Keresés

Részletes keresés

Bejca Creative Commons License 2000.02.02 0 0 281
Köszönöm a megértést és a tanácsot. Milyen módon kell felvenni a kapcsolatot a moderátorral?
Előzmény: Master Szaki (280)
Master Szaki Creative Commons License 2000.02.02 0 0 280
Bejca
Nem értem, hogy miért akarsz topicot sűlyesztetni. És miért akar más veled ilyet tetetni? Kérd meg a moderátort levélben, hogy törölje és tegye az arhívumba. Ha valaki akar utána nyit egy hasonló topicot.

BYTE BYE!

Előzmény: Bejca (279)
Bejca Creative Commons License 2000.02.02 0 0 279
Kedves hozzászólok, olvasók, meg mindenki! Nem régen vagyok csak "fórumista", ezért nem tudom, hogy mi lesz a reakció a kérésemre. Hogy egyáltalán, lehet -e olyat, amire most kérni szeretnélek Benneteket.
Szeretném, ha ez a topic elsüllyedne. Nem, nem azért mert bármi szégyellni valóm volna, egész egyszerűen csak megígértem valakinek, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy ne víritson szem előtt ez a topic.
Ha mégis lenne még érdeklődés a témában, akkor arra kérlek Benneteket, valaki nyisson egy másik topicot.
Ha ez itt nem szokás, akkor felejtsétek el a kérésemet, végülis előbb kellett volna gondolkodnom... de ez már a saját magánnyomorom.


Master Szaki Creative Commons License 2000.02.02 0 0 278
Kedves V.Relativus!
Szerintem nem az a függő aki annak tartja magát. Mégpedig azért nem, mert aki függő az nem tudja megítélni normálisan a helyzetet.

Látom a "trinyó" téged már megváltoztatott. :-)))

Előzmény: V.Relativus (271)
Kreta Creative Commons License 2000.02.02 0 0 277
Változás valakinél?
Bejca Creative Commons License 2000.01.05 0 0 276
Küldtem nekem e - mailt, nem kaptad meg?
Előzmény: VFTS (275)
VFTS Creative Commons License 2000.01.04 0 0 275
BUEK

Nallam semmi valtozas, ti hogy alltok ?

VFTS Creative Commons License 1999.12.29 0 0 274
V.Relativus :
Mar en is leirtam korabban, hogy aki egy szenvedely rabja, az meg nem feltetlenul fuggo. De
az en volt baratnom sajat bevallasa szerint is az, akkor johogy en evvel foglalkozom.

Masresz viszont kit erdekel, hogy mennyien haltak meg a szenvedelybetegseg kovetkezmenyei altal, a lenyeg, hogy jol ereztek-e magukat.

elore is: Boldog uj esztendot, es evezredet.

Bejca Creative Commons License 1999.12.28 0 0 273
Én is hasonlókat kívánok mindenkinek, Neked is kedves ismeretlen ismerős J., aki szeret belekotorni más életébe... Ezúton is "köszönöm" Neked...
V.Relativus Creative Commons License 1999.12.28 0 0 272
Mindenki érezze jól magát 2000-ben is.
Előzmény: VFTS (270)
V.Relativus Creative Commons License 1999.12.17 0 0 271
Kedves VFTS!
Szerintem függő az aki annak tartja magát. Nagyon is jól tudja az ember mitől az, és mikor az. Csak kifelé hazudnak. Már akinek.

A pszichedeliák csak azt tudják kitágítani, ami eleve megvan. Lásd Charles Manson és Aldous Huxley közhelyes ellentétét. Nem ad "új" világot, csak az a létezőt mutatja be másképp.

Utazni nemcsak a belső világba lehet. Mellesleg a "külső" világ is szürkévé válik, ha az ember csak szürkét talál benne, vagy eluszik a hétköznapokban. Erről a hétköznapokról maga az ember tehet, úgyanúgy mint a pszichedeliák hétköznapjairól.

A legalizálásról: a TV-t sem tudja mindenki "használni". A TV évekkel veti vissza az ember fantáziáját kreativitását ha észnélkül nyomják detto LSD vagy a többi. Szvsz nem túlnyomva a trinyó egész életre egy bizonyos szempontból megváltoztat. Ezzel előtte kell tisztában lenni, nem utána, de ez érvenyes mindenre.

És hogy véded meg őket? Ha szabadulni akar tőle akkor a szabály ua. mint az összes többi függőségnél. A techniaki kivitelezés más és más.

És végül egy statisztika az EU-ból amit a minap olvastam. Az egész EU-ban 17000 ember halt meg nagyrészt hernyó túladagolásban. És 25.000.000 embernek vannak kritikus, halálos szövödményei túltápláltság miatt. Nem olvastam az alkoholizmusról, a stresszről stb. Elgondolkodtató, nespa.

