélküle kellett ünnepelni?
Előzmény: hajnali harmat (148)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.08 0 0 153
De, a törésben vannak fokozatok*. Hálistennek :-)
H micsináltam, inkább nem is mesélem, már így is rajtam röhög mki :-))))
*zúzódás-repedéstől a nyílt törésig kb.
Előzmény: hajnali harmat (152)
hajnali harmat Creative Commons License 2008.01.08 0 0 152

Kissé nem lehet eltörni :))) Ez olyan, hogy kicsit meghal vki.
Egyébként sajnálom. Mit csináltál?

 

Akkor a gyógyuláshoz már kéz és láb törést inkább ne!

Előzmény: Törölt nick (151)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.08 0 0 151
Kissé eltörtem...

Dolgozom rajta (kinez, Bach, homeo), szépen gyógyul, ha minden igaz, meglesz gyökérkezelés nélkül :-)
Előzmény: hajnali harmat (150)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!