Előzmény: VFTS (269)
VFTS Creative Commons License 1999.12.16 0 0 270
Nagyon is megertem. Miert nem hagytam ott ? Errol irtam eddig.
Előzmény: V.Relativus (267)
VFTS Creative Commons License 1999.12.16 0 0 269
Az egyik legjobb baratom a mai napig "drogos", am ennek ellenere megsem tartom ot fuggonek.
Nehany evvel ezelott meg en is azt hittem, hogy mennyire kitagitjahatja a tudatomat a pszicho szerek.
Alapjaban veve a drog "fuggok" (ezt nem rossz indulatbol irom igy le) ket csoportra oszhatoak:
- elvezok (tobbnyire tudatlanok, akik nem latjak a korlataikat), nem sorolom ide az alkalmi fogyasztokat.
- az utazok (szerintem ok egyben azok az elvezok is akik felismerik a korlatokat)
Az utazassal szerintem az a baj, hogy egy ido utan szurkeve(unalmassa) valik, es ezt nem csak en allitom, felteve, hogy az ember kiismeri a belso vilagot(vilagat). De ez maganugy.
A valo vilag egyben szines, bar valoban vannak vele zurok, kinek-hogy, nekem sem teljesen jo, ezert nyitottam erre kulon topicot.
Am mi van az elvezetbol fuggokkel, akik megismerik a vilagat, de nem tudnak szabadulni. Nagy problema a drog ilyen teren, hiszen nyugodtan lehetne legalizalni, aki tudja hasznalni, meg hasznos is lehet, aki nem az viszont menthetelenul a csapdajaba eshet. Maskepp nezve, a tv altalaban par napnal nem hat tovabb, am az LDS akar egy honapig, a Hercsi meg sokkal tovabb is, igy mar ohatatlanul kikerul a szemely sajat konrollja alol a hatas. A tudat sajat tudatlansaganak csapdajaba esik, ez igen veszelyes. En elfogadom, hogy ha valaki tudja mit csinal tegye, ha nem akkor is, de ebben az esetben keszen kell allni a segitsegre.
Persze felmerul a kerdes, hogy meg kell-e, van-e jogunk megvedeni azokat akiket tudatlanoknak velunk ? Viszont hagyhatjuk-e a kisgyereket az oroszlanok elott ?
En mar a topic elejen is allitottam, hogy ez mennyire melyen filozofia/szerelem. De ha nekem azt mondja egy ember, hogy szerelmes a drogba, viszont szabadulni akar tolle mert nem erzi igy jol magat akkor mi van?
Es ismerek nehany embert akik mindent "elhittek" a drognak, es kiabrandultak belolle, rajottek, hogy tonkre tettek az eletuket.

Előzmény: V.Relativus (265)
V.Relativus Creative Commons License 1999.12.16 0 0 268
Kreta!
Nézd végig ezt a topicot. Az egészet. Sok mindent leírtam már, amire oda sem bagóztatok. Csak elolvasva lett, megértve nem.
Előzmény: Kreta (266)
V.Relativus Creative Commons License 1999.12.16 0 0 267
"Igen sokan fuggnek a TV-tol, de ok tudnak idoziteni. Persze droggal is lehetne, ha nem lennenek a torvenyek, de egy drogostol sem hallotam meg, hogy jol erzi igy magat, csak potol valamit, mig a TV fuggok tenyleg azt hiszik, hogy igy jo, viszont ok tudnak valtani, csak ugy probabol is. Van itt azert hatar."
Azért ezen gondolkodj el megint. Mit is írtál a határokról?

Nem tudsz vele elmenni lovagolni. Az szar ügy ha jön a para. És Te ezt megérted? Miért nem mész el Te lovagolni. Ez van miért, nem hagyod ott rögtön, vagy ha vele maradsz miért nem érted meg?
Soroljak példákat: azért nem megy el a nőm velem Zeneakadémiára mert ott sok "öreg" trotty ül (ez a sznobizmus flash, nem a zene az emberek érdeklik), a másik azért nem esőbe kirándulni, mert valamelyik hülye sorozata megy (ez milyen flash?), de most nem is folytatom. Én otthagytam őket azonnal.
Tudok én is váltani. A drog számomra a világot teszi mássá, ezért érdekessé. Ergo nem a drogot tartom érdekesnek, hanem a világot. Nekem a szerelmem mákos volt. Így ismertem meg, így szerettem. Nem zavart, mert nem AKARTAM, hogy zavarjon. Tudtam, ő tudja mit csinál, megbíztam az ítélőképpeségében. Amikor segítséget kért segítettem. Nem jött össze. Később sikerült. De sosem problémáztam, ha parázott (a mák azért nem egy spuri para), mert tudtam, hogy ilyen, és ha nem tetszik el is lehet mennem. Ilyen egyszerű az egész. Addig amíg együtt voltunk jól éreztem magam, függetlenül attól, hogy szét volt-e esve vagy sem.

Előzmény: VFTS (264)
Kreta Creative Commons License 1999.12.16 0 0 266
V.R: Kiváncsi vagyok a világképedre.
Előzmény: V.Relativus (263)
V.Relativus Creative Commons License 1999.12.16 0 0 265
Hát érdekes drogosokkal találkozzol. De máris itt van egy aki az ellenkezőjét tudja neked bizonyítani saját személyében. Teljesen mindegy hányembert hoznék fel.

A TV-t időzíteni???? Hát akkor vedd el tőlük és meglátod mi lesz.

Előzmény: VFTS (264)
VFTS Creative Commons License 1999.12.16 0 0 264
Nemkem semmi bajom azzal ha valaki drogot fogyaszt esetleg fugg tolle, csak valahogy nem hiszem azt, hogy jol erzi magat az a lany aki kitalalja, hogy milyen jo lesz ha elmegyunk ketten lovagolni szombat delutan, aztan mikor eljon a nap egy kocsiba ulunk, es o remego kezzel szoritja a mobiltelefonjat, hogy hova menjunk a cuccert. Flash megvan, aztan mar semmi sem szamit, nemhogy a lovaglas, vagy barmi mas.
Igen sokan fuggnek a TV-tol, de ok tudnak idoziteni. Persze droggal is lehetne, ha nem lennenek a torvenyek, de egy drogostol sem hallotam meg, hogy jol erzi igy magat, csak potol valamit, mig a TV fuggok tenyleg azt hiszik, hogy igy jo, viszont ok tudnak valtani, csak ugy probabol is. Van itt azert hatar.
V.Relativus Creative Commons License 1999.12.16 0 0 263
De mit számít a válasz? Miért érdekes? Mi van akkor ha azt mondom, hogy nincs? Vagy ha azt, hogy van?
Előzmény: Kreta (262)
Kreta Creative Commons License 1999.12.16 0 0 262
Hát hogy szerinted mindeki függő, vagy van aki nem?
Előzmény: V.Relativus (261)
V.Relativus Creative Commons License 1999.12.16 0 0 261
Nem tudom.
De maga a kérdés miért érdekes?
Előzmény: Kreta (260)
Kreta Creative Commons License 1999.12.16 0 0 260
Jókat mondasz!:)

Azokkal mi legyen akik teljesen leépültek, és képtelenek magukat ellátni?

ismét: Szerinted van olyan hogy valaki nem függő?

Előzmény: V.Relativus (259)
V.Relativus Creative Commons License 1999.12.16 0 0 259
Kreta!
Nem azért írtam, hogy védekezz, pusztán megállapítottam. Én is edzettem 7 évig, most is csinálom ha van kedvem, csaknem versenyszerűen.
Ez is épít, de az is. CSAK EZÉRT csinálom. Ha törvény nem tiltaná semmi bajotok nem lenne. Alkohollal sincs, csak az alkoholistákkal. Miért gondoljátok, hogy az az ember rossz, és haszontalan? Lehet (mondom lehet), hogy sikeresebb és elismertebb tagja vagyok a társadalomnak mint bármelyikötök. De magasról tojok rá, és közben még jót mosolygok is az egészen. Engem nem érdekel, mit mond a köz. Engem az érdekel, hogy ne érezzem magam hitványnak és ahogy Kreta mondta épüljek. Kinek van joga megmondani azt mit tartok én fontosnak? Eladom magam a társadalomnak, de közben nevetek rajtuk milyen vakok, és azt ítélek meg amit adok neki, vagyis amit elvárnak. És ha csak ezt megtudnák rögtön gonosz bűnőző lennék. És ezzel saját korlátoltságukat bizonyitják. Húsz évvel ezelőtt a melegeket a keleti blokkban még agyonlőtték volna. Ma mi vagyunk soron. Mindig találunk valakit? NE LEGYETEK ILYENEK. A jót ne az alapján ítéljétek amit nyomnak nektek. Gondolkozzatok, és saját magatok megfogjátok látni mi a helyes.

Sok sikert.

Előzmény: Kreta (257)
Kreta Creative Commons License 1999.12.16 0 0 258
V.R: Téged nem sorollak a környezetembe, nem bántásiból, hanem mert nem ismerlek.
Te igy jólérzed magad?
Szerinted van olyan hogy valaki nem függő?
Előzmény: V.Relativus (253)
Kreta Creative Commons License 1999.12.16 0 0 257
V.R...:
Az edzés azért fontos, mert ott ugyérzem hogy épülök.
Előzmény: V.Relativus (254)
V.Relativus Creative Commons License 1999.12.16 0 0 256
Függtél rajtuk? Miben más? Hagyjuk már ezt No drogs dumát.
Miért hasznossabb anyám és tesom TV meg divat függősége (ja persze, hogy fogyasszanak), mint mondjuk én. Miért beszélgetsz egyáltalán velem. Velük nem is tudnál erről beszélgetni. Nem azért mert nincsenek benne. Mert elfogadják azt amit a köz nyom nekik a fülükbe ész nélkül, és képtelenek önállóan gondolkodni.
A barátod az. Soroljak még: Karinthy, Freud, Csáth, Pilinszky stb. Velük nincs gond, magán ügy. Csak arra akarok rávilagítani, hogy hagyd a francba az ítélkezést mások felett, hadd csinálja mindenki azt ami a saját dolga. A tényeket kell elfogadni, nem pedig az ítéleteket.
Az egész nézőpont kérdése. Nekem a dohány függőség sokkal jobban megnyomorítja az életemet mint más. DE ez az én dolgom. Csak saját magaddal foglalkozz, és azzal most mit is akarsz elérni.
Én se mondtam azt, hogy márpedig Drogs now. Hogy az jó, és az a rossz amit Te csinálsz. A mechvárt ligetben éjszaka sokkal több mindenről el tudtam beszélgetni a drogossal, mint a Westendben az eladó kislányokkal. Mert ők fogyasztó függők. Félreértés ne essék nem posztom őket védeni, nem is akarom. Csak tudod aki sebész az ne énekeljen mozgalmi dalokat, és ne akarja SZAVAKKAL megmenteni az éhező szomáliai gyerekeket, mert ad 1 szavakkal nem lehet, ad 2 nem jut ideje a munkájára.
Úgyhogy ne ítélkezz és Téged se fognak elítélni.
Egyébként nem vetéttek még észre, hogy mindig ilyen érvekkel jöttök. Csak egy különbség van köztünk, én tudom és tudtam mi a célom, és el is értem őket, ti nem.
Előzmény: Bejca (255)
Bejca Creative Commons License 1999.12.16 0 0 255
Szerintem azért a tv függőség, meg a divat, és a többi talán egy más kategória, amibe a drog egyáltalán nem fér bele. Azzal egyetértek, hogy ezek is függőségek, de azért nehogy már egy nap említsük a droggal?!
Előzmény: V.Relativus (253)
V.Relativus Creative Commons License 1999.12.16 0 0 254
És hogyis van azokkal a z edzésekkel Kreta, ha még jól emlékszem? Látod, látod még egy ún. "drogosnak" is működhet jól a memoriája, pusztán figyelem kérdése az egész.
Előzmény: Kreta (251)
V.Relativus Creative Commons License 1999.12.16 0 0 253
Kedves Kreta!
Nem is tudod mennyien vannak. Velem beszélgetsz, az vagyok. Máris 1.
Mondjak néhányat:
anyám TV függő (akut), apám politika és pia, tesom divat és sznob függő, a kollégám karrier függő, a fönőköm idegbaj függő (keresi a zizegést), a haverom nő függő, a másik haverom elégedetlenség függő (kicsit a szofizmusa hasonlít rád VFTS), én előszőr gép, majd könyvek, majd mindenféle drog, majd jólét, majd csövezés, majd megint drog és megint könyv és megint zene függő vagyok (a cigi legkitartóbb, de nem bánom amikor a mennyiség számomra elfogadható), és így fog folytatodni. Remélem. Mert addig élek.
Előzmény: Kreta (251)
VFTS Creative Commons License 1999.12.16 0 0 252
Azert nem valaszoltam a masik reszre, mert en vegig akarom CSINALNI es nem magyarazkodni. Az sertudesre meg azert irtam, mert ettol fuggetlenu meg beszelgethetunk.

En most itt kijelentem, hogy amit leirsz annak a jo oldalat igyekszem nezni, es amennyiben ez nem tukrozodik a valaszaimon, az nem feltetlenu az en hibam. Es viszont.

A baratnommel is sokszor jartam igy, en azt hittem, hogy o roszra gondol, es viszont, mint ahogy mi beszelgetunk. Ezt nagyon nehez kiegyenliteni, ehhez tobb kell a figyelmessegnel, viszont "jozanon" soha nem fordult ez elo. Ezert kulonos keppen torekedjunk az osszhangra.

Előzmény: V.Relativus (249)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